Właśnie robię sobie cały set i broń na plum. Niestety dalej wstrzymuję się z zakupem pereł na kostium itp, bo na forum płacz, że blader/plum praktycznie nie grywalne. Jak to z tym jest, na prawdę aż tak źle?
Black Desert - EU
Z tego co zauwazylem. Moj wizard na 50lvlu z 65dp dostawal mniej od helmow niz moj blader z 105dp
Właśnie robię sobie cały set i broń na plum. Niestety dalej wstrzymuję się z zakupem pereł na kostium itp, bo na forum płacz, że blader/plum praktycznie nie grywalne. Jak to z tym jest, na prawdę aż tak źle?
Dokładnie - coś jest nie tak z DP - jesteśmy papierowi bardziej niż czarodzieje
do tego Iframe w "chase" jest zrypane - czytaj nie działa jak powinno
Ogólnie do PvE spoko - wg mnie bardzo przyjemna postać aczkolwiek na PvP ponoć ssiemy ostro
Była gdzieś tam mowa wyżej o nieulepszaniu samodzielnym broni, tylko zakupie, np. Yurii od razu na +15. Czy to oznacza, że pozostałe części ekwipunku też się tak opłaca bardziej kupować? Obecnie mam podstawowy set dla Maehwy na +5 i broń na +7, ale z tego co wiem to dopiero od tego momentu mogą się zacząć schody z durability, itd.
Była gdzieś tam mowa wyżej o nieulepszaniu samodzielnym broni, tylko zakupie, np. Yurii od razu na +15. Czy to oznacza, że pozostałe części ekwipunku też się tak opłaca bardziej kupować? Obecnie mam podstawowy set dla Maehwy na +5 i broń na +7, ale z tego co wiem to dopiero od tego momentu mogą się zacząć schody z durability, itd.
Tak, koszt generalnie zawsze wiekszy od gotowego, problem w tym ze top set grunil aktualnie jest praktycznie nie mozliwy do zlapania +15, to sie zmieni jak ludzie beda mieli boss armorow sporo, a zczely dopiero leciec po wczorajszym updajcie....
W skrocie:
Bron - lepiej kup +15
armor/weapon stony nie sprzedawaj zostawisz na upgrade +15-20 (wejdzie soon) do tego bedzie tez potrzebny oprocz stonow mats (tona matsow...) z zbieractwa/boss scrolli/sciagania skor/scinania drzew whatever
Grunil, rob,
inny set imho kup
bizka:
farm... po ogarniecie main/off handa+15 i seta, upgrade off handa/seta na blue(potrzebujesz nie wiele do tego kupic Grade Stone 4x na set 1 na off hand to jakis milion dwiescie na aukcji i wybudowac sobie workshop w miescie+zatrudnic jednego workera ... moment, do blue 100% ze wejdzie tylko to robisz dopiero jak wbijesz +15 i 100% durability).
Generalnie, postaraj sie international gildie ogarnac bo tam zazwyczaj wiecej wiedza jak po tych polskich moze poza 2-ma
Co do bladera i plumki jest znany blad nie skalowania sie "armora" wraz z wzrostem dp ( jasniej chodzi o to ze w pewnym momencie nie wazne czy ma sie armor na bladerze czy plumce czy nie i tak odstaje sie praktycznie te same hity ) developerzu o tym wiedza i juz prosili o fix do korei .
Liczmy, ze szybko wprowadza latke. Aktualnie gra bladerem to hardcore mode ^.^
Boss armory boss armorami wy się tak nie galopujcie ^^ Wydropić to nie taki problem jak zrobić set na +15.
A teraz fragmenty pewnie znowu pójdą w górę GG ;p
Wiem, że zaraz jakiś typ co ma 500mil napisze co to dla niego. Ale ludzie 2 sortu żyją raczej aby im starczyło na jedzenie i poty ^^
Wiem, że zaraz jakiś typ co ma 500mil napisze co to dla niego. Ale ludzie 2 sortu żyją raczej aby im starczyło na jedzenie i poty ^^
Więc może komuś się przyda
A tak swoją drogą, jak u was z red nose armor na jordine? Na alustin pierwsze armory ludzie wystawiali po UWAGA 20kk, na drugi dzień patrzę 50kk, na trzeci 95kk, teraz stoi kilka po 50kk.
Mnie zastanawia jedna rzecz, jakim cudem ceny tak skaczą?
Boss armory boss armorami wy się tak nie galopujcie ^^ Wydropić to nie taki problem jak zrobić set na +15. A teraz fragmenty pewnie znowu pójdą w górę GG ;p Wiem, że zaraz jakiś typ co ma 500mil napisze co to dla niego. Ale ludzie 2 sortu żyją raczej aby im starczyło na jedzenie i poty ^^
koszt zrobienia 1 piece'a(czesci) to jakies 150-250mln z 0 na +15, duzo wyzej juz nie podskocza, ew. po valencii
OK JUŻ ZNALAZŁEM ODPOWIEDŹ
Szybkie pytanie:
Ktoś oddawał już Rum z eventu? Tzn. wymieniał na czapkę piracką bądź opaskę na oko?
Jeżeli tak to czy te części dają takie same bonusy jak te ze sklepu?
Mówię o tym:
1. Yo Hoho & a Bottle of Rum
Event Rewards
- 100 Rum: Pirate Flag House Decoration
- 200 Rum: Pirate Eye Patch
- 300 Rum: Pirate Hat
Nie dają żadnych bonusów, zwykła dekoracja.
Nie dają żadnych bonusów, zwykła dekoracja.
Słabo w kit - w takim razie poczekam aż się dowiem czy będą rum usuwać czy nie i ewentualnie zostawię sobie jako buff
Jak najedziesz na butelke to jest napisane, ze zniknie gdy event sie zakonczy.
Jak najedziesz na butelke to jest napisane, ze zniknie gdy event sie zakonczy.
do diaska - słabo
Jeśli są to te same opaski na oko i kapelusze co z item shopu to dają małe bonusy. Wystarczy najechać w item shopie na item.
Jeśli są to te same opaski na oko i kapelusze co z item shopu to dają małe bonusy. Wystarczy najechać w item shopie na item.
Podobno nie - mają tylko wygląda - tak napisali na oficjalnym forum
Po tym 7-dniowym trialu muszę powiedzieć, że grało mi się bardzo miodnie. Nie mogę się doczekać kupna giery i nie rozumiem hejta w nią skierowanego O.o Grałem na low i jakoś oczu mi nie wypaliło, a sam grind bardzo przyjemny, łowienie rybek na afku to zajefajny sposób na zarobek kaski dla graczy, którzy nie mogą poświęcić jej dużo czasu. No i kreator postaci jest kozacki, spędziłem 2,5 godziny na tworzeniu mojego sorca. Jedyne co mnie wkurzyło to za szybko respiące się moby, dlatego po kupnie gry trzeba załadować tego psa czy co to tam jest od zbierania itemów. Gra wbrew pozorom jest bardzo łatwa do ogarnięcia, po prostu trzeba robić questy własnoręcznie i poczytać trochę tekstu
Dla niezdecydowanych: bierzcie i grajcie bo naprawdę warto ^^
Gra nie jest idealna, ale jest jedyna ktora ma potencjal na zatrzymanie graczy Nie ma nic nowego, lepszego. Przed nami 6mc czestych update'ow.
Teraz, tylko nody/siege/valencja/awakeningi i super
a to tylko wyrównanie poziomu do wersji koreańskiej..