Black Desert - EU

Macie Cie już max lvl tzn 50? ;p Ja dopiero 17 ;p

wszystko zależy od tego jak kto gra, co omijał a czego nie. Ja mam 50 ale tona questów jeszcze przede mną.. codziennie prócz questów swoich dziennych, które trochę zajmują to robię jakąś część starych :) a przecież questy to nie wszystko, crafting i zbieractwo itd. też się liczą.

I zastanawiam się, kiedy będę miał "luzy" w grze :P chce sobie porównać czas bycia w grze na takim poziomie w jakim byłem w Blade & Soul, by logować się na 2-3h dziennie zrobić kilka rzeczy i adios :D aczkolwiek... boję się iż szybko to nie nastanie.

Na dany content gry jaki oferował po starcie BS miałem wszystko po 2 tyg. a po miesiącu 2 postacie wymaksowane .. zobaczymy.

PS: Jeśli ktoś mi powie iż w tej grze nie ma contentu PvE - pomijam instancje, rajdy itp. - to powiem mu tak...

Zrób wszystko to na 100%:

http://imageshack.com/a/img924/5194/RG9Lvt.jpg

A pogadamy o braku contentu :P

Kurde jak u was graficznie gra wygląda ? u mnie niby ok ale cały czas "doczytują" mi się różne tekstury jak np: 2 metry przede mną wyskakujący płot czy krzak, komputer mam ok, i7 16 gb ram i gtx 970

a dysk... ludzie mają mega maszyny a kupują zwykłe hdd które sobie niezbyt w grach radzą.

a dysk... ludzie mają mega maszyny a kupują zwykłe hdd które sobie niezbyt w grach radzą.

Dysk mam dziadowski :D może to przez to

W dobie dzisiejszych większości gier single czy MMO .. SSD !!

Zakupię w ciągu miesiąca jakiś SSD, dzięki za rady

@Kombat przepraszam, że tego nie pamiętam, ale jeśli mi to udowodnisz to chętnie oddam Ci mój ostatni klucz.

Pozdrawiam

Piwo, Cycki! Nie proszę o klucz, a tylko o odpowiedź :D

Sorry za taki przerywnik, ale może dzięki temu ktoś zauważy mojego posta w lawinie żebractwa o klucze. Chciałem się zapytać o to jak wygląda sprawa z gearem / craftingiem. Nie wyobrażam sobie gry gdzie gear nie ma znaczenia i nie trzeba go farminić ( jak to było w Blade and Soul ). Druga sprawa, czy craft ma jakiś większy wpływ na grę? Można robić jakieś dobre itemki, czy raczej jest to pic na wodę?

Pozdrawiam

Kurde jak u was graficznie gra wygląda ? u mnie niby ok ale cały czas "doczytują" mi się różne tekstury jak np: 2 metry przede mną wyskakujący płot czy krzak, komputer mam ok, i7 16 gb ram i gtx 970

Ten problem ma wiele ludzi. Tutaj np masz dyskusje o tym:

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/6046-pop-in-issue/

Miał by ktoś wolny kluczyk to przetestowania gry.

Mam pytanie jeszcze download pojawia się dopiero po kupnie gry ?.

Dzięki! Pierwszy kluczyk użyty.

Myślicie, że będzie lepsze od ArcheAge?

@Kombat przepraszam, że tego nie pamiętam, ale jeśli mi to udowodnisz to chętnie oddam Ci mój ostatni klucz. 

Pozdrawiam

Oynoki Proszę bardzo :P Byłbym wdzięczny :)

Piwo, Cycki! Nie proszę o klucz, a tylko o odpowiedź 
Sorry za taki przerywnik, ale może dzięki temu ktoś zauważy mojego posta w lawinie żebractwa o klucze. Chciałem się zapytać o to jak wygląda sprawa z gearem / craftingiem. Nie wyobrażam sobie gry gdzie gear nie ma znaczenia i nie trzeba  go farminić ( jak to było w Blade and Soul ). Druga sprawa, czy craft ma jakiś większy wpływ na grę? Można robić jakieś dobre itemki, czy raczej jest to pic na wodę?
Pozdrawiam

bez gearu nic nie zrobisz..

fakt iż zdobywanie jest inne, bo gear bazowy szybko sie zdobywa, ale nie o item chodzi a o jego plusowanie. Do tego dochodzi craft, ktory nie jest pice a integralnym systemem gry..

