Black Desert - EU

A , ze ludzie , ktorzy to wydali bronia gry nic dziwneg bo jak by mogli jej nie bronic skoro zmarnowali prawie 1000zl na gre B2P , ktora powinna byc w 100% darmowa i kazdy jej aspekt poza dodatkami kosmetycznymi ew boostami do exp itp

Zmarnowali w dodatku na crapa xD.

Zapłaciłem 120zł polskich złotych! Jestem pan! I mam mieć od teraz wszystko za darmo!

Tak, płacąc za podstawkę, oczekuję modelu w którym nie będę musiał kupować petow za 200 zł i większość rzeczy bedzie odblokowana. Mogę zapłacić za kontent (patrz: Diablo 3, The Division), ale nie za jakieś śmieszne pety. A jak jesteś frajerem, to niech cie dymają.

Poproszę, też o źródło gdzie to rzekoma społeczność zadecydowała o modelu b2p. Rzetelne źródło a nie forumowe pitolenie.

Poproszę, też o źródło gdzie to rzekoma społeczność zadecydowała o modelu b2p. Rzetelne źródło a nie forumowe pitolenie.

Popitolic to możesz sobie na tym forum, które zzera rak. Rak cebuli.

Jest B2P+Cash Shop, bez P2W ale z rzeczami potrzebnymi jak PETY. Realny koszt gry 60-120 euro, przy czym 60 imho na start (pety+gra) i 60 rozlozone w czasie(udzwig, stroj do pvp).

Po pierwsze, ludzie, ktorzy graja, tj ponad 3000 polakow w samych gildiach z fansite'a od deski nie maja problemu, pomimo ze sa polakami(tak wiem, zarabia sie w zl) wydac 60e, wiekszosc wydala powyzej 100e, sporo osob powyzej 200e.

Po drugie, to gra wymaga i5/i7 + 8gb ram + ssd + karte za min. 1000zl+, wiec pewnie wiekszosc co tutaj placze nawet by sobie nie pograla (ja mowie o wymaganiach zeby dalo sie na low grac na mass pvp, a to w tej grze caly end game kontekt, ktory dodadza teraz na przelomie kwietnia/maja jak sie ludzie ubiora w wiekszym %%%).

Aktualnie Gear Graph to okolo 90 AP/DP jak podskoczy srednia na 130+ to bdzie mass pvp

Mogę zapłacić za kontent (patrz: Diablo 3, The Division), ale nie za jakieś śmieszne pety. A jak jesteś frajerem, to niech cie dymają.

No proszę. A w Black Desert dostajesz kontent za darmo. I to masę. Jakoś tego nie doceniasz. Zapewniam cię, że te "śmieszne pety" kosztują mniej niż kontent w postaci dodatków.

Skad wy wzieliscie ten 1k wydane na gre? 30 euro na gre i troszke ponad 20 euro na pety tyle wydatkow w zupelnosci wystarczy do grania (z 240 zl gdzies)... Udzwig niepotrzebny, bo do tego sie uzywa wozu na grindzie, a ghillie suit to taka zabawka do pkowania nowych graczy i sluzy tylko do tego... Nawet pety nie sa az tak niezbedne w pozniejszym etapie grania, na czesci klas i do tego mozesz rownie dobrze skupic sie na life skillach i zarabiac naprawde duza kase bez zadnego grindu i petow... Ja sam nie wydalem wiecej, niz na gre i pety i to mi wystarczy do bycia w czolowce na swoim serwie pod wzgledem life skilli i bogactwa... Sprzet +15 w kazdej chwili tez moge sobie kupic i na pvp wymiatac, stac mnie...

Ankiete co do b2p to sobie mozesz sam znalezc latwo na google, to bylo oficjane zapytanie wydawcy, wiec latwo to znalezc...

Skoro oczekujesz po b2p modelu gdzie nie bedzie trzeba wydawac nic wiecej to powiedz mi ignorancie z czego serwery i pracownicy maja sie przez kolejne lata utrzymac? Z powietrza?

No proszę. A w Black Desert dostajesz kontent za darmo. I to masę. Jakoś tego nie doceniasz. Zapewniam cię, że te "śmieszne pety" kosztują mniej niż kontent w postaci dodatków.

Po co mu odpisujesz, przeciez po sposobie w jaki odpisal widac ze to jakis polglowek.

nie rozumiem po ciul karmicie troili, którzy z grą nie mają nic wspólnego, nie grają bo nawet jeszcze gry nie kupili a krytykują jak im wszystko z IS jest potrzebne :D:D 75% gildii w której jestem nie ma nic z IS, mało tego ŻYJĄ, GRAJĄ, mają się dobrze i świetnie się bawią !!!!

Znacie może jakaś strone gdzie np. wpisuje sobie interesujący mnie tytuł i wyskakuje mi co muszę zrobić, by go zdobyć ? Na razie mam 10% zdobytych tytułów, więc słabiutko...

Ok, znalazłem mniej więcej, to czego szukałem, więc polecam :) Nawet nie wiedziałem, że jak posiadamy wystarczającą ilość tytułów, to dostajemy bonus do expa. Na razie mam +3%, ale zawsze coś.

http://bddatabase.net/us/titles/tworld/

Druga sprawa... czy wy też macie zbugowany dziennik ? Zawsze sobie go sprawdzałem, bo było tam napisane jaki tytuł otrzymałem etc, a teraz nic tam nie ma.

