Black Desert EU PREMIUM

http://bit.ly/2atWjNX

B2P z dodatkowym PREMIUM :D no to teraz poszaleli xD

Jakby nie było 30% redukcji podatku można by było to strawić jeszcze, ale tak to robi się powoli masakra ;/

Tyle w tym temacie.

Czyli co to teraz będzie? B2P + IS + Premium? Ciekawe rozwiązanie nie powiem. Z tego co słyszałem BD to kwintesencja grindu... A twórcy wyszli z inicjatywą aby ten grind i ogólnie rozgrywkę ułatwić graczom. Chyba wszyscy są zadowoleni z tego co czytam xD

Czyli co to teraz będzie? B2P + IS + Premium? Ciekawe rozwiązanie nie powiem. Z tego co słyszałem BD to kwintesencja grindu... A twórcy wyszli z inicjatywą aby ten grind i ogólnie rozgrywkę ułatwić graczom. Chyba wszyscy są zadowoleni z tego co czytam xD

szczególnie jak wejdziesz na forum. 10 pierwszych stron to czysta radość nie mówiąc o reddit ^^

Kurde, ale za filmiki z tym idiotą Deską, to powinny być perm bany.

Ja nie wiem co tacy "tfórcy" mają we łbach. Chyba myślą, że Black Desert to naprawdę udana produkcja/przełom wśród MMO/ostatnie grywalne MMO i bez problemu gracze będą pompować w nią całe wypłaty.

No cóż...

Lecimy na reddita :gd:

3057631-6190163066-ess6W.gif

Głównie chodzi o to, że dodali pack, dzieki któremu dostajesz więcej golda, gdy sprzedajesz item na marketplace. Dajmy na, to sellasz item o wartości 100kk, normalnie byś za niego dostał 65kk, ale gdy masz packa, to dostaniesz 85kk.
Inne bonusy nic nie znaczą, najbardziej o ten tax z marketplace się rozchodzi.

Mi się wydaje, że to kwestia kilku dni i to zmienią. Za duży hejt na nich jest :P Jak chcą dodawać takie bonusy, to proszę bardzo, ale niech zrobią serwer F2P...

Kurde, ale za filmiki z tym idiotą Deską, to powinny być perm bany.

A to niby czemu? Facet prosto i klarownie powiedział jak odzyskać kasę...

''Wygląda fajnie, ale czy wy również macie dziwne wrażenie, że "gdzieś to już widzieliśmy"? Ano tak, w ArcheAge... Nie jest to jednak zarzut czy hejt w stronę Daum Kakao Games. Nie, nie. Bo jeśli się wzorować, to oczywiście na najlepszych.''

- Guru

Ok przegięli. Tryb fanboya wyłączony.

Nom :D Ja na razie tego nie oceniam. Dam im parę dni, żeby, to usunęli :D

A potem niech mi ktoś powie, że stare gry przyciągają jedynie sentymentem... To nie jest opinia starych graczy, tylko fakt, że one po prostu były lepsze. Dziesiątki gier, sprzed 5-10 lat, wymagały od gracza jego czasu i myślenia, a nie wydawania realnego hajsu na skrócenie rozgrywki i wybicie się nad innych. Wyszło od groma dobrych produkcji, patrz ArcheAge, Riders of Icarus czy BDO, które też kupiłem. Kretyni zamiast wykorzystać potencjał tych gier i je rozwijać, walą całą uwagę w ItemShop, który robi z gry nie rozrywkę i relaks, tylko jeb**y wyścig zbrojeń i porównywarkę poziomu życia i zarobków.

Grę kupiłem, grałem i dobrze się bawiłem. Po takich akcjach najzwyczajniej w świecie zastanawiam się, czy warto odpalać ją dzisiaj wieczorem, skoro teraz mogę siedzieć do usranej śmierci i i tak znajdzie się dzieciak, który wyda całe kieszonkowe na IS i będzie lepszy w grze, która właśnie na PvP jest oparta.

Brak słów.

Grę kupiłem, grałem i dobrze się bawiłem. Po takich akcjach najzwyczajniej w świecie zastanawiam się, czy warto odpalać ją dzisiaj wieczorem, skoro teraz mogę siedzieć do usranej śmierci i i tak znajdzie się dzieciak, który wyda całe kieszonkowe na IS i będzie lepszy w grze, która właśnie na PvP jest oparta. 

Brak słów.

Zgadzam się, że takie przedmioty nie powinny być w grach B2P, gdyby ta gra była f2p, to szumu by nie było (Grałem w gry bardziej p2w).

Dajmy na, to że chcesz sprzedać gear, albo jakiś koks item który jest wart z +150kk, to kupujesz ten item za loyalty points na 1 dzień. Sellasz itemy i nic nie tracisz, chociaż takie rozwiązanie i tak jest głupie.

Najgorsze jest to że mamy niemalże identyczną grę ( z jeszcze większym ograniczeniem bo przedmioty z IS nie można sprzedawać za kase z gry) jak ruski czy azjaci i do tego trzeba było za nią jeszcze zapłacić.... podczas kiedy oni mają ją za freee a jedyne opłaty jakie mają to te które my mamy, a nie sorry oni mogą wszystko i tak kupić z aukcji... to mamy najgorszą wersję z możliwych....

Już olewając te wszelkie % bonusy do w zasadzie niczego, durne sloty w bagu, nody na odległość itp.

Najbardziej boli podatek.

Gracz płacący $ kupi składniki do crafta za xxx milionów, zrobi coś i sprzeda z zyskiem...

Gracz nie płacący abonamentu straci na tej samej rzeczy...

Tutaj fajne wyliczenia jednego z crafterow w bdo . Zalozmy ze nasi workerzy pracuja 24h w armory grunilowym ( zalozmy ze srednia produkcja 270 szt jezlie produkujemy w kazdym grunilowym armory ) . Wiec lecimy z koxem :

Zabawa bez value packa ( aka premium )

Produkcja : Koszt 1 szt grunil gloves 140k * 270 szt = 38kk w materialach

Sprzedaz : ( srednia cena sprzedazy 280k ) a wiec 280k * 0.65 * 270 szt = 49kk

Podsumowanie : 49kk - 38kk = 11kk zysku

Zabawa z value packiem

Produkcja : Koszt 1 szt grunil gloves 140k * 270 szt = 38kk w materialach

Sprzedaz : ( srednia cena sprzedazy 280k ) a wiec 280k * 0.85 * 270 szt = 64kk

Podsumowanie : 64kk - 38kk = 26kk zysku

Suma

Vip konto zarabia na identycznym itemie 250% wiecej . Tak przy takiej ilosci itemow to nie jest 30% a wlasnie 250% dziennie .

Takze dzieki BDO bylo milo ale nie mam zamiaru placic co mieisac abonamentu + zakupy w is nop thx...

link do orginalu https://www.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/4tsnwr/market_math_on_the_new_value_pack/

Z ręką na sercu - szkoda, że muszę rościć o zwrot pieniędzy, bo gra jest naprawdę porządna, ale w takiej sytuacji, wolę wydać te 130 zł (standardowy pakiet), na grę, która zaoferuje mi rozgrywkę na równym poziomie ze wszystkimi graczami... a ch*j, w sumie to chyba już takich nie wydają, więc kupię singla.

:D No to coś ode mnie, i ide grać spowrotem w GW2

Próbował ktoś robić chargeback po kupnie gry poprzez payu?