Black Desert - EU

No ja też nie będę płakać wtedy zrobię chyba tamera, ale jednak wolałbym od headstartu grać bladerem/ninja.

Spoko.. no bomba stwierdzenie. Jak można to w ogóle porównywać.. to tak jakby teraz w EU pojawił się Aion i ludzie z KR wpadli by na serwer.. no chopie.. jak można porównywać ludzi doświadczonych z mechaniką gry, z walką pvp do ludzi, dla których większości te CBT były pierwszym spojrzeniem na grę.. nawet ja po kilku tygodniach na ruskim nie ogarnął bym pvp.. bo ani go nie robiłem, ani się pod to nie szkoliłem, grałem sam.. korzystając z poradników.. ucząc się gry i dowiadując się na czym owa gra polega, pomijam kilka walk PK, gdzie człowiek poczuł jak ona wygląda i jakiego skilla trzeba mieć by to ogarniać..

Zgadza się , ale nie miałem na myśli początkujących , tylko ograne gildie których na becie było całkiem sporo. Zamiast koksić to rąbali brzozy. Świata nie podbije się zbierając borówki.

a jak niby najlepiej wbijać lvl i zarabiać ? niby według was :P bo na CBT1 widziałem już powozy handlowe:P

mam takie pytanie :

Na kiedy przewidziana jest Open Beta i release ?

p.s opłaca się czekać na tę grę?

mam takie pytanie :Na kiedy przewidziana jest Open Beta i release ?p.s opłaca się czekać na tę grę?

Twórcy już Zapowiedzieli, że nie będzie żadnej OP tylko Same CBT a będzie ich już ci mówię jeszcze 2 : )

Opłaca się czekać na grę nie patrz na to co piszą ludzie ...na Portalu ponieważ więcej osób kocha Blizzarda więc...

http://blackdesert.com.pl Tutaj masz ładnie wszystko opisane o grze postacie co tam można robić itp rzeczy.

@up Chyba jeszcze jedna CBT i gra wychodzi. Gdzie czytałeś, że jeszcze dwie?

Tylko jedna CBT jeszcze.

Zgadza się , ale nie miałem na myśli początkujących , tylko ograne gildie których na becie było całkiem sporo. Zamiast koksić to rąbali brzozy. Świata nie podbije się zbierając borówki.

Nie no nie przesadzaj... co ma beta do jakiegokolwiek kokszenia... sam na te 6 dni możne bylem 6h w grze.. raz niezbyt się to zgrało z czasem jaki miałem dwa to co chciałem się dowiedzieć to się dowiedziałem na ruskim. Chciałem zobaczyć jak wizard wygląda i zobaczyłem. Jak na naszą betę wpadli gracze znający ją już bardzo dobrze, to jedyne co chcieli robić to szybko lvl i kosa w pvp.. ok.. a reszta graczy dopiero ogarnia tą grę i dla nich lvl 30-40 to jakieś mission impossible :P

Może na headstart się skuszę na farmę lvla w kilka dni.. ale to też zależy kiedy gra wyjdzie, ile będę miał czasu itd.

mam takie pytanie :Na kiedy przewidziana jest Open Beta i release ?p.s opłaca się czekać na tę grę?

Szczerze, to zależy od ciebie.. zassaj sobie ruską wersję, zobacz jak mechanika gry wygląda, poczytaj NA CZYM SIĘ TA GRA SKUPIA I OPIERA - podpowiem PvP. I ocenisz czy taki model gry, taka mechanika, tak zrozumiany end-game ci odpowiada. Na stronach poczytaj o patchach koreańskich, bo na tej wersji bazuje nasza wersja :D

Tylko jeszcze 1 beta ma być (Styczeń/Luty)
A Ci co chcą sprawdzić grę, zapraszam na serwery RU.

Jak na serwerach RU nauczycie się grąc, to serwery EU = pikuś.

Witam

Mam pytanie, bo gdzieś czytałem, że nie ma byc lvl capu, ale na CBT był. Mam nadzieję, że mi wszystko uświadomicie :P.

jak nie zmiena niczego z farma w pt to ta gra bedzie bardziej instancjowka, jak pelnoprawnym mmo

ot taki guildwars 1

Czemu "instancjowka"?

Czemu "instancjowka"?

stary gra mmo, to gra gdzie wiekszosc czesc czasu spedzasz na farmie, ew. min 50% czasu.

A tutaj farmi sie solo, bajki o podstawianiu sie obok na spocie, darujmy sobie .... prosze ....

To kpina a nie mmo, kierunek w jakim ta gre pociagneli. Zapowiadalo sie cudnie, a jak zwykle wyjdzie crap co zreszta widac po marnej liczbie pre-orderow, f2p rok po premierze bedzie, po 6mc juz zaczna cene obnizac.

Zbyt wiele tytulow widzialem i wiem jak to bedzie ^_^ gl.

No jeśli tak uważasz. Jednak określenie "instancjówka" nie pasuje za bardzo, bo nawet jeśli sam będziesz expił na spocie to może każdy inny przyjść i bic moby/pkować.

Też bym chciał aby zmienili coś z expieniem w party, bo trochę słabo, że w pt dostajesz mniej expa. Mogłoby być jak w silku, gdy masz całe pt to exp jest ileś tam procent większy.

stary gra mmo, to gra gdzie wiekszosc czesc czasu spedzasz na farmie, ew. min 50% czasu.A tutaj farmi sie solo, bajki o podstawianiu sie obok na spocie, darujmy sobie .... prosze ....To kpina a nie mmo, kierunek w jakim ta gre pociagneli. Zapowiadalo sie cudnie, a jak zwykle wyjdzie crap co zreszta widac po marnej liczbie pre-orderow, f2p rok po premierze bedzie, po 6mc juz zaczna cene obnizac. Zbyt wiele tytulow widzialem i wiem jak to bedzie gl.

Tu masz rację o tym expieniu solo. Sam podczas tej CBT1 założyłem kilka wątków i udzielałem się w wątkach dotyczących party. Myślę że nasze opinie jednak trafiły do twórców bo nawet w ankiecie po CBT1 było pytani odnoście zwiększenia ilości zdobywanego expa w party. Jeszcze niech przywrócą party baga i nareszcie gra w PT będzie miała sens. Gracze w Azji wolą grać solo i tak ta gra została zaprojektowana pod ten rynek. Na EU może to się zmienić w oparciu o nasz feedback. Wiele osób poruszało tematy ekonomii, w tym ja, która niejako strasznie karze crafterów, system energii i tak dalej. Zobaczymy jak będzie to wyglądać na CBT2.

Co do tych preorderów to ponad 50 tysięcy sprzedanych preorderów w ledwo ponad miesiąc to świetny wynik. Dodajmy jeszcze do tego że są osoby które czekają na itemshop i decyzje co do sprzedaży przedmiotów z sklepu premium.

109539 - liczba preorderów. Źródło z forum BDO

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/2155-the-total-number-of-pre-orders-did-you-buy-pre-order-today-leave-a-message-here-with-order-number-dailyweekly-updates-in-first-post-status-27th-december-2015/&page=1

W miesiąc 100k to chyba dobry wynik.​

Nie warto. Chyba, że chcesz zostać rolnikiem.

xD Moja wina jeszcze 1 CBT Przepraszam za pomyłkę.

Odpowie ktoś na moje pytanie? będzie ten lvl cap czy nie ? :D

Z tego co mi wiadomo to nie, ale chyba od 60lvl exp leci jak krew z nosa. Jeśli się mylę niech ktoś bardziej obeznany mnie poprawi.