Jak dla mnie to wy panowie za bardzo spinacie tą przysłowiową d*pę. Dla doświadczonego gracza mmo jeden pet do zbierania w ZUPEŁNOŚCI wystarczy. Te inne dodatki, o których gadacie, że są must have wynikają z waszego tylko i wyłącznie lenistwa. Jedyny problem w tej grze to zbieranie dopa. Jeden pet wystarczy. Reszta to tylko wygoda graczy, którzy chcą wydać na tą grę więcej niż konieczne Podstawka + pet to wszystko, na co nowi gracze powinni przygotować pieniądze. BDO to gra, która wymaga bardzo mało, a w zamian daje bardzo dużo fun"u
Black Desert - EU
Ja nie jestem z Cebulowa, zapraszam konkurencje, nasza gildia 56-58
Quaku ja dalej czekam aż pokażesz mi u siebie na jordine te 58lvl w twojej gildi.
Wiec pierdoły to ty ciągle piszesz, raptem kilka stron temu zielony o grze a teraz każdego uczy jak ma grać. czekam na screena inaczej nie ma sensu z toba gadać bo ściemniasz, Na Jordine do wczorajszego dnia nikt nie miał 58 a bodajże najlepszy ma 57 i 60%. Dzisiaj pewnie też nikt nie wbije. Napewno grasz na jordine? a nie na rusku albo Kr...
Edit
Pierwsza 58 NA/EU ale u Quaka juz 28.04 mieli 58 hehe:D
Witam na 40lv rangerem ze sprzętem +5 expic na chimerach do 45 czy gdzieś indziej? Dodam że jak są 2 osoby to ciężko coś tam wyexpic a każdy poradnik przedstawia co innego a ja jestem ciekaw gdzie najlepsze?
Chimery są spoko, choć jeśli zależy ci jeszcze na jakimś dropie, to idź na Saunile. Z Chimer praktycznie nic nie dropi.
Nowe patch notesy już są - http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/84069-patch-notes-may-13th/
Wygląda na parę naprawdę dobrych zmian. Jest wzmianka o zwiększonym AP i DP dla musy i maehwy, więc możliwe, że w końcu oboje zostaną doprowadzeni do stanu używalności. Poza tym pierdółki w stylu możliwości zobaczenia płci konia przed jego nazwaniem też na plus.
Nowe patch notesy już są - http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/84069-patch-notes-may-13th/ Wygląda na parę naprawdę dobrych zmian. Jest wzmianka o zwiększonym AP i DP dla musy i maehwy, więc możliwe, że w końcu oboje zostaną doprowadzeni do stanu używalności. Poza tym pierdółki w stylu możliwości zobaczenia płci konia przed jego nazwaniem też na plus.
Ciekawe czy to załatwi sprawę...w moim odczuciu i testach problemem nie do końca jest w ilości DP i AP a o tak jakby poziomem do którego gracz musi dotrzeć by jako tako się wszystko działało. Dodatkowo jest osobisty brak jakiegokolwiek evasion czy iframea' przynajmniej u bladera, niezależnie od akcji jaką się wykonuje wszystko może zostać przerwane, dmg zawsze wchodzi a większą ilość CC na przeciwniku masz IMMUNE i tutaj jest lekki pies pogrzebany. Na ilość CC jaką się posiada by tylko jedna rzecz działała... to lekka przesada :/
Ciekawe czy to załatwi sprawę...w moim odczuciu i testach problemem nie do końca jest w ilości DP i AP a o tak jakby poziomem do którego gracz musi dotrzeć by jako tako się wszystko działało. Dodatkowo jest osobisty brak jakiegokolwiek evasion czy iframea' przynajmniej u bladera, niezależnie od akcji jaką się wykonuje wszystko może zostać przerwane, dmg zawsze wchodzi a większą ilość CC na przeciwniku masz IMMUNE i tutaj jest lekki pies pogrzebany. Na ilość CC jaką się posiada by tylko jedna rzecz działała... to lekka przesada :/
Cieszę się z tego boosta ale coś czuję że to nie do końca będzie rozwiązanie. Tutaj problemem jest przerywanie akcji - nam nawet przerywa skille z Black Spirit Rage co jest śmieszne. Do tego przerywanie Chase albo dostawanie dmg po odskoczeniu tzn. odskakujesz - bum - dostałeś dmg za 3/4 swojego życia.
