Black desert czy jeszcze warto to kupić?

przeciez 40 lvl robi sie w 2 godziny... to widze zasmakowales tej gry fest :D

po 2h na olvi miałem 47 lvl na kompletnie nowym koncie bez gearu jedynie broń na 7 bo z jakiejś skrzynki dostałem :P

@Samuraj13 jakżeś pierdoła to se biegałeś, raz to na tych lvlach więcej się wywala do śmieci niż sprzedaje, patrzysz na cene AH i jak coś ma cenę koło 100k to zostawiasz na AH i lecisz dalej. zbieranie wszystkiego na tym etapie gry jest kompletnie bez sensu, z mobów leci taki zatrzęsienie śmieci że baja...

PS: Samuraj, przypadkiem nie jesteś jednym z obdarowanych grą, dla których wbicie 40 w 2 tygodnie było problemem...

drugą opcją jest PT i special deal loot system... idziesz z kimś klepiecie moby zbieracie dropa a jedyne co macie w plecaku to śmieci do vendora wszystko inne wystawia się z automatu na AH i to bez podatku a kasa dzielona jest na 2 osoby, idealny system do wczesnego wbijania lvli.

Co do renderowania to daliście mi powód do resercha neta... cóż... znalzłem L2.. .jest fajny filmik z classica ale z 2016 roku a nie ze starych czasów. Fajnie w niektórych momentach widać jak postać robi krok w tył i nagle część graczy mu znika - ikonki mieczyków fajnie to obrazują nie trzeba się zbynio zagłębiać, albo jak jest brama i patrzy na bramę która ma otwarty teren za sobą i nagle mu się pojawiają postacie.... więc proszę nie pierdzielcie, że BDO ma za bliski render.

Pamiętajcie też o samej grafice, BDO to nie tylko postacie, macie cały teren w trawie drzewach, żyjących w nich żyjątkach (jakieś biegające chomiki, myszy, czy muchy latające, ptaki i inne), wszystko to się rusza, do tego macie zmieniającą się pogodę, oświetlenie itd. to wszystko kosztuje. Też bym chciał widzieć przeciwnika z odległości kilometra by móc lepiej taktycznie zawalczyć ale jest jak jest, wymusza to na grajacych pewne założenia taktyczne, wykorzystywanie scoutingu i pozyskiwania wiedzy o polu bitwy, bo nigdy nie wiesz co czai się zza rogiem. Ludzie, którzy wpadają na stream w czasie wojenki widzą jak często bez informacji teleportuje się w grupę gdy nagle okazuję się iż za nią stoi kolejna... brak wiedzy o polu bitwy kosztuje :P.

Grał do 40 levelu i mówi o grindzie... to jakiś żart?

przeciez 40 lvl robi sie w 2 godziny... to widze zasmakowales tej gry fest 

po 2h na olvi miałem 47 lvl na kompletnie nowym koncie bez gearu jedynie broń na 7 bo z jakiejś skrzynki dostałem 

O nie, nowy gracz robił co mu się żywnie podoba w nowej grze i stwierdził po 40 poziomie, którzy prosi robią w dwie godziny, że mu się gra nie podoba! No po prostu no nie, jak to tak on w ogóle śmie wypowiadać się o grze, kiedy nawet jej nie liznął, ma teraz siedzieć, męczyć się dalej i zobaczyć jak to wygląda, a nie komentować jak nie ma podstawowej wiedzy!

Do takiego levelu da się dojść w kilka h, a ja w 4K nie mam takich cudów z renderowaniem, poza płotami na Sausanach.

