Black Desert - EU

Da się jakoś w grze sprawdzić, które klasy najlepiej radzą sobie w PvP i grindzie? Wiem, że są rankingi ale nie widzę tam klas.

http://blackdesertfoundry.com/list-of-guides/

Na tej stronie masz coś takiego: Difficulty: 3/5 | PvP: 4/5 | PvE: 4/5 | Siege: 4/5

w black desert to sir nie skill a zerg liczy, widze sie top playerzy tutaj wypowiadaja, a Nikt tego aspektu nawet nie poruszyl.

Co do zerga.. to każde mass pvp to zerg.. nawet wielkie FactionWars w BS to zergi.. zdarzy się walka 3v3 i mniejsze lekko większe ale dużo dużo ludzi to już zergus.. także wkopujesz też inne gry.

wiem tylko, że potrzeba trochę taktyki nawet kiedy mowa o zergu.. tak było w Aionie na wojnach o zamek, tak działo się nawet w Wildstarze kiedy sami sobie organizowaliśmy wojny, tak było też w Age of Conan, Warhammer Age of Reconing nawet w SWTORze... także o czym my tu rozmawiamy.

@up Dzięki za link, bardzo się przyda.

100 euraskow na paypalu teraz czekamy czy cbt2 po sesji bdzie;d

O następny z conquer pack :D

pre order już kupiony. Chciałem sobie pograć na ruskiej wersji, ale jak wyłączam WTFasta to mnie wyrzucało, a teraz w ogóle się nie mogę zalogować. Pomoże założenie drugiego konta i dlaczego mam się rozłączać z WTFastem??

Nikt ci nie każe ale niby lepszy ping jest.

Jagged tez gram na RU, jak cos mozna pograc razem :)

logujesz się do gry i przed wyborem kanału wyłączasz WTFasta tak to wygląda.

Po co go wyłączać?

Masz lepszy ping bez WTFasta.

Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka

Nie wiedziałem, myślałem, że wtfast ma zmniejszać ping.

Nie wiedziałem, myślałem, że wtfast ma zmniejszać ping.

Bo tak powinno być, ale na wersji RU to nie działa i nikt nie wie czemu. Natomiast na wersji JP czy KR,rzeczywiście poprawia ping o około 20/30%

Działa działa. Tylko że normalny polak ma na Ru ping 80-90 a wtf niby 80-100. Tak na prawdę WTfast zawsze działa ale ma osttnio spore problemu przez sankcje nałożone na nie,które kraje przez Google co powoduje zawężony ruch sieciowy

jak nie śmiga wtfast to przez VPN, nic nie konfigurujesz tylko 2 razy klikasz i już odpalasz grę

Patrząc obiektywnie (nie życzę tej grze żle) ale szybko przejdzie na F2P a później serwery off. Ta gra NIE MA żadnego kontentu end-game, wszyscy się jarają pvp, a tak na prawdę jest ono w tej grze słabe ( w metin2 było lepsze - jeżeli chodzi o to co można było robić, nawet po pewnym czasie usuneli gener lock : D), nie ma tutaj arenek 2vs2 3vs3 5vs5, już nie wspominając o 1vs1, wojny gildii w otwartym świecie gdzie godziny będziesz kogoś szukał, nawet nie ma dueli( nie można kogoś wyzwać na pojedynek, śmieszne brak podstawowej opcji), jedyne PVP to te w otwartym świecie, a jak chcesz kogoś bić musisz mieć karme, którą żeby nabić musisz bić mobki. O PVE nie wspomnę bo nie istnieje. Tak więc po 2 miesiącach jak ludzie wbiją gear +15 będzie pusto, bo po co expić dalej, pvp nie ma, pve nie ma. Ładnie wyglądająca słaba gra, niestety DAUM nie przygotowało jej na rynek europejski. Zaraz ktoś napiszę że to gra Open World i nie może być instancji i aren, AA też jest OW a ma i to i to, i ciekawsze pvp bo przeciwną rasę bijesz bez start a tutaj za każdego tracisz karme. Sam byłem pewien zakupu tej gry ale chyba zrezygnuję bo długo się nie utrzyma ( tak samo jak Wild Star) .

Są world bossy - 20 min stoisz w miejscu i klepiesz to samo combo:

https://www.youtube.com/watch?v=Cn1voEtFV5M

Ta gra NIE MA żadnego kontentu end-game,

W starych, dobrych mmo to GRACZ tworzył endgame. Walki między klanami/gildiami, bitwy o spoty, zarabianie na najlepsze dostępne bronie, handel surowcami.

Ta gra celuje w byłych graczy takich tytułów jak: Lineage2, Tibia, Runescape, Silkroad itp.

Owszem nie trafi do dzisiejszych graczy (tu masz dungeon, tego bossa bijesz tak, tutaj idziesz tak, brawo!, powtórz to razy 100) i raczej nie odniesie wielkiego sukcesu, ale właśnie brak typowego endgame i lvl capa to jej ogromne zalety.

jedyne PVP to te w otwartym świecie, a jak chcesz kogoś bić musisz mieć karme, którą żeby nabić musisz bić mobki. O PVE nie wspomnę bo nie istnieje.

Odwrotnie, ale dobra.

Moby istnieją po to, aby na nich grindować. Dobre PVE to jest w Dark Souls.

Czemu odwrotnie ? Wszyscy piszą że to gra pvp, ale żeby zabić gracza musisz najpierw nabic karmę na mobach, tak więc w którym momencie ta gra jest PVP ( Nie ma wiekszości elementów pvp - nawet glupiego 1vs1 ) ? To tak samo jak stworzyć fiata 126p ładnie go pomalować i powiedzieć że jest to samochód dla starych kierowców, to tak nie działa. Gra w takiej formie na pewno nie odniesie żadnego sukcesu ( chyba że sukces w ilości graczy od niej odchodzących po 1 miesiącu), chciałbym w nią zagrać ale nie widzę sensu bo gra się bardzo szybko kończy i nic ciekawego nie oferuje : (.

Czemu odwrotnie ? Wszyscy piszą że to gra pvp, ale żeby zabić gracza musisz najpierw nabic karmę na mobach, tak więc w którym momencie ta gra jest PVP

Zabijając gracza dostajesz punkty karmy, które musisz zbić zabijając moby.

http://www.blackdeserttome.com/wiki/Karma

Czemu odwrotnie ? Wszyscy piszą że to gra pvp, ale żeby zabić gracza musisz najpierw nabic karmę na mobach, tak więc w którym momencie ta gra jest PVP ( Nie ma wiekszości elementów pvp - nawet glupiego 1vs1 ) ? To tak samo jak stworzyć fiata 126p ładnie go pomalować i powiedzieć że jest to samochód dla starych kierowców, to tak nie działa. Gra w takiej formie na pewno nie odniesie żadnego sukcesu ( chyba że sukces w ilości graczy od niej odchodzących po 1 miesiącu), chciałbym w nią zagrać ale nie widzę sensu bo gra się bardzo szybko kończy i nic ciekawego nie oferuje : (.

Jeśli nie znasz eng, tutaj masz to pl: http://blackdesert.com.pl/?page_id=2937

Zasada jest banalnie prosta jak nie powiem co. Zabijając potwory, robiąc questy w miastach zdobywasz pozytywną karmę ( tendency na EU ) maksymalnie do poziomu +300k, jednak za każde zabicie gracza, npc czy nawet protestantów w Caphelonie, karma zaczyna spadać.

Masz 3 capy Karmy Negatywnej 1 = -100k, 2= -200k oraz 3 to jest -300k (max) . Im niższy masz cap tym większe kary otrzymujesz. Np, może ci enchant przedmiotu spać o 1 w dół, czy kamienie w przedmiotach zniszczyć oraz NPC w miastach będą Ciebie atakować. (oczywiście to są kary za 3 cap karmy negatywnej z wyłączeniem utraty kamienia)

Jednak wraz z Valencia II, dodali nowe miasto gdzie gracze z pozytywną karmą będą atakowani przez NPC, tzw miasto rabusiów. Karmę się szybko regeneruje na spocie na wersji RU, natomiast na R piekielnie wolno idzie to.

Rozumiem jak to działa, ale co to ma do tego że nadal nie ma end game ?