Black Desert - EU

Serio można tak na afku łowić ? lol 
To ja teraz BD na lapku odpale na noc i niech łowi xD Laptop ciągnie jakieś 40 wat, odpale wszystko na low detalach + rozdziałka 640x480 i może chodzić 24/7 

Klikając end game gra pyta czy chcesz zminimalizować ją do paska zadań. Wtedy praktycznie nie ciągnie zasobów.

Cześć, ostatnio naszła mnie ochota, żeby pograć w jakieś MMO i mam dylemat. Nie wiem czy wrócić do WoWa czy skusić sie na BDO lub The Division. W to trzecie pograłem trochę na becie i mniej więcej wiem czego mogę oczekiwać. W WoWie wiem, że zawsze będę się dobrze bawił, czy to levelując czy bawiąc się w jakieś PvP. A Black Desert kusi mnie chyba najbardziej, w dużej mierze przez porównania do L2 i ten "nietypowy endgame", ale trochę boję się kupować kota w worku (szczególnie, że jest on relatywnie drogi). Stąd moje pytanie (a w zasadzie prośba) - czy nie znalazłby się ktoś o dobrym sercu, kto byłby skłonny zarzucić guest passem, by rozwiać moje wątpliwości? :) Z góry dziękuję.

Sorry za "spamerski" post, ale widziałem, że w temacie już parę takich się pojawiło, więc może nie przeleję czary goryczy. ^^

Ja chyba będę musiał jakąś gildię znaleźć na alustinie, bo ta gra jest tak rozbudowana i mam tyle pytań, że nie ma co w kołko spamować na forum :D
W ogóle jakaś gildia na Alustinie ma otwartą rekrutacje ?

Ogólnie ponoć pety mają jakieś skille (większy exp, drop etc) prawda, to jest ? Jak sprawdzić skille swojego peta ? Bo mam 2 psy :D

O co chodzi z tymi Nodami ? Wiem, że je jakoś się łączy, ale co daje takie połączenie Node?

Gdzieś mi się obiło o uszy, że jak chce iść np. grindować na catfish'ach, to najpierw powinienem ogarnąć Node'y ? Dają one jakiś zwiększony exp, albo drop czy co ?

@SiLuS
Ja miałem identycznie :D Kupiłem grę w ciemno i na początku żałowałem, że wydałem na nią kasę, ale po wbiciu +30 zaczęło mi się grać dużo lepiej, później jak dokupiłem pety, to już bajka ;>

Sporo grałem w mmorpg o nazwie Flyff, wiec exp typu 0,1% za moba mi nie przeszkadza :D

Aha i jeszcze jedno. Prawdą jest to, że jak np. zaatakuje gracza (dajmy na to, zabiore mu 5% hp), to od razu zostaje naznaczony jako PK ? Dla mnie ten system PK powinien wyglądać jak w Lineage 2 :P

Cześć, ostatnio naszła mnie ochota, żeby pograć w jakieś MMO i mam dylemat. Nie wiem czy wrócić do WoWa czy skusić sie na BDO lub The Division. W to trzecie pograłem trochę na becie i mniej więcej wiem czego mogę oczekiwać. W WoWie wiem, że zawsze będę się dobrze bawił, czy to levelując czy bawiąc się w jakieś PvP. A Black Desert kusi mnie chyba najbardziej, w dużej mierze przez porównania do L2 i ten "nietypowy endgame", ale trochę boję się kupować kota w worku (szczególnie, że jest on relatywnie drogi). Stąd moje pytanie (a w zasadzie prośba) - czy nie znalazłby się ktoś o dobrym sercu, kto byłby skłonny zarzucić guest passem, by rozwiać moje wątpliwości?  Z góry dziękuję.

Sorry za "spamerski" post, ale widziałem, że w temacie już parę takich się pojawiło, więc może nie przeleję czary goryczy. ^^

Jak tylko masz czas to można kupować smiało :D ja niestety 4 technikum i BDO będe musiał odstawić zaraz bo matury :( ale gra naprawde mega, myślę że dużo lepsza inwestycja niż TheDivision :P chyba że masz zgraną ekipe to the division naprawde daje spory fun , ale black desert wydaje się być bardziej wszechstronne

@ERemEF
Obie gry są różne, nie można zastąpić jednej drugą.. bo to inne rodzaje gry są. Dla mnie The Division to taka gra "zapychająca czas" kiedy np. nie mam ochoty latać bić, crafcić itd. .. siadam afk na łowieniu i gram ze znajomymi w Division :D.

Ja chyba będę musiał jakąś gildię znaleźć na alustinie, bo ta gra jest tak rozbudowana i mam tyle pytań, że nie ma co w kołko spamować na forum 
W ogóle jakaś gildia na Alustinie ma otwartą rekrutacje ? 
Ogólnie ponoć pety mają jakieś skille (większy exp, drop etc) prawda, to jest ? Jak sprawdzić skille swojego peta ? Bo mam 2 psy 

O co chodzi z tymi Nodami ? Wiem, że je jakoś się łączy, ale co daje takie połączenie Node? 

Gdzieś mi się obiło o uszy, że jak chce iść np. grindować na catfish'ach, to najpierw powinienem ogarnąć Node'y ? Dają one jakiś zwiększony exp, albo drop czy co ?

@SiLuS
Ja miałem identycznie  Kupiłem grę w ciemno i na początku żałowałem, że wydałem na nią kasę, ale po wbiciu +30 zaczęło mi się grać dużo lepiej, później jak dokupiłem pety, to już bajka ;> 
Sporo grałem w mmorpg o nazwie Flyff, wiec exp typu 0,1% za moba mi nie przeszkadza  

Aha i jeszcze jedno. Prawdą jest to, że jak np. zaatakuje gracza (dajmy na to, zabiore mu 5% hp), to od razu zostaje naznaczony jako PK ? Dla mnie ten system PK powinien wyglądać jak w Lineage 2 

Obecnie pety nie mają skilli.. mam ich 6, bo szykuję się na upgrade tierowy i żaden nie ma skilla. potem jak będziesz je ulepszał to mogą pojawić się skille. - obecnie system jest przerabiany pod naszą wersję "cokolwiek to może znaczyć.. może skille zmieniają/usuwają".

EEEE... chyba się coś pomyliło... PK uaktywniasz w L2 było to na zasadzie ataku gracza przy przytrzymaniu przycisku, tutaj PK mode włączasz albo z ręki ALT+C lub z ikony i automatem masz możliwość klepania delikwenta :D:D.

To ci powiem, że max jaki exp mam z moba na 51 to 0.009 za moba.. a to dopiero 51 ..

Ma ktoś jakiegoś zbędnego Guest Passa? Przetestowałbym sobie, czy mi to w ogóle ruszy na moim staruszku PC. No i czy mi się spodoba, bo wywalić ~140zł w ciemno kolejny raz, to nie bardzo mi się chce :)

Też ostatnio mnie naszło na BDO, ale przydałby się guest pass, by w ogóle sprawdzić wydajność na moim kompie i czy w ogóle by mi przypadł do gustu :/

z kluczami będzie raczej ciężko, moje znikły kilka minut po tym jak je mogłem rozdawać..

Guest Pass od gildii XenoTavern , kto pierwszy ten lepszy popyt jest.

Proszę aby umieściła posta osoba która zgarnie w miarę możliwości.

A2D9-C7C2-6014-42F9-BAA7

Shinigami kocham cię :D Od tygodnia szukam keya. Jeśli BD jest tak dobre jak mówicie, to chętnie z wami zagram jak znowu zaczniecie

rekrutacje.

@Shinigami
A za jaki czas planujecie wznowić rekrutacje ? Bo ja chętnie do Was bym dołączył. Aktualnie mam 45 lvl, ale myślę, że do wtorku wbije ;> Zobacze jeszcze jak jest na tych spotach z catfish'ami :D

podeslalby ktos guesst passa na PW?

Miałby ktoś guest key? Byłbym niezmiernie wdzięczny. Nie chce kupować kota w worku.. :)

Kupię guest passa, kontakt PW.

http://blackdesert.com.pl/?p=3790

Wystartowała polska wersja językowa.

Sprzedam konto z 7dniowym guest passem :))

widze ze samo zydostwo nikt nie kopsnie guesst passa chodz sam go nie uzyje japierdole xD

Mam pytanie, na którym serwerze gra najwięcej rodaków? Nie chcę mieć problemu ze znalezieniem gildi w przyszłości. ;p

widze ze samo zydostwo nikt nie kopsnie guesst passa chodz sam go nie uzyje japierdole xD

Jak wyrosną ci pierwsze włoski na jajkach to się przekonasz, że nic nie ma za darmo, damozjadzie :)

Jakby ktoś miał guesst passa i chciałby go sprzedać/oddać to zapraszam na pw