Black Desert EU PREMIUM

Pytam się gdzie teraz jesteście fanboje? :D Nie czujecie, ze poszło z Wami bez mydła? :D Jakie to uczucie zostać wyj... w kakao przez Kakao? :D ofc no homo my friends :D

A tak na marginesie bylem przekonany, ze ten cały b2p to tylko skok na kasę ^^

Z powitalnej strony juz usuneli heh. Mam nadzieje ze usuna to gówno bo jak nie to ...

Ehh ten wasz ból d*py jest śmieszny gra musi na siebie zarabiać koszt utrzymania servera zapewne jest spory dlatego dodają coś co będzie miało popyt jeśli kostiumów nie kupywali zwłaszcza Polacy jeśli wam tak zile i nie dobrze macie p server nad którym pracują i aktualnie jest alpha nie będę podawał szczegółów by nie reklamować servera

Tylko, że ta gra jest b2p... jak chcą zarabiać na takich packach, to niech przejdą na f2p.

Nie od dziś wiadomo, że f2p generuje większy hajs, bo ludzi kusi, żeby kupić item za 50 zł, dzięki któremu będą mieć większe korzyści od innych.

Ja już od tyg tylko się loguje żeby bossy wziąć i zrobić.

Tak poza tym to latam zbieram Pokemony :) zdrowiej dla ciała i lżej dla portfela

Ja już od tyg tylko się loguje żeby bossy wziąć i zrobić.

Tak poza tym to latam zbieram Pokemony  zdrowiej dla ciała i lżej dla portfela 

który poziom? :D

Odnośnie chargeback, nie jest przypadkiem tak, że kupując grę/perły (czy co oni tam mają), w momencie zakupu musisz zgodzić się na rezygnację z wszelkich praw do roszczenia sobie zwrotu? Wydaje mi się, że mieli coś takiego.

Maja cos takiego ofc :) Narazie ludzie dostaja zwroty bo daum nie odpisuej a paypal musi z automatu oddac kase jezeli roszczenie lezy dluzej niz 3 tygodnie . Jednak pozniej daum napewno postara sie o "pozew" zbiorowy i w tym momencie wszytskei osoby ktore poszly za namowa deski beda mialy fajna zabawe :) Sciagajac gre poteirdzaliscie regulmani w ktorym : https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/206159411-Game-Refund-Policy https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/207266989-Daum-cash-Pearls-refund-requests oraz co do perel https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/207980705-Pearl-item-refund-policy . Wiec polecam sluchac sie deski dalej ^^ Jasno z tych pkt wynika ze zwrot kasy za gre mozliwy tylko do 14 dni o ile jej nie wlaczyliscie !! od momentu wl charge back nie przyluguej . Co do perel zwrot do 72h max.. Takze milych problemow ....

Maja cos takiego ofc  Narazie ludzie dostaja zwroty bo daum nie odpisuej a paypal musi z automatu oddac kase jezeli roszczenie lezy dluzej niz 3 tygodnie . Jednak pozniej daum napewno postara sie o "pozew" zbiorowy i w tym momencie wszytskei osoby ktore poszly za namowa deski beda mialy fajna zabawe  Sciagajac gre poteirdzaliscie regulmani w ktorym : https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/206159411-Game-Refund-Policy  oraz co do perel https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/207980705-Pearl-item-refund-policy . Wiec polecam sluchac sie deski dalej ^^  Jasno z tych pkt wynika ze zwrot kasy za gre mozliwy tylko do 14 dni o ile jej nie wlaczyliscie !! od momentu wl charge back nie przyluguej . Co do perel zwrot do 72h max.. Takze milych problemow .... 

Taaaa, już widzę ten pozew dla paru graczy którzy skorzystali z tego poradnik... hue hue.

Mi to lotto ... Ale to nie bedzie pozew z graczami .... Tylko z paypalem . Zreszta robcie jak chcecie w regulaminie jasno jest napisane :)

heh... i gdzie ci obrońcy tej "super" gry? Niema to jak Wildstar... uczciwe f2p (powiedziałbym nawet zbyt uczciwe).

Jak ja się ciesze ze nie kupiłem tej gry xDDD

heh... i gdzie ci obrońcy tej "super gry? Niema to jak Wildstar... uczciwe f2p (powiedziałbym nawet zbyt uczciwe).

To jest jakiś żart? Uczciwe F2P? Że kupujesz za 150 zł gotową postać z eq? hahaha.
Ile osób w Wildstara gra? 6k online?

Może pomału chcą przechodzić na f2p, wtedy takie packi mają sens.

