Black Desert - EU

Co do rozszerzenia to nie wiem, ale może jeżeli coś przeoczyłeś to wrzucam poradnik z questami na rozbudowę plecaka.

KLIK!

Miłego ;)

Możliwe aczkolwiek wątpię. Wiem iż osoby zdecydowane na konkretną postać wykupiły już maxa inv, głównie z powodu łowienia ryb :P.

Ja mam pytanie odnośnie IS. Czy IS daje jakąś konkretna przewagę, bo np. słyszałem że pety to tylko w IS, a one mają konkretne funkce ;p

Konkretne funkcje podnoszenie dropu ... fakt p2w jak nic :)

Ja mam pytanie odnośnie IS. Czy IS daje jakąś konkretna przewagę, bo np. słyszałem że pety to tylko w IS, a one mają konkretne funkce ;p

Generalnie wyglada to tak, pay 2 win = mocniejszy char o tyle, zeby to sie liczylo.

Ludzie tutaj nie sa do konca zadowoleni, bo gra ma 3 typu item shop itemkow,

TE KTORE! Bedziesz musial sila rzeczy kupic ORAZ te ktore sa bardzo pomocne ORAZ "Decor" - tylko dla wygladu.

Wiec, tak:

Musisz miec:

Gra bez min. 3 petow nie da rady, bedzie problem z pt itd. = 30 EURO/USD (musisz wydac)

Gra bez min. 1x Udzwigu (najlepszy i sredni) - tak samo (25 EURO)

Wiec zakladajac, ze kupiles najtanszego PACKA za 30 to bedziesz zmuszony doplacic 60 euro(nie da sie kupic czesci), ew. "Weight Limit mozesz kupic troche pozniej".

Jak za 50 to 50 euro.

Pomocne, ale nie wymagane:

Majtki -> szansa dropu z 1->1.1 (+10%) - 10 euro

Okulary, earing -> Szansa na drop kart (sa karty c->s, tym lepsza ci poleci tym szybcierj bijesz i tym lepsze dropy, dropnac "S" jest trudno wiec te 10% zawsze cos daje)

kolejne 10 euro

"Stroj PVP" - 30 euro (Ukrywa Twoj nick, wszystko generalnie zostaje tylko postac i wyglada tak jak na moim screenie gdzies wyzej(zobacz moj poprzedni pos), poniewaz trawy w tej grze sa zawzwyczaj wysokie mozesz sie tak polozyc ze cie nikt nie zobaczy, bo jak bdzie widzial tylko twoje "tekstury" bez nicku itd. ...

OFC jak wejdziesz w Combat MODE to efekt znika, ale potrafi dac to element zaskoczenia, chociaz na grupowe/mass pvp to juz mniej

_________PODSUMOWANIE:

a)Musisz sie liczyc min. z wydaniem na 3 pety (30 euro)

b)Warto miec udzwig(kolejne 20)

Ale stricte P2W nie ma, to troche tak jakby oni sobie rzadali kupno gry + "Subskrypcje przez min 4 miesiace", w postaci tego zebys zostawil w Cash Shopie z 60 euro.

No ja dla Sorca udźwig musialem kupić... Wracać do miasta po potki było mocno irytujące. Obecnie mogę mieć 580LT, więc ładuje po 110 potek na mane i hp, do tego żarcie dla konia i petów mozna z 2h na spocie siedzieć.

Inventory też powiększyłem 2x 8 slotów i chyba jeszcze kupie więcej slotów, bo przy 68 slotach, zarabiam coś 800k na rybach.

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/65157-interview-with-daumgames-eu/

Będzie się działo :D

Trochę czuje się zniesmaczony. Rozumiem gdyby gra była F2P to ok, ale jak jest B2P i jeszcze w zasadzie jestem „zmuszony” do IS to jak dla mnie trochę nie teges ;/ a generalnie te majtki to mnie przeraziły ;p

p.s. a czy w późniejszym czasie zostanie dodana funkcja odsprzedania peta ?

Teoretycznie miała być możliwość kupowania/sprzedawania petów na marketplace. Dlaczego tego jeszcze nie wprowadzili ? Bo spora część graczy kupiła pety i inne itemy od gold sellerów, więc gdyby takie coś teraz wprowadzili, to rynek by zwariował...
Najpierw muszą usunąć te wszystkie pety kupione od goldsellerów, a poźniej można zająć się handlem petami.

