Black Desert - EU

bardzo słuszna uwaga, choć na obecną chwilę jak rozmawiam - dobre 2/3 z guest passów (także ja) jest za kupnem pełnej wersji.

cena nie jest zabójcza, nawet jak starczy na 2-3 miesiące to i tak nieźle 

z offtopic - ktoś próbował odpalać na i5+840M? ciekawi mnie czy lapek uciągnie na wyjazdach 

Na ruskim jak grałem i na bacie tutaj odpalałem na lapku z i5 4200M + 755m bez SLI i spokojnie dawał rade :P

Przytoczyc to trzeba ze teraz weszli ludzie z guest pasami  Wiec robienie screnow w momencie kiedy praktycznie mamy o wiele wiecej graczy na 7 dni nie ma sensu ....  Za okolo 2 tygodnie mozemy zoabczyc faktyczna liczbe ale nie teraz imo... Podejrzewam ze ten 3 server przynajmniej w 50 % to wlasnie guest passy. Bo przed "dostepem" guestow nie bylo na nim tak rozowo . Wiec wstrzymajmy sie z ta "podnieta" overpopulated i poczekajmy 2 tygodnie keidy ludzia sie skoncza guesty 

Powodzenia z tymi questami.. się normalnie uśmiałem :D:D

Guesty - guest passy

a nie Questy

czytać ze zrozumieniem ciężka rzecz :)

g łatwo pomylić z q :P

niemniej jednak się zobaczy ja bym chciał by było mniej ludzi :P aczkolwiek żaden GOŚĆ w grze nie siedzi już na spotach 50+ :P

Ludzi jest dużo jak po każdej premierze Mmo, przypominam np jak wildstar przeszedł na f2p to nie dało się zalogować przez 2 dni, no i inne też gry to serwery pękały w szwach, dajmy po prostu czas BD albo przejdzie ten fejm i się ustatkuje wszyzstko albo i zdetronizuje wowa zobaczymy :D pamiętam ile ludzi się fejmowało na gw 2 i co wyszło, chociaż jak pogrywam to mapy zawalone ludzimi nadal ale to pewnie przez to ze jest f2p teraz :D

Chciałem zapytać czy macie lagi? Bo nie wiem czy mechanika tej gry jest taka opóźniona czy mam lagi.

Ja laggów nie mam, ale czy Ty je masz to już inna sprawa.

Gram i walczę bo grindu nie znoszę ale jakoś im większy level tym lepiej się grinduje, może dlatego że skilli przybywa. Co do populacji to fakt, niedawno była premiera ale trzeba przyznać że ludzi jest od groma

Nie gadajcie glupot, bo serwery byly zawalone jeszcze zanim guest passy byly mozliwe do odpalenia... Za dwa tygodnie oczywiscie online sie bardziej unormuje, ale to oznacza tyle, ze zamiast 20 ludfzii na 1 moba na kazdym spocie bedzie ich 5 :D

Poza tym gra jest B2P, nie F2P i dlatego ludzie beda z niej rezygnowac mniej drastycznie, niz w grach F2P... Taka juz ludzka natura, ze mamy tendencje to niecheci, by rezygnowac z czegos za co zaplacilismy realna gotowke, nawet jesli to byla mala suma lub ta rzecz nie spelnila naszych oczekiwan w 100%... Po prostu podswiadomie jej bronimy i sie do niej przywiazujemy, bo inaczej oznaczaloby to, ze My popelnilismy blad ja kupujac, a do tego wiekszosc nigdy sie nie przyzna, nawet przed samym soba...

Poza tym gra jest B2P, nie F2P i dlatego ludzie beda z niej rezygnowac mniej drastycznie, niz w grach F2P... Taka juz ludzka natura, ze mamy tendencje to niecheci, by rezygnowac z czegos za co zaplacilismy realna gotowke, nawet jesli to byla mala suma lub ta rzecz nie spelnila naszych oczekiwan w 100%... Po prostu podswiadomie jej bronimy i sie do niej przywiazujemy, bo inaczej oznaczaloby to, ze My popelnilismy blad ja kupujac, a do tego wiekszosc nigdy sie nie przyzna, nawet przed samym soba...

Czy ja wiem? Aiona kupilem edycje kolekcjonerską i skończyłem grę po tygodniu uważając ją za największą lipę w jaką grałem

Gram i walczę bo grindu nie znoszę ale jakoś im większy level tym lepiej się grinduje, może dlatego że skilli przybywa. Co do populacji to fakt, niedawno była premiera ale trzeba przyznać że ludzi jest od groma

Też nie cierpię grindu, ale tu póki co tego jakoś mocno nie odczuwam, może to przez ciekawy system walki.

Czy ja wiem? Aiona kupilem edycje kolekcjonerską i skończyłem grę po tygodniu uważając ją za największą lipę w jaką grałem

Czytaj ze zrozumieniem, ja tu pisze o statystyce i o tym jak mysli ogol, a nie jedna, pojedyncza osoba....

Czytaj ze zrozumieniem, ja tu pisze o statystyce i o tym jak mysli ogol, a nie jedna, pojedyncza osoba....

To podaj mi dane skąd to wziąłeś bo ja widzę wśród swoich znajomych odwrotną rzecz, że jak komuś się nie podoba gra to nie ważne czy za nią zapłacił czy nie po prostu ją rzuca, a nie męczy się w niej czy broni na siłę bo zapłacił.

Jak komuś się nie podoba to sprzedaje proste, przykład np. giełda na forum :D

Ma ktoś jeszcze guest passa ? Bo jak przekminiłem, że jak mi się spodoba gra na ruskich to będę musiał od nowa pobierać EU a z moim internetem to może być lipa.

O co chodzi z tym tradem ? -.- raz sprzedaja za 120 % wartosci a raz moge tylko za 30 ... niby czytałem o jakis połączeniach handlowych czy cos ale o co chodzi do tej pory nie wiem

Ja peirdziele wieczorem/w nocy nie da się ciężko się gra, serwery zapchane ;p Internet 20mb i bardzo dobry laptop a i tak zdarzają się bardzo często lagi ;/

Ja tak samo tylko że interent 60 mb

Ja peirdziele wieczorem/w nocy nie da się ciężko się gra, serwery zapchane ;p Internet 20mb i bardzo dobry laptop a i tak zdarzają się bardzo często lagi ;/ 

10mb i nie mam lagów :P nie wiem gdzie macie problem :)

10mb i nie mam lagów  nie wiem gdzie macie problem 

W lagach mamy problem, też mam lagi ale da się spokojnie grać

No ja nie odczuwałem lagów, może to kanał..