Black Desert - EU

Nie wiem o czym ziomek gadasz. Kreator postaci nadal działa i można sobie ściągnąć i stworzyć na premierę.

A co do sprzedawania itemków z cash shopa na markecie to mam nadzieję, że nigdy tego nie wprowadzą. W Korei jest P2W, bo ich kultura nie tylko to akceptuje, ale i wymaga więc dla nich to ok. Dla nas nie, więc proponuję bez takich pomysłów. I nie - w Black Desert nie bedziesz nigdy wmomencie, w którym zarabiasz tak dużo, że nie masz na co wydawać. Rzeczy +20 chodzą nawet po kilka miliardów srebra, a zwykły Seba w życiu nie zobaczy takich pieniędzy.

już sam zabieg zablokowania sklepu do 10 marca jest zaskakującym posunięciem

Zrezygnowali już z tego podobno i sklep będzie od premiery czyli 3 marca.

Nie wiem o czym ziomek gadasz. Kreator postaci nadal działa i można sobie ściągnąć i stworzyć na premierę.

A co do sprzedawania itemków z cash shopa na markecie to mam nadzieję, że nigdy tego nie wprowadzą. W Korei jest P2W, bo ich kultura nie tylko to akceptuje, ale i wymaga więc dla nich to ok. Dla nas nie, więc proponuję bez takich pomysłów. I nie - w Black Desert nie bedziesz nigdy wmomencie, w którym zarabiasz tak dużo, że nie masz na co wydawać. Rzeczy +20 chodzą nawet po kilka miliardów srebra, a zwykły Seba w życiu nie zobaczy takich pieniędzy.

O czym ty w ogóle mówisz, wiesz co oznacza termin P2W.. dzizz. P2W oznacza sytuacje, kiedy gracz nie wkładający realnej gotówki w grę jest pozbawiony wielu elementów, w szczególności boostów, zabezpieczeń podnoszenia itd., które dają realną i znaczną przewagę nad darmowymi graczami.

Domyślam się iż Twoja wypowiedź jest podparta wielkim doświadczeniem jakie zdobyłeś grając w grę ponad rok, a skończyłeś grać na azjatyckich serwerach tylko dlatego, że wychodzi wersja EU/NA. W przeciwnym razie, swoje dywagacje wyssane z palca proszę wsadź sobie w buty.

Do tego dochodzi kolejny element. jeśli masz gear, sprzęt itd porobiony to po co kupować nowy i wydawać kasę. Nie zamierzam dochodzić do gearu w sposób -kup se od gracza na AH.

Oczywiście, że zawsze jest się w grach w momencie kiedy nie ma na co regularnie wydawać kasy, która się regularnie odkłada w depo. Trza tylko umieć grać i zarabiać. Niestety wielu graczy taka forma kompletnie przerasta.

Jeśli klient do robienia postaci działa, to zwracam honor, nie sprawdzałem od czasu robienia postaci. A z opisu miał działać tylko na czas eventu.

Zrezygnowali już z tego podobno i sklep będzie od premiery czyli 3 marca.

Tak, wiedziałem iż oburzenie swoje zrobi, ale zrobili tak jak przewidywałem, sklepik rusza wraz z oficjalnym startem.

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/12768-do-not-miss-the-key-dates/&page=1

Ktoś tutaj chce mainować wizzarda/witch?

Ktoś tutaj chce mainować wizzarda/witch?

Nie tylko chce, ale nawet będzie!

Cool, ja też chcę i wiem, że do 1v1 nie bardzo się nadaję, jednak mam nadzieję, że na tyle ogarnę, aby mordować na pvp ;) btw ciekaw jestem awakeninga

Ogromny plus za system "Mileage"

100pkt za dzienne logowanie i nie dostaje się więcej przy zakupie pereł.

Ciekawe tylko ile będzie potrzebne na dane kategorie.

Bo to się bardzo przyda nowym graczom "Partial Skill Reset"

Co do 1v1 to wiesz, to nie arenki.. jak gościowi wjedziesz na pełnej na spocie i będziesz ogarniać to się poskłada... poza tym gear, nigdy nie wiesz jak mocny jest przeciwnik, może być jak papier dla ciebie a może być tak, że się od niego odbijesz :D.

