Black Desert - EU

Jak dojdzie pustynia z Valencia to juz bedzie pozamiatane.

Jak dojdzie pustynia z Valencia to juz bedzie pozamiatane.

Są pogłoski, że z valencia part3 wprowadzą naval battle. Więc faktycznie BD pozamiata inne tytuły ;)

A wiadomo, że morskie bitwy zawsze dodają ciekawej frajdy graczom.

Nic tylko cieszyć się grą :)

Hmm czyli będzie jeszcze Valencia part 3 ? Nie śledze tego co dzieje się na kr, ale myślałem, że po valencia part 2 wezmą się za zimę :D
Ok, trochę poszukałem i znalazłem takie coś.

Tutaj jest fajny post odnośnie tego, co dany patch wprowadzi.

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/52328-what-does-each-update-bring/&do=findComment&comment=714961

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/8112-the-future-kamasylvia-and-dragan/

wiec z kazdym update ta gra bedzie coraz lepsza :)

Mam nadzieję, że jednak dodadzą blader/plum jutro.

Mam nadzieję, że jednak dodadzą blader/plum jutro.

Prawdopodobnie tak.

Jednak zaczyna mnie denerwować ich podejście. Schodzą trochę na blizzarda. Zamiast zapowiedzieć parę dni wcześniej, łup! Dzień przed. (Jeszcze prawdopodobnie to był leak)

Tak samo z Plum/Blader. Zamiast napisać jasno: Tak, będzie/Nie, nie wyrobimy się. To piszą brednie typu "soon", "we dont know yet", "we cant say".

Pewnie nie chcieli zapowiadać, aby dawni gracze z kr i ru nie obłowili się na materiałach/itemach, ale mimo tego wkurzają niesamowicie.

Macie w tych swoich topowych polskich gildiach jakis dobrych crafterow? Potrafi ktos z Polakow (poza mna) robic tier 4 itemy juz i ma processing skilled questy zaliczone (gathering professional lvl 10 i processing artisan lvl 1 do tego potrzebne)...

Przy okazji- wie ktos czy wyzszy lvl gathering daje cos poza mozliwoscia uzywania lepszych narzedzi? Brakuje mi tylko 1 lvl do artisana, ale nie wiem czy oplaca sie go wogole wbijac...

Bladera/Plum nie będzie wraz z Mediah. Zostaną dodane w innym terminie.

A ja mam pytanie o softcap. Prawdą jest, że softcap z 50 zostanie zwiększony na 55 ? Bo nie wiem czy przez noc grindować, czy odpalić ryby na afk.

A ja mam pytanie o softcap. Prawdą jest, że softcap z 50 zostanie zwiększony na 55 ? Bo nie wiem czy przez noc grindować, czy odpalić ryby na afk.

Tak.

Bladera/Plum nie będzie wraz z Mediah. Zostaną dodane w innym terminie.

Nie potwierdzili tego z oficjalnych źródeł.

Cały czas mam nadzieję, że jednak będzie blader/plum. Jeśli nie to będę płakał.

Nie będzie. Nawet CM od Francuzów napisał, że jutro nowej klasy nie będzie.

Hmm, to dziś nie ma co expić, walne ryby na afku i zawsze ten 1kk przez noc wpadnie. Tylko będę musiał zalogować się przed maintenance i je opchać.

nie czuję by softcap był na 50 a na 55, taka ilość expa jaką się dostaje za moby szare jest czymś dziwnym, na mobach poniżej 50 wbije lvl bez problemu, bo wszystkie dają tyle samo expa ;/ moim zdaniem soft to już jest na 55.

A ja czytam komentarze odnośnie gearu +20, to śmiać mi się chce. Ludzie chyba założyli 6 różnych tematów by +20 nie wprowadzać :D

Tylko zanim ktoś walnie +20, to pewnie pół roku minie. Na KR servie +20 to rzadkość, a co dopiero u nas :) Skoro na KR potrafią maniaczyć po 18h dziennie.

Juz dawno nie mogę sobie pozwolić na takie mocne granie jak przed laty. Jednak nadal uważam i będę uważać, że czas spędzony nad robieniem gearu powinien być nagradzany w postaci powera.

