Da sie za dolary.
Black Desert - EU
Tydzień no-lifeienia za mną, i nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak bardzo wciągnęła mnie jakakolwiek gra. Nawet jeżeli za kilka miesięcy skończy jak ArcheAge (odpukać!), czuję, że będę mógł powiedzieć - było warto.
Swoją drogą, kulczyk... tfu, kluczyk Guest Pass oddam w dobre ręce. Standardowa procedura, PW dlaczego akurat tobie, a nie komukolwiek innemu. Na zgłoszenia czekam do środy (6.04) do południa. May the odds be ever in your favor.
Napisze do ciebie przyjacielu, hehe
Mnie w tej grze kilka rzeczy denerwuje, ale i tak jest to najlepsze mmorpg w jakie ostatnio grałem.
Co moim zdaniem powinni zmienić ? Tax na marketplace - Aktualnie jest tak żałosny, że to się w pale nie mieści. Sprzedajesz item za 21kk, a dostajesz 13kk... Nikty nie widzialem tak wysokiego podatku na ah w grze mmorpg. Taki wow czy rom miał tax chyba 7%, a nie 35%...
I tylko niech nikt nie pisze, że to odsysa gold z serwera - Fakt jest, to prawdą, ale zobaczcie sobie ile golda jest dziennie pompowane z łowienia ryb. Ja sam jak ustawie postać na noc, to zawsze te 900k zarobie nie robiąc praktycznie nic. A ile jest takich osób które łowią po 24/7 ? Masa. Ostatnio na forum ludzie pisali, że już pojawiły sie boty, które same łowią, sprzedają, wracają na spota, zmieniają wędkę jak się zepsuje etc - wszystko zautomatyzowane i leca po 24/7 na takim bocie.
Ostatnio Deska na portalu pisał, że w storage ma 400kk golda, więc...
Trade - serio, ale mi handlu tutaj brakuje. Dajmy na to mam item +15, marketplace go wycenia na 23kk, na rękę dostane pewnie z 14,5kk, ale ja np. chciałbym go sprzedać przez trade innej osobie za np. 18kk na czysto wtedy ja i on zyskamy.
Tak samo jak expie ze znajomym i poleciał mi 3-ci mark of shadow, więc chciałbym mu go sprzedać przez trade za te 3kk, no, ale przecież nie można... xD
A takie pieprzenie, że jest to sposób na goldsellerów jest idiotyczne. Wali mnie, to czy ktoś sobie kupi 10kk golda za 50 dolców (bo takie ceny były na tych wszystkich stronkach) czy nie. W innych grach jakoś takiego problemu nie ma i mozna sprzedawać, handlować jak się chce.
Zresztą jeśli chodzi o Trade, to wystarczyłoby, że handlować pomiędzy soba można np. od Skilled 5 i problemu by nie bylo. Chyba nie myślicie, że goldsellerom chciałby się skilled 5 wbijać ? Ewentualnie dodać, że maksymalnie można sobie przekazać 10kk golda tygodniowo etc. Pełno jest rozwiązań, ale trzeba chcieć...
Tak samo jak expie ze znajomym i poleciał mi 3-ci mark of shadow, więc chciałbym mu go sprzedać przez trade za te 3kk, no, ale przecież nie można... xD
Można. Ustawiasz sobie wspólny "kubełek" do którego lecą przedmioty (musicie być w party) i potem lider można rozdawać itemy komu chce np. Wypadnie łuk, ale grasz warkiem to oddajesz go komuś innemu. Tak więc argument obalony.
A takie pieprzenie, że jest to sposób na goldsellerów jest idiotyczne.
Nie jest idiotyczne. Dzięki temu w grze nie ma żadnych graczy, która kupiła sobie ekwipunek za prawdziwą kasę. Nie ma też żadnego handlu przedmiotami poza AH.
W innych grach jakoś takiego problemu nie ma
Jest. Tylko po prostu tego nie zauważasz. Często są to dungeonówki, ale w otwartym świecie gdzie każdy może cię zabić wszędzie, jaki jest Black Desert, kupowanie sobie najlepszego EQ i zabijanie wszystkich bez konsekwencji nie może mieć miejsca. I nie ma, dzięki temu systemowi.
Tylko, że jak umożliwią sprzedaż petów na marketplace, to to samo wyjdzie... Przyjdzie, wyda 100$ kupi 11 petów i sprzeda je na marketplace i kupi za hajs eq. Tylko różnica jest taka, że w tym przypadku firma ma z tego zyski.