"(...) to jakiś żart?" No Ty to w ogóle problemów nie masz, tak samo jak nasz Xar.... Znaczy się Dreedzik, który no jednak po filmikach widać, że ma. Zwyczajnie możliwe, że nie zwracacie na to uwagi i bardzo dobrze, nikt wam nie broni - jednak dalej nie zmieni to faktu, że ludziom rendoerowanie przeszkadza i żadne zmyśle wyjaśnienie ala to co mamy wyżej tego nie naprawi. Tłumaczcie sobie wadę gry jak chcecie, jednak wciąż ona będzie wadą.

ak mozna pisac ze gra jest nie grywalna bo trawa renderuje sie 2 metry przed nim? kogo grafika w mmorpg obchodzi? 

jak mozna pisac ze pvp jest beznadziejne w tej grze jak w sumie pvp to jej najwiekszy atut (ale w sumie widac wieksc ludzi jeszcze nie doszlo do pvp "na pozimie". piszecie ze klasy nie zbalansowane a jednoczenie dajecie przyklady aakamana i hysteri jako kr only isnatncjonowany dugeon xD nie lizneliscie end gamu pve)

stracznie duzo  roczinkow 95+ ktorzy ciskaja tekstem "brak instancji, dugeonow i rajdow" znajac chyba tylko wowo podobne tytuly

Jak można pisać, że gra mi się nie podoba przez jakiś tam aspekt! No jak to tak, przecież tylko jacyś dziwni ludzie kierują się tym jak gra wygląda. Żeby liznąć pvp też nie trzeba się silić na jakiś maksymalny dostępny poziom i sprzęt - zwyczajnie ten element może komuś nie przypasować wcześniej i obśmiewanie kogoś za to jest zwyczajnie głupie i pokazuje jak nisko spadamy starając się bronic grę.

Oczywiście sam nigdy nie twierdziłem, że gra to w ogóle jakaś niewyobrażalna porażka, że nie ma tam nic ciekawego, ale czytając te obronne posty jeszcze bardziej miejscami odechciewa się grać/próbować. Ktoś zwróci na coś uwagę, co chyba każda przeciętna osoba obdarzona wzrokiem może zaobserwować, a zaraz rzucą się ludzie, że jak to tak oceniać przez to całą grę, jak to tak w ogóle o tym mówić, skoro tak było ZAPLANOWANE. No jak można wymieniać wadę (która czy wam się podoba czy nie wadą dla części graczy będzie) i jeszcze sugerować, że gra przez to dla nas jest zwyczajnie niegrywalna. Da się przecież argumentować i pokazywać że gra jest dobra w normalny sposób, nawet kilka osób stara się to robić i chwała im za to - bo w przeciwieństwie do tych krzykaczy sprawiają oni, że pojawia się taka chęć wrócenia, sprawdzenia ponownie. Niestety ewidentnie widać, że robią to tylko osoby, które potrafią dostrzec wady, dla których ta gra nie jest czymś więcej. Pohamujcie się trochę i nie reagujcie tak emocjonalnie, bo ten fanatyzm i sofizmaty do niczego nie prowadzą. Wada wadą jest i nawet jak dodacie do tego jakieś własne interpretacje, to nie zmieni to pierwotnego znaczenia. Rysowanie nigdy nie było i nie będzie prawdopodobnie mocną stroną BDO. Jest bliskie, denerwujące i CZĘŚĆ graczy zwraca na to uwagę. Potrafi to przeszkadzać do tego stopnia, że ludzie zwyczajnie z gry zrezygnują i przecież chyba nie ma w tym nic złego. Zamiast dorabiać do rysowania teorie o potrzebie takiego rozwiązania, może lepiej zwyczajnie powiedzieć, tak rysowanie jest skopane, ale gra poza nim oferuje także wiele innych aspektów, które mogą zainteresować takich i takich graczy - bo przecież jak wiadomo gry jako twór nie trafiają do wszystkich jednakowo. Jednym się spodoba, innym wręcz przeciwnie. Każdy szuka czegoś innego. No więc ponownie, przestańcie wojować i opisywać wady jako zaletę i wymieńcie co ta gra może dobrego zaoferować.

