Black Desert - EU

robiłem pierwszego grupowego questa "Black spirit and the Giant Imp" i padłem, gdy padłem to scroll do przywołania został zmarnowany i nie wiem jak ponownie przywołać moba, ta gra jest aż tak niedopracowana ? rozumiem że muszę zaczynać od nowa bo utknąłem

To nie jest grupowy i w party go nie zrobisz, bo nie przywołasz moba. Jak padłeś to wróć w miejsce tam gdzie go przywołałeś on tam stoi.

Tak jak będziesz mieć po 50 scrolle grupowe i padniesz to scroll przepada a raczej drop.

Jak widzisz problem z dopracowaniem masz ty bo na tych bossach ze scrolla do 50 się nieda paść :P

Gra bardzo słaba a oświetlenie w BD to jakaś tania tandeta dla gimnazjalistów, wbijasz przykładowo do jakiegoś domu i obraz robi się pomarańczowy :], idiotyzm idz pan do lasu z taką grą i nie wracaj

SiLuS człeku a zmień sobie filtr w grze.

Galon 30€/$ z tego co mi wiadomo.

Ok kupione. Mimo, że byłem negatywny, to zmiany w systemie PK mnie przekonały do EU. Dzięki temu gra będzie inaczej wyglądała.

A Bless wychodzi dopiero w 2017. Więc trzeba czas zabić. A na rynku aktualnie i tak pustki.

See you in the game

Kim będziecie grać na starcie?

Hm, w zapowiedzi cash shopu nie było Awakening skill resert itemu, teraz go dodali. Trochę to smutne, bo zanim wylosuje bonus jaki rzeczywiście chce, będę musiał wydać sporą ilość pieniędzy w cash shopie.

SiLuS człeku a zmień sobie filtr w grze. 

LOL, myślisz że nie grzebałem z ustawieniami ? kolor ssie w BD a ten pomarańcz już mi dolnym otworem wychodzi a oczy chcą eksplodować

To ma być dobra gra ? z takimi kolorami ? powtarzam jeszcze raz, patologia, żadne ustawienia nic nie zmieniają, zero naturalności w kolorach

LOL, myślisz że nie grzebałem z ustawieniami ? kolor ssie w BD a ten pomarańcz już mi dolnym otworem wychodzi a oczy chcą eksplodować

To ma być dobra gra ? z takimi kolorami ? powtarzam jeszcze raz, patologia, żadne ustawienia nic nie zmieniają, zero naturalności w kolorach

Nie używaj latarni w pomieszczeniach, w szczególności w nocy.. latarnia to dla mnie ZŁO... latarnia to dodatkowe źródła światła które rozjaśnia elementy.

Dodatkowo robisz zdjęcie elementu, który ma 3 albo i 4 źródła światła - to i tak wygląda u ciebie tragicznie, bo u mnie normalnie

Tutaj kontrast pomieszczenia, tył:

Jeśli mówisz o tragicznym oświetleniu, to popatrz na to, efekt wpadających promieni słonecznych zachodzącego słońca przez okna:

Każde źródło światła oddaje swój efekt:

Jeśli w miejsce istniejącego źródła dołożysz kolejne będzie to przerost światła w jednym miejscu.

Efekty świetlne w tej grze są bardzo dobrze zrobione.. proponuję przyjrzeć się słońcu, które oświetla drogę a promienie słoneczne wpadają przez drzewa. Tak samo mgła itd.

czy ty jesteś chłopie niepełnosprawny? :D

czy ty jesteś chłopie niepełnosprawny? 

Tak jestem więc wytłumacz mi jak ustawić NATURALNE kolory

@Dreedzik, wiem że lampa to zło więc jej nie zakładam nawet na sekunde a mimo to mam obraz taki jak na screenie. Niby przyciemniłeś obraz, wygląda nieco lepiej ale to jak z deszczu pod rynne bo gdy przyjdzie noc to kompletnie nic nie widać i musisz znowu bawić się ustawieniami, nikt nie wmówi mi że te zródła światła są za***iście rozwiązane bo są po prostu słabe by nie powiedzieć tragiczne

Ja nie używam lamp, nie zmieniam ustawień i jak dla mnie noc, dzień, każde światło wygląda świetnie.

@Dreedzik, wiem że lampa to zło więc jej nie zakładam nawet na sekunde a mimo to mam obraz taki jak na screenie. Niby przyciemniłeś obraz, wygląda nieco lepiej ale to jak z deszczu pod rynne bo gdy przyjdzie noc to kompletnie nic nie widać i musisz znowu bawić się ustawieniami, nikt nie wmówi mi że te zródła światła są za***iście rozwiązane bo są po prostu słabe by nie powiedzieć tragiczne

Nie używam latarni, moje ustawienia grafiki są jak najbardziej pasujące mi do gry. W ciemne noce i tak NIC nie widzisz, a rozjaśnianie gammą i kontrastem jest psu na budę, noc to noc dzień to dzień.

Nie korzystam z nakładek graficznych jak SweetFX itd. Gra jest tak wykonana, że niestety widoczność zależy od poziomu widoczności, zalesienie itd., pogody i ukształtowania terenu.. nie jest to normalne mmo gdzie włączasz field of view na maxa i widzisz jak wróg na ciebie jedzie z kilometra :P

w jaki sposób ktoś ma ci teraz pomóc jak namieszałeś coś w ustawieniach i teraz twoja gra wygląda jakby ci monitor przebijał jakieś światło na środku ekranu? Gra ma świetnie odwzorowane kolory, W nocy przy latarni czy przy wschodzę/zachodzie słońca robi się pomarańczowo co jest naturalne, w nocy jest ciemno jak w d*pie, nic nie widać bez latarni, jak przychodź deszcz to robi się szarówka, a przy slonecznej pogodzie wszystko widać ostro i wyraźnie. nie rozumiem co tutaj jest dla ciebie nienaturalne.

nie dawno skończyła się noc.. ale po chwili przyszły fajne chmurki z deszczem.. i o tak się zrobiło:

Silus jako jedyny tutaj masz taki problem ( ja mam identycznie jak dredzik ) . Wiec wniosek nasuwa sie sam . Grafiki twoja , sterowniki lub bledne ustawienia. Innego wytlumaczenia nie widze.

posiada ktos zbedny kluczyk badz chociaz moze ktos udostepnic konto na 10 min chce sprawdzic jak gra pojdzie na moim lapku czy uciagnie ja

Ładnie co poniektórzy przyfarmili 53lvl +15 weapony w 3 dni no bad...

Ładnie co poniektórzy przyfarmili 53lvl +15 weapony w 3 dni no bad...

Tylko że ci co wbili +15 w 50% dostali bany za używanie bota do kupowania na AH.

http://www.twitch.tv/kungentv/v/48827112 tutaj kungen wypowiada sie o engamie