Black Desert - EU

No nic, jak jeden to i damy drugi

Pozdrawiamy XT

osoba która wykorzysta proszę o posta w miarę możliwości

D4D6-75E5-E41E-4D0E-B159

Chce ktoś pograć razem na cbt2, albo może ktoś do headstartu 4 dni?

Nie będziemy tacy no do 3 razy sztuka, kolejny kluczyk leci:

Zapraszam na nasz FB mamy jeszcze 50 kluczy dla graczy.

Kluczyk: ECA8-C64D-050E-4F17-87B1

Pozdrawiamy,

xenotavern

Nie będziemy tacy no do 3 razy sztuka, kolejny kluczyk leci:

Zapraszam na nasz FB mamy jeszcze 50 kluczy dla graczy.

Kluczyk: ECA8-C64D-050E-4F17-87B1

Pozdrawiamy,

xenotavern

Dzięki za kluczyk ;p

Hejp jest a to dlatego, że numer 1 w EU będzie, grałem na KR, ROSYJA i zabawa przednia, wbity max i nadal jest co robić i nie nudzi, także polecam.

Dziękujemy za zabawę 100 kluczy poleciało ;) Zapraszamy na kolejne losowania z Xenotavern podejrzewam że po jutrze poleci kolejne losowanie 50 kluczy.

Chce ktoś pograć razem na cbt2, albo może ktoś do headstartu 4 dni? 

CBT2 zaczyna sie w czwartek o której godzinie? Ja tam jestem gotów ostro przynerfić w weekend :) nocke można spokojnie zarwać :)

CBT2 zaczyna sie w czwartek o której godzinie? Ja tam jestem gotów ostro przynerfić w weekend  nocke można spokojnie zarwać 

9 rano

Max lvl 1-2dni.

Gear "prawie top" 2 tyg +/-

Questy gildyjne w stylu - 1h zabijcie 2k szkieletów. Porąbcie 300 dębów. I tam jest dużo większa szansa na drop tych end game bizu. Praktycznie zawsze komuś dropnie z gildii podczas tego questa.

Powiem tak, zaczynając grać jesteś mega podekscytowany. Po 3 tyg nie chce Ci się już logować... 

Gdyby ten system PK był lepszy... to inna gra. A tak to szkoda tracić karmę aby zabić rumuna na spocie, skoro i tak zaraz przyjdzie inny. A Ty będziesz przez 2h po krzakach mooby bił aby karme odrobić.

Dopiszę jeszcze to zdanie, zanim jakiś greenpeace BD zajarany grafiką się doczepi, że to moje prywatne zdanie, a mmo w które grałem wcześniej to l2,tera,archeage...

Max lvl - chyba soft cap lvl a nie max, maxa nie mają jeszcze koreańczycy..

Gear ~2 tyg - powodzenia :D -jak to osiągniesz daj znać i zdjęcie czasu gry.

To jak bardzo jesteś podekscytowany to zależy od twoich oczekiwań i predyspozycji. Nie jest to gra skierowana do ogólu, globalnej społeczności w szerokim przedziale wiekowym. Są ludzie lubiący farmić dziennie daily questy na 10 postaciach by zarobić kasę i są ludzie którzy wolą siąść na spota i pobić mobki przy okazji spuścić komuś mały łomot.

Odnośnie systemu PK proponuje się lepiej z nim zapoznać, bo głupoty gadasz jakich mało.

Max lvl - chyba soft cap lvl a nie max, maxa nie mają jeszcze koreańczycy..

Gear ~2 tyg - powodzenia  -jak to osiągniesz daj znać i zdjęcie czasu gry.

To jak bardzo jesteś podekscytowany to zależy od twoich oczekiwań i predyspozycji. Nie jest to gra skierowana do ogólu, globalnej społeczności w szerokim przedziale wiekowym. Są ludzie lubiący farmić dziennie daily questy na 10 postaciach by zarobić kasę i są ludzie którzy wolą siąść na spota i pobić mobki przy okazji spuścić komuś mały łomot.

Odnośnie systemu PK proponuje się lepiej z nim zapoznać, bo głupoty gadasz jakich mało.

A specjalnie dopisałem dla takich typów jak ten osobnik to zdanie co niżej cytuje, na końcu mojego poprzedniego posta. Niestety niektórzy muszą naprawdę mieć przykre życie aby tak się pocić w internecie z powodu posiadania odmiennej opinii.

Stary wyjdź z domu na świeże powietrze...

" Dopiszę jeszcze to zdanie, zanim jakiś greenpeace BD zajarany grafiką się doczepi, że to moje prywatne zdanie, a mmo w które grałem wcześniej to l2,tera,archeage... "

Fajnie, że to twoje prywatne zdanie, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc głupoty(np max lvl).

No właśnie, z jednej strony ludzie piszą coś takiego:

Brak hard lvl capa.

a z drugiej:

Max lvl 1-2dni.

Więc ktoś ewidentnie leci w kulki...

W tej grze nie ma lvl cap. Do 50lvl leci się szybko, ale po tym to już duuuuużo grindu na kolejne lvl. Gdzieś czytałem, że od 50-51lvl potrzeba tyle expa co od 1-50.

No właśnie, z jednej strony ludzie piszą coś takiego:

a z drugiej:

Więc ktoś ewidentnie leci w kulki...

Zapewniam Cię że nie wbijesz max lvl w 1-2dni.. w 1-2tyg też nie.

No nie wbije, bo maxa nie ma. Można expić bez końca, tylko później już to leci bardzo wolno.

Sprostowanie z cytatami. Aby nie było, że "wymyślił"

Max lvl 50. Napisałem dlatego że to jak w l2 85. A później brak lvl capa i leci jak krew z nosa. Czyt. 10moobów = 01%

Ja pisałem, że wbicie tego zajmuje 1-2 dni

A tutaj macie osobę która napisała poradnik i jej to zajmuje 6-15h w zależności od tego czy podbija itemy.

http://www.blackdeserttome.com/forums/index.php?threads/black-desert-fast-leveling-guide.238/

Cytuje reddit.com

I can comment on 50 soft cap 55 hard cap ratios on RU. So before media patch it was like this (considering best gear, best pve class archer, alchemy and best catfish spot with almost no competition).
0>50: 20-30 hours if you know what you are doing
50>51: 8% per hour
51>52: 4% per hour
52>53: 2% per hour
53>54: 1.4% per hour
54>55: 0.8% per hour

Wniosek.

Tutorial 0-50

Zaczyna się gra 50-55

W tym miejscu jest Korea 55-60.

A tutaj forum oficjalne z wdzięcznym tytułem "Leveling to 50 is too fast?"

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/4648-leveling-to-50-is-too-fast/&page=1

People will enjoy the 1 week where they'll easily breeze through level 50
People will question what they have to do once they get to level 50
People realize that the "endgame" barely has any content
People will raid the forum with complaint
People will quit the game and go to another "hype" game. 

Pozdrawiam i teraz dopiszę, że to nie moje zdanie. A ludzi ze świata. Hah haters gonna hate...

No, że 50lvl można wbić w 6+h to wiem. Przeczytałem na szybkiego ten temat i większości to nie przeszkadza, bo wiedzą, że gra zaczyna się po 50. Jedynie OP i parę innych osób narzeka. Jednak tak jak piszą, nikt nie każe Ci lecieć z lvlem. Ten gość co wbił tam w parę/naście godzin to tylko grindował, nie robił nic poza tym, nie zwiedzał świata, nie crafcił, tylko ciągły grind. Nikt nikomu nie każe zapierniczać do 50, chociaż jest to soft lvl cap. No i jeśli dla Ciebie soft lvl cap to end game, to nie zabieraj się za kupno gry, bo tylko stracisz pieniądze. Tak jak Dreedzik pisał wyżej, nie jest to gra dla wszystkich.

Pozdrawiam :)

Ps to "hah haters gonna hate..." nie wiem po co pisałeś

Problem w tym, że żadnej gry nie zoptymalizujesz do harkorów.. powaga NIGDY TO SIĘ W OBECNYCH CZASACH NIE STANIE.

Na ruskim jak grałem to po ponad 2 tygodniach nie wbiłem 50. Wszystko zależy od tego co kto i jak robi. Jeśli człowiek loguje się i leci po lini prostej na sam lvl, to jego tylko i wyłączny problem a nie gry. Człowiek który siądzie do gry na te 3-4h dziennie, robi craft, robi trade, robi questy, robi social i jeszcze grind do tego. Wszystko na raz i nic na szybko, to jego lvl jest wielokrotnie wolniejszy od tego co poleciał na sam lvl. To tak samo jak w grach singlowych, ludzie nie zajmujący się niczym pobocznym tylko i wyłącznie linią główną questów "kończą" grę o wiele wiele szybciej niż Ci, którzy się grą ekscytują i robią w niej różne rzeczy.

Producent nie utrudni hardrokrą i rusherom gry, bo o wiele mocniej i boleśniej uderzy w casuali, którzy są bardziej chętni na wydawanie jakiejkolwiek kasy.

GaloN doceniam zaangażowanie w przytaczanie pojedynczych opinie graczy, tylko jak mówiłem twórcy nie obniżą expa za moby, bo tak chce parę osób, które na CBT nic innego nie robili jak klepali lvl do upadłego, kiedy gra oferuje trochę linii pobocznej i która jest wymagana.

wystarczy też poczytać to co piszą devsi... nie są to jakieś puste słowa:

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/8038-pm-diary-22-cash-shop-and-more/

The experience from monsters will be adjusted compared to CBT to lower the risk of running into this scenario too frequently. Developers are aware of the situation and they will keep adjusting the progression flow in the process. Additionally, we are looking into the possibility of adding additional quests to fill the gaps in-between. 

Za 3 dni, bo 19 pojawi się kolejna porcja Q/A, na pytania graczy, sam jestem ciekaw jakie pytania poszły i jakie będą odpowiedzi.

Pamiętaj iż ruscy mają premium i boosty do expa, u nas będzie jeden jedyny scroll, która nie będzie dostępny od tak zaraz - chyba, że jego cena będzie mniejsza/równa 100.

Liczę iż, szybkie wbijanie lvli i brak chęci powrotu do niskich zon robić wszystkie zaległości zniechęci do gry tych ludzi i znikną z serwerów.

Od której godziny można będzie ściągać clienta do cbt2?

Później, ludzie piszą, że około 17.