Black Desert JP (Japonia) - Guide

To po grzyba ja to poprawiam T-T

To po grzyba ja to poprawiam T-T

Wpadłem na to przed chwila ze excel ma taka funkcje jak zamień :)

@Edit

Jak będzie już wystarczająca dużo tekstu przetłumaczonego wówczas wrzucę to na wersje KR i pokaże wam efekty :)

Sam aktualnie tłumacze i zachęcam wszystkich, jak będzie nas 50 i każdy przetłumaczy 50 lini to już mamy 2500 linii przygotowanych :)

Oczywiście przygotowuje skrypt który przy ładowaniu gry pokaże wszystkie niki graczy którzy robili polonizacje gry :)

@Edit 2

Odblokowalem tabele KR i EN, teraz mozna kopiowac juz tekst z tych tabel

Tłumacząc tą grę, już mam wyobrażenie co można w niej robić :D Idzie nam szybciej niż myślałem.

Ja bym proponował, jeśli ktoś nie jest pewny tłumaczenia, dać tabelce czerwone tło z informacją w nawiasie.

mam problem google translate nic nie robi po wpisaniu pisma odręcznie teoretycznie powinno coś wyszukać a tu nic

Sprawdzałen na chromie i FF restart pc był

Ty wiesz, że mi też teraz nie? xD

Może jakiś błą ze strony google. :D

Ja z kolei mam pytanie, skąd wiadomo które piki "paz" sa uszkodzone. Powinien się chyba jakiś komunikat pojawić.

Mi pokazało się tylko to.

http://scr.hu/1m1e/cjin4

Czyli rozumiem, że wszystko w porządku?

Dołączam się do tłumaczenia! Tesktu jest sporo,ale jak zbierze się nas wystarczająco dużo,szybko się z tym uporamy!

Btw.Ktoś wie jak przetłumaczyć te cholerne "nodes"? <_<

Trzeba było dać wcześniej w pracy d*pie po 12h przed kompem i się nudzę to był porobił, teraz wracam do pracy 7 więc zostawcie coś dla mnie do tłumaczenia :D

Nezcha - tłumacząc z Japońskiego:

Instalacja Black Desert została ukończona. Proszę kliknąć poniżej (zostanie otwarta strona) aby uruchomić grę za jej pomocą.

Czyli wszystko ok.

Wiesz co, "nod" to kiwniecie głową, skinienie, ale nie wiem czy pasuje. ;/

@Maksst

Dzięki wielkie. To teraz zangielszczenie ^^

Oczywiście ja też swoje dorzucam w tłumaczeniu. Jednakże, błędy co niektóre są przerażające

A co zrobić z takim fantem?

Mictlan

Tłumacząc z JP

>Rejestracja użytkownika

>Wystąpił błąd podczas rejestracji.

Nie rozumiem bo nie znam kliku znaków (coś o przechwytywaniu i jakimś problemie...)

Prosimy o ponowną rejestrację użytkownika po upływie 24 godzin.

Serdecznie przepraszamy.

Ja z Maksstem męczymy od jakichś dwóch godzin te tabele. Niektóre błędy co najmniej rozbawiają :D

Wystarczyło użyć inny VPN, ja nie mam siły na weryfikację, te krzaczki mi się zlewają, to chyba nie czas na zabawę z tym :P

Stan na godzinę 03:08

2284 z 7636 tabel zostało przetłumaczonych.

To prawie 30% przetłumaczonej gry na język polski. Oby tak dalej!

To nie jest 30% gry... To jest 30% podstawowych funkcji gry :0

Ma ktoś jakiś pomysł z tym translate.google.com ? To chwilowy błąd, że nie wyszukuję liter po piśmie, czy tylko ja mam coś skopane ?

Próbuje od wczoraj wieczorem i nie działa, restartowałem pcta, sprawdzałem na 2 przeglądarkach FF i Chrome

@Kaitokun

W zasadzie wszysto oprócz questów, a te są najmniej ważne ;)

@Ukryty

Mi też nie działa, sypnęło się coś z Google.

Poprawiłem około 500 Lini kodu z powodu przesunięcia /n i tłumaczenia tego co jest w < > i { } :P

lol kto tłumaczy kody systemowe? :D W chwili przerwy między maturami z angola też coś teraz skrobnę :P

--

Wie ktoś jak tłumaczyć wkońcu to node? Węzeł? Lokacja? Czy jak ktoś tam wcześniej pisał Złoże?

--

Przetłumaczyłem ~60 linii. A teraz spadam na maturkę :D