Nie ma co tutaj nastawiać się na jakiekolwiek walki 1v1, bo nie na tym bazuje gra, z gankiem jest tak samo jak w każdej grze, albo przerastasz gościa gearem, skillem itd. albo cię zjada na "facie" bo byłeś po czyszczeniu spota i masz pełno CDków. Scenariuszy jest od groma i trochę. Nie ma co, trza się szkolić i zbroić :P

Wiadomo już, czy na naszej wersji będziemy w stanie zdobywać jakieś ciuchy zmieniające wygląd postaci jedynie poprzez cash shop, czy będą również dropić z mobów etc?

Wątpię żeby były takie wypadające z mobów, ale mogę się mylić.

Dreedzik, kogo mainujesz?

Tak ripostująć:

Cash Shop jest od 3 Marca czyli oficjalnego startu gry. Wymusili to gracze.

22.02 | 08:00 UTC ( 9:00 czasu Polskiego ) - zostanie dopiero zamknięty kreator postaci oraz CBT2

uruchomienie sprzedaży przedmiotów z Cash Shopu to przełom 1-2 miesięcy. jak sami zapowiedzieli to ,, zrobią to ,,. Podobna sytuacja miała miejsce JP

Jeżeli uruchomią sprzedaż przedmiotów z IS po tak długim czasie, to nie będzie to już miało większego znaczenia dla ekonomi, bo Ci co coś będą chcieli z IS już dawno sobie to kupią. Chyba, że dodadzą potem jakieś konkretne rzeczy do IS.

NorthenStar tu nie chodzi o to ze ktoś sobie wczesniej kupi tylko o to ze ty spedzisz 2 miechy męcząć bułe 12h dziennie a taki typ wejdzie wystawi 100 petów na AH i kupi 2x lepsze eq w 2 dni niz ty masz w 2 miesiące, to samo jest na RU

Nie wydaje mi się aby po takim czasie był aż tak duży popyt na te pety. Chodzi mi o to, że te osoby co będą chciały już dawno sobie peta kupią z IS. Z drugiej strony możesz mieć rację, ale tego teraz się nie dowiemy.

No ja nie mam zamiaru płacic 100złoty za 1 peta bo takie ceny będą

Siemka, zainteresowałem się ta gra bo dostałem kluczyk jednak nie rozumiem jednej rzeczy na necie widziałem ze jest taka klasa jak Ninja i Blader jednak w kreatorze postaci nie mogę takich klas wybrać.. O co chodzi ?

Dobra spokój już tzw,, gówno burza ,, będzie jak będzie.

Łapcie kluczyk od XT-ekó

F119-3910-586F-4085-A2B1

kto użyje proszę o informację tutaj.

Pozdrawiamy

Siemka, zainteresowałem się ta gra bo dostałem kluczyk jednak nie rozumiem jednej rzeczy na necie widziałem ze jest taka klasa jak Ninja i Blader jednak w kreatorze postaci nie mogę takich klas wybrać.. O co chodzi ?

Po prostu u nas te klasy zostaną wypuszczone później (czyt. miesiąc minimum). Te klasy, które masz w kreatorze będą na starcie gry :)

A ja się tak zapytam jak tu jest z broniami, bo na 100% moim mainem będzie ninja jak już wyjdzie i tutaj moje pytanie czy gdy osiągnę ten 50 lvl tamerką i zrobię jakąś dobrą broń to będę mógł ją przerzucić na mojego ninje ? Są tutaj jakieś ograniczenia co do ekwipunku ?

100zł za peta? Szczerze wątpię. To by było przegięcie. Zobaczymy jutro na cbt2.

Jak w tej grze najlepiej rozwijać postać? Nie chciałbym zrobić bezużytecznej postaci. Czy to działa tak jak w Guild Wars 2 gdzie na rajdach nie ma miejsca dla tanków czy healerów i każdy, że tak powiem robi pod siebie? Czy jednak klasy, które robią coś innego niż duży dmg też się przydadzą?