Mam pytanie czy ktos moglby sie wypowiedziec na temat tamer'a/summonera? Jestem ciekaw jak ta klasa ma sie w pvp/pve/boss. Warto przeskoczyc z warriora na ta postac? Chce szybko wyfarmic duzo golda zeby miec wlasnie na jakas postac jak wyjda awakening weapony lub na ninja : )
Black Desert - EU
Tamerów jest bardzo mało na serwerze. Na dodatek Tamer, to postać która wymaga skilla przez to ta postać jest bardzo niedoceniana, bo spotkać Tamera który ogarnia swoją klasę w 100%, to naprawdę rzadkość.
Dla mnie tamer, to klasa która obecnie jest w top 3 jesli chodzi o pvp 1v1.
Ale wiadomo, po awaku wszystko moze sie zmienic, bo taki warrior i berserker bardzo zyskują po "Przebudzeniu"
Pytam sie bo porpostu slyszalem ze tamer szybko farmi a meczy mnie warrior i zarabianie nim kasy czesto gine wiem ze to wina mojego sprzetu ale szukam czegos szybszego do farmienia
Ja nie wiem jaki jest sen nerfienia czy buffowania postaci przed awakening'iem? Oczywiście nie mówię tutaj o Bladerze, bo on na buffa zasługiwał. Oglądając ostatnio twitcha gdzie koleś grał na KR (59 lvl), to mówił, że u nich Berserker na 1v1 koksi niemiłosiernie. Oczywiście najpierw dodał, że największa rolę odgrywa Gear, później skill i lvl, a dopiero potem klasa. Ja przyznam się przyznam, że o tych Berserków się obawiam Nie dość, że ich awak wygląda kozacko, to na dodatek wczoraj dostali buffa i większość Berserkerów ma po +3k hp
To samo mówią o sorce, moim skromnym zdaniem - zależy od gearu i tyle. Teraz też tak jest, nie ma zależności.
Kolejnym elementem jest fakt iż u nas bladera skopawszy bo dodali go kompletnie innego niż powinni, bo zmiany dopiero mają sens przy awakeningu... zobaczymy jak się dalej to wszystko potoczy.
Hej, mam 2 pytania:
1. Jakie zbroje/bronie wprowadza Valencia?
2. Istnieje Koreański database BDO?
Hej, mam 2 pytania: 1. Jakie zbroje/bronie wprowadza Valencia? 2. Istnieje Koreański database BDO?
Tu masz wszystko http://bddatabase.net/us/
Dojdzie nowe biżu, pasek i offhand.
Mam jeszcze jedno pytanie. Dla sorcerera do PvP, lepsza będzie Yuria czy Liverto?
Sorc Kazarka------->Liverto------->Yuria
Mam pytanko czy jest jakikolwiek sens zabawy w trade routy pomiedzy miastami? Czy raczej nie warto sie w to bawic? I brac sie za lowienie?
Teraz tak zbuffowali grind, że te 2 rzeczy nie mają zbytnio sensu.
W 4h z dobrym pt na sausanach wyciągniesz z 15kk.
Ja mam dosc nurtujące mnie pytanie, chodzi o lvl i grind na niższych spotach. Jeśli mam 55 lvl i grinduje witchke na szkieletach to czy mam zanizony drop wzgledem np 50-54 lvla ? Dodam rowniez ze kolor mobkow jaki mam jest szary.
Pozdrawiam
Moim zdaniem lvl nie ma wpływu. Dlaczego? Nawet jak pójdziesz na mobki, które mają 15 lvl, to mając 55 będą ci lecieć itemy.
Ja w studni już kilka ringów dorwałem na 55 lvl'u.