Zresztą, tak jak pisałem... system trade można różnie ogarnąć. Np. żeby handlowac z innymi graczami trzeba mieć 55 lvl, handel na min. skilled 5 - jest masa rozwiązań
Wie może ktoś ile zapłacę jeśli kupie przez paysafecard ? Bo coś słyszałem ze jakiś % od przewalutowania jest
Dolicz z 2-3 zl
Wie może ktoś ile zapłacę jeśli kupie przez paysafecard ? Bo coś słyszałem ze jakiś % od przewalutowania jest
Ja placilem to wyszlo cos 122 zł. Oczywiście zmienilem walute na USD.
No to gites myślałem że będzie drożej ale nie jest tak źle no i na rachunku bankowym nie będzie widać
Tylko, że jak umożliwią sprzedaż petów na marketplace, to to samo wyjdzie..
Nie ma takiej możliwości. Nie można sprzedać peta na marketplace. A o tym co będzie w przyszłości nie ma sensu dyskutować bo nikt nie jest jasnowidzem.
Np. żeby handlowac z innymi graczami trzeba mieć 55 lvl, handel na min. skilled 5 - jest masa rozwiązań
To nie jest żadne rozwiązanie. Jeśli była by jakakolwiek możliwość gra by na tym straciła. Myślisz, że goldsellerom nie chciało by się wbijac 55lvl i skilled 5? Dla nich to nie jest problem. Jeśli jest jakaś luka, oni to wykorzystają, nieuczciwi gracze również.
Już w tym momencie nie ma problemu z zakupem golda do Black Desert. Dajesz firmie sprzedającej Gold swoje passy do konta i chińczyk farmi za Ciebie. Wracasz z pracy i masz zamówione np 10kk srebra wbite troszkę lvla a niekiedy nawet i jakieś przedmioty, które nie sprzedały się na AH.
System wspiera chińczyków bo maja wysokie ceny golda i zarabiają naprawdę dobrze. 10kk srebra to od 50-70 dolarów. Power lvling do 1-50 to często wydatek 100 dolarów. A chętnych na te usługi nie brakuje.
Oczywiście zaraz pojawią się słowa " a co jak ktoś wyczyści Ci konto?" A wiec odpowiadam: to są FIRMY, które na forach z usługami < power lvling, farma golda etc> maja po 100 % pozytywnych komentarzy i istnieją już kilka ładnych lat. Takie firmy Cie nie oszukają bo chcą abyś do nich wrócił i chcą utrzymać swoją reputację.
Jak kto mi powie, że system Black Desert zabezpiecza przed zakupem golda to jest na prawdę naiwny.
Jedyne przed czym zabezpiecza ten system to plaga botów, bo nie można farmic golda na przód i komuś przekazać. To jedyna pozytywna informacja na temat systemu trade a raczej jego braku w Black Desert.
Chińczyk, to tam odpala bota i leci afk
Ta zamawiasz chinczyka a na drugi dzien Your account has been suspended sorry for inovienance. albo Password or Login not match.
Już w tym momencie nie ma problemu z zakupem golda do Black Desert. Dajesz firmie sprzedającej Gold swoje passy do konta i chińczyk farmi za Ciebie. Wracasz z pracy i masz zamówione np 10kk srebra wbite troszkę lvla a niekiedy nawet i jakieś przedmioty, które nie sprzedały się na AH. System wspiera chińczyków bo maja wysokie ceny golda i zarabiają naprawdę dobrze. 10kk srebra to od 50-70 dolarów. Power lvling do 1-50 to często wydatek 100 dolarów. A chętnych na te usługi nie brakuje. Oczywiście zaraz pojawią się słowa " a co jak ktoś wyczyści Ci konto?" A wiec odpowiadam: to są FIRMY, które na forach z usługami < power lvling, farma golda etc> maja po 100 % pozytywnych komentarzy i istnieją już kilka ładnych lat. Takie firmy Cie nie oszukają bo chcą abyś do nich wrócił i chcą utrzymać swoją reputację. Jak kto mi powie, że system Black Desert zabezpiecza przed zakupem golda to jest na prawdę naiwny. Jedyne przed czym zabezpiecza ten system to plaga botów, bo nie można farmic golda na przód i komuś przekazać. To jedyna pozytywna informacja na temat systemu trade a raczej jego braku w Black Desert.