Przydałby się dział dla gry Black Desert bo "Nadchodzące MMO" już nieaktualne :)

Hejo, rzuć ktoś plz staremu wydze guest passa bo dopiero w czwartek wypłata a pograłby. Tym bardziej że weekend

Powiem tak gra jest dobra, ale szału to też nie robi za bardzo, grając w BD podchodziłem bardzo obiektywnie, jeśli ktoś lubi grindowanie i nastawia się tylko na pvp w grupie to polecam jak najbardziej, jeszcze się nie zapoznałem z system craftu ale jeśli chodzi o mnie to zawsze jest to dla mnie sprawa drugorzędna, trzeba dać tej grze czas, zobaczymy jak się rozwinie jak na razie po ogranym weekendzie z tym tytułem daje tak hm 6/10 zobaczymy może ta ocena się zmieni, gra jest na prawdę dobra ale jak mówiłem na samym początku szału też jakiegoś nie ma.

Taki mały minusik z mojej strony, chciałem zrobić Wizzarda ale nie co młodego, ale nie cały serwer ma latać gandalfami z brodami i starcami no na litość chciałbym zrobić młodego maga ale to taki prywatny minus :D

Zobaczymy może czymś mnie zaskoczy ale jak na razie to tylko latam i bije lvl nic więcej gra jak gra po prostu :D

craft wygląda całkiem przyjemnie, ale opiera się silnie o robotników pozyskujących zasoby - char ma limit energii, którą może użyć na dane czynności. ogółem dość interesujący system po głębszym zapoznaniu

Witam,

Mam aktualnie 15 lvl, na osiołku już trochę jeżdżę i mam na nim 7 lvl.
Chciałbym złapać konia, więc kupiłem lasso i zrobiłem kostki cukru.
Znalazłem dzikiego konia i jak próbuje użyć lassa to jest napisane że nie mogę użyć...
"the condition for using this items has not been met"
Przecież warunki spełniłem, chyba że jest jeszcze coś?

Co robię źle?

Powiem tak gra jest dobra, ale szału to też nie robi za bardzo, grając w BD podchodziłem bardzo obiektywnie, jeśli ktoś lubi grindowanie i nastawia się tylko na pvp w grupie to polecam jak najbardziej, jeszcze się nie zapoznałem z system craftu ale jeśli chodzi o mnie to zawsze jest to dla mnie sprawa drugorzędna, trzeba dać tej grze czas, zobaczymy jak się rozwinie jak na razie po ogranym weekendzie z tym tytułem daje tak hm 6/10 zobaczymy może ta ocena się zmieni, gra jest na prawdę dobra ale jak mówiłem na samym początku szału też jakiegoś nie ma.

Taki mały minusik z mojej strony, chciałem zrobić Wizzarda ale nie co młodego, ale nie cały serwer ma latać gandalfami z brodami i starcami no na litość chciałbym zrobić młodego maga ale to taki prywatny minus 

Zobaczymy może czymś mnie zaskoczy ale jak na razie to tylko latam i bije lvl nic więcej gra jak gra po prostu 

Takie pytanko... Który lvl wbiłeś ?

Przecież nie musi wbijać 55 lvl, żeby ocenić grę... Jak kogoś gra odpycha już na początku, to po co ma wbijać max lvl ?

Ja np. tak mam z PoE - kilka razy podchodziłem do tej gry, ale w ogóle mnie nie przekonuje. Teraz wyszedł dodatek, ściągłem grę, pograłem 5 min i uninstall xD

@SiLuS

Ty grasz w końcu w tego BD czy nie ? Raz piszesz, że gra to crap, potem że gra ci się fajnie, a teraz widze, że sprzedajesz konto :P