Ano i każdy ma prawo sobie wyrobić własne zdanie po jakim chce poziomie i jest ono tak samo poprawne, jak wasze. Swoją droga taka mała dygresja - gracze mimowolnie spędzając więcej czasu przy jakimś tytule, mają tendencje do zacierania wad. Im dłużej się bawimy, tym lepiej się bawimy. Pozornie rzecz, która może nam przeszkadzać, po jakimś czasie będzie normą i już nie będziemy zwracać na nią uwagi. Możliwe, że starsi gracze początkowo również mieli lekkie uwagi dotyczące rysowania, jednak z czasem i większą ilością godzin zaczęli skupiać się na zaletach, zapominając, że gra również posiada swoje wady.

Ano i każdy ma prawo sobie wyrobić własne zdanie po jakim chce poziomie i jest ono tak samo poprawne, jak wasze. Swoją droga taka mała dygresja - gracze mimowolnie spędzając więcej czasu przy jakimś tytule, mają tendencje do zacierania wad. Im dłużej się bawimy, tym lepiej się bawimy. Pozornie rzecz, która może nam przeszkadzać, po jakimś czasie będzie normą i już nie będziemy zwracać na nią uwagi. Możliwe, że starsi gracze początkowo również mieli lekkie uwagi dotyczące rysowania, jednak z czasem i większą ilością godzin zaczęli skupiać się na zaletach, zapominając, że gra również posiada swoje wady.

Trafna uwaga.
Zawsze znajdzie się część graczy, która nie może patrzeć się na dość niskie renderowanie(osobiście mnie też to kiedyś irytowało, ale ilość zalet gry przykryła tę wadę). Jeśli nie chcą grać - niech nie grają. Proste? Proste.
Nie ma też sensu namawiać wszystkich do swojego zdania. Bo moje zdanie jest najlepsze i najbardziej "obiektywne". Jak to z każdym tytułem jakim poznałem - trafią się ludzie, którzy mają odmienne zdanie, często piszą bzdury, ale w takich momentach takie osoby się ignoruje. Znajdą się ludzie, którzy zdobyli nie wiadomo ile pieniędzy w krótkim przedziale czasu, ale kto to zweryfikuje?

Jak dla mnie, niech każdy patrzy przez pryzmat swoich indywidualnych preferencji. Nie możesz patrzeć na niski render? PvP jest dla Ciebie kijowe? Nie czerpiesz przyjemności z grania? Nie graj.
Jeśli wady jakiejś produkcji Ci nie przeszkadzają, a takowe każda posiada, graj.

W przeciwieństwie do innych produkcji BDO niebotycznie szybko się rozwija, może prędzej czy później zmienią kwestię renderu lub inne tego typu. Szykuje się nam kolejny upgrade graficzny, może wtedy coś się zmieni?
Wystarczy poczekać, może nie latami, aż największe "fanboye" odpadają, ale wypada dać szansę :D

Co do wydawania (w sumie dość dużych) pieniędzy na grę>
Sam trochę w to pograłem, Kupieł grę i tylko jednego peta (T1) i żyje. Czyni mnie to gorszym od innych graczy? Nie.
Cover, który wypada mieć -> łatwy do dorwania w AH, wystarczy ustawić sobie notice na marketplace i pobidować pare razy gdy jest się w mieście.

(Na przykład przy okazji robienia jakiś life-skilli albo jak sam to robiłem -> łowiłem rybki i jak widziałem, że itemek wchodzi to biegłem bidować. Tak dorwałem np. swój kostium)

Value pack -> jedna z przydatniejszych rzeczy, to fakt. Ale da się bez tego obyć, zresztą jak sam to robię, ale jeśli komuś nie przeszkadza wydawanie pieniędzy na grę> polecam. Bo ułatwia. Ale nie wygrywa za Ciebie.(zwłaszcza zdjęcie tax jest bardzo miłe)

Udźwig> Za loyality points można dorwać 4x po 50(zawsze coś), dodam, że jest masa kamieni, które wkłada się do set(4x20) oraz buff z jedzenia, który kosztuje grosze(1x50). Już więcej, nie?
Po drugie można zrobić strenght, który (jak czytałem, bo nie robiłem) da na 30lvlu tez coś koło 50.
Można sobie ze wszystkim poradzić. Jak expię na piratach, co ~1h wracam do safe zone'a nie ze względu udźwigu, a ze względu na potki i naprawe Eq. Wystarczy troche pokombinować z koniec/łódkami i problem znika.

