Black Desert JP (Japonia) - Guide

Powiem szczerze ze nie spodziewalem sie tak dobrej optymalizacji ^^ stałe 60fpsów ciagle na średnio wysokich przy full hd.

Mój sprzęt ma 6 lat. 40-50fps'ów na full detalach w full hd. Mnie wkurza to "automatyczne chodzenie" i na koniu się jeździ strasznie... dziwnie. Poza tym jestem mega zaskoczony i bardzo zadowolony :D

Siemka, otóż dzisiaj chciałem sobie odpalić Black Deserta. Pobrałem brakujące pliki odinstalowałem tamtą wersje i zainstalowałem na nowo. Podczas próby uruchomienia gry wyskakuje mi taki błąd:

3d9yfa.jpg

Natomiast podczas próby patchowania gry do języka angielskiego wyskakuje coś takiego:

mo5wdb.jpg

Haxior, jakbyś miał jezyk japoński wgrany w system to mógłbym spróbować przetłumaczyć :/

Mój sprzęt ma 6 lat. 40-50fps'ów na full detalach w full hd. Mnie wkurza to "automatyczne chodzenie" i na koniu się jeździ strasznie... dziwnie. Poza tym jestem mega zaskoczony i bardzo zadowolony

To co ty za 6letniego smoka masz kolego ze grasz na full? :D

Maksst, wgrałem i nic nie dało. Nadal są dziwne znaczki :/

Siemka, otóż dzisiaj chciałem sobie odpalić Black Deserta. Pobrałem brakujące pliki odinstalowałem tamtą wersje i zainstalowałem na nowo. Podczas próby uruchomienia gry wyskakuje mi taki błąd:Natomiast podczas próby patchowania gry do języka angielskiego wyskakuje coś takiego:

Jesli chodzi o patchera to mozesz zroic recznie

1. Wejdz do Folderu z gra

2. Utwórz Foldery stringtable/jp

3. Wchodisz do folderu JP i wypakowujesz tam pliki z polonizacji. I będzie działało.

Jesli chodzi o błąd gry nie mam pojęcia co to jest. Sądząc po ulożeniu komunikatu to jest ten błąd:

Ednv3Mo.png

Kolega znalazł na to FIX:

Dobra Deska poradziłem sobie. Błąd ten oznacza niekompletność plików. Niewiem czemu ale pliki paz od 307 do 2323 mi popsuło. DLaczego on chce pasy na FTP
Maksst, wgrałem i nic nie dało. Nadal są dziwne znaczki :/

Hahaha xD

Mu chodziło o to że jak wgrasz Japoński zamiast tamych znaczków będzie po Japońsku i wtedy zrób Scerana i wrzuć tutaj to on pomoże CI przetłumaczyć komunikat. :)

To sobie pograłem ;/

Dobra normalnie jakieś jajka co zrobić w 1 misji lern the basics z tym strachem na wróble :> ide do niego używam skili i nic sie nie dzieje

Witam, mam identyczny błąd jak użytkownik Haxioor podczas odpalania gry. Prosiłbym o pomoc :)

W pierwszej misji musisz uzyc potiona z plecaka :D

Kurcze straszne cofki mam. Nie dam rady dojść do oddania questa. A ludzi tyle, że nie zdążysz się obejrzeć, a już Ci moba zabiorą. :D

Na razie zrobię sobie przerwę, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, może poza jednym aspektem, mianowicie fabułą, chociaż mam nadzieję, że i ona sie później rozkręci. :)

Witam mam taki problem, że gdy odpalam BlackDesert_live.exe wyskakuje mi najpierw komunikat

bu4UmSH.jpg?1

Następnie po wciśnięciu ok:

dVnKmVh.jpg?1

Grę najpierw pobierałem z linków bezpośrednich przez flashget później przez torrent i nadal to samo. Gdy odpalam gre przez stronę wywala mi pobieranie właśnie tego pliku (BlackDesert_live.exe).

Masz niekompletną ilość plików .PAZ lub są one uszkodzone.

To raczej nie to mam strzałki do stracha na wróble czyli mam coś z nim zrobić :>

Edit:

niet nic mi się nie wyświetla, prócz pierdólek jak wejść do menu, jak zmienic postawe, usiąść itp.

Masz niekompletną ilość plików .PAZ lub są one uszkodzone.

Też tak myślałem, że to wina tych plików, ale pobierałem gra 2 razy z innych źródeł i taki sam cyrk?

To raczej nie to mam strzałki do stracha na wróble czyli mam coś z nim zrobić :>

U góry ekranu pokazuje Ci jaką kombinacją skili masz użyć na strachu tzn. jak zakatować takie szkolenie ... Pisze Np. Krok 1 Użyj lewego i prawego przycisku myszy. Musisz atakować tymi kombinacjami i zalicza CI Questa.

Siema wszystkim. Wie ktoś może jak uporać się z tym problemem? Gra normalnie działa ale próba instalacji patcha kończy się takim czymś a przydało by się troche angielskiego bo krzaczków niestety czytać nie umiem :P. Szukałem wszędzie na necie ale bez skutku.

Siema wszystkim. Wie ktoś może jak uporać się z tym problemem? Gra normalnie działa ale próba instalacji patcha kończy się takim czymś a przydało by się troche angielskiego bo krzaczków niestety czytać nie umiem . Szukałem wszędzie na necie ale bez skutku.

miałem ten sam problem zrob tak 1 wylacz patchera > 2 wlacz gre > 3 wylacz gre > 4 odpal patchera i powinno juz dzialac

No to tak - Verlix6 - Też miałem ten błąd - grę wypakowałem ręcznie, stworzyłem wpisy rejestru, a uszkodzone PAZ'y pobrałem od DeSkI z serwera (Linki 1 poście)