Black Desert - EU

Odzyskiwał ktoś pieniądze za wykupione paczki? jest to możliwe? gdzieś czytałem że w ciągu 14 dni można oddać grę i dostać zwrot, jak to wygląda ?

Odzyskiwał ktoś pieniądze za wykupione paczki? jest to możliwe? gdzieś czytałem że w ciągu 14 dni można oddać grę i dostać zwrot, jak to wygląda ?

14 dni od zakupu, jeśli nie brałeś udziału w żadnych testach, ani nie rezerwowałeś nicku. (nick chyba)

https://www.blackdesertonline.com/preorder/ Tutaj masz na dole FAQ.

Dziękuję, nick zarezerwowałem, dostęp do bety mam z kluczyka nie z pakietu, poczekam do końca dnia i jak nie zmienią cen to wyślę im ticket : ), tak jak pisałem prędzej gra nie jest dobra, ale nic innego lepszego nie ma na horyzoncie, zastanawiałem się długo czy ją kupić i się zdecydowałem jednak jak mam zbierać itemki samemu bo żeby "spokojnie" zająć się expieniem (zwłaszcza magiem) trzeba mieć 3 pety aktywne to dziękuję. nie będę wydawał 150zł na pety + do tego 140zł na kostium z bonusami, dodatkowo kupując najbardziej opłacalny pakiet 1 slot w eq wychodzi 1 euro xD, reset skilli 9 euro. Jasne można bez tego grać, tylko jak gra jest B2P to chciałbym normalnie ceny w CS, i tym sposobem odechciało mi się grać.

W końcu odchodzi, dziękuję. Szczerze wątpię, że Ci oddadzą pieniądze jak już zarezerwowałeś nick.

Btw. Wątpię, że te ceny zostaną, ludzie strasznie płaczą na forum, a wszystkie ostatni płaczę kończyły się zmianami na korzyść graczy.

Btw. Wątpię, że te ceny zostaną, ludzie strasznie płaczą na forum, a wszystkie ostatni płaczę kończyły się zmianami na korzyść graczy.

To jest właśnie najgorsze. Za bardzo podatni są na płacz. Sklepik 10. - Buuuuu! - Sklepik jendak 3.

Teraz ceny...

Co dalej? Flying mounty i fast travel też wypłaczą w końcu?

To jest właśnie najgorsze. Za bardzo podatni są na płacz. Sklepik 10. - Buuuuu! - Sklepik jendak 3.

Teraz ceny...

Co dalej? Flying mounty i fast travel też wypłaczą w końcu?

Chcesz mi powiedzieć, że sytuacja w której kostium dla postaci kosztuje więcej niż sama gra jest ok?

Tak oglądam dziś w pracy streamy i w sumie jak ktoś się przyłoży to w 3 dni cbt ,,przejdzie'' tego mmorpg :D

Z roku na rok lepsze gry :D

@down Wbije max lvl i powiedzmy zdobędzie mid gear

Jak przejdzie? Co rozumiesz przez to, że "przejdzie" grę?

Też nie zgadzam się z cenami, a przynajmniej kostiumów, gdzie za kostium z bronią 30€.

Chcesz mi powiedzieć, że sytuacja w której kostium dla postaci kosztuje więcej niż sama gra jest ok?

Nie widzę problemu w kupieniu sobie raz w miesiącu itemów do gry za 100-200zł.

Nie potrzebuję wszystkich kostiumów i wszystkich możliwych petów.

Gra jest tania, nie jest p2w, więc jakoś muszą zarobić. Wolałbyś kostiumy po 10$, ale dające np. 10% dmg? Wtedy mogłyby być tańsze, bo wszyscy musieli by je mieć. Teraz kupią je ci, którzy chcą. Twórcy też muszą zapłacić podatki, utrzymać servery, pracować nad tłumaczeniami, kontentem i wypadałoby coś zarobić, nie?

Zgadzam się, że muszą zarobić, dlatego też zawsze staram się wspierać twórców i kupować itemki, ale moim zdaniem 32€ za kostium jest za dużo, takie 20€ byłoby ok i więcej osób by kupiło.

Nie widzę problemu w kupieniu sobie raz w miesiącu itemów do gry za 100-200zł.

Nie potrzebuję wszystkich kostiumów i wszystkich możliwych petów.

Gra jest tania, nie jest p2w, więc jakoś muszą zarobić. Wolałbyś kostiumy po 10$, ale dające np. 10% dmg? Wtedy mogłyby być tańsze, bo wszyscy musieli by je mieć. Teraz kupią je ci, którzy chcą. Twórcy też muszą zapłacić podatki, utrzymać servery, pracować nad tłumaczeniami, kontentem i wypadałoby coś zarobić, nie?

E to za***iście musi być bogatym jak możesz na miesiąc wydać 150 na kostium do jednej gry. Ja mając do wyboru kostium w grze, a całą grę wbieram to drugie. A teraz mały przykład z ekonomii dla ciebie. Przy koszcie produkcji kostiumu równego 0 (no bo oni nie muszą nic przy nim robić, skin jest zrobiony przez Koreańczyków i tylko wystarczy go wrzucić do sklepu) lepiej jest sprzedać 100 kostiumów za 32 euro, czy 1000 kostiumów za 10 euro?