Witam na 40lv rangerem ze sprzętem +5 expic na chimerach do 45 czy gdzieś indziej? Dodam że jak są 2 osoby to ciężko coś tam wyexpic a każdy poradnik przedstawia co innego a ja jestem ciekaw gdzie najlepsze?
Dokładnie jak ci napisał @Calvex leć na Saunile i tam możesz nawet do 50 lvl siedzieć
Do tego jeszcze rozważ Bree Tree Ruins- na północ od Calpheron do 42(fajnie lecą kryształy po 1.8kk) oraz xp jest fajne i mobów jest sporo
Później Catfishe/Manshy
LOL wszyscy chcieli bledera bo CooL a nikt nie zapytał się o jego siłę, więc teraz wymuszają jego wzmocnienie. Nie nie panowie w taki sposób BDO EU/NA padnie właśnie przez płaczki. Więc dziękuje wam za spierdolenie dobrej gry.
Balans i tak całkowicie może się zmienić jak wyjdzie awakening update
LOL wszyscy chcieli bledera bo CooL a nikt nie zapytał się o jego siłę, więc teraz wymuszają jego wzmocnienie. Nie nie panowie w taki sposób BDO EU/NA padnie właśnie przez płaczki. Więc dziękuje wam za spierdolenie dobrej gry.
Nie wiem czy za dlugo na sloncu ostatni siedzisz czy co, ale to co napisales to najwieksza glupota w calym tym temacie. Ludzie "placza", bo nie ma balansu.Jak ma to niby gre rozwalic ? Oni analizuja caly ten feedback od ludzi, i tak wlasnie naprawia sie gre. Nie wiem jak po tych dzisiejszych zmianach(ale raczej duzo nie zmieni) ale aktualnie blader na pvp moze pokonac albo totalnego nowicjusza albo innego bladera. Do tego wiekszosc osob "placze" na bladera, bo jego AP i DP jest po prostu zbugowane. Pewnie grasz wizardem i bawi cie zabijanie zbugowanych klas, pewnie naprawienie tego to dla ciebie "zniszczenie" BDO.
Nie wiem czy za dlugo na sloncu ostatni siedzisz czy co, ale to co napisales to najwieksza glupota w calym tym temacie. Ludzie "placza", bo nie ma balansu.Jak ma to niby gre rozwalic ? Oni analizuja caly ten feedback od ludzi, i tak wlasnie naprawia sie gre. Nie wiem jak po tych dzisiejszych zmianach(ale raczej duzo nie zmieni) ale aktualnie blader na pvp moze pokonac albo totalnego nowicjusza albo innego bladera. Do tego wiekszosc osob "placze" na bladera, bo jego AP i DP jest po prostu zbugowane. Pewnie grasz wizardem i bawi cie zabijanie zbugowanych klas, pewnie naprawienie tego to dla ciebie "zniszczenie" BDO.
Pięknie napisane!
Miejmy nadzieje że coś faktycznie poprawili... nie tak jak ostatnim razem
Co zrobic jak na tych suanilach nie daje rady rangerem na 40lv +5 gear 43ap? Na chimerach sporo ludzi a tam exp idzie miodnie bo szybko ubijam jest jakies inne miejsce?
