Ciekawią mnie losy tej gry. W korei OBECNIE sobie średnio radzi, co prawda my mamy inny gust. Trzymam kciuki, chociaż sam na razie nie będę grał, im więcej dobrych mmo na naszym rynku tym dla nas lepiej.
Ciekawią mnie losy tej gry. W korei OBECNIE sobie średnio radzi, co prawda my mamy inny gust. Trzymam kciuki, chociaż sam na razie nie będę grał, im więcej dobrych mmo na naszym rynku tym dla nas lepiej.
Ja mam inny: Tutaj według tej tabelki Black Desert jest bardzo polularne w Korei OBECNIE. Co strona to inna tabelka, ogólnie Black Desert utrzymuje się w top 100 wszystkich gier.
To jest aktualny ranking popularności MMO ze strony, którą podałeś. Różnice pewnie wynikają stąd, że kryteria oceniania popularności są inne, co nie zmienia faktu, że BDO nie stoi wysoko.
Aaaaa zacząłem właśnie wolne, aż do czwartku. Niedziela zaczynamy!
To może tak z innej beczki chociaż nawiązując do wymiany zdań co do powtarzalności - tu macie link http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/18464-interview-with-the-developers/&page=1 do wywiadu czy jak kto woli q&a z developerami z daum. Piszą ciekawe rzeczy odnośnie przyszłości i rozszerzeń do gry. Moją uwagę przykuło to co podobało mi się w AA mianowicie bitwy morskie. które dodane zostaną w Valenci part III. Nie wiem czy to kogoś przekona czy tez nie ale dobrze jest wiedzieć, że developerzy mają wizje rozwoju gry i do tego nie bazująca tylko na jednym schemacie.
To jest aktualny ranking popularności MMO ze strony, którą podałeś. Różnice pewnie wynikają stąd, że kryteria oceniania popularności są inne, co nie zmienia faktu, że BDO nie stoi wysoko.
Ostatnio jestem szczery do bólu.. więc mówię szczerze, w d*pie mam jakiekolwiek rankingi na jakichkolwiek stronach. Gdybym się tym wszystkim kierował nie obejrzałbym większości filmów, nie przeczytałbym książki, obejrzał serialu czy nie zagrał w gry, bo rankingi opinie i recenzje są słabe.
Każdy człowiek ma inne gusta i każdy kieruje się swoimi kryteriami. To co u nasz jest mega popularne gdzie indziej będzie chłamem i czymś czego ludzie kijem ze szmata nie ruszą. Działa to w dwie strony.
Jeśli miał bym patrzeć na ten Ranking : ) to kochany wasz WoW Drogie Triolki znajduję się na 16 pozycji.A przecież Blizzard jest taki dobry bla bla bla po za tym BDO różni się klimatem od innych gier..Nie jest aż tak azjatycki jak pozostałe tytuły z Korei.
Dreedzik ^^ usuń słowo D...bo dostaniesz Punkty ostrzegawcze nawet jeśli dałeś tam " * " ; ) wiem to z własnego doświadczenia.
Nie dziwię się tym rankingom, co ma do zaoferowania BD ? ktoś mi wypunktuje co tam na endgame jest ?, nie wymieniajcie craftingu, zbieractwa, handlu czy exploringu mapy bo takie atrakcje są w KAŻDYM mmo a po drugie dla mnie zbieranie marchewek nie jest endgejmem. Wygląda fajnie ale naczytałem się że w tej grze nie ma co robić
Jakoś to przeżyje :), zbieram punkty na rower :P.
BDO jest w ogóle mało azjatycki.. ma pewne elementy - głównie jeśli chodzi o sztukę walki niektórych postaci - ale jest takim miszmaszem, że głowa mała. I tak dziwię się popularności bo Azjaci nie lubują się aż tak w otwartych PvP a w nie jednym MMO gdzie miałem styczność z nimi na polu walki, to jednak kiepska akcja. Oni bardziej lubują się w arenkach, walkach wyrównanych, gdzie liczą się tylko twoje umiejętności - czasami postać - a gear i godziny spędzone na doskonaleniu go nie mają najmniejszego znaczenia.
