Black Desert - EU

Podsumowując :
Jordine - Serwer dla hardcorowych graczy
Alustin - Serwer dla ludzi z ograniczonym czasem, który mogą poświęcić na grę
Croxus - Serwer dla tzw. "casuali" lub graczy pve.
Poprawcie mnie jeżeli coś źle zrozumiałem.
A jak z populacją na serwach ? Czy ktoś z Croxusa może się powiedzieć o ludności serwera i ilości polaków lub czy istnieje w miarę duża polska gildia ?

Podsumowując : 
Jordine - Serwer dla hardcorowych graczy
Alustin - Serwer dla ludzi z ograniczonym czasem, który mogą poświęcić na grę
Croxus - Serwer dla tzw. "casuali" lub graczy pve.
Poprawcie mnie jeżeli coś źle zrozumiałem.
A jak z populacją na serwach ? Czy ktoś z Croxusa może się powiedzieć o ludności serwera i ilości polaków lub czy istnieje w miarę duża polska gildia ?

Dobrze kombinujesz. Serwery wszystkie są pełne. Jordine najbardziej zaludniony, ale nie ma wielkiej różnicy. Na spotach sam nigdzie nie będziesz. Na Croxusie kilka gildii polskich jest, ale czy wysoko w rankingu i czy jakieś silniejsze, to ci nie powiem.

Dobrze kombinujesz. Serwery wszystkie są pełne. Jordine najbardziej zaludniony, ale nie ma wielkiej różnicy. Na spotach sam nigdzie nie będziesz. Na Croxusie kilka gildii polskich jest, ale czy wysoko w rankingu i czy jakieś silniejsze, to ci nie powiem.

Akurat o ranking się nie martwię, nie raz wynosiłem małe gildie na podium w rankingach (może to zarozumiale zabrzmiało, ale jakimś cudem mi to wychodzi:lol:) Na taką odpowiedź liczyłem, wielkie dzięki ;) !

Informacje wszystkie na temat serverów wyssane z palca i tyle, karmię i macie kolejne :D

Tak samo ja czytałem, że Alustin na początku świecił na czerwono i były lagi, po mantiance już nie palił się na czerwono i pojawił sie na liście serverów na samym dole z powodu zbyt dużego zaludnienia, zmienili maszynę ponoć :)

Więc według tego info gra najwięcej na Alustin :)

Ktoś kto gra na Jordine i twierdzi, że tam są hardcore i pvp a inne to beee jest po prostu śmieszny :) To jak mówienie "Ja mam bmw przez to jestem zajefajny i nikt się nie liczy"

Każdy server ma graczy pvp,pve i cebule.

Nie widzę najmniejszej podstawy do oceny. Na każdym servie biją się 24/7 o spoty, na każdym servie jest pvp na bossach i na każdym servie są wojny gildyjne, które potrafią trwać parę godzin.

Kolejna sprawa dlaczego tak wiele osób grających na Jordine ma taką opinię i stara się na siłę pokazać, że tam jest lepiej ? Dlaczego gracze Corxusa i Alustin tego nie robią ? Może jest odwrotnie i oni nic nie muszą udowadniać ... :)

Takie myśli na % przed snem ^^

Gram na alustin, zacytuje kolegę grającego na jordine " ej u was też na chacie co chwile spamują kaktusami (tu powinno być inne słowo) na chanel chacie?" to wg mnie daje obraz tamtejszego community (na alustinie poza pierwszymi 3 dniami nie było prawie wcale rozmów w stylu rakowego twitch chatu)

Jordine jak grasz 40h/tyg.

Imho jak max 4h dziennie idz na Alustin, w tej grze GEAR DAJE OLBRZYMIA PRZEWAGE(Jak w Lineage), lepiej miec blizej do tych na topce niz byc daleko za....

Juz tlumacze, osoba dobrze wygearowana obecnie moze zrobic 2kk/hr(grind na susanach), sredni gear tj 110 ap/ 130-140 dp ok. 1kk - 1.5kk moze czasami sie uda, zeby sie byc w stanie ubrac powinienes bys w stanie farmic min te 2h dziennie, 3h dzienenie, robic tygodniowo scrolle.