Poprawka do tego co napisales "chińczyk farmi za Ciebie" . Nop oni wl bota i puszczaja Zadna z tych "firm" ne expi recznie bo jest to nie mozliwe do wykonania . Prosty powod zalozmy ze masz 200 zlecen czyli musieli by zatrudnic 200 pracownikow co totalnie nie przeklada sie na oplacalnosc. Takze jak zobaczysz napis baned na swoim koncie to wiedz od czego
Żeby było wszystko jasne. Jeżeli reportujecie dany post za wulgaryzmy czy obrażanie to raportujcie to raz i starczy. Sprawa, że nie widzicie czy ktoś został ukarany czy nie siedzi w nowym silniku forum, który tą informację udostępnia tylko ekipie mmorpg.org.pl. Jeżeli ktoś robił se statystyki tego ile jego zgłoszeń było nagrodzone warnem to przykro mi bardzo.
Nie wiem już który raz widzę zgłoszenie posta w tym temacie bo szczerze sporo ich już było. Zwracając się do niektórych osób: zacznijcie pisać na przyzwoitym poziomie a nie na poziomie ułomnego gimnazjum oraz obrażać się nawzajem bo ktoś ma inne zdanie. Jak coś się komuś nie podoba to nikt go tu na siłę nie trzyma.
Koniec.
Poprawka do tego co napisales "chińczyk farmi za Ciebie" . Nop oni wl bota i puszczaja Zadna z tych "firm" ne expi recznie bo jest to nie mozliwe do wykonania . Prosty powod zalozmy ze masz 200 zlecen czyli musieli by zatrudnic 200 pracownikow co totalnie nie przeklada sie na oplacalnosc. Takze jak zobaczysz napis baned na swoim koncie to wiedz od czego
T4l4r wiesz ilu ludzi pracuje dla "chińczyków"? Osobiście znam kilku Polaków, którzy pracują dla tych firm, i którzy w ostatnim czasie powerlvlowali konta w BD. A wiec zaufaj mi, ze w Black Desert ten kto expi Twoje konto robi to ręcznie. Dlaczego? Własnie dlatego aby nie wyrwać bana. Na konkurencyjnym portalu do mmorpg pojawił się fajny temat o tym ile zarabia taki prawdziwy Chinczyk farmiacy golda. Wg relacji osoby prowadzącej wywiad z agencja szukającą "grajków" taki Chińczyk zarabia około 75 dolarów miesięcznie. W tym czasie jest on w stanie wyfarmic kilkukrotnie więcej pieniędzy. W naszej Polszy możesz z grania utrzymywać się lepiej niż z pracy w markecie na kasie. Bo można spokojnie zarobić więcej niż 2 tysiące zł . Wiem o czym mowie, sam kilka lat temu zarabiałem w ten sposób pieniądze.
T4l4r wiesz ilu ludzi pracuje dla "chińczyków"? Osobiście znam kilku Polaków, którzy pracują dla tych firm, i którzy w ostatnim czasie powerlvlowali konta w BD. A wiec zaufaj mi, ze w Black Desert ten kto expi Twoje konto robi to ręcznie. Dlaczego? Własnie dlatego aby nie wyrwać bana. Na konkurencyjnym portalu do mmorpg pojawił się fajny temat o tym ile zarabia taki prawdziwy Chinczyk farmiacy golda. Wg relacji osoby prowadzącej wywiad z agencja szukającą "grajków" taki Chińczyk zarabia około 75 dolarów miesięcznie. W tym czasie jest on w stanie wyfarmic kilkukrotnie więcej pieniędzy. W naszej Polszy możesz z grania utrzymywać się lepiej niż z pracy w markecie na kasie. Bo można spokojnie zarobić więcej niż 2 tysiące zł . Wiem o czym mowie, sam kilka lat temu zarabiałem w ten sposób pieniądze.
A Ja to potwierdzę, też miałem taki okres w życiu i w sumie dalej korzystam z nagromadzonych dzięki temu pieniędzy właśnie na gry jakiekolwiek, zakup item shopy etc... da się można tylko zamiast na fun nastawiasz się na zysk i grasz w to na czym można zarobić.
Nie wiecie czy w Valencia part 1 dojdą jakieś questy na inventory ? Aktualnie posiadam 55 miejsca w plecaku + 16 z is (ale ich nie wliczam), ale przydałoby się więcej