Black Desert - EU

@SiLuS jak nie lubisz grindu to nie wiem po co zacząłeś grać. Do 50-51 ten exp jeszcze leci, ale później to grind jest na prawdę potężny.

Jak wcześniej niektórzy mówili, ta gra nie jest dla wszystkich, jest to powrót do starszych gier gdzie grind był głównym albo jedynym sposobem na lvlowanie.

@SiLuS jak nie lubisz grindu to nie wiem po co zacząłeś grać. Do 50-51 ten exp jeszcze leci, ale później to grind jest na prawdę potężny. 

Jak wcześniej niektórzy mówili, ta gra nie jest dla wszystkich, jest to powrót do starszych gier gdzie grind był głównym albo jedynym sposobem na lvlowanie. 

Gra wygląda ciekawie, pisałem że nie jestem fanem grindu aczkolwiek w BD całkiem przyjemnie się grinduje

Takie pytanko. Czy jest patch polonizujący wersję EU??

Jezeli macie lagi polecam pingzapera ( program identycznie dzialajacy jak wtfast a o polowe tanszy ) 120 zl na rok . Korzystam w BD i zero lagow :) Zawsze mozecie sprobowac za free program wtedy rozlancza co 30 min .

Servery stoją w Niemczech chyba, więc łączenie się przez jakikolwiek pośrednik jest słabe raczej. I w sumie nie ma po co bo lagów brak :P

Czy krytyk wpada z randomu czy czy musimy idealnie przycelować? No i przede wszystkim w co celować ( w kwadrat na mobie czy naszym celownikiem w przeciwnika? ) skoro czasem w tego samego moba z tym samym skillem bije polowe hp a czasami dużo mniej.

Servery stoją w Niemczech chyba, więc łączenie się przez jakikolwiek pośrednik jest słabe raczej. I w sumie nie ma po co bo lagów brak 

WTFast czy Pingzapper jest bardzo bobry dla ludzi z internetem od Nerwostrady, z tego co mi wiadomo to Orange dostarcza internet z zagranicy który przechodzi przez kilka miast, w takich grach jak LoL czy GW2 pingi są tragiczne, praktycznie nie da się grać, wtedy taki WTFast bardzo pomaga

Co do polonizacji to było na ten temat głośno ale Deska zamilkł, nie ma nawet fanowskiej polonizacji jak było to np: na ruskim serwerze, zapewne tworcy się wypięli na nas i po prostu olali :P

ktos wie dlaczego nie mozna/moge zmienaic cen za konia na markecie ? gdy chce wystawic go na sprzedaz badz do reprodukcji system z gory ustala mi cene ? wtf.

Czy krytyk wpada z randomu czy czy musimy idealnie przycelować? No i przede wszystkim w co celować ( w kwadrat na mobie czy naszym celownikiem w przeciwnika? ) skoro czasem w tego samego moba z tym samym skillem bije polowe hp a czasami dużo mniej.

Krytyki są losowe. Nim więcej masz kryta tym większa szansa.

Niektóre skille mają dodatkowy% cryta jak np. Deep Thrust u Warriora.

Swoją drogą jest jakaś gildia która nie śpieszy się z lvlowaniem itd? Czasem mogę siedzieć po 24h czasem po 1h, a wiem że te gildie z topek to tylko weteranów przyjmują, a sam tak naprawdę dopiero rozpocząłem przygodę z BD i męczę powoli 25lvl :D (nick w grze Nonus, serwer Jordine)

WTFast czy Pingzapper jest bardzo bobry dla ludzi z internetem od Nerwostrady, z tego co mi wiadomo to Orange dostarcza internet z zagranicy który przechodzi przez kilka miast, w takich grach jak LoL czy GW2 pingi są tragiczne, praktycznie nie da się grać, wtedy taki WTFast bardzo pomaga

Ja mam neta z orange ale wcześniej lagów nie miałem, zresztą w battlefielda 4 gram i tam nie mam problemów z pingiem. Wiec nie wiem ocb może kanał....

Swoją drogą jest jakaś gildia która nie śpieszy się z lvlowaniem itd? Czasem mogę siedzieć po 24h czasem po 1h, a wiem że te gildie z topek to tylko weteranów przyjmują, a sam tak naprawdę dopiero rozpocząłem przygodę z BD i męczę powoli 25lvl (nick w grze Nonus)

Podbijam lvl 19, nick murkrow

Ja mam neta z orange ale wcześniej lagów nie miałem, zresztą w battlefielda 4 gram i tam nie mam problemów z pingiem. Wiec nie wiem ocb może kanał.... 

Nie każdy użytkownik neo ma z nią problemy, a zaczęły się one około sierpnia ubiegłego roku.

lol nie moge usunac cytatu. Mam pytanie, czy ten Agerian armor zielony co dostalem chyba z q warty jest ulepszania czy dostane na 50 poziomie jeszcze cos lepszego ?

tona przydatengo info

http://blackdesertfoundry.com/

tona przydatengo info

http://blackdesertfoundry.com/

Nie wiem czy ktoś już linkował, ale kolejna tona info:

https://docs.google.com/document/d/1JnFambQifvui7-V68QMsfuXuhAuu4C0NsVJCxJIv84E/preview

Mam takie pytanko, czy paysafe za 130 zł wystarczy żeby kupić na stronie ? czy doliczą jakieś grosze i kupić za 140

Mam takie pytanko, czy paysafe za 130 zł wystarczy żeby kupić na stronie ? czy doliczą jakieś grosze i kupić za 140

Jak wybierzesz dolary, to ci nawet reszta zostanie :) Bo sam ostatnio tak kupowałem, tylko trzeba walute zmienić.

O kurde a jak tam na dolary zmienić ;p

Nie pamietam juz dokladnie, ale przy rejestracji dawałem zamieszkanie w USA i mi na dolary zmieniło. Ogólnie jak chcialem zaplacic normalnie - czyli 30 euro, to 130 zł na psc nie starczyło, bo zabrakło 0,70 centów.

A jak zmieniłem na dolary, to zostało mi 5,20 pln reszty.

A kij kupiłem za ojro ;p