Moim zdaniem najlepiej wlasnie chimery do takiego 45-46
Te chimery sa tylko na tej drodze pod gore? Czy moze maja gdzies inne spoy? ( wiem ze na jakims zboczu tez sa ) ale tak jak pisalem 2 osoby tam biegaja to nie ma co zbierac a pojedynczo to szkoda mi potow many
Posprawdzaj wszystkie chanele, moze gdzies wolne bedzie
Ok dobilem do 46lv teraz moge uzywac "shotguna" jednak czemu ludzie pisza ze on jest taki oh ah? Zrzera mnostwo many na dodatek wydaje mi sie ze parasolka wypada przy tym lepiej jesli chodzi o exp? Ktos zdradzi jakich combosow uzywac rangerem do expienia?
T3 szybciej zbiera dropa?
Srry, dopiero teraz ten post zobaczyłem. Tak - im wyższy tier, tym szybciej zbiera. Psy na t3 lvl 10 zbierają mi drop co 3 sekundy. Jastrząb na T3 lvl 10 prawdopodobnie zbiera drop co 2,5 sek.
Hmm, wkleje link, bo może komuś się przyda. Ziomek z KR 59 lvl odpowiada na pytania, a kilka odpowiedzi jest dosć przydatnych.
Nowe patch notesy już są - http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/84069-patch-notes-may-13th/
W tym momencie ucieszyłem się, że skończył mi się guest pass przed wbiciem 30 lvl'a. 12 kk więcej silvera na 50 podobno
Mam pytanie na temat klas postaci. Gram rangerem ale mysle nad zmiana na jakiegos w zwarciu. Nie moge sie zdecydowac co do berserkera, warriora i blader/musa. Ktos wie jak te postacie wygladaja teraz i w przyszlych patch'ach? Aha bym zapomnial czy te nagrody co dostaje za levelowanie dostane je tez na drugiej postaci? Czy jesli nie a zostawie je nie otwarte to bede mogl je otworzyc na drugiej postaci?
Mam pytanie na temat klas postaci. Gram rangerem ale mysle nad zmiana na jakiegos w zwarciu. Nie moge sie zdecydowac co do berserkera, warriora i blader/musa. Ktos wie jak te postacie wygladaja teraz i w przyszlych patch'ach? Aha bym zapomnial czy te nagrody co dostaje za levelowanie dostane je tez na drugiej postaci? Czy jesli nie a zostawie je nie otwarte to bede mogl je otworzyc na drugiej postaci?
Powiem ci tak - ja grałem Warriorem + obecnie gram Musa i muszę zrobić wizzarda bądź rangera bo na Raid Bossach nic nie mogę zrobić klasami walczącymi w zwarciu
Berserkerami mało osób gra - to ciekawa klasa ale dla mnie za mało mobilna - dopiero po Awakeningu dostaje boosta
Warrior - ciężki do zabicia skurczybyk - jak się odpowiednio ubierzesz to zabicie cię będzie problematyczne - zmieniłem tą klasę na Musa bo nie pasował mi dmg. Po Awakeningu bardzo spoko więc pewnie do niej wrócę.
Musa - Zbugowana postać, którą starają się naprawić(coś jakbyś miał połamane nogi a w szpitalu nakleili by opatrunek i wysłali do domu) pewne skille nie działają jak powinny - dmg całkiem spoko(można duże grupy mobów bić) DP prawie nie masz Musisz baaaaaardzo uważać bo jesteś papierowy. ( to samo co Meanhwa z tą różnicą, iż ona wali bardziej single target) --- czekamy do Awakeninga bo ponoć poprawią tą klasę.
Ogólnie klasa przeznaczona dla masochistów i fanów s&m - jak lubisz się wk***iać i często padać - klasa dla ciebie
Ostatnio kręci mnie Valkiria - ciekawa postać - łatwa w obsłudze - większy dmg niż warrior --- jedynym problemem dla mnie jest to żen nie lubię kobiecymi postaciami grać
Wg mnie dobij Rangera do 50 lvl i pograj innymi do 30 lvl - wtedy sprawdzisz co ci leży.
Jak ci pasują kobietki polecam Valkirię
Na drugiej postaci nie dostajesz nagród za levelowanie niestety nie wiem co się stanie jak zostawisz je nie otwarte
Poza tym większość nagród możesz przenosić miedzy postaciami.