Wygląda na to, że spora część graczy nie wie jeszcze na czym BDO polega i na siłę chcą zniwelować różnicę między tymi którzy mają czas, a tymi drugimi.... za dużo lol'a i gw2

Tak.

Nie potwierdzili tego z oficjalnych źródeł.

Słuchałaś/Słuchałeś ?

powiedzieli że blader/plum nie będzie połączony z żadnym nowym kontentem zostanie dodany w pużniejszym terminie.
powiedzieli że blader/plum nie będzie połączony z żadnym nowym kontentem zostanie dodany w pużniejszym terminie.

18:20

-Czy nowe klasy będą wprowadzane z kolejnymi dużymi rozszerzeniami tak jak w koreii?

*Chwila wachania

-To niee... Możliwe, że pojawią się w innej kolejności.

-Więc możliwe, że dostaniemy je wcześniej?

-Nie jest powiedziane, że wyjdą w takiej samej kolejności. Nic nie jest pewne.

Ten CM francuski też napisał, że nadal nie wiadomo kiedy będą dodane. (Dzień przed patchem)

Identycznie było z datą premiery, która wyciekła wcześniej. Też było "nie możemy wam powiedzieć, jeszcze nic nie wiemy".

Problem jest zawsze taki sam, ludzie naginają każde słowa tak by im teraz pasowały.

Nie ustalili w jakiej kolejności zostaną wypuszczane klasy, ale nie powiedziano też, że zostaną one wypuszczane z dużymi kontentami jak Mediah. Nie uważam by specjalnie pominięto w opisie patcha nowych klas. Gdyby miały się pojawić wraz z Mediah to i by o tym napisano. Nie dziwię się, że w dalszym ciągu piszą informacje - nie zostało ustalone kiedy zostanie co wprowadzone - jeśli nie wiedzą kiedy je wprowadzą.

Nie wiem po co te całe spekulacje i doszukiwanie się ukrytego contentu gry. Rozumiem, że kupa osób obrało za maina klasę której jeszcze nie ma, tylko że w BDO nie ma czasu straconego, wszystko co się teraz robi procentuje i jak wyjdzie "twoja" klasa to ty ją ubierzesz w 2 dni :D a samo lvlowanie będzie czysta przyjemnością :D

Rozumiem, że kupa osób obrało za maina klasę której jeszcze nie ma, tylko że w BDO nie ma czasu straconego, wszystko co się teraz robi procentuje i jak wyjdzie "twoja" klasa to ty ją ubierzesz w 2 dni  a samo lvlowanie będzie czysta przyjemnością 

Zarobiłem trochę kasy dla nowej postaci. Mam po ~200+ blackstonów na grunila jak wejdzie. 300 herbatek na exp. Pety kupione, reszta pereł czeka na ubranko dla nowej postaci.

Zdobyłem 150 tytułów dla +3 lucka. 160 energii i 130 kontrybucji. Witchki i marki kupione z promocji. Koń tier 5 wybreedowany. Gathering/fish/processing powbijane na ~skilled 8.

Owszem, jest co robić, ale chciałbym pograć w końcu postacią, na której będzie chciało mi się farmić, robić guild questy i trenować pvp. >.<

Zarobiłem trochę kasy dla nowej postaci. Mam po ~200+ blackstonów na grunila jak wejdzie. 300 herbatek na exp. Pety kupione, reszta pereł czeka na ubranko dla nowej postaci.

Zdobyłem 150 tytułów dla +3 lucka. 160 energii i 130 kontrybucji. Witchki i marki kupione z promocji. Koń tier 5 wybreedowany. Gathering/fish/processing powbijane na ~skilled 8.

Owszem, jest co robić, ale chciałbym pograć w końcu postacią, na której będzie chciało mi się farmić, robić guild questy i trenować pvp. &gt;.&lt;

im lepiej ogarniesz inne klasy tym lepiej będzie ci grać pvp twoją. będziesz wiedzieć co potrafią. animacje postaci czyli będziesz wiedział kiedy jakiego skilla przygotowuje i jak go uniknąć itd. itd. itd.

Jak widze placz na tymatm forum ze za szybko wprowadzaja mediah to normalnie mam ochote im wyj3bac gonga w ryj. Moim zdaniem najlepiej jak by wydali wszystko od razu bylo by co robic. Nie rozumiem ludzi naprawde.