Black Desert - EU

ale strony są gdzie ludzie dali niekiedy bardzo ładne gotowce :D
---------

Niby nie wnosi innowacyjności.. i tak i nie. Dla mnie jest to pierwsza gra od wielu wielu lat kiedy mam jeden wielki otwarty świat, po którym muszę się przemieszczać osobiście, nie teleportować i przeskakiwać tereny jak w butach siedmiomilowych. Gra ma pewnego rodzaju powiew świeżości w obecny czas i staje dumnie po środku wielu wielu mmoków. Nie dziwię się, że B&S pustoszeje, bo zauważyliśmy to już trochę czasu temu. Ludzie po prostu w pewnym momnecie mówią sobie NIE - jak tak ma wyglądać cała moja gra to NIE - tak i jest to ukierunkowane gustami i predyspozycjami gracza, zasada - "Kto co lubi".

Wiadomo iż od BDO też odpadnie trochę osób ale nie w takich liczbach jak ma to BS. Primo, osoba nie zdecydowana nie będzie wydawać kasy na grę która w czasie CBT go nie przekonała. Są oczywiście wyjątki, ale to głównie osoby, które i tak chce jednak tytuł zobaczyć dogłębniej. Zaznaczyć warto iż bardzo dużo osób które zapełniały kolejki to BOTY.

Narzekanie na Cash Shop jakbyśmy grę kupowali właśnie dla niego. Będąc szczerym to w ogóle można sobie ten cashshop odpuścić, ludzie sobie i bez petów radzą i to nawet bardzo dobrze.

CBT2 była testem podserwerów megaserwera :P Patrząc na to, to poszło im dobrze, więc poszli w tym kierunku i będą 2 serwery do grania.

Powiedzcie mi czy ktos kupowal moze za paysafe card ? Bo nigdy nie kupowalem a do paypala nie chce podlanczac swojej karty . Czy jest psc za 150 zl ? Jezeli nie to czy moge kupic 100 + 50 i wtedy wyskoczy mi prosba o drugi kod ? Sry za glupie pytanie moze ale zawsze przelewem placilem lub paypal a bd nie obsluguje bankow pl a do paypala wymaga karty.

Paru znajomych kupowało przez psc, jeśli nie ma za 150 to i tak będziesz miał miejsce do wpisania nawet 20 kodów ;)

ok thx za info :)

xD Lepiej samemu zrobić postać......w Grach MMO...hmmm traktuje me postacie jak cząstkę samego siebie...Więc xD odpada branie jakich kol wiek gotowców :D Siedzenie w Kreatorze to też gra xD Mam nadzieje,że spędzę w tej grze hmm nawet kilka dobrych lat...Zobaczymy niech ją rozwijają ^^ jak najbardziej mogą...patrząc na Mapę gry ciekawi mnie ten zimowy obszar...xD na Południu mam nadzieje,że mapa będzie :D jeszcze większa...xD

Rozumiem co mówisz...:D też wole sam zwiedzać świat...a nie teleport teleport...to trochę nudne...xD Chciał bym by stwory były jeszcze agresywniejsze...że jak w nocy np pojedziemy drogą te się na nas od razu rzucą ^^...Aż sobie przypomniałem...Gothica 3 i wilki...

2 serwery to dobre rozwiązanie..nie będzie dzięki temu czegoś takiego,że płacz bo nie ma z kim grać bo na tym serwerze nikogo nie ma...Blade and Soul zrobiło ten błąd i co>..? zaraz będą łączyć serwery w kilka...

@T4l4r

kurde zapomniałem o tym. Wczoraj kolega zapłacił PayPalem. Przelał kasę na paypala i zapłacił. Czy wszystko jest akceptowalne i chodzące. Musiał u ciebie się wkraść jakiś błąd przy płatności.

Co do paycarda. Wiem, że możesz założyć sobie konto i dodawać dowolnie kody - chyba jest limit na to - i one sumują ci kasę, dzięki temu przy płatnościach wchodzisz na konto i z konta płacisz.. chyba jakoś tak to wyglądało. Kiedyś na potęgę to robiłem w Warframie ludziom.. teraz zapomniałem :(.

ok thx za info 

Jak wybierasz paypala to nie musisz się logować a wybierasz, że przez credit card płacisz.

Tak przynajmniej wcześniej działało.

Podlacze najwyzej karte pod pyapla i zaraz po platnosci usune :) Ale thx za all infa.

Oficjalnie podali, że będą po 2 serwery dla na i eu z 9 kanałami.

