Odpowie ktoś na moje pytanie? będzie ten lvl cap czy nie ?
Level cap był tylko na CBT bo wiele rzeczy było jeszcze niedokończonych. Na relase nie będzie level capa.
Odpowie ktoś na moje pytanie? będzie ten lvl cap czy nie ?
Level cap był tylko na CBT bo wiele rzeczy było jeszcze niedokończonych. Na relase nie będzie level capa.
Jak myślicie, lepiej kupić pre-order za 30 euro + wydać 70 euro na IS czy też zakupić jedynie pakiet za 100 euro? Dodam iż planuje związać się z tym tytułem na dłuższej.
Jak myślicie, lepiej kupić pre-order za 30 euro + wydać 70 euro na IS czy też zakupić jedynie pakiet za 100 euro? Dodam iż planuje związać się z tym tytułem na dłuższej.
Imo jedyna istotna różnica między 30, a 100 to 3 dni headstartu. Raczej jest to opcja dla weteranów z KR, czy JP. Początkujący gracz nie zyska dużo.
Jezeli zamierzasz nolifeic przez dluzszy okres czasu i jestes zapoznany z mechanika gry, to 3 dni headstartu dadza Ci olbrzymia przewage.
Jezeli mozesz ponolajfic tydzien a potem bedziesz gral jak czlowiek... to nie ma sensu, bo wydasz niemal 3x tyle a roznica gdzies tam sie zatrze.
osoby ktore beda przez dluzszy okres czasu jechaly nolifem+wiedza jak grac i farmic, beda mialy najwyzsze zasoby zlota, a za to zloto beda kupowac all enchanty wiec beda na +++, ale to jak wyzej.
Jezeli zamierzasz nolifeic przez dluzszy okres czasu i jestes zapoznany z mechanika gry, to 3 dni headstartu dadza Ci olbrzymia przewage.Jezeli mozesz ponolajfic tydzien a potem bedziesz gral jak czlowiek... to nie ma sensu, bo wydasz niemal 3x tyle a roznica gdzies tam sie zatrze.osoby ktore beda przez dluzszy okres czasu jechaly nolifem+wiedza jak grac i farmic, beda mialy najwyzsze zasoby zlota, a za to zloto beda kupowac all enchanty wiec beda na +++, ale to jak wyzej.
Kurcze,Nie wiem czy cię zbluzgać xd czy przyznać Ci racje ok...czyli będę bogaty i będę nolifem...no ale cóż takie życie coś trzeba robić...
Pamiętajcie że wśród polskich graczy są weterani którzy grają już w BD od ponad roku, znają tą grę jak własną kieszeń. Ludzie bez HS, jak wbiją do gry to zobaczą po 3 dniach w cholerę graczy 50+ przedmiotami +10 i więcej. Dlatego jeśli ktoś zamierza grać na serwerach EU, to spinać tyłek i pobierać wersję RU aby mieć choć minimalne pojęcie na temat gry.
Dla przykładu: Ludzie z DF, Deska, Darxus , Speedy itd, oni grają w BD od ponad roku oraz pseudo pro gracze > patrz IX kohorta która zresztą dostaje solidny łomot we wszystkich tytułach lub opuszczają grę po 1/2 miesiącach bo gra jest "słaba" hahaha (odnoszę takie wrażenie oglądając ich nowe promo )
Akurat co do Destki to się zgodzę...gdy grałem na Japońskiej wersji czegoś nie wiedziałem to deska jak encyklopedia xD Miał na wszystko odpowiedź.
Teraz Deska to noob, tylko ja mam wiedzę, buhahahahaha. Darxus
Kiedy jest Headstart dokładnie?
Nie ma jeszcze daty premiery, ani 2CBT.
Headstart to odpowiednio 24h dla 30euro, 48h dla 50euro i 96h dla 100euro.