Premiera miesiac tematu, dopiero POWSTAJE DATABASE... atm sa bardzo przydatne rzeczy ale takich pierdolek to raczej nie ^_^

Premiera miesiac tematu, dopiero POWSTAJE DATABASE... atm sa bardzo przydatne rzeczy ale takich pierdolek to raczej nie 

Premiera prawie 2 lata temu x3.

Znacie może jakaś strone gdzie np. wpisuje sobie interesujący mnie tytuł i wyskakuje mi co muszę zrobić, by go zdobyć ? Na razie mam 10% zdobytych tytułów, więc słabiutko...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EbKiboNFg5V5zXc8tCmlCppx-cwCivt_Hf6IpWmPr6A/edit#gid=0

Na Korei ;)

Moge poprosic o link?????

-> Questy na SP

-> Questy na Storyline guide

Co kogo korea obchodzi

No na przykład ludzi szukających "takich pierdółek".

Premiera prawie 2 lata temu x3.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EbKiboNFg5V5zXc8tCmlCppx-cwCivt_Hf6IpWmPr6A/edit#gid=0

O wielkie dzięki ! :)

No, to niektórzy się ucieszą :D

Gracze North America otrzymają jeszcze event +300% skill life (bo mniej wiecej tyle u nas było) do łowienia ryb, handlu i czegoś tam jeszcze.

Nie wiem który serwer wybrać, więc chciałbym was spytać czego mogę oczekiwać na Jordine a czego na Croxus? A takie mniej ważne pytanko: czy w BD są gildie które bawią się w RPG? Jak tak to na którym serwerze jest ich najwięcej?

Nie wiem który serwer wybrać, więc chciałbym was spytać czego mogę oczekiwać na Jordine a czego na Croxus? A takie mniej ważne pytanko: czy w BD są gildie które bawią się w  RPG? Jak tak to na którym serwerze jest ich najwięcej?

Podpinam się do pytanka, też jestem ciekaw :blink:

Nie wiem który serwer wybrać, więc chciałbym was spytać czego mogę oczekiwać na Jordine a czego na Croxus? A takie mniej ważne pytanko: czy w BD są gildie które bawią się w  RPG? Jak tak to na którym serwerze jest ich najwięcej?

Podpinam się do pytanka, też jestem ciekaw 

Croxus będzie "najlużniejszy". Poszło tam najmniej gildii nastawionych na pvp i jest tam mniejsza rywalizacja. Ludzi do sesji rpg, erp czy co tam chcecie pewnie znajdziecie, ale nie liczcie na dużo polaków. Najwięcej rodaków na Jordine i parę gildii na Alustinie. Jordine to ostre pvp. Lepsze spoty okupowane przez gildie, walki o spoty, a jeszcze nawet nie wprowadzili node warów.

Jordine jak grasz 40h/tyg.

Imho jak max 4h dziennie idz na Alustin, w tej grze GEAR DAJE OLBRZYMIA PRZEWAGE(Jak w Lineage), lepiej miec blizej do tych na topce niz byc daleko za....

Juz tlumacze, osoba dobrze wygearowana obecnie moze zrobic 2kk/hr(grind na susanach), sredni gear tj 110 ap/ 130-140 dp ok. 1kk - 1.5kk moze czasami sie uda, zeby sie byc w stanie ubrac powinienes bys w stanie farmic min te 2h dziennie, 3h dzienenie, robic tygodniowo scrolle.

Mowa o Alustinie, na Jordine jest wieksza konkurencja, gildie bardziej hardkorowe, duzo graczy farmi min. 6kk/dziennie (mozna lowic ryby/crafcic/grindzic, co tam chcesz ale chodzi o czas) wiec beda mieli sila rzecza lepszy, gear.

Nie twierdze, ze na alustinie nie gra sie aktywnie, po prostu odesetek graczy hardkorowych jest zdecydowanie mniejszy niz na Jordine, nie oznacza to ze nie bedzie PvP.

Poza tym, jak na Jordine masz sie odbijac od graczy to tez zadne pvp. Ja gram na Jordine ale codziennie przybywa mi min. 10kk (we wtorek dobilem 55lv), sam zaczalem grac na poczatku kwietnia ale ja gralem czy tez do piatku bede gral bardzo duzo, pozwolilo mi to nadrobic gear, wszystkiego jeszcze nie mam, ale mysle ze bede te 6kk w stanie dziennie farmic + 2kk z fishingu w nocy wiec akurat na sprzet bdzie.

PODSUMOWANIE:

INTERESUJE CB PVP?

Grasz 4h day lub cos kolo tego? Alustin bedzie lepszym wyborem,

Jordine = wiekszy online wymagany, zeby byc konkurencyjnym.

Dziwne te informacje że na Jordine najwięcej polaków bo gdzie bym nie patrzył to rodaków więcej na ALustin zdeklarowanych a co do reszty się zgadzam.

Może Ci się tak wydawać, bo sporo ludzi z tego forum gra na alustin. Ja sam gram na alustin i nie narzekam, trochę dużo Niemców, ale byłem z kilkoma na sausan i idzie się z nimi dogadać ;)

53 wbity, 121 AP i 156 dp. Czas powoli gildii szukać, bo eq jakieś już mam, więc może ktoś mnie zechce :D

Opłaca się wbijać kolczyki na pri? Bo czytałem, że w Valencii wyjdą jakieś pr0 kolczyki.