Mowa o Alustinie, na Jordine jest wieksza konkurencja, gildie bardziej hardkorowe, duzo graczy farmi min. 6kk/dziennie (mozna lowic ryby/crafcic/grindzic, co tam chcesz ale chodzi o czas) wiec beda mieli sila rzecza lepszy, gear.

Nie twierdze, ze na alustinie nie gra sie aktywnie, po prostu odesetek graczy hardkorowych jest zdecydowanie mniejszy niz na Jordine, nie oznacza to ze nie bedzie PvP.

Poza tym, jak na Jordine masz sie odbijac od graczy to tez zadne pvp. Ja gram na Jordine ale codziennie przybywa mi min. 10kk (we wtorek dobilem 55lv), sam zaczalem grac na poczatku kwietnia ale ja gralem czy tez do piatku bede gral bardzo duzo, pozwolilo mi to nadrobic gear, wszystkiego jeszcze nie mam, ale mysle ze bede te 6kk w stanie dziennie farmic + 2kk z fishingu w nocy wiec akurat na sprzet bdzie.

PODSUMOWANIE:
INTERESUJE CB PVP?

Grasz 4h day lub cos kolo tego? Alustin bedzie lepszym wyborem,

Jordine = wiekszy online wymagany, zeby byc konkurencyjnym.

Susany są tak przereklamowane, że głowa mała :D Ale dobrze bo w innych ciekawych miejscach jest święty spokój i zero luda :D. Jednak iż ludzie mają zachowania lemingowe to wolą iść i robić coś co kto już napisał niż samemu przetestować i obrać czasami lepszą drogę niż ów ludzie :D to niech tak zostanie, przynajmniej Ci inni mają święty spokój :D

Ok, można się tam szybciej wylvlować w 5os party niż solo gdziekolwiek, ale mając 55lvl gdzie byś nie poszedł exp ten sam :P a wole zabijać kilka 'k' mobów na godzinę w ciszy i spokoju niż jeszcze męczyć się z PKerami, którzy nagle w 5os wpadają i twierdzą, że im będziesz przeszkadzał, bo okupujesz 1 obóz :P.

Niemniej jednak Mediah dalej spore pole do zarobku tylko trzeba chcieć, obecnie odkładam kasę z każdego grindu by nie korciła :P, reszta idzie na bieżące wydatki i też się odkłada, bo zarobek z 2h czasami 3h grindu niejednokrotnie przekracza 5-6kk :D

Susany są tak przereklamowane, że głowa mała  Ale dobrze bo w innych ciekawych miejscach jest święty spokój i zero luda :D. Jednak iż ludzie mają zachowania lemingowe to wolą iść i robić coś co kto już napisał niż samemu przetestować i obrać czasami lepszą drogę niż ów ludzie  to niech tak zostanie, przynajmniej Ci inni mają święty spokój 

Ok, można się tam szybciej wylvlować w 5os party niż solo gdziekolwiek, ale mając 55lvl gdzie byś nie poszedł exp ten sam  a wole zabijać kilka 'k' mobów na godzinę w ciszy i spokoju niż jeszcze męczyć się z PKerami, którzy nagle w 5os wpadają i twierdzą, że im będziesz przeszkadzał, bo okupujesz 1 obóz :P.

Niemniej jednak Mediah dalej spore pole do zarobku tylko trzeba chcieć, obecnie odkładam kasę z każdego grindu by nie korciła , reszta idzie na bieżące wydatki i też się odkłada, bo zarobek z 2h czasami 3h grindu niejednokrotnie przekracza 5-6kk 

Ta gra polega na PvP/PK, kazdy moze expic solo i w party. Nazywanie kogos lemingami, to smiechu warte. Susany = 2kk/hr w sensownym gearze w 2 os pt. + TOP XP/hr

ZAPRASZAM DO ZABAWY

Gildia XenoTavern

Konkurs zatytułowany ,,Dotyk Black Desert,, do wygrania 7 Guest passów

Więcej tutaj:

Susany są tak przereklamowane, że głowa mała  Ale dobrze bo w innych ciekawych miejscach jest święty spokój i zero luda :D. Jednak iż ludzie mają zachowania lemingowe to wolą iść i robić coś co kto już napisał niż samemu przetestować i obrać czasami lepszą drogę niż ów ludzie  to niech tak zostanie, przynajmniej Ci inni mają święty spokój 

Ok, można się tam szybciej wylvlować w 5os party niż solo gdziekolwiek, ale mając 55lvl gdzie byś nie poszedł exp ten sam  a wole zabijać kilka 'k' mobów na godzinę w ciszy i spokoju niż jeszcze męczyć się z PKerami, którzy nagle w 5os wpadają i twierdzą, że im będziesz przeszkadzał, bo okupujesz 1 obóz :P.

Niemniej jednak Mediah dalej spore pole do zarobku tylko trzeba chcieć, obecnie odkładam kasę z każdego grindu by nie korciła , reszta idzie na bieżące wydatki i też się odkłada, bo zarobek z 2h czasami 3h grindu niejednokrotnie przekracza 5-6kk 

Ja się z tym w pełni zgadzam.

Jest wiele innych spotów, które wg. mnie są o wiele lepsze niż te polecane w poradnikach. Dla mnie np liczy się bardziej hajs/na godzinę niż te 0.01% więcej z mobka.

Do tego spokój cisza. Ludzie również zapominają że można zmienić kanał i iść na inny :)

Poza tym znam ludzi, którzy idą dropić Kolczyki i siedzą na spocie 2 dni - nic nie leci, a później wbija koleś 20 min - 2 kolczyki :D

A na jakich spotach jeszcze siedzicie? Dla mnie Sasuany jak są puste i mamy dobrą 5 osobową ekipę, są zdecydowanie najlepsze. Na 53lvl spokojnie tam wbijam 20% w godzine (30% ze scrollem na exp). Lider ustawia, że all itemy lecą na marketplace i zawsze jakiś tam hajs wpadnie ;>

A co do biżu... ja pierwszego mark of shadow dropłem zabijając dosłownie 5 mobów, drugi dropnął mi podczas wykonywania questa.

Ostatnio też typ siedział na spocie prawie cały dzień, żadnego pierścienia nie dropnął, ale jak wracał do Calpheon, to zahaczył o spot z Ogrami i poleciał mu Ogre Ring :) Czyste RNG.

Jestem zupelnie nowy tutaj i pytanie pewnie spakowane milion razy. Czy warto brać grę za te 50 euro czy lepiej brać za 30 bo ten koń 3 tier i pet to same zbędne rzeczy do wydropienia w 5 min?

bierz za 30. za 50 się nie opłaca

Z tych wszystkich rzeczy chyba pet jest najbardziej przydatny, bo ma możliwość automatycznego zbierania naszego lootu, natomiast według większości ludzi i tak droższej paczki brać nie warto. Tym bardziej, że nie wiesz czy dłużej w grze zabawisz dopiero ją kupując.

Bierz za 30, kon jest wart 1 mln sreber po 30 to juz nie problem. Po 53 to 1h grindu, kup za 30+kup od razu 3pety (3000 perel) i niech sie od startu lvluja ^_^ i zbieraja dropa bez petow to nie ma gry.

Panowie powyżej dobrze prawią!

Kupuj za 30 Euro - Załaduj tymi 20 euro co ci zostało grę i kup 2 pety

Jakies konkretne pety mam kupic czy to bezroznicy? Dodam ze jestem na etapie sciagania gry.

koty szukają surowców, ptaki elite mobów, a psy wrogich graczy

I byle jaki pet tak czy siak podnosi drop + wybrana umiejetnosc tak?

I byle jaki pet tak czy siak podnosi drop + wybrana umiejetnosc tak?

Niech ktos ci odp. czy zdazysz darmowego peta z eventu wybrac ale chyba juz za pozno, jezeli zapozno to bierz

1 kota

1 psa

1 ptaka

jezeli jeszcze zdazysz to wez psa i kota.

Tak, tak najlepiej brac rozne 3 pety nie takie same.

Chodzilo mi tylko czy kazdy pet ma auto loot czy tylko jakis wybrany