Trochę czuje się zniesmaczony. Rozumiem gdyby gra była F2P to ok, ale jak jest B2P i jeszcze w zasadzie jestem „zmuszony” do IS to jak dla mnie trochę nie teges ;/ a generalnie te majtki to mnie przeraziły ;p 

p.s. a czy w późniejszym czasie zostanie dodana funkcja odsprzedania peta  ?

Duzo by gadac, ale raczej

F2P + Cash shop, a wzamian za to, ze ludzie kupia packi(b2p), pudelko to "CASH SHOP" nie bedzie f2p.

czyli taki wstepny BOX, zeby ograniczyc P2W cash shopa, ofc bylo wiadomo ze tak bedzie od startu tj. momentu jak byla mowa o b2p+cs.

Opcje byly takie:

F2P+CS(P2W)

P2P

B2P+CS(nie P2W)

_______

Po prostu zysk z pudelek to tam okolo 30 mln dolarow, gra kosztowala ponad 100, to oczywiste ze to za malo.

Teoretycznie miała być możliwość kupowania/sprzedawania petów na marketplace. Dlaczego tego jeszcze nie wprowadzili ? Bo spora część graczy kupiła pety i inne itemy od gold sellerów, więc gdyby takie coś teraz wprowadzili, to rynek by zwariował... 
Najpierw muszą usunąć te wszystkie pety kupione od goldsellerów, a poźniej można zająć się handlem petami. 

Dzisiaj byl wywiad na forum, wychodzi z tego ze bedzie chyba taka opcja za jakis czas(jaki nie wiadomo), obstawiam pare mc, zeby juz obecna populacja KUPILA, to potem nowi juz z aukcji bda mogli.

Znam ludzi którzy kupili tylko grę i nie wydali ani zł więcej a mają 55lvle i sety +15

Udźwigu mają około 550+ (za loyality można kupić łącznie 4x 50LT) do tego trening +40-50 LT... Koniec końców z 750LT bez wydanie złotówki im wyjdzie.

Drop to wciśnięcie jednego klawisza pick up. A nie zarabia się tylko na biciu moobów no chyba, że ktoś tylko to potrafi to gl ^^ :D

System B2P z brakiem trade = Brak Gold sellerów :) Brak P2W ! Zapraszam odwiedzić strony gold sellerów (nie scamerów). Gdzie widnieje informacja, że zapłacą grube pieniądze za odkrycie sposobu na transfer silvera.

Nie grasz, Nie masz, Pozdrawiam.

p.s. a czy w późniejszym czasie zostanie dodana funkcja odsprzedania peta  ?

Gacie wcale nie są potrzebne. Max jest 5 lucka, za tytuły w grze+ jeden czy dwa kamienie w ekwipunku i juz masz 5, wiec gacie są niepotrzebne.

The number of Blackstones needed to force an enchantment has been lowered.

Łoo panie, a ja wczoraj wydałem ponad 80 bs by zrobić grunila na +9...

Ma ktoś może kluczyk na zbyciu? :)

1.Na oficjalnym forum rozdaja klucze, generalnie gra jest ok, ale imho.

2.Wymagania sprzetowe, warto zwrocic uwage:

-i5, ssd, 8gigsow ramu i dobra/bdb karta. PvE jak PvE, na PvP bez tego to nie bedzie komfortu, ja na moim end gameowym sprzecie nie spodziewam sie na mass pvp, wiecej jak 15 FPS, a juz naprawde nie wiele mozna by tutaj ulepszyc. Po prostu to jest rak toczacy MMO, na Massowych akcjach komputery tej generacji/optymalizacja kodu/serwery nie wiem co dokladnie, ale nie wytrzymuja takie obciazenia.

-Takze na Mass PvP komfort to 15 klatek, powyzej tego to raczej malo mozliwe nie wazne jaki masz komputer. Wspominam o tym, poniewaz w tej grze wszystkie drogi prowadza do Mass PvP.

-Mozesz craftowac, lowic ryby, chodowac konie, gadac w miescie, robic imperium finansowe ale tak na prawde end game = mass pvp, wiec warto na ten element zwrocic uwage.