Uważam, że ta gra jest bardzo uczciwa co do niepłacących, bo jednak oferuje to samo gdy tylko kupisz grę.(Też w tym miesiącu dostaniemy 1 peta za free, w sumie miły gest :) ) Ci którzy ładują w perły i kupują udźwigi, pety i ulepszają na T4 czy posiadają Value packi zdobywają to samo co my trochę szybciej, ale nikt za nich nie wbije lvla(no chyba, że sobie kupisz niewolników żeby expili za Ciebie w party XD) nikt za CIebie nie zrobi life-skilli, nie zdobędzie kasy, wyexpi konia, czy nauczy się walczyć.
Podsumowując:
Płacisz -> idzie Ci to trochę płynniej/sprawniej
Nie płacisz -> Idzie to wolniej, ale nie wyklucza Cię z tego, że nie możesz osiągnąć tego samego co płacący w tym samym przedziale czasowym. Możesz wbić ten sam set, ten sam lvl, te same skille, być tak samo dobrym w PVP. I tyle. Nie ma co więcej płakać.
To nie nazywa się P2W lecz Pay 2 get Faster. I tyle. Zresztą w małym stopniu ;D
(Jeszcze co do 4 petów, można to wkraść do umownego B2P, bo jednak warto je mieć. No i są słodziasne :D)

Peace

@Nvminer jak można pisać że nie podoba mi się Call of Duty bo tam nie strzela się z łuku do smoków... Podstawowe info o grze powinno się mieć jeszcze przed pobieraniem (zwłaszcza 50 gb). A tu nawet na durnym "gry-online" masz na początku napisane BRAK INSTANCJI. Więc krytykowanie gry za brak tychże instancji aka dungów/raidów jest nie na miejscu. Tak jak krytyka Call of Duty za brak smoków. I to pokazuje jak nisko spadamy starając się hejtować daną grę :P

fajnie jak ktoś krytykuje z głową a nie buja w obłokach uważając że wszystko dookoła jest super a ten aspekt w BDO leży i kwiczy.

Nie dla każdego jest grind, farma, i dłutotrwałe dotarcie do wyznaczonego sobie celu... norma... ale jednocześnie nie rządajmy by gra była taka jak każda inna ;/

To są takie subtelne różnice. Mi nie zależy by tylko pisano dobrze o grze, bo ja nie wypowiadam się tylko dobrze o grze, to że widzici głównie kontry jest spowodowane tym, że ludzie pierdzielą głupoty, bo czegoś się nie wie, bo informacje ma się z marca 2016 itd. .

WIele osób pisze negatywy bo gra im się nie podoba, ale nie wypisują durnowatych argumentów, wyciągniętych bóg wie nie wiadomo skąd

Tak samo jak przyczepienie się do renderowania :P. Ja nie mówię, że jest idealnie, ale nie twierdzę, że winnych grach MMO z całkowicie otwartym światem jest o wiele lepiej i wszystko widać z kilometrów ;].

fajnie jak ktoś krytykuje z głową a nie buja w obłokach uważając że wszystko dookoła jest super a ten aspekt w BDO leży i kwiczy.

Nie dla każdego jest grind, farma, i dłutotrwałe dotarcie do wyznaczonego sobie celu... norma... ale jednocześnie nie rządajmy by gra  była taka jak każda inna ;/

To są takie subtelne różnice. Mi nie zależy by tylko pisano dobrze o grze, bo ja nie wypowiadam się tylko dobrze o grze, to że widzici głównie kontry jest spowodowane tym, że ludzie pierdzielą głupoty, bo czegoś się nie wie, bo informacje ma się z marca 2016 itd. .

WIele osób pisze negatywy bo gra im się nie podoba, ale nie wypisują durnowatych argumentów, wyciągniętych bóg wie nie wiadomo skąd

Tak samo jak przyczepienie się do renderowania . Ja nie mówię, że jest idealnie, ale nie twierdzę, że winnych grach MMO z całkowicie otwartym światem jest o wiele lepiej i wszystko widać z kilometrów ;].