Pamiętajcie że wśród polskich graczy są weterani którzy grają już w BD od ponad roku, znają tą grę jak własną kieszeń. Ludzie bez HS, jak wbiją do gry to zobaczą po 3 dniach w cholerę graczy 50+ przedmiotami +10 i więcej. Dlatego jeśli ktoś zamierza grać na serwerach EU, to spinać tyłek i pobierać wersję RU aby mieć choć minimalne pojęcie na temat gry. Dla przykładu: Ludzie z DF, Deska, Darxus , Speedy itd, oni grają w BD od ponad roku oraz pseudo pro gracze > patrz IX kohorta która zresztą dostaje solidny łomot we wszystkich tytułach lub opuszczają grę po 1/2 miesiącach bo gra jest "słaba" hahaha (odnoszę takie wrażenie oglądając ich nowe promo )
Nie rozumiem hejtu na konkretną gildie, jest sporo gildii które znam osobiście i o których mógłbym powiedzieć nie jedno ale nie mam zamiaru nikogo tutaj obsmarowywać. Co mogę powiedzieć, to czy dana gildia będzie dobra nie zależy od tego jak się nazywa, tylko jacy akuratnie ludzie się do niej dołączą. To całokształt decyduje od tego czym zajmie się dana gildia i w czym będzie dobra lub nie. Także z jakąkolwiek oceną może się wstrzymaj lub zachowaj dla siebie, bo pitolić to każdy potrafi.
od jednego do 4 dni przed dniem premiery, który nie został jeszcze podany konkretnie, ma być 1 Q 2016, większość obstawia koniec lutego początek marca.
@up Do 4 dni, 96h to 4 dni.
Nie rozumiem hejtu na konkretną gildie, jest sporo gildii które znam osobiście i o których mógłbym powiedzieć nie jedno ale nie mam zamiaru nikogo tutaj obsmarowywać. Co mogę powiedzieć, to czy dana gildia będzie dobra nie zależy od tego jak się nazywa, tylko jacy akuratnie ludzie się do niej dołączą. To całokształt decyduje od tego czym zajmie się dana gildia i w czym będzie dobra lub nie. Także z jakąkolwiek oceną może się wstrzymaj lub zachowaj dla siebie, bo pitolić to każdy potrafi.
Z tego co widzę, to Optio oficerów czy bóg wie jak tam się to zwie, mają te same osoby co w AA + 2 z innych sekcji. Chyba nie muszę przypominać tutaj wszystkim co stało się z 9kohortą w ArcheAge?
Powiedzmy sobie szczerze, kohorta przestała się liczyć jak w Aionie wybuchłą drama i robiło kohortę na 2 legiony. Ogarnieci ludzie odeszli zostali nieudacznicy.
Źle wróżę kohorcie, podzielą los sekcji AA oraz Tery
xD Tak szczerze to czemu dyskutujecie na temat XI Kohorty? Bo nadal nie rozumiem jest wiele innych Gidli do których można dołączyć....Multigildia Gondor,Divium Furor,Bastion,Hopeless,Royal Legion,The Expendables i Xeno Tavern XD chociaż nigdy o tych gildiach nie słyszałem przepisuje tylko to co widzę..
xD Tak szczerze to czemu dyskutujecie na temat XI Kohorty? Bo nadal nie rozumiem jest wiele innych Gidli do których można dołączyć....Multigildia Gondor,Divium Furor,Bastion,Hopeless,Royal Legion,The Expendables i Xeno Tavern XD chociaż nigdy o tych gildiach nie słyszałem przepisuje tylko to co widzę..
W sumie to nie wiem badziewny temat
gra jest dobra, ale zaskakuje w niej kilka rzeczy, które są jej największymi minusami, a przy wyborze gry nie zwraca się na nie uwagi bo są oczywiste:
-brak handlu miedzy graczami
-gender lock ( nie wiem kto na to wpadł, i te zabawne komentarze że tak jest bardziej realistycznie itp, jak ma być bardziej realistycznie to postacie męskie powinny być silniejsze, jakoś każda normalna nowa gra nie ma gender locka i nikomu to nie przeszkadza, tylko oni coś wymyślili)
-nie widać zadawanych obrażeń
-brak instancji
-jest to "solo" mmo, nic nie daje bycie w party, nie ma kontentu grupowego (dla ~ 5 graczy), nie można nikomu nic dać i nikt nie może Ci nic dać.
