Każdy
btw. dużo z was wbija 56 lvl? Ja obecnie mam 54 i exp leci jeszcze w miarę ok, ale nie wiem czy nie wbije max 55lvl. Kiedy w ogóle ma wyjść valencia part1? Maj czy czerwiec?
Wojny o nody miały wyjść w kwietniu, więc moze w tę środę...
Każdy
btw. dużo z was wbija 56 lvl? Ja obecnie mam 54 i exp leci jeszcze w miarę ok, ale nie wiem czy nie wbije max 55lvl. Kiedy w ogóle ma wyjść valencia part1? Maj czy czerwiec?
Wojny o nody miały wyjść w kwietniu, więc moze w tę środę...
Każdy btw. dużo z was wbija 56 lvl? Ja obecnie mam 54 i exp leci jeszcze w miarę ok, ale nie wiem czy nie wbije max 55lvl. Kiedy w ogóle ma wyjść valencia part1? Maj czy czerwiec? Wojny o nody miały wyjść w kwietniu, więc moze w tę środę...
Jakbys czytal to bys wiedzial,
valencja pierwsza polowa czerwca
nody/siege w modzie testowym/lub pelnym maj polowa?
Nie wiem na co czekasz, piraci to spot dla 1 pt, a pt z 56/57 a nawet 58 przybiera, 2lvle roznicy to jakies 400h gry czyli biorac pod uwage ze ci ludzie expia na susanach to min 600mln wiecej maja w eq, nie wbijesz na piraty, ew. pustynie, radze expic.
Mam pytanie odnośnie klas. Czy ktoś mógłby napisać cos na temat rangera i tych 2 nowych klas? Nie chcialbym mieć problemu z biciem mobow i wywalczeniu spota.
Każda klasa jest dobra, wszystko zależy od gearu. Chociaż jeśli miałbym wybierać pomiędzy Bladerem, a Rangerem, to wybrałbym raczej Rangera
Gram Rangerem i mam podstawowe pytanie czemu lepiej bije z prawego przycisku myszy (dagger) niz z luku? Staram sie robic te combosy ale dagger ma ladne aoe i zbija moby w sekunde kiedy luk zacznie byc przydatniejszy?
Większość na 55 zaczyna rozwijać craft, nody, chodzi na bossy i szykuje się pod update.
Jest pewnie w każdej gildii parę osób które przysiadły 2-3 dni i wbiły 56.
Ja osobiście czekam na update
Exploration nodes - jak je aktywować? chodzi mi o sprzedawanie ryb. Jesli nie mam tego czegoś połączonego dostaje tylko 30% feelsbadman
Exploration nodes - jak je aktywować? chodzi mi o sprzedawanie ryb. Jesli nie mam tego czegoś połączonego dostaje tylko 30% feelsbadman
Każda ryba ma na dole w opisie miejsce połowu. Szukasz go na mapie np. http://www.blackdesertfoundry.com/map/#5/-0.945/-49.570 i łączysz nody od miasta do noda z którego pochodzi dana ryba.
Większość na 55 zaczyna rozwijać craft, nody, chodzi na bossy i szykuje się pod update. Jest pewnie w każdej gildii parę osób które przysiadły 2-3 dni i wbiły 56. Ja osobiście czekam na update
GL, no mozna czekac ale ja jestem w gildii ktora bedzie miala zamek i my pushujemy 56/57, powoli ale jednak, bo top gildie tak robia.
Piraci to spot na 1 party x Ilosc chaneli = nie ma podejscia obecnie do Grindu bo odgonili o te 2lvle, wiec generalnie trzeba bic i bic, bo oni sie na tym spocie jeszcze bardziej oddala.