Odpowiadam z głową, napisałem co mi się w grze nie podoba, i za przeproszenie, nic wam do tego.
40 lvl może i bije się pare h (ja biłem dłużej i nie dobiłem). Gra jest nużąca, nie wciąga od początku, monotonna, schematyczna, walka to klikanie zamiast 1,2,3,4 to LPM PPM SPACJA i tyle co się zmieniło.
Przecież, aby ktoś sobie wyrobił zdanie to trzeba przegrać minimum 1k godzin, nie? Śmieszny jesteś, wiesz dlaczego?
Nie dlatego, że bronisz tak zajadle tej gry. Tylko odrzucasz jej widoczne wady, wciskając kit innym, że żadnego problemu nie ma. Jeśli gra jest taka cudowna, to po co cała ta twoja krucjata wybielania gry? Przecież sama się powinna obronić, jak widać daleko jej do tego.

Idź się cieszyć grą i przestań zamazywać fakty.

Nie pozdrawiam.

Nie zrozumcie mnie źle, obecnie gra do 55 to czysty samouczek.... no może do 50 na upartego.

Całkowicie inaczej to wyglądało jak capem był 50lvl, teraz cały kontent do 56 jest ogromnie "znerfiowny" i przyspieszony po to by gracz szybciej dobił do awakeningu, szybciej zaczał swoją konrketną budowę postaci itd. . Nie dziwię się ze walka monotonna, do 55 siedziałem i naciskałem jedną kombinacje bo moby padały na skilla ;].

To tak samo jakby wejść obecnie do jakiejś gry i ocenić ją po przejściu samouczka czy początkowych lvli nie będąc nawet na konkretnej instancji/wyprawie/pvp itd.. no zależy od gry.

I o to się w sumie rozchodzi, nie oceniam czegoś co mnie po prostu nie porywa, nie piszę rozprawki o WoWie, ESO, B&S czy Revelation, są to gry które mnie nie porywają, nie potrafią przytrzymać dłużej przy monitorze i bezsensem jest pisanie dookoła jakie to nudne gry.

Nie zrozumcie mnie źle, obecnie gra do 55 to czysty samouczek.... no może do 50 na upartego. 

Całkowicie inaczej to wyglądało jak capem był 50lvl, teraz cały kontent do 56 jest ogromnie "znerfiowny" i przyspieszony po to by gracz szybciej dobił do awakeningu, szybciej zaczał swoją konrketną budowę postaci itd. . Nie dziwię się ze walka monotonna, do 55 siedziałem i naciskałem jedną kombinacje bo moby padały na skilla ;].

To tak samo jakby wejść obecnie do jakiejś gry i ocenić ją po przejściu samouczka czy początkowych lvli nie będąc nawet na konkretnej instancji/wyprawie/pvp itd.. no zależy od gry.

I o to się w sumie rozchodzi, nie oceniam czegoś co mnie po prostu nie porywa, nie piszę rozprawki o WoWie, ESO, B&S czy Revelation, są to gry które mnie nie porywają, nie potrafią przytrzymać dłużej przy monitorze i bezsensem jest pisanie dookoła jakie to nudne gry.

Jeśli gra nudzi już na samouczku to nie jest to dobra gra (moim zdaniem).

Jeśli nie potrafisz ocenić gry, która Ci się nie podobała, albo wyrazić na jej temat jakiegoś zdania, to masz problemy wnioskowaniem po danym doświadczeniu. Taka prawda.

ja nie mam problemu z oceną i wnioskami, tylko uważam że moje zdanie, bo gra mnie nie wciąga i mnie nudzi, wynika z mojego gustu i nie jest to konkstruktywna ocena gry tym bardziej, że z tego właśnie powodu nie zobaczyłem kompletnie nic w danych grach i tyle... po co mam ludziom robić wodę z mózgu, kompletnie bez sensu... ani nikt się niczego nie dowie o tej grze ani nic nie wywnioskuje po mojej wypowiedzi ;].

