Potem dojdą mroczne elfy i krasnoludy... Tereny nad Valencią. Będzie się działo
Black Desert - EU
Mam pytanie mianowicie chodzi mi o bronie awakening. Jak to wyglada w przyszlosci bo widze ze ranger ma zamiastu luku miecz.
1)Czy te bronie awakening to jakis buff na 30 sekund czy cos takiego czy mozna go uzywac ciagle?
2) Jaka klasa czerpie najpelpsze profity z skili oraz broni awakening.
Gdybyście mieli wymienić przedmioty "must have" z IS w Black Desert, to co by to było?
Gdybyście mieli wymienić przedmioty "must have" z IS w Black Desert, to co by to było?
3 pety.
Udźwig, ale można sobie poradzić jadąc wozem na spota.
Dla mnie must have to 3 pety. Bez petow czesto nie beda chcieli cie w party, bo reczne zbieranie lootu tylko zawadza. W czasie zbierania lootu z 20 mobkow, w tym czasie juz byscie bili nastepna grupke. Do tego czesto grajac solo, dobra polowa lootu zniknie zanim zabijesz wszystkie potworki, zeby miec chwile na zaczecie zbierania. Niby mozesz grac bez, no ale moim zdaniem pety to mus.
Do tego rzeczy, ktore ulatwia ci gre ale raczej nie sa "must have". Czyli np dodatkowe sloty w inventory, dodatkowa maksymalna ilosc obciazenia.
No i reszta dla tych co chca zjawiskowo wygladac czyli kostiumy, skiny do wozow, koni itd
Najgorsze w tym jest to, ze ceny w black desert raczej nie sa dogodne dla polskich graczy. Same 3 pety kosztuja 30 euro. Do tego gdybys chcial sloty, udzwig no i kostium dla siebie i ulubionego zwierzeka no to wyjdzie Ci pol minimalnej krajowej.
Do tego rzeczy, ktore ulatwia ci gre ale raczej nie sa "must have". Czyli np dodatkowe sloty w inventory, dodatkowa maksymalna ilosc obciazenia. No i reszta dla tych co chca zjawiskowo wygladac czyli kostiumy, skiny do wozow, koni itd Najgorsze w tym jest to, ze ceny w black desert raczej nie sa dogodne dla polskich graczy. Same 3 pety kosztuja 30 euro. Do tego gdybys chcial sloty, udzwig no i kostium dla siebie i ulubionego zwierzeka no to wyjdzie Ci pol minimalnej krajowej.
Z tego co pamiętam, te pierdoły tj. udźwig, dodatkowe sloty w inv czy miastach można wyfarmić z daily reward. Dla chcącego nic trudnego, hajsu wydawać nie trzeba Jak dla mnie to tylko pieseł jest must have
(bo pies zbiera lota nie ? O.o)
Dlatego tez napisalem, ze to rzeczy, ktore ulatwiaja gre ale nie sa "must have" rzeczami z shopa. Mozna oczywiscie dostac je, ze loyality pointy, ale w mniejszej ilosci. Udzwig chyba tylko 50, a w shopie mozna chyba 150 dostac. Ale tak jak mowisz, pet najwazniejszy czy to pies, kot czy jastrzab.
3 pety
stroj pod pvp
udzwig
w takiej kolejnosci.
3 pety stroj pod pvp udzwig w takiej kolejnosci.
Dobrze napisane chociaż zmieniłbym kolejność i dołożył coś
Mega ważne!
3 Pety - wymagane!!! - bez tego będziesz miał problem ze zbieraniem dropa
Potrzebne ale da się obejść bez nich
gacie - dają +1 Luck
strój - bonus do XP/durability broni/ +100 staminy
strój do PvP - jak już wbijesz wyższy lvl to bardzo przydatny
udźwig - da się ominąć to przy pomocy wozu, którym dojeżdżasz na spota i tam wrzucasz pierdoły(potki/dropa)
miejsce w EQ --- WAŻNE dla kolesi łowiących ryby(można na całą noc zostawić i kasa się robi)
earring/okularki/opaska --- ułatwiają uzyskiwanie wiedzy
Ja osobiście zacząłem od Petów i Gaci oraz opaski na oko(wiedza) później zakupiłem udźwig i miejsce w EQ(część za loyality oraz część za perły) Dzisiaj będę kupował stroje oraz rozszerzał miejsce w EQ
Z 500zl trzeba wydać na to wszystko?
Ale wy gadacie mu głupoty niech od razu od chińczyka kupi postać za 600 dolarów z kzarka+15 boss setem i 56 lvl inaczej nie ma co grać bo wyjadaczy nie dogoni
Kup grę i graj a potem zobaczysz co Ci jest potrzebne.