Na szybszy xp musisz czekac na pustynie, ale generalnie raczej chociaz 56 bic, w rozsadnym pt w 1h 1% wbijesz.
ja jestem w gildii ktora bedzie miala zamek
Chciałbym tylko wiedzieć na jakim servie taki słaby poziom, że potrafisz takie stwierdzenia wysunąć ^^
Chciałbym tylko wiedzieć na jakim servie taki słaby poziom, że potrafisz takie stwierdzenia wysunąć ^^
Bedą mieli zamek i już! Tak postanowili na spotkaniu!
Niech ktos ci odp. czy zdazysz darmowego peta z eventu wybrac ale chyba juz za pozno, jezeli zapozno to bierz 1 kota 1 psa 1 ptaka jezeli jeszcze zdazysz to wez psa i kota. Tak, tak najlepiej brac rozne 3 pety nie takie same.
Mam nadzieję tigerforce, że nie posłuchałeś tego Pana ponieważ to czysta głupota kupić taki zestaw petów.
Pety się łączy ze sobą co daje wyższy tier(w efekcie otrzymujemy bonusy np 3% expa, oraz szybszy podoszenie loota.) czyli łączysz te same pety np 2 koty(Jak już je połączysz dostaną losowy specjalny skill czyli np skill od ptaka.... ALE jeszcze jest tier 4 więc nadzieja umiera ostatnia). Mając po sztuce nie połączysz nic. W dodatku ptak jest najdroższym petem oraz jego specjalny skill jest bezużyteczny no chyba ze ktoś to gra jest slepy i nie potrafi znaleść elity na mini mapie to się przyda mu ptak.
Ja mam 2 psy na t3, teraz jak skończy się event, to jeszcze ptaka na t3 wbije. Ogólnie psy na t3 podnoszą mi drop w 3 sek.
Najbardziej wkurza mnie, to że nie można sobie skilli wybrać... Serio, ale 1 pet kosztuje 10 euro, żeby zrobić peta na t3 trzeba już 20 euro. Więc jeśli wydaje taka kase, to powinienem mieć możliwość wyboru skilli, a nie że dostaje +3% do cooking i +3% do processing.
No i jeszcze jedna zabawna rzecz. Połączyłem dwa psy i zamiast wykrywać mi wrogów, to mój pies na t3 znajduje mi skarby...
Dla mnie laczenie petow jets totalnie nie oplacalne ( za duzy koszt w stosunku do zyskow ) ze wzgledu na randomowe staty Juz lepiej wydac te pieniadze na stroj dajacy bonus do exp / udzwig itd. niz liczyc na totalne rng i dostac bonusy do totalnie nie uzywanych przez nas skili...
Jordine
Ja nie jestem z Cebulowa, zapraszam konkurencje, nasza gildia 56-58, ogre ringi, topowe bizki na API 2, Same kzarki/Liverto, sety na Gold, 2k HP+ kazdy.
Co ty za bzdury gadasz? Ja mu polecilem opcje 2 petow + 1 z eventu/ew. 3 pety.
Rozne! Dlaczego? Bo bedzie mial bonus do wykrywania PK/Rare mobow itd.
To jest Polskie forum, watpie zeby planowal juz teraz wydac pieniadze na laczenie petow, bo za ta twoja sekunde(a lvlowanie peta z 1lv t2/t3 whatever zajmuje sporo, wiec zanim bedzie do przodu z podnoszeniem dropa to troche minie).
To sa koszta, ktore 90% polskich graczy nigdy nie podejmie,
Ty zalozyles, ze je polaczy, nic mu nie grozi w laczeniu przeciez jak bdzie mial psa/kota/ptaka bo dokupi sobie psa/kota/ptaka
Poza tym, laczenie zaklada ze wyda 30 euro *extra (kupi 5 petow+1 z eventu lub kupi 6 petow).
(Zdajesz sobie sprawe, ze bonus na EXP 3% jest ciezko wylosowac? Zdajesz sobie takze sprawe, ze "skill" peta przy laczeniu np. do wykrycia pk/rare moba moze zostac zmieniony na jakis useless sh1t?)