Ja sie ciesze ze kupile .. Nie rozumie tej logiki naprawde QQ waszego ze ci co kupili to teraz "placza" "raguja" sa idiotami itd :) Za 110zl przez 4 miesiace mialem mase zabawy ( po tym patchu skonczylem przygode ) a w ktra strone pojdzie gra nikt nie jets w stanie przewidziec. Jakbym mial taki tok myslenia jak wasz to w zyciu bym zadnej gry nie kupil , nie gral bo "moze keidys bedzie p2w.... Tak mozna mowic o 100 % gier mmo ktore wychodza :) I skonczyc z reka w nocniku nie grac w nic kiedy cala reszta w tym samym czasie znakomiecie sie bawi i ma fun :) gg peace

To jest jakiś żart? Uczciwe F2P? Że kupujesz za 150 zł gotową postać z eq? hahaha

OH NIE! zauważ że takie coś jest też w WoWie.... więc nie pieprz głupa, a po drugie skilla nie kupisz. A nikt cie nie weźmie na raida czy tam dunga bez SKILLA... rozumiesz?

Jak nic nie wiesz, to lepiej się nie wypowiadaj.

EDIT: A po trzecie każdy wie że nie ma sensu kupować tego "boosta" jeśli można postać wylevelować w 2 dni ^^

Haha i pomyśleć że miałem sobie Black Deserta kupić. Dobrze ze teraz się dowiedziałem o czymś takim, jeszcze zanim zebrałem i wydałem pieniądze.

Zawsze na privie można pograć :D

Może będzie tak jak z Lineage 2, że później więcej osób grało na pirvach, niż na oficjalnym serwerze :D

A zmiana bonusu w packu, to kwestia kilku dni. Chyba, ze przejdą na f2p ^^ Na razie ide łowić ryby na afku :P

który poziom?  

21 ... alem yślę że dzisiaj wbije 22/23

Maja cos takiego ofc  Narazie ludzie dostaja zwroty bo daum nie odpisuej a paypal musi z automatu oddac kase jezeli roszczenie lezy dluzej niz 3 tygodnie . Jednak pozniej daum napewno postara sie o "pozew" zbiorowy i w tym momencie wszytskei osoby ktore poszly za namowa deski beda mialy fajna zabawe  Sciagajac gre poteirdzaliscie regulmani w ktorym : https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/206159411-Game-Refund-Policy  https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/207266989-Daum-cash-Pearls-refund-requests oraz co do perel https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/207980705-Pearl-item-refund-policy . Wiec polecam sluchac sie deski dalej ^^  Jasno z tych pkt wynika ze zwrot kasy za gre mozliwy tylko do 14 dni o ile jej nie wlaczyliscie !! od momentu wl charge back nie przyluguej . Co do perel zwrot do 72h max.. Takze milych problemow .... 

Ja tam dalej będę od czasu do czasu pykał :) totalnie nie żałuje zakupu bo się świetnie bawiłem - baaaa dalej pykam sporadycznie i teraz będę koksał pana Ninje.

Co do chargeback masz rację - aczkolwiek będzie to wyglądało tak że odzyskają kasę i jak będą to sporadyczne przypadki to Kakaowcy nic z tym nie zrobią aczkolwiek jak to będzie dużo osób to oni po prostu wystąpią do PayPal z takim problemem i to PP będzie od graczy dochodził roszczeń finansowych(ewentualnei dobiorą się do nich inaczej) na bank korporacja na tym nie straci.

Ps. Kocham słodkie pierdzenie o tym że " nie wydałem kasy i się cieszę, a ty płacz" - to moja kasa - mogłem ją rozwalić na dziwki, koks i alko albo nawet się podetrzeć więc co ci do tego. Ty nie wydałeś - no super jest się czym chwalić... brawo ty(sorry ja to odbieram za skąpstwo - szczególnie jak większość ma pozytywne opinie o tej grze). Przypomina mi się historia jak 2 kolesi rozmawia sobie:

- Stary nie pal szlugów - zobacz palisz 2 paczki dziennie to jest w kit kasy przez rok - jakbyś rzucił to byś już ferrari jeździł.

odzywa się ten palący - Ty stary ... a ty nie palisz nie?

- no nie

- to gdzie twoje ferrari

Wychodzi na to ze jednak płatny World of Warcraft jest najtańszą i najbardziej komfortową rozgrywką bez żadnych ukrytych płatności

Trochę przegięli z tym PREMIUM, gra która jest B2P i to nie za jakieś grosze ale za 120 zł wprowadza tak "mocne" PREMIUM, wyczuwam spadek populacji w tej grze

Wychodzi na to ze jednak płatny World of Warcraft jest najtańszą i najbardziej komfortową rozgrywką bez żadnych ukrytych płatności

Trochę przegięli z tym PREMIUM, gra która jest B2P i to nie za jakieś grosze ale za 120 zł wprowadza tak "mocne" PREMIUM, wyczuwam spadek populacji w tej grze

Ale w WoWie jeśli chcesz wydać tylko jednorazowo kasę a później tylko zbierać na tokena to za bardzo z tego zabawy nie ma, więcej czasu spędzisz pewnie na uzbieraniu tokena niż na dobrej zabawie... Gdybym miał wybierać to bym kupił jakąś grę b2p niż p2p. (ale na pewno nie Black Desert)