Gra raczy tym ludzi, że nie ma end-gameu, nie dochodzisz do niego.. nie ma momentu że coś nagle przestajesz robić i brykasz jak leming po instancjach dzień w dzień to samo lub czekasz kilka dni na jeden wypad rajdowy z gildią bo jak zrobisz instancje raz to już drugi raz za tydzień. Gra nie zmusza do wykonywania dzień w dzień tych samych questów instancji i innych rzeczy DAILY, bo inaczej nie zarobisz, nie dostaniesz, nie będziesz miał... jak wypadną Ci 2-3 dni z gry to jesteś do tyłu na tyle dużo, że tego nie odrobisz.
Jedni wolą to co napisałem powyżej inni wolą stare dobre sprawdzone metody... lvl poza zasięgiem, doskonalenie postaci przez cały czas, młucka gdzie i kiedy Ci sie podoba, to jak pracujesz na postacią ma znaczenie, grind - i dodatki do niego, brak zmyślnego przekombinowanego i beznadziejnego skupiania się na instancjach PvE, które po chwili są tak banalne, że robi się je z zamkniętymi oczami.
W MMO nie wynajdziesz już wiele rzeczy, trzeba pielęgnować to co było dobre to co wynaleźli nowe i stało się dobre, połączyć to w kilka różnych gier -bo w jednej to nie przejdzie - i cieszyć się z gry. BDO ma zadatki na to.. jak będzie oceny czas. W moje gusta i wymagania gry MMO trafia.. inne rzeczy mnie nie interesują.
Nie dziwię się tym rankingom, co ma do zaoferowania BD ? ktoś mi wypunktuje co tam na endgame jest ?, nie wymieniajcie craftingu, zbieractwa, handlu czy exploringu mapy bo takie atrakcje są w KAŻDYM mmo a po drugie dla mnie zbieranie marchewek nie jest endgejmem. Wygląda fajnie ale naczytałem się że w tej grze nie ma co robić
Ty to nie jesteś przypadkiem ten co nawet ustawień graficznych nie potrafił zmienić i płakał, że oświetlenie jest złe ?
Jeśli miał bym patrzeć na ten Ranking : ) to kochany wasz WoW Drogie Triolki znajduję się na 16 pozycji.A przecież Blizzard jest taki dobry bla bla bla po za tym BDO różni się klimatem od innych gier..Nie jest aż tak azjatycki jak pozostałe tytuły z Korei. Dreedzik ^^ usuń słowo D...bo dostaniesz Punkty ostrzegawcze nawet jeśli dałeś tam " * " ; ) wiem to z własnego doświadczenia.
WoW obecnie nie jest dobry, bo oprócz raidowania nie ma co robić, kto gra, lub grał w WoD'a ten wie.
Jakoś to przeżyje :), zbieram punkty na rower :P. BDO jest w ogóle mało azjatycki.. ma pewne elementy - głównie jeśli chodzi o sztukę walki niektórych postaci - ale jest takim miszmaszem, że głowa mała. I tak dziwię się popularności bo Azjaci nie lubują się aż tak w otwartych PvP a w nie jednym MMO gdzie miałem styczność z nimi na polu walki, to jednak kiepska akcja. Oni bardziej lubują się w arenkach, walkach wyrównanych, gdzie liczą się tylko twoje umiejętności - czasami postać - a gear i godziny spędzone na doskonaleniu go nie mają najmniejszego znaczenia.
Może się mylę, ale Lineage (1), jest mega popularny w Korei, a jest tam zarówno grind, open pvp i zabawa z ekwipunkiem, jeśli jestem w błędzie to proszę o poprawienie.
BnS w Korei na początku też sobie średnio radził, może Koreńczycy potrzebują czasu, żeby się przekonać do jakiegoś MMO?
Ty to nie jesteś przypadkiem ten co nawet ustawień graficznych nie potrafił zmienić i płakał, że oświetlenie jest złe ?
Tak, to ja, i jakie by ustawienia nie były to napieprza wciąż tym pomarańczem jak jakaś niszowa produkcja, oświetlenie które świeci na pomarańczowo, to Ci dopiero innowacja. Nikt mi nie wmówi ze screen który wrzuciłem kilka dni temu jest ok bo nie jest
BSik sobie radzi bo esport wprowadzili a jak jest możliwość czegoś wygrania to i chętni się znajdą :P.
L1 oczywiście, że jest mega popularny, tyle że zapewne gra w niego gro graczy starej daty, którzy są na tym wychowani.. sam popatrz na takiego gracza MMO, który zaczynał chociażby od L2, a takiego dla którego obecnie wydawane gry są jego początkiem drogi w tym świecie..
Uświadomię Cie jedynie iż barwa światła roztaczana przez ogień mieni kolory -czerwony, pomarańczowy, żółty - do tego dochodzi fakt co jest palone, jakie drewno itd.
Więc nie mów mi, że światło powinno być białe
Poza tym to Ty masz problem z ustawieniami nie inni.. nie widziałem żadnego podobnego problemu z ustawieniami gry.
Jedyne co Ci może ratować to fakt, iż w czasie CBT 2 został odnotowany bug, ludzie którzy nosili latarnie tak jakby pozostawiali ją w danym miejscu pomimo iz juz dawno ich tam nie ma. Spotkałem kilka razy ten problem w terenie. Możliwe iż tam gdzie zrobiłeś screena taki bug zaistniał.
Zdjęcie zrobione przez gościa zgłaszającego bug.. blisko znanego nam miejsca:
No spoko, Twoje wcześniejsze screeny są ok lecz ja mam od początku problem z kolorami w BD mimo że komputer bardzo dobry. Może to jakoś skorygują, póki tego nie naprawią to nie zakupię gry
Może monitor słaby.
Hej:)
Co jest ważniejsze przy rezerwacji imienia? Family name czy charakter name? Family name to ta jak by nazwisko?
Tak, każda twoja postać będzie miała family name nad nickiem.
No spoko, Twoje wcześniejsze screeny są ok lecz ja mam od początku problem z kolorami w BD mimo że komputer bardzo dobry. Może to jakoś skorygują, póki tego nie naprawią to nie zakupię gry
Jeśli masz komputer bardzo dobry po proszę jego podzespoły jak i monitor którego używasz : )
Hazu twoje argumenty są wyjęte z Kału......Stwierdzasz jaka gra jest dobra po popatrzeniu na ranking?
To tak jak bym wybierał Radeon czy Geforce a wiem,że to i to różni się tylko ceną...chłodzeniem itp pierdołami.
Jeśli masz komputer bardzo dobry po proszę jego podzespoły jak i monitor którego używasz : ) Hazu twoje argumenty są wyjęte z Kału......Stwierdzasz jaka gra jest dobra po popatrzeniu na ranking? To tak jak bym wybierał Radeon czy Geforce a wiem,że to i to różni się tylko ceną...chłodzeniem itp pierdołami.
Wskaż mi miejsce gdzie napisałem, że BDO jest słabe/dobre. Ja tej gry nie oceniam, po prostu interesują mnie losy tego MMORPG, nic więcej. Nie jestem typem hejtera, któremu jeśli gra się nie spodoba to zmiesza ją z błotem, przeciwnie. Chcę móc wybierać między dobrymi MMO, a bez jej odpowiedniej ilości jest to niemożliwe. Tyle.
Jeśli pytasz o przeszłość gry ktoś podał link z pytań i odpowiedzi twórców co mają zamiar robić jak grę udoskonalać itp...cofnij się kilka stron wstecz i poszukaj to sobie i przeczytaj.Bo pokazując nam jakiś ranking i pytając się jaki los czeka tą grę....KTÓRA OFICJALNIE U NAS STARTUJE 3 MARCA.Trzeba mieć trochę nie ten tego z głową...Kup zagraj oceń a nie popatrz na filmiki...na yt gdzie jakość jest gorsza...o wiele...niż w grze albo gra jakiś random który kombinacji klawiszy do ataku ułożyć nie potrafi d;