-brak pvp 1vs1
i jeszcze pare innych by się znalazło.
gra jest dobra, ale zaskakuje w niej kilka rzeczy, które są jej największymi minusami, a przy wyborze gry nie zwraca się na nie uwagi bo są oczywiste:-brak handlu miedzy graczami-gender lock ( nie wiem kto na to wpadł, i te zabawne komentarze że tak jest bardziej realistycznie itp, jak ma być bardziej realistycznie to postacie męskie powinny być silniejsze, jakoś każda normalna nowa gra nie ma gender locka i nikomu to nie przeszkadza, tylko oni coś wymyślili)-nie widać zadawanych obrażeń-brak instancji-jest to "solo" mmo, nic nie daje bycie w party, nie ma kontentu grupowego (dla ~ 5 graczy), nie można nikomu nic dać i nikt nie może Ci nic dać.-brak pvp 1vs1i jeszcze pare innych by się znalazło.
W grze masz handel taki jak w vindi czyli wkładasz daną rzecz do marketu i czekasz moim zdaniem jest to dobre rozwiązanie : ) chyba, że chcesz tobołek jak w Metinie2 wykładać i czekać w nieskończoność tak chociaż masz pewność, że jak wejdziesz do gry może ktoś to kupił.
Instancje są : ) masz podział na Mniejsze królestwa http://blackdesert.com.pl/mapa/ ( patrz mapa)
Yyy nie wiem czy wiesz lecz wprowadzono Dungi : ) nie miało ich być lecz je wprowadzono
w Grupie można robić misje gildyjne pograj potem mów...
i takie pytanie ile czasu spędziłeś w grze? bo ja hmm będzie już dobre kilka miesięcy.
@Joker
Na EU gra będzie wyglądać inaczej niż na innych serwerach. Mają poprawić system party bo tak jak napisałeś obecnie gra w party jest całkowicie nieopłacalna i jak chcesz grać z kimś to wbicie poziomu zajmuje ponad 2x dłużej.
Handel między graczami jest ale bardzo ograniczony. Dla mnie nie powinno być go w ogóle a jak już to w obrębie gildii, no chyba że dadzą magazyn gildyjny.
Na RU już to wytestowaliśmy. Łatwo można przekazać było dużą ilość srebra w postaci potów. Chyba nie muszę dalej mówić co by taki handel powodował gdyby można było handlować większą ilością przedmiotów. Wysyp pewnych stronek i nieuczciwych graczy murowany.
Od gender locku DAUM odchodzi. Dodaje klasy w wersji żeńskiej i męskiej jak Wizard i Witch, Ninja i Kunoichi itp. Reszta postaci też doczeka się swojego odpowiednika w płci przeciwnej.
PvP 1vs1 można zrobić na arenie.
można, ale wystarczy jeden troll i o 1 vs 1 zapomnij, wbilem 3 postaciami 40, i gra mi sie podoba ( jak wczesniej napisalem jest dobra ) ale nie podoba mi sie polityka daum na europe, nic nie wiadomo i nic nie odpowiadaja, o wszystko gracze musza blagac na forum w tysicach tematow, po czym ktos z teamu napisze "Walcie sie" (przenosnia), albo nic nie napisze. (np. blader, zeby pokzali cach shop - czego nie wiedza ? niech go pokaza i pozniej gracze to skomentuja i beda mogli spokojnie komentarz olac ale bedzie wiadomo czy kupic gre)
są organizowane panele spotkaniowe na których debatują o Cash Shopie itd., kup bilet lotniczy i możesz wyrazić swoje zdanie> Co do innych postaci np: Bladera itd. oraz dostępnego kontentu spokojnie.Dopiero 1 cbt była, aby sprawdzić między innymi stabilność serwera. Do wypuszczenia gry dużo czasu 1Q 2016 styczeń-marzec ponad 3 michy,wszystko na spokojnie i w dawkach.