Nie uważam niż kogokolwiek interesuje - szukającego konkretnej opinii o grze - informacja czy się nudziłeś tam na początku czy nie.

Już ocena @KoonKoutei jest w jakikolwiek sposób obrazująca, zabrakło trochę precyzji i rozwinięcia niektórych tematów, ale daje ludziom jakiś obraz i może wywnioskować ile przedkłada się na system gry a ile na gusta danego gracza.

Ale to już inna para kaloszy i nie ma najmniejszego związku z tematem.

ide do sklepu po PopKorn

Czy jest sens kupić BDO by pograć sobie solo / casualowo ? (nie interesuje mnie wyścig szczurów)

Czy na dłuższą mete to nie ma sensu ?

Czy jest sens kupić BDO by pograć sobie solo / casualowo ? (nie interesuje mnie wyścig szczurów) 

Czy na dłuższą mete to nie ma sensu ?

</blockquote>

Bez ludzi będzie Ci nudno, nie mówię by szukać progressowej gildii ale przynajmniej miejsca gdzie miło się spędza czas np. gadając o d*pie maryny :D no chyba że lubisz przesiadywać sam w grach online.. to inna para kaloszy.

Co do całej dramy z ilością poświęconego czasu na grę, a oceną jej, to trzeba przyznać rację ludziom jak @Dreedzik. Nie powinno się oceniać gier MMORPG przed osiągnięciem pewnego end game-u. To on jest zazwyczaj kluczowy w ocenie danej gry i w nim spędzamy najwięcej czasu. Ale z drugiej strony @Samuraj13 jak najbardziej ma prawo do wyrażenia swojej opinii o grze i nagonka na niego jest bezsensowna. Każdy gracz bdo wie jak bardzo jest to specyficzna gra i niezbyt przyjazna przeciętnemu graczu. Wy próbujecie za wszelką cenę mu wmówić swoje zdanie, kiedy on tylko opisał swoje odczucia.

Co do całej dramy z ilością poświęconego czasu na grę, a oceną jej, to trzeba przyznać rację ludziom jak @Dreedzik. Nie powinno się oceniać gier MMORPG przed osiągnięciem pewnego end game-u. To on jest zazwyczaj kluczowy w ocenie danej gry i w nim spędzamy najwięcej czasu. Ale z drugiej strony @Samuraj13 jak najbardziej ma prawo do wyrażenia swojej opinii o grze i nagonka na niego jest bezsensowna. Każdy gracz bdo wie jak bardzo jest to specyficzna gra i niezbyt przyjazna przeciętnemu graczu. Wy próbujecie za wszelką cenę mu wmówić swoje zdanie, kiedy on tylko opisał swoje odczucia.

I takich ludzi to szanuję :)

Plotki głoszą, że Dreedzik przestanie kiedyś być fanboyem BDO.

Kolejny raz pokazujesz jak ślepo patrzysz na tą produkcję. ;d

w bdo nie jestes trzymany za raczke. sam sobie wyznaczasz krotkotermonowe cele ktore przechodza w dlugoterminowe cele. aktualne gry sa nastawione na szybka rozgrywke (moby, shootery, wowy i inne gdzie sie logujesz 10-30 min szybka rozgrywa i koniec) bdo takie nie jest. ta gra to maraton a nie sprint jak fast paced games wymienione wyzej.

Ludzie narzekajacy na brak engemu? ja jak sie loguje to dziennie 10h mi nie wystarczy (na aktywna gre!)

- pvp - nody warsy, siege. jakies random gvsg, arenka, pk itp

- pve - grind, bossy, guild missje, questy

- inne - processing. gathering, ogolnie robienie siana z life skilli

- enchanting - dosc czasochlonna sprawa jak jestes na pziomie robienia tetow- penow

co nie zmienia tego ze w tej grze odnajda sie tezz ludzie ktorzy maja godzine dziennie na granie :)

oglnie nie polecam, nie spodziewalem sie ze kiedys to powiem o mmorgu ale jest aktulanie za duzo graczy wiec nie potrzebujemy weicej :P

Plotki głoszą, że Dreedzik przestanie kiedyś być fanboyem BDO.