Dokladnie, chociaz jezeli ma zamiar wydawac dziesiatki euro/setki to np. tylko niech sie liczy ze mu zniknac moga porzadne skille na np. wykrycie pk i pojawi mu sie syf do wedkowania 3% ... prosze ...
Poza tym, za 30 euro to on sobie stroj do PvP kupi, ew. PvE i ktory da mu duzo, duzo wieksze bonusy.
Ja nie jestem hejterem, mam stroj pvp/e, pety na t3, okulary, majtki, kolczyki, lzy na expa i wydalem sporo euro na to, tylko ze watpie zeby kazdy pierwszy lepszy uzytkownik tego forum planowal juz zakupy za 200, 300 euro itd.
Pety zawsze sobie polaczy.
Drogi kolego, jak znasz j.angielski to udaj sie na oficjalne forum, bo niestety ilosc polakow w porzadnych gildiach z lv 56+, gearem ktory wiedza co mowia jest mala. Na pewno ktos tutaj taki jest, ale jest ich malo.
Wypowiadaja sie ludzie na 55 i nizej z gearem, w ktorym leca na strzala, dwa.
Nawet Deska sie juz nie wypowiada, bo zapewne stwierdzil ze Ci co tutaj maja najwiecej do powiedzenia najmniej wiedza o tej grze.
Ja dziennie farmie okolo 15kk, do tego robie okolo 5-6 scrolli wiecej niz z Q tygodniowo, mam sprzet, lv, gram z ludzmi ktorzy grali na korei i maja topowe lvle na serwerze i wiem jak to Wyglada.
Tutaj ludzie twierdza, ze sie oplaca grac po 3h, a ja twierdze ze z AP/DP na poziomie 300+ (lacznie), ludzi z 250 zjadasz na hita i moga sobie na glowie skakac, ale 2-lvli roznicy (- do trafiania) i masakrycznej roznicy geearu, nigdy nie nadrobia bo juz Ci co maja farmia/odkladaja na nowe przedmioty(bizuteria/enchanty +16/17 i wyzej).
Milej gry i jednak zapraszam na forum oficjalne, bo z pkt widzenia tego forum to jak chcesz sie bawic w PvP, czyli sens tej gry to daleko nie zajedziesz.
Niby next gen, a zabezpieczenia gorsze niz w tibii ^^
http://babagra.pl/2016/04/black-desert-online-raj-dla-hackerow/
http://www.2p.com/42248281_1/Black-Deserts-God-Mode-Hack-and-Cooldown-Hack-Raise-the-Community-Concern-by-Fury116.htm
@guru Kiedy news o tym na gurublog ?
A tak na serio, biorąc pod uwagę, ze za niedługo ruszają siege, to może być nieciekawie.
zobaczysz ile ludzi poleci na bananach z gry
hackować jest łatwo a banować trzeba zgodnie z EULA i jakimś prawem. Wszystko zostaje w logach, w Aionie też latali na speedhackach itd. i co... po pewnym czasie kiedy NCS doszedł jak to dokładnie wyłapywać z logów 90% ludzi korzystająca z tego znikła reszcie udało się "uniknąć" kary.
Niemniej jednak wszystko ma krótkie nogi, albo polecą konta na hacki - kradzieże - albo polecą bany, wcześniej czy później.
zobaczysz ile ludzi poleci na bananach z gry
3 dni bana dają
więc nic nie zrobią
Każdy ma inne podejście do gry - ja niestety nie mam czasu włączyć tryb no-life i farmić tym samym wiem że nie dogonię Top gildii i graczy chociażbym wrzucił w cholere $ w grę. Tym samym spokojna farma i jakieś sporadyczne PvP popsutymi postaciami(blader/warrior)
Jak się wyfarmię 55+ to się pomyśli co dalej
Kolego - życzę ci powodzenia i tego wyśnionego zamku
3 dni bana dają więc nic nie zrobią
a co dostałeś, że wiesz ile i za co?