Link do całości http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/18464-interview-with-the-developers/

Teraz aby wybrać jeden server dla Polskiego community i będzie cacy

Mam pytanie, można jeszcze rezerwować nicki ? jeśli tak to gdzie ? :3

Spróbuj tutaj https://www.blackdesertonline.com/shop/preorder/namereservation/Complete.html

Do 27 więc jeszcze możesz.

Spróbuj tutaj https://www.blackdesertonline.com/shop/preorder/namereservation/Complete.html

Dzięki działa ;)

Jesteś po prostu typem kogoś kto włączył grę pobiegał przez chwile zabił kilka mobków nie dobił max poziomu nie grał w żadnej gildii ani nic po za tym i zaczął się wypowiadać na temat o którym nie mam pojęcia

Masz 100% racji. Nie moja wina, że usnąłem. Dobiłem 10 lvl, a polegało to na tym, że biegałem od NPC do NPC (a raczej postać sama biegła) o czymś rozmawialiśmy i BUM, koniec questa. Nie wiem po co ja tam potrzebny, skoro gra sama się przechodzi. Aha i od czasu do czasu pojawiał się jakiś czarny duszek, który kazał mi zabijać jakieś mobki. Chociaż zabijać to zbyt duże słowo. Prędzej użyłbym klikać w nie. To była chyba najgorzej spędzona godzina w grach w tym ćwierćwieczu. Mam nadzieję, że na podobny horror już nie trafię…

Blade And Soul tak? porównujesz grę gdzie biega się od punktu A do Punktu B i robimy w kółko to samo tylko jest nam nieco trudniej...

A powiesz mi co więcej oferuje Black Desert ? Poza jakimiś wojnami gildyjnymi. Co jeszcze można robić w tej grze? Grind postaci – nie, bo od 50 lvl mija się to z celem. Ciekawe questy? Wątpię. Więc co? Weź mi wypunktuj co tutaj jeszcze się robi.

Od 50lvl to mija się z celem? Idź już do blade and soul i nie wracaj.

Miałem na myśli, że zajmuje tak dużo czasu. W Blade and Soul grałem jeszcze krócej.

Masz 100% racji. Nie moja wina, że usnąłem. Dobiłem 10 lvl, a polegało to na tym, że biegałem od NPC do NPC (a raczej postać sama biegła) o czymś rozmawialiśmy i BUM, koniec questa. Nie wiem po co ja tam potrzebny, skoro gra sama się przechodzi.  Aha i od czasu do czasu pojawiał się jakiś czarny duszek, który kazał mi zabijać jakieś mobki. Chociaż zabijać to zbyt duże słowo. Prędzej użyłbym klikać w nie.  To była chyba najgorzej spędzona godzina w grach w tym ćwierćwieczu. Mam nadzieję, że na podobny horror już nie trafię…

A powiesz mi co więcej oferuje Black Desert ? Poza jakimiś wojnami gildyjnymi. Co jeszcze można robić w tej grze? Grind postaci – nie, bo od 50 lvl mija się to z celem. Ciekawe questy? Wątpię. Więc co? Weź mi wypunktuj co tutaj jeszcze się robi.

1-50lvl to nic więcej jak tutorial w sumie :P później zaczyna się gra ale ok ^^ Niektórzy po prostu szybciej kończą ;)

Miałem na myśli, że zajmuje tak dużo czasu. W Blade and Soul grałem jeszcze krócej.

Proszę Pana czego Pan Wymaga Od Gry MMO? Tak jest za każdym razem,że na początku gra by pokazać nam swój system każde robić takie błahe rzeczy i z tego co mi się przypomina wbicie 10 to chyba koniec pokazywania się filmików...które uczą jak grać Ten Duszek który wyskakiwał radze nauczyć się angielskiego i poczytać fabułę gry bo jest ciekawa Ale...hmmm jeśli ty grę oceniasz po wbici początkowych poziomów to radze grać w Pasjansa... po za tym pewnie i tak byś nie kupił gry.

Nawet Wiedźmin 3 i inne części większość zadań to idź ubij takiego i takiego potwora...

Dużo zajmuję, bo jest to grindownik. Jest to powrót do gier typu Lineage czy silkroad, jeśli chodzi o grind. Niestety, ale młode pokolenie tego nie zrozumie, bo zostali przyzwyczajeni do gier casualowych, gdzie max wbijasz w dzień, siadasz w mieście i czekasz na pop do instancji. Dlatego też BDO nie jest dla wszystkich.

Nawet Wiedźmin 3 i inne części większość zadań to idź ubij takiego i takiego potwora...

Nie no teraz to żeś dowalił :). Akurat Wiedźmina pochłonąłem jednym tchem i nie mogę się doczekać aż wyjdzie kolejny dodatek.

Nie ma to jak porównywać Wiedźmina z Black Desert...