W tym tygodniu pojawi się polonizacja do Black Desert EU:
https://www.facebook.com/blackdesertpol/photos/a.1607401769530419.1073741828.1599483346988928/1703932689877326/
Black Desert - EU
Mam kilka pytanek:
1. Czy jako weteran Lineage2 odnajdę się w świecie BD ?
2. Czy w grze są dungeony/rajdy lub masowe walki o bossów ?
3. Czy w przyszłości będzie można nabyć grę w inny sposób, niż na oficjalnej stronie ?
4. Czy gra jest warta swojej ceny ?
5. Czy jako gracz casualowy będę w stanie coś osiągnąć ?
Swoją drogą jest jakaś gildia która nie śpieszy się z lvlowaniem itd? Czasem mogę siedzieć po 24h czasem po 1h, a wiem że te gildie z topek to tylko weteranów przyjmują, a sam tak naprawdę dopiero rozpocząłem przygodę z BD i męczę powoli 25lvl (nick w grze Nonus)
Problem rozwiązany. Dziś wszedłem na luźniejszy kanał i lagi znikły
Mam kilka pytanek: 1. Czy jako weteran Lineage2 odnajdę się w świecie BD ? 2. Czy w grze są dungeony/rajdy lub masowe walki o bossów ? 3. Czy w przyszłości będzie można nabyć grę w inny sposób, niż na oficjalnej stronie ? 4. Czy gra jest warta swojej ceny ? 5. Czy jako gracz casualowy będę w stanie coś osiągnąć ?
1. Tak, mają sporo wspólnego, chociaż lvlowanie w BD jest prostsze - do 50.
2. Dungów nie mamy, nie będzie ich w takiej formie jak znasz, istancja tank healer etc. Dung dodali do valencji, miejsce gdzie trza w pt się pocić z mobami. Najlepszy LOOT jest z world bossów to na nie robi się rajdy. Contentem grupowym są scrole na 50lvl dostarczające dużo materiałów i kasy i zabawy :D.
3. To pytanie do twórców, to oni muszą się zgłosić do sklepów zagranicznych i udostępnić im klucze, możliwe iż w przyszłości coś takiego uczynią, aczkolwiek nie nastawiałbym się zbytnio na to.
4. To pytanie o gusta i każdy może Ci na to pytanie odpowiedzieć inaczej. Gra kosztuje mniej niż nie jeden single player z opcja mutliplayeru w sklepach a otrzymujemy o wiele wiele więcej. To jak ludzie korzystają z opcji gry rzutuje na ich pogląd na jej zawartość, osoby nie lubujące się w crafcie i zbieractwie powiedzą iż taki element jest i tyle, nie wspomną o jego rozbudowaniu i pochłanianiu dużych zasobów czasowych :D. To samo w inne strony. Są ludzie u mnie co grają wolno.. crafcą, siedzą i robią multum Questów.. są o wiele cenniejsi dla gildii pod kątem rozwoju niż ludzie grindujący . Temat jak ocean.
5. Wszystko.. nie ma tutaj elementu takie, że grając kilka H czegoś nie zdobędziesz.. po prostu zaczniesz to robić później, nie jest też powiedziany iż obrana droga będzie gorsza, bo ludzie craftujący handlujący itd są bogatsi od ludzi z czystego grindu, chyba że osoba grinduje po 20h dziennie
Mam kilka pytanek: 1. Czy jako weteran Lineage2 odnajdę się w świecie BD ? 2. Czy w grze są dungeony/rajdy lub masowe walki o bossów ? 3. Czy w przyszłości będzie można nabyć grę w inny sposób, niż na oficjalnej stronie ? 4. Czy gra jest warta swojej ceny ? 5. Czy jako gracz casualowy będę w stanie coś osiągnąć ?
1) Grind, pvp, castle siege, pk ? tak.
2) Wchodzą w kolejnych update. Ale tak są i to o te bossy będą największe mass pvp
3) Raczej nie - powód, na stronie nie znalazłem możliwości wpisywania kodów.
4) Community przynajmniej Polskie jest dojrzałe. To chyba 1 gra w której nie widziałem na czacie jeszcze polskiej cebuli. Na pewno duży wpływ mają na to gildie, które zakazują tego typu zachowań. Tak.
5) Pewnie jeśli dobrze pokombinujesz z craftami i zagłębisz się aby znaleźć coś dochodowego to jesteś w stanie "paroma kliknięciami" zarabiać podobnie jak rówieśnicy grindujący spoty.
1.Na spokojnie tylko potrzeba dużo czasu aby wszystko ogarnąć , bo jest sporo ciekawych mechanik
2.Nie znalazłem czegoś takiego , bossy są i można je robić grupowo ;p
3.Jeśli ci się nie śpieszy to możesz czekać ale wątpię że zrobią to w ciągu najbliższego miesiaca
4.Jak najbardziej. Można kupić dla samej walki i już być zadowolonym bo jest to (moim zdaniem) najlepszy system walki z jakim się spotkałem, przyjemność nieziemska więc grind nie męczy a walka to jedynie wierzchołek góry lodowej
sam jeszcze nie opanowałem wszystkiego co można robić w tej grze . za 120 zł masz kilka gier w jednym.
5.Trochę to zajmie bardzo przydają się stronki podane wyżej , nawet jako casual będziesz miał dużo funu z gry .
Panowie, dzięki za odpowiedzi. Jutro wypłata i raczej zdecyduję się na zakup. Pozdro.