-Troche tak, jakbys chcial grac w WoWa a komputer nie pozwolil by Ci rajdowac, niby mozesz polowic ryby, mounty polapac - ale ....

To opłaca się kupić grę czy nie za bardzo ? Dla mnie osobiście pvp może nie być ;p Widze że jedni sobie chwalą gre a drudzy może być ale szału nie ma ;p

To zalezy czego szukasz, to jest gra dla community:

-Lineage

-ArcheAge

-Moze troche GW2

Generalnie END GAME PVP, ta gra end game'u PvE nie ma(instancji, raidow itd.) World Bossy to tam bardziej PvP niz walka z bossem, a tak poza tym musisz sie liczyc z wydatkiem imho na pety min i udzwig i miec dobry komputer, wtedy da sie gra cieszyc.

To opłaca się kupić grę czy nie za bardzo ? Dla mnie osobiście pvp może nie być ;p Widze że jedni sobie chwalą gre a drudzy może być ale szału nie ma ;p

To zależy gra jest specyficzna jeśli jesteś fanem l2 powinna ci się spodobać, jeśli preferowałeś wowa nie ma sensu kupować. Mnie w grze co odtrąciło to brak trade rlyy?? Znajomy który nawala w grę jak głupi nawet nie może mi dać black stonów które nie są mu potrzebne, żebym ulepszył sobie gear, komunistyczne AH cena minimalna i maksymalna do tego z podatkiem o ile się nie mylę na 35% kurde może od razu kartki na iteamy? Kupiłem czy żałuję? gra dala mi fun na około 40h gry czyli za tą cenę nie jest źle.

@Whitevolf

Jeżeli, PvP dla Ciebie może nie być, to generalnie gra nie jest dla Ciebie - ponieważ nie uważasz tego za wymóg a to tak naprawdę jedyny warty end-game'owy aspekt tej gry..

W Black Desert Online wszystkie drogi prowadza do Mass PvP, Fishing można robić AFK, niedługo i konie będzie można LvLowac na AFK'u. OK, możesz craftowac i jak parę osób rozbudowywać swoje imperium finansowe(jak jeden ze streamerow top 1 Wealth na USA realmie).

Tylko, ze to trochę tak jakbyś zarabiał dla zarabiania - może i Ci sie to podoba, ale to już lepiej takie rzeczy w życiu robić, a nie w grze.

Ahh i bym zapomniał, ta gra wygląda epicko, ale co za tym idzie nawet na LoW na mass PvP będzie trzeba mieć dobry komputer.

i5, ssd, 8gb ram i coś na poziomie 970 inaczej grubo poniżej 15 klatek = niegrywalne, musisz mieć min te 15 klatek.

@Whitevolf

W Black Desert Online wszystkie drogi prowadza do Mass PvP, Fishing można robić AFK, niedługo i konie będzie można LvLowac na AFK'u. OK, możesz craftowac i jak parę osób rozbudowywać swoje imperium finansowe(jak jeden ze streamerow top 1 Wealth na USA realmie).

Imperium finansowe ? Chodzi ci o handel ?
W ogóle bodajże Deska ostatnio na portalu napisał, że w ekwipunku ma coś 400kk golda, to w ogóle nie chciało mi się wierzyć, że ktoś jest w stanie mieć taki hajs. Ja miałem parę dni temu coś 39kk i byłem 24 w rankingu - widocznie na jakiś biedny channel na Alustinie w trafiłem :D

Ale bez jaj... ja jak miałem te 40kk w storage, to myślałem, że jestem w bogaty :D

Ciekawi mnie jakim cudem ludzie mają w eq więcej jak +200kk - chociaż wiadomo, nikt swoich sposobów na hajs nie pokaże.

Są różne sposoby zarabiania. Najlepszy i najbardziej efektowny jest grind. Ale trzeba mieć też szczęście. Ja zarobiłem miliony enchantując mark of shadow i sprzedając je. Taki ogre ring +2 warty jest około 600kk.

Handel na aktualnym patchu, jest mało opłacalny. Co do zarobków DEski, może to być prawda, bo ciągle jest w Topce graczy Processingu, więc zarabia mieląc coś chyba.