Kolejny raz pokazujesz jak ślepo patrzysz na tą produkcję. ;d

</blockquote>

Ja po prostu akcpetuje jej wady i nie staram się na siłę tej gry zmienić, wypisywać wszędzie dookoła jakie to wszystko jest złe, niedopracowane i kompletnie niegrywalne, nie przesiaduje na forach BSa RO i nie piszę przy każdym zapytaniu - co sądzicie o tej grze - że to nudne dno, ograniczone z każdej strony itd. z calego tego postu jedną z lepszych wypowiedzi to miał @KoonKoutei tylko trzeba to było naprostować by wiadomo było o co chodzi... wywalanie żali na nudność czy renderowanie no powiem no ehh kiepskie to jest. ..no co ja mogę... zawsze można pisać do DEVsów i poprosić o wyjaśnienia dlaczego tak a nie inaczej... dopisują bez problemu.

Ale jak to Psyduc powiedział, serwery są przepełnione .. nowych graczy nam nie trza :P

"Jeśli gra jest taka cudowna, to po co cała ta twoja krucjata wybielania gry? Przecież sama się powinna obronić, jak widać daleko jej do tego."

Nie bardzo rozumiem zdanie?

Nie rozumiem ludzi z podejściem "nie podoba mi się to na pewno gówno".

To, że Tobie się nie podoba, nie znaczy że gra się nie broni sama... Jak widać graczy ma sporo. Nie trafia w Twój gust nie jest równoznaczne z tym, że jest słaba. Bo TY tak mówisz to tak ma być, Tobie nie odpowiada to nikomu nie może? Zalatuje trochę narcyzem. Nie napisałeś swoich odczuć z gry, co nie dostarcza Ci rozrywki tylko na siłę chcesz wmówić, że gra jest słaba bo TOBIE się nie podoba. Nie jesteś pepkiem świata. Mi osobiście gra też nie podchodzi, ale jeśli ktoś czerpie z tego fun to życzę żeby bawił się jak najlepiej. Mam swoje powody dla których nie gram, ale to nie moja sprawa czemu ktoś inny ma inaczej. Mam teraz się przekrzykiwac z kimś bo gra w jakąś grę w której ja sie nie odnajduje? Wszyscy tylko wytykają jaka to gra beznadziejna bo MI SIE NIE PODOBA, A JAK JA MÓWIĘ TO TAK JEST, KAŻDY MA MYŚLEĆ TAK SAMO. W każdej grze to samo. Nie jest to osobista dogryzka, po prostu żyj i daj żyć. Bądźmy otwarci... To jest rozrywka, każdy bawi się inaczej, dopóki nikomu krzywdy to nie czyni dopóty nie mam z tym problemu.

Ja po prostu akcpetuje jej wady i nie staram się na siłę tej gry zmienić, wypisywać wszędzie dookoła jakie to wszystko jest złe, niedopracowane i kompletnie niegrywalne, nie przesiaduje na forach BSa RO i nie piszę przy każdym zapytaniu - co sądzicie o tej grze - że to nudne dno, ograniczone z każdej strony itd. z calego tego postu jedną z lepszych wypowiedzi to miał @KoonKoutei tylko trzeba to było naprostować by wiadomo było o co chodzi... wywalanie żali na nudność czy renderowanie no powiem no ehh kiepskie to jest. ..no co ja mogę... zawsze można pisać do DEVsów i poprosić o wyjaśnienia dlaczego tak a nie inaczej... dopisują bez problemu.

Ale jak to Psyduc powiedział, serwery są przepełnione .. nowych graczy nam nie trza 

Jaki sens miałyby takie tematy jak ten, jeśli twoim zdaniem jedyną słuszną opinią, którą można wygłosić, jest opinia pozytywna?