Stroju na pvp nie kupuj bo wyjdzie pustynia i będzie nowy strój a starego się nie będzie używało , Udźwig masz za loyality to samo sloty w inv.
Jedynie co musisz mieć w tej grze to czas i gildie .
Z 500zl trzeba wydać na to wszystko?
Tak jak wspominałem wcześniej - najważniejsze są pety - reszta opcjonalnie, więc najpierw pograj, a później ogarniesz czy czegoś ci potrzeba
Ale wy gadacie mu głupoty niech od razu od chińczyka kupi postać za 600 dolarów z kzarka+15 boss setem i 56 lvl inaczej nie ma co grać bo wyjadaczy nie dogoni Kup grę i graj a potem zobaczysz co Ci jest potrzebne. Stroju na pvp nie kupuj bo wyjdzie pustynia i będzie nowy strój a starego się nie będzie używało , Udźwig masz za loyality to samo sloty w inv. Jedynie co musisz mieć w tej grze to czas i gildie .
Nikt mu nie mówił żeby od razu wszystko kupował. Stwierdziliśmy tylko że pety są niezbędne bo mega ułatwiają zbieranie dropu co jest wygodne
Reszta sprzętu - tak jak napisałem opcjonalnie, więc jak pogra to się zdecyduje czy tak czy nie poza tym ten strój co jest do pvp - mega słaby
Dla mnie pety, to rzecz Must have. Reszta jest opcjonalna.
Dlaczego 3 pety warto mieć? Tutaj mały przykład
Jak widać komuś nie chciało się dropa zebrać
Ja sam mam 3 pety na t3, teraz czekam na jakiś scroll z item shopa który pozwoli mi zmienić, albo wybrać skille na takie jakie chce.
Dla mnie pety, to rzecz Must have. Reszta jest opcjonalna. Dlaczego 3 pety warto mieć? Tutaj mały przykład https://vid.me/EoCO Jak widać komuś nie chciało się dropa zebrać Ja sam mam 3 pety na t3, teraz czekam na jakiś scroll z item shopa który pozwoli mi zmienić, albo wybrać skille na takie jakie chce.
@Calvex mam pytanie - wbiłeś je na t3 tzn musiałeś kupić po 4 petów tzn 12 łącznie?
Łączysz dwa pety t1 i otrzymujesz peta T3. Przed łączeniem warto wbić przynajmniej 7 lvl na petach, bo wtedy masz większą szanse na T3.
Jak połączysz dwa pety tier1 lvl 10 - to wtedy masz chyba 100% szansy na peta t3.
Ogólnie dla mnie system petów jest zrąbany. Przy płaceniu 10 dolarów/euro za 1 peta, powinienem mieć możliwość jakie skille chce dostać...
Do tego główny skill też ci się może zmienić, bo mój jeden pies zamiast wykrywać ludzi, to wykrywa skarby.
Psy na T3 lvl 10 zbierają drop co 3 sek.
Jastrząb na T3 lvl 7 zbiera mi drop co 3,9 sek, zobacze na lvl 10 jak będzie z jego szybkością zbierania. Wydaje mi się, że to będzie 2,5 sek.
no to widzę muszę dokupić psa i jeszcze jednego jastrzębia czyli kolejne 100 zł pójdzie
no to widzę muszę dokupić psa i jeszcze jednego jastrzębia czyli kolejne 100 zł pójdzie
Jak masz 3 pety, to według mnie nie ma sensu kupować następnych. Chyba, że będzie jakaś promocja i przecenią je na 500 pereł
Albo czekac znowu na jakis event z darmowym petem i wtedy go laczyc
Jak masz 3 pety, to według mnie nie ma sensu kupować następnych. Chyba, że będzie jakaś promocja i przecenią je na 500 pereł
T3 szybciej zbiera dropa?
Ale wy gadacie mu głupoty niech od razu od chińczyka kupi postać za 600 dolarów z kzarka+15 boss setem i 56 lvl inaczej nie ma co grać bo wyjadaczy nie dogoni Kup grę i graj a potem zobaczysz co Ci jest potrzebne. Stroju na pvp nie kupuj bo wyjdzie pustynia i będzie nowy strój a starego się nie będzie używało , Udźwig masz za loyality to samo sloty w inv. Jedynie co musisz mieć w tej grze to czas i gildie .
Co ty tam za pierdoly opowiadasz, wiekszosc pvp bedzie sie na starych miejscowkach toczyc.