Black Desert - EU

Jeden wielki pic na wodę.... z +13 na +14 force enchant wymaga 29 kamieni.... spaliłem 39kamieni na +14.., wg. tego po 25 stackach powinienem mieć 22,5% szansy na wbicie, czyli po 5-6kamieniach powinno wejść, a nie po 14...

Do tego dochodzą stacki na innych postaciach, bo podobno się liczą, przy obecnym kontencie i ilości pozyskiwanych kamieni palenie "na farta" i zbieranie sztucznie stacków, które częściej się pali niż zbiera nie jest zbytnio opłacalne, to co zarobiłem w tym tygodniu starczyłoby na zrobienie forca z +12 do +15 a nie były to zbiory z wielogodzinnych farm spotów tylko z samych daily.

Jeden wielki pic na wodę.... z +13 na +14 force enchant wymaga 29 kamieni.... spaliłem 39kamieni na +14.., wg. tego po 25 stackach powinienem mieć 27,5% szansy na wbicie, czyli po 5-6kamieniach powinno wejść, nawet po 3-4. a nie po 14...

Z 13 na 14 przy 25 failstackach, lub więcej, masz max 17,5%.

Rng :wub:

Między innymi dlatego Yurie lepiej forceować. Taniej naprawisz i mniej nerwów.

A broń yuri gdzie zdobędę ? AH ?

FE18-C972-A539-4C57-AA59

Yuria najłatwiej kupić u kowala w stolicy, trzeba wbić amity i 90k silvera

A ja mam pytanie co do ah.

Jest różnica gdzie wystawie przedmiot ? Tzn. chodzi mi o tax... bo wystawiłem black stone armor za 230k. a dostałem chyba 160k, więc o co tutaj chodzi ?

Przy nickach graczy są napisane cyfry, to co one oznaczają ? Myślałem, że AP i DP, ale chyba jednak nie :D

A ja mam pytanie co do ah.

Jest różnica gdzie wystawie przedmiot ? Tzn. chodzi mi o tax... bo wystawiłem black stone armor za 230k. a dostałem chyba 160k, więc o co tutaj chodzi ? 

30% jest wszędzie.

Dalej nie jestem pewny. Możliwe, że dojdzie jeszcze 5% dla Gildii kontrolującej noda, albo będzie to w tych 30%.

160/230 = ~70%

Przy nickach masz Energy i Contribution.

Z 13 na 14 przy 25 failstackach, lub więcej, masz max 17,5%.

Rng 

Między innymi dlatego Yurie lepiej forceować. Taniej naprawisz i mniej nerwów.

to i tak 17,5%.. po 25 stackach, czyli moja szansa na wbicie wyniosła 1do 15 także jakieś 6,7%, jeśli jest szansa % to nie może być RNG, albo RNG albo szansa na wbicie. Jeśli jest opcja FORCE to moim skromnym zdaniem albo nie powinieneś tej sumy przekroczyć albo mieć szczęście i wcisnąć to przed liczbą 29. W takim wypadku taka tabela nie ma najmniejszego sensu w podnoszeniu między 8 a 15, bo jeśli sama gra nie stosuje się do % to niestety ale coś jest nie teges.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.suubedev.blackstonesimulator

Można się pobawić, pytanie czy gra stosuje się do tego...bo jak wiadomo, nasza wersja może być ciekawa.. zrobiłem szybko 100 enchantów i maks 110 kamieni, średnia około 70.

jeśli jest szansa % to nie może być RNG, albo RNG albo szansa na wbicie. Jeśli jest opcja FORCE to moim skromnym zdaniem albo nie powinieneś tej sumy przekroczyć albo mieć szczęście i wcisnąć to przed liczbą 29.

Przecie to to samo.

Przykład.

Szansa na wbicie wynosi 17%.

Przy każdym enchancie system losuje liczbę od 1 do 100.

1-17 dają sukces, reszta porażkę.

Jeden wylosuje dobrze za pierwszym razem, inny będzie próbował i 100 (jest to mało prawdopodobne, ale jednak). Force daje ci pewność.

No nie do końca jest to samo. Wylicz sobie czyste prawdopodobieństwo wbcia, jeżeli nie ma z góry ustalonych danych końcowych, bo przecież możesz i 10000 spalić.

Pobaw się programikiem i popatrz jak wchodzą enchanty. Wątpię by gra trzymała się tych regół.. wtedy wbijanie faily na altach nie miałoby żadnego sensu.. a podobno ma.

RNG - to random number generator, napisz sobie programik generujący jakiekolwiek liczby, dopiero na podstawie badanych przypadków jesteś w stanie obliczyć % trafności a nie odwrotnie. Jeśli w programie ustawisz % trafności, który z każdym failem (do 25) razy będzie się zwiększał do konkretnego pułapu to nagle % trafności się musi zgadzać. Ten % tyczy się jakiejś konkretnej liczby. Jeśli gracze sobie to od tak 'o' wymyślili to jest to teza palcem po wodzie pisana. Ponieważ test założył 50kamieni a nie 100 czy więcej.

Random to random, jednak gdy już mamy % na trafienie to już tak do końca random nie jest. (choć jeden zrobi za 1szym inny za 10)

Nie mam nic do RNG, ale jeśli ktoś mi mówi masz 20% szansy na wbicie a faktycznie robi się z tego 6% to już kiepski interes.

Sądzę, że za fail i sukces odpowiada więcej rzeczy niż tylko ów %. Bo na ich bazie można wziąść 100 kamieni i zrobić każdą broń na +15 za jednym zamachem, nie powinno zabraknąć a jeszcze zostać.

Jestem też ciekawy co oznaczają % w ostatniej rubryce.

Moja yuria wbiła się na +14 za drugim kamieniem i to samo na +15. Miałem dużego farta.

Nie sprzedawać black stoneów na marketplace. Tax jest zbyt duży i się nie opłaca, kamienie zawsze się przydadzą.

...

Untitled.jpg

Up@ i usunął a ja specjalnie painta odpaliłem ;;

Witam!

Z tej strony nowicjusz na tym forum, oczywiscie co nie odzwierciedla stazu w "uczestnictwo" w grach mmo.

Pisze poniewaz chce dowiedziec sie od osob, ktore juz graja. Oplaca sie kupowac? Wciagajaca? Moze opowiecie cos wiecej na temat gry niz w filmikach, ktore mozna np zobaczyc na yt itd. Jestem ciekawa waszych wrazen. :) Pozdrawiam,

N.

Oczy wypadają od grindu i moim zdaniem trochę za mała możliwość personalizacji ekwipunku postaci. 32 wbiłem z przyjemnością, nie wiem jak dalej

Adisko, a jakie są twoje ogólne spostrzeżenia co do gry?

Do 30 lvl'a jako warrior cierpiałem na brak dmg, może za sprawą złego rozdawania buildu, wszyscy wizzardzi to straszne fiuty wpieprzajace się na spota(tylko czekam na 40, żeby skopać im wszystkim d*py), nie chcę nic konkretnego mówić, bo podobno gra zaczyna się od 50, zobaczymy, aktualnie twierdzę, że 120 złoty gra nie jest warta, ale grinduje dalej

45lv i dostaniesz wpie..... od wiza Warrior to najlepsza i najtrudniejsza z class w BD tylko 1% ogarnia tą klasę co widać na mapach, w szczególności jak słyszymy kolesia, że gra tankiem ^^

Zdobyłem 2 klucze do treasure chesta ale gdzie można to zdobyć?

Zdobyłem 2 klucze do treasure chesta ale gdzie można to zdobyć?