Black Desert JP (Japonia) - Guide

Ja nadal jestem za tym, aby nie iść w dosłowne tłumaczenie. Może w Korei Poł. mówi się "węzeł"/"szlak". Najlepiej poczekać do bety i zobaczyć do czego się to odnosi; ew. przetłumaczyć po prostu jako ''lokalizacja''.

^ Up.

Dlatego wszystko wyjdzie w praniu.

Pamiętaj że jest to tłumaczenie z 2 ręki :)

Raczej wątpię że ktoś to tłumaczy z japońskiego :D

~Przetłumaczyłem 100+ linijek.

@UP

To koreański! Wiem, że się czepiam szczegółów, ale ludzie nawet nie odróżniają takich podstawowych info czy tekst jest w języku chińskim, koreańskim, a może japońskim? ;)

Toż to bardzo łatwo poznać :lol: nawet bez znajomości którego kolwiek z nich

^ Koreańskim?

Znaczy tak, ja nawet na nie zbytnio nie spojrzałem. Myślałem że Deska wziął pliki japońskie 0_0

Japoński - ładne, proste znaczki, gdzieniegdzie trudne

Koreański - dziwne, pod kątem prostym znaczki

Chiński - super napaćkane znaczki, których nie idzie odróżnić

^ Koreańskim?Znaczy tak, ja nawet na nie zbytnio nie spojrzałem. Myślałem że Deska wziął pliki japońskie 0_0

Oryginalne pliki do wersji JP wyglądają tak: (to jest kilka lini tylko kodu )

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SBhr0lAJpoBwC6nOuKslLRhX7T2VcC-kZZpEThKLAu0/edit?usp=sharing

# na poczatku kolumny np:

#~StringFormat

Oznacza wyłączenie kolumny. Gdy tego plotka nie ma wówczas kolumna jest włączona. Gdy patcher będzie Gotowy, w zależności jaki język wybierzecie grę będzie można mieć po Koreańsku, Japońsku, Angielsku lub Polsku.

Wówczas w odpowiednich kolumnach usuwany jest # tak jak w powyższym przypadku w kolumnie ~PL nie ma znaku " # "

Jak uruchomić ten launcher?

Cały czas jak uruchamiam plik kieruje mnie na stronę i nic się nie dzieje -.-

Bo gra startuje dopiero w piątek. :D A przenosi Cię na stronę, bo przez stronę się uