Nie wiem o czym ziomek gadasz. Kreator postaci nadal działa i można sobie ściągnąć i stworzyć na premierę.
A co do sprzedawania itemków z cash shopa na markecie to mam nadzieję, że nigdy tego nie wprowadzą. W Korei jest P2W, bo ich kultura nie tylko to akceptuje, ale i wymaga więc dla nich to ok. Dla nas nie, więc proponuję bez takich pomysłów. I nie - w Black Desert nie bedziesz nigdy wmomencie, w którym zarabiasz tak dużo, że nie masz na co wydawać. Rzeczy +20 chodzą nawet po kilka miliardów srebra, a zwykły Seba w życiu nie zobaczy takich pieniędzy.
O czym ty w ogóle mówisz, wiesz co oznacza termin P2W.. dzizz. P2W oznacza sytuacje, kiedy gracz nie wkładający realnej gotówki w grę jest pozbawiony wielu elementów, w szczególności boostów, zabezpieczeń podnoszenia itd., które dają realną i znaczną przewagę nad darmowymi graczami.
Domyślam się iż Twoja wypowiedź jest podparta wielkim doświadczeniem jakie zdobyłeś grając w grę ponad rok, a skończyłeś grać na azjatyckich serwerach tylko dlatego, że wychodzi wersja EU/NA. W przeciwnym razie, swoje dywagacje wyssane z palca proszę wsadź sobie w buty.
Do tego dochodzi kolejny element. jeśli masz gear, sprzęt itd porobiony to po co kupować nowy i wydawać kasę. Nie zamierzam dochodzić do gearu w sposób -kup se od gracza na AH.
Oczywiście, że zawsze jest się w grach w momencie kiedy nie ma na co regularnie wydawać kasy, która się regularnie odkłada w depo. Trza tylko umieć grać i zarabiać. Niestety wielu graczy taka forma kompletnie przerasta.
Jeśli klient do robienia postaci działa, to zwracam honor, nie sprawdzałem od czasu robienia postaci. A z opisu miał działać tylko na czas eventu.
Zrezygnowali już z tego podobno i sklep będzie od premiery czyli 3 marca.
Tak, wiedziałem iż oburzenie swoje zrobi, ale zrobili tak jak przewidywałem, sklepik rusza wraz z oficjalnym startem.
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/12768-do-not-miss-the-key-dates/&page=1