No to teraz ładnie wszyscy polecam wygooglować sobie ogrefest, bo linków nie mogę dawać.
Black Desert EU PREMIUM
Chargeback na Paypalu działa bez problemu.
A co do gry... dalej możecie grać nawet jeżeli zrobicie chargeback.
Ja swój zrobiłem ok. 2 mieś temu, i dalej mogę grać.
Ehh ten wasz ból d*py jest śmieszny gra musi na siebie zarabiać koszt utrzymania servera zapewne jest spory dlatego dodają coś co będzie miało popyt jeśli kostiumów nie kupywali zwłaszcza Polacy jeśli wam tak zile i nie dobrze macie p server nad którym pracują i aktualnie jest alpha nie będę podawał szczegółów by nie reklamować servera
Jak chcą zarabiać to niech zmienią ceny pereł bo nikt nie ma ochoty wydać 20 euro żeby kupić dosłownie jeden outfit... a poza tym nic ciekawego w tym item shopie to nie mają, same pierdoły.
Astrologowie ogłaszają tydzień Value Package!
Populacja Black Desert zmniejsza się.
Który i tak wszyscy dostaną za free.
A tak BTW Value pack daje 30% obniżenia podatku, czytajcie ze zrozumieniem 30% z 30%podatku. a nie go likwiduje.
Gra gówniana to i sposób traktowania graczy jest na tym samym poziomie.
Starałem się bronić BDO jak to tylko możliwe, bo sama gra była okej, ale po tym co właśnie zobaczyłem zmieniam zdanie Nie wiem komu do łba wbiło, aby wypuszczać coś takiego. Właśnie wykopali sobie własny grób.
Gdyby ludzie byli świadomi swojej władzy to by nigdy w życiu do takich rzeczy nie dochodziło. Ale wiecie dlaczego dochodzi ? Bo Europejczycy jak i ludzie zostali WYKASTROWANI przez obecny model społeczeństwa promowany przez pop kutlurę i media, a wy daliście się wykastrować.Za każdym razem jak jakaś firma/rząd (de fakto rząd zachowuje się jak wielka corpo, więc zasady są identyczne) wprowadza w tym przypadku jakiś CH**OWY produkt albo beznadziejny element swojej usługi to wystarczy zorganizować protest. W tym przypadku powinniście zadziałać jak kolektyw i zgodnie z innymi graczami ogłosić protest na tyle duży, aby chociaż zmniejszyć w tym momencie populacje sererów o dobre 60 procent. Uwierzcie mi, gdybyście myśleli w sposób "dobro dla wszystkich, a nie tylko dla mojej d*py" to jakość rozrywki jak i RZĄDU w realnym życiu była by o niebo WIĘKSZA.
Ale wy tego nie zrobicie, bo jesteście NIEWOLNIKAMI przemysłu rozrywkowego. Choćby Ci zabrali nie wiadomo ile, to twoje uzależnienie od siedzenie przed tym śmierdzącym komputerem ZMUSZA Cię do codziennego siedzenie przed grą, a więc wniosek jest taki, że z czasem twórcy/rządy/korporacje będą jeszcze bardzije opresyjne, bo ludzie zwyczajnie przesunęli granice własnej godności gdzieś do 20 centymetra głębokości odbytu.
Zamiast siedzieć tutaj i jęczeć "eeeee ale żal, przestaje grać już forever ja jebe :<< " Powinniście zacząć myśleć o przestrzeni za jaką zapłaciliście realne pieniądze ! (czyli de fakto przekazaliście im swoją energię w postaci materialnej) jako o WASZEJ przestrzeni, a jeżeli ktoś wam do niej sra, to musicie zachowywać się jak właściciele tej przestrzeni. BEZ WAS KONSUMENTÓW TA CAŁA FARSA NIE MIAŁABY MIEJSCA, WIĘC PRZESTAŃCIE ZACHOWYWAĆ SIĘ JAK NIEWOLNICY TYLKO PRZEKAŻCIE TĄ MYŚL DALEJ I ZRÓBCIE COŚ JAKO KOLEKTYW DO CHU***A.
Przepraszam za ton, ale nóż mi się otwiera w kieszeni jak widzę jak społeczeństwo po tylu tysiącach laty nadal podświadomie piastuje stanowisko niewolnika. Niektórym to chyba nawet przyjemność sprawia.
Niestety Chargeback'a nie zrobię - ponieważ grę kupiłem 200+ dni temu.
Jednakże, napisałem do nich aby zwrócili mi kasę tzn. różnicę między bazowym kontem a tym najlepszym founder paczki. Dlaczego ? Ponieważ przed i po premierze ogłosili swoją politykę gry.
Jeżeli ja abonament (użytkownik) pewnej rzeczy... jako konsument mam prawo wycofać się kiedy zmieniają tak mocno politykę swoją...
Pewnie kasę i tak nie odzyskam ale chociaż zobaczą maila... ze konsument nie jest zadowolony z ich zmian... ze czuję się oszukany.
Widac ze takiemu niziołkowi wśród gigantów woda sodowa uderzyla do głowy. Po prostu zachłysnęli się tym swoim milionem graczy... po 3-4 miesiącach od premiery xD. Stop. Nie graczy a sprzedanych pudelek xD. Coś czuję, że niedlugo to pociągnie - b2p a wiec tworcy zgarneli tyle kasy ile mogli i nie musza gry rozwijac, oglosili ze beda kiedys tam statki itd. I liczą że na to złapią jakiś naiwniaków co zapłacą kolejny raz za grę (aka premium). I po jakimś czasie zamknięcie serwerów albo przejście na f2p.
I nie jestem czarnowidzem. Po prostu za duzo sie naoglądałem takich akcji by nie umiec ich rozpoznac - nikomu nieznana firma wchodzi z "next-genem" jak to niektorzy nazywali (nie bede wskazywal palcem), kaza placic przed sprobowaniem gry, dodaja sklepik do gry, pozniej wprowadzaja konto premium, a na koncu zwijają sie z grą i jadą na bahamy/karaiby
2Up - bzdura, bo sam sie tak zachowujesz. Jak chcesz to nie graj w zadna gre bo wszedzie cos jest nie tak, wszedzie cos jest slabe/zle. I rob te swoje protesty wszedzie... a inni ludzie cie oleja i sie beda z cb smiac bo ty nic nie masz z gry, a oni chociaz te x% dobrej zabawy . Po za tym tu raczej nic nie pomoze bo chca tylko kasy nachapac przed zniknieciem.Swoja drogą... o ile sie nie myle to przeklenstwa nawet zagwiazdkowane sa zakazane przez regulamin ktory zaakceptowales i to niedawno sądząc po ilosci postow.
Niestety, chciałem napisać do twórców Albion Online o zwróceniu pieniędzy ale to już było nie możliwe, ponieważ przekroczyłem limit dni od zakupu tej gry... Panie i panowie pamiętajcie NIGDY ale to NIGDY nie kupujcie gry która jeszcze nie wystartowała, poczekajcie parę miesięcy i śledzicie jego losy, bo wyjdzie tak jak z BDO.
czyli spuściłem około 130zł w kiblu.. elo
Niestety, chciałem napisać do twórców Albion Online o zwróceniu pieniędzy ale to już było nie możliwe, ponieważ przekroczyłem limit dni od zakupu tej gry... Panie i panowie pamiętajcie NIGDY ale to NIGDY nie kupujcie gry która jeszcze nie wystartowała, poczekajcie parę miesięcy i śledzicie jego losy, bo wyjdzie tak jak z BDO.
Popieram.
Nie kupować gry gdzie za testowanie powinni producenci płacić a nie gracze
a ja 99 euro czyli ok. 450pln
+10 euro za perełki ?
elo...
Marketing rządzi, powodzenia w graniu w tego gniota. Twórcy chyba myślą że zrobili grę wszechczasów
wszech czasów to oni zrobili system płatności. b2p, IS, abonament
I własnie dla takich chwil się żyję. Ostatnio co wydałem na grę to 40 zł na pacca w Tibii xD którego przedłużę.
A dlaczego?
Bo wiem co gra ma do zaoferowania
Wiem jakie mam z tego korzyści
Wiem że mi nie wyskoczą zaraz z item shopem z kosmosu bo taki już tam jest
Wiem że samemu zarabiając człowiek się zastanowi dwa razy zanim coś kupi a nie biorąc z portfela taty albo mamy a tu nagle się okaże że trzeba wydać jeszcze więcej.
Oraz wiem że nowe gry to najczęściej padaka bądź typowy skok na kasę bądź po prostu gry średnie które znudzą się po miesiącu
Dziękuje hejterom za wszystkie dobre słowa na temat mojej cudownej gry.
Czyli już wiesz jak czują się osoby które zakupiły preorder Diablo 3 i GW2 za +200 zł
Jest mi smutno.. Grałem od początku wyjścia gry, jestem w wspaniałej gildii z pozytywnymi ludźmi oraz świetnie się bawiłem grindując Piraty czy teraz chodzić po valencjii... I nagle zrobić coś takiego jak subskrybcje to po prostu świństwo... Gra jest naprawdę dobra i GRĘ polecam wszystkim ale teraz wydawcy już nie zaufam. To było dobrze wydane 130 zł + 30 na pety. Ale z takim systemem płatności ta gra upadnie :C
no to zostałeś ładnie wyjaśniony
Tu niema nic do śmiechu, twórcy i wydawcy, albo zrozumieją że strzelili sobie w kolano, albo pozostaną ignorantami, a wtedy ta gra upadnie i będzie to pierwszy podręcznikowy przykład, jak pozbyć się graczy z dobrze rokującej gry.