Ostatnio 2 spaliłem mając 31 fs ;s
Ja mam dosc nurtujące mnie pytanie, chodzi o lvl i grind na niższych spotach. Jeśli mam 55 lvl i grinduje witchke na szkieletach to czy mam zanizony drop wzgledem np 50-54 lvla ? Dodam rowniez ze kolor mobkow jaki mam jest szary. Pozdrawiam
Nie ma wplywu, przynajmniej nie na moby lv 48-50(witch) jak masz 56
Moim zdaniem lvl nie ma wpływu. Dlaczego? Nawet jak pójdziesz na mobki, które mają 15 lvl, to mając 55 będą ci lecieć itemy. Ja w studni już kilka ringów dorwałem na 55 lvl'u. Ostatnio 2 spaliłem mając 31 fs ;s
Tak wiem ze mam szanse na drop z mobkow na spotach ktore maja 15lvl~~ ale jednak ta szansa jest duzo mniejsza (CHYBA). Spot na Helmach aktualnie mam na 8 poziomie i dropnela mi tylko jedna scarla i to w momencie gdzie nie mialem nawet lucka na 5 wiedzy o mobach i spota podniesionego, od tamtego momentu sporo czasu minelo wiec trudno to wszystko okreslic....
Jak w tej grze przywołać tego osła co się dostaje?
Jak w tej grze przywołać tego osła co się dostaje?
Musisz iść do stajni i go wyciągnąć.
Pytanie czy go zarejestrowałeś w stajni?
Oby ta valencja dala troche powiewu nowosci i do 15 utrzymala i zeby te siege przy obecnym "braku balansu klas" byly w ogole z sensem, to sie gildie beda trzymac, jak nie to slabo to widze.
taaa i te 80% rangerek i 19% sorcerek w wojnach o nody
Jakby ktos byl zainteresowany postacia wizzem to zapraszam na targowisko do mojego tematu.
@Ulferius, odnosnie "58" jak pisalem posta to u nas mieli "prawie 58" tzn 57 z % powyzej 50%, gram w GRINDZIE. I nadal stoje przy tym co pisalem, sam mam (57lv, MoS/witch duo, tree belt spirit+1, ogre ring, liverto, grunil Ulti). Bgh. gloves wlasnie ogarnalem czyste, tylko czekam do "patch notes" bo jakby dali mozliwosc upgradu powyzej 15 to wole w to na razie zainwestowac niz tracic 150-200 mem. fragm + stony na "same glovsy". __ Ja nie jestem "cebulowaty", jezeli takie odniosles wrazenie po moich postach. Ja prostu uwazam ze ta gra nie jest dla casuali i tym sie kieruje w moich odp/poradach. Tutaj PvE content(tj bossy itd.) jest slaby bossy sa tragiczne, a cale te nody/fishing - ktorego ja osobiscie nie uprawiam bo generuje mniejszy zysk niz grindowanie (przynajmniej przy moim online, nie wiem jak przy 3-4h) jest najwyzej sredni bo zeby ograniczyc ilosc botow wylaczyli mozliwosc tradowania. Nastepna sprawa, ktos mi tu zarzucal ze ja sie "pusze" bo juz mowie kto bedzie mial zamek. No coz, patrzac po tym ze w mojej gildii osoby z ponizej ogre ringa/duo jewsow i 57 ~(~ +/- daje tj procentowo 56.60/70%-57+, zeby nie bylo) to mniejszosc, a duzo klanowiczow ma juz kase odlozona i materialy na +17/bossy armor to .... l Przewaga gearu daje nam tyle, ze tak jestem na 100% pewien ze my zamek bedziemy mieli.
Quaku teraz to sam sobie w kolano strzeliłeś.
Niezłe farmazony pisałeś , Grindy heh.
Ignacy Krasicki ciągle aktualny.
"Był młody, który życie wstrzemięzliwie pędził;
Był stary, który nigdy nie łajał nie zrzędził;
Był bogacz, który zbiorów potrzebnym udzielał;
Był autor, co się z cudzéj sławy rozweselał;
Był celnik, który nie kradł; szewc, który nie pijał;
Żołnierz, co się nie chwalił; łotr, co nie rozbijał;
Był minister rzetelny, o sobie nie myślał;
Był nakoniec poeta, co nigdy nie zmyślał.
A cóżto jest za bajka? wszystko to być może;
Prawda; jednakże ja to między bajki włożę."