Powiem że za dużo tego jest xD, Sam BD strasznie mnie wciągnął pod względem tego craftu itd. siedze na 25lvl a mam już 1kk srebera a lvlowanie strasznie mnie męczy (warrior to żmudna robota). Teraz jeszcze The Division dochodzi, Rust, LoL, parę innych gierek, zara DarkSouls3 dojdzie no i d*pa nie mam kiedy wszystkiego rozegrać
Ale trzeba przyznać że to nie jest jakiś tam tani Blade&Soul tylko naprawde bardzo rozbudowana, graficznie i dźwiękowo bardzo ładna gra. Zastanawia mnie jeszcze Bless który ma wyjść za 1-2lata. Ale do tego czasu to w BD planuje klepać
Ma ktoś z was może jakiegoś 7 dniowego guest passa na zbyciu? Chciałbym zobaczyć jak będzie mi chodzić ta gra przed wydaniem na nią pieniedzy.
Ma ktoś z was może jakiegoś 7 dniowego guest passa na zbyciu? Chciałbym zobaczyć jak będzie mi chodzić ta gra przed wydaniem na nią pieniedzy.
możesz grę sprawdzić na Rusku, to to samo.
Skoro gra Cię interesowała to dlaczego nie sprawdziłeś sobie gdy były bety ? zawsze tacy gracze mnie zastanawiają, sępią o klucz zapewne tłumacząc się że gdy była beta to nie mieli czasu
Mnie w przypadku Divison nie było w domu i jest mi przykro że nie ograłem bety
Mnie w przypadku Divison nie było w domu i jest mi przykro że nie ograłem bety
To powiem szczerze - beta miała mniej błędów niż wczorajszy release. Przynajmniej 5 razy wywaliło mnie gdyż "Nie można połączyć się z serwerem Ubisoft". Ze 2 razy miałem bug z brakiem amunicji, mając pełną amunicję. Raz zginąłem od niewidzialnego granatu. No i ostatnie najlepsze, w lokacji startowej spędziłem prawie godzinę czekając aż naprawią problem z podejściem do laptopa... Innymi słowy: bug za bugiem bugiem pogania.
Kojarzycie może jakąś gildie albo grupę graczy na Jordine która stawia bardziej na frajdę z gry i ma dalej otwartą rekrutację ;p ?
To powiem szczerze - beta miała mniej błędów niż wczorajszy release. Przynajmniej 5 razy wywaliło mnie gdyż "Nie można połączyć się z serwerem Ubisoft". Ze 2 razy miałem bug z brakiem amunicji, mając pełną amunicję. Raz zginąłem od niewidzialnego granatu. No i ostatnie najlepsze, w lokacji startowej spędziłem prawie godzinę czekając aż naprawią problem z podejściem do laptopa... Innymi słowy: bug za bugiem bugiem pogania.
Raczej serwer problem niż bug za bugiem, ale to jest temat o innej grze. Beta była zamknięta a i Open Beta nie stanowiła takiego problemu jak relase bo gry się bardzo od siebie różnią, Open Beta pracowała już na starym wycinku kodu, który był przewałkowany i przerabiany xnaście razy. Serwery im nie wyrabiały, pomimo gry solo były lagi opóźnienia itd. także spoko nie ma co się denerwować bo wsio działa.
Kojarzycie może jakąś gildie albo grupę graczy na Jordine która stawia bardziej na frajdę z gry i ma dalej otwartą rekrutację ;p ?
Każda gildia, która ma otwartą rekrutacje stawia na fun z gry, przynajmniej większość. Nie ma sensu zakładać graczom klapki na oczach bo każdy lvl gracza jest przydatny dla gildii. Jeśli szukasz ludzi z rekrutacją na zasadzie - znajdę oficera i już mnie przyjmą - ma to swoje plusy choć moim zdaniem raczej więcej minusów. Główna cała rozgrywka zaczyna się na 50 lvlu i choć wszystko związane z handlem craftem zbieractwem rozwijamy od samego początku to przenosi się to na korzyść na i po 50 lvlu. W obecnym czasie nikt nie nastawa na to by gracza zmuszać do szybkiego lvlowania, pomimo iż na 50 gracz robi się jeszcze cenniejszy :P. To w dobie kiedy twórcy uruchomią nam wszystkie wojny to raczej, a nawet bankowo zacznie się lekkie rozliczanie ludzi z lvlu, bo niestety 30 lvlowiec niezbyt pomoże gildii w zabawie pvp.
pytanko.Czy to jest mmo w stylu starych grindówek czy levele zdobywamy robiąc questy?
pytanko.Czy to jest mmo w stylu starych grindówek czy levele zdobywamy robiąc questy?
grind as f*ck
Żaden quest nie daje ci expa postaci ( co najwyżej skila, ale to też raczej rzadkość)
grind as f*ck
Proszę nie straszyć kolegi.. bo końcowa farma mobów dla dropa jest czymś innym jak lvlowanie. W czasie lvlowania jeśli idziesz ładnie z wiochy do wiochy to twojemu lvlowi towarzyszą questy i chociaż same questy expa nie dają to umilają zabijanie mobów..
Żaden quest nie daje ci expa postaci ( co najwyżej skila, ale to też raczej rzadkość)
no nie do końca, robiąc teraz zaległe questy bardzo dużo SP dostałem za nie, także nie wprowadzajcie ludzi w błęda. Questy to contrybution pointy oraz skille.
Proszę nie straszyć kolegi.. bo końcowa farma mobów dla dropa jest czymś innym jak lvlowanie. W czasie lvlowania jeśli idziesz ładnie z wiochy do wiochy to twojemu lvlowi towarzyszą questy i chociaż same questy expa nie dają to umilają zabijanie mobów..
akurat jestem graczem starej daty i to questowniki mnie odstraszaja