Można jakiś link do tabeli z cenami ? czy tylko ingame ?

I 2. Czy kostiumy to czysta zmiana wyglądu, czy mają jakieś staty ?

Można jakiś link do tabeli z cenami ? czy tylko ingame ?

I 2. Czy kostiumy to czysta zmiana wyglądu, czy mają jakieś staty ?

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/12313-cbt2-patch-notes/

Kostiumy nic, bielizna podnosi szczescie

Mają staty, ale nic nie znaczące w pvp/pve, np. wyższe skakanie, zasięg widoczności, mniejsza konsumpcja wytrzymałości broni.

100 kostiumów za 32 euro, czy 1000 kostiumów za 10 euro? 

A skąd wiesz że to nie będzie 800 za 32 euro i 1000 za 10 euro?

Maja ludzi od marketingu i mają DANE, więc lepiej to sobie obliczyli, niż gdybanie ludzi.

A skąd wiesz że to nie będzie 800 za 32 euro i 1000 za 10 euro?

Maja ludzi od marketingu i mają DANE, więc lepiej to sobie obliczyli, niż gdybanie ludzi.

Nie wiem, pewnie na podstawie SETEK ludzi głośno protestujących na forum i reddicie? I skąd by mieli mieć dane skoro dopiero teraz to pokazali? Nikt wcześniej ankiety nie przeprowadzał wśród graczy.

Nie wiem, pewnie na podstawie SETEK ludzi głośno protestujących na forum i reddicie? I skąd by mieli mieć dane skoro dopiero teraz to pokazali? Nikt wcześniej ankiety nie przeprowadzał wśród graczy. 

300tysięcy preorderów, kluczy też minimum 100-200tysięcy widziałem i tylko parę setek narzeka.

Dane mają z Korei, Japonii, Rosji i bez problemu mogli zdobyć dane z europy, ale z innych gier. Doskonale wiedzą ile gracze są w stanie wydać na grę.

Mówisz o danych z wersji F2P gry, tak? Gdzie ceny w shopie są MNIEJSZE niż u nas (nie licząc Korei) ale tam jest P2W ze sprzedawaniem itemków na AH, RNG boxami o co Koreańczycy sami prosili... Parę setek narzeka? Proszę cię... Większość jeszcze z pracy nie wróciła, a na reddicie są setki postów, na forum też. Ile za to jest komentarzy, że ceny są ok? Na palcach jednej ręki policzę...

Mówisz o danych z wersji F2P gry, tak? Gdzie ceny w shopie są MNIEJSZE niż u nas (nie licząc Korei) ale tam jest P2W ze sprzedawaniem itemków na AH,  RNG boxami o co Koreańczycy sami prosili... Parę setek narzeka? Proszę cię... Większość jeszcze z pracy nie wróciła, a na reddicie są setki postów, na forum też. Ile za to jest komentarzy, że ceny są ok? Na palcach jednej ręki policzę...

Tobie za to płacą.. czy jesteś torlem na pełny etat...

Cenami będę się przejmował w momencie kiedy Cash Shop przejdzie TESTY i pojawi się IN GAME. Dodatkowo jeśli mam płacić np. 2x więcej za item czyli zamiast mieć 2 pety za 10€ to mam jednego ale za to NIGDY nie dadzą możliwości sprzedaży itemów na AH to dla mnie zerowy problem.

To co człowiek np. chciałby mieć na początek to 3 pety i limit wagi, to wydatek przy cenach obecnego sklepu to wydatek około 50€, dla osoby kupującej max paczkę to wydatek dodatkowych 30 €, to za itemki które zapewne ceni sobie każdy farmer. To wydatek raz do końca gry. Wszystko inne to dodatki kosmetyczne, które kompletnie są zbędne. Na ruskim nie miałem stroju, nie miałem limitu wagi, nie miałem slotów .. tylko pety.. nie byłem w niczym słabszy od innych a nawet nie raz przeganiałem ludzi ze spota.

Przestań płakać.. nie podoba się nie graj, znajdź sobie grę dla siebie i bądź zadowolonym człowiekiem. No chyba, że jedynym Twoim celem w życiu jest trucie d*py innym - to w tej dziedzinie spełniasz się idealnie.

Jeszcze jedno, zauważ Trolu jeden iż oni słuchają się graczy nie tylko u nas ale i w korei, japoni nawet Ruscy dostali to co chcieli. Uważasz iż ceny nie zostaną zmienione.. proszę cię. Po to jest dyskusja, po to się ludzie WYPOWIADAJĄ a nie płaczą by mogli to skorygować na dzień startu.

PS: Idź potroluj sklepik Blade & Soul i wprowadzony obecnie system sprzedaży kasy za Ncoiny i odwrotnie.. tutaj się zacznie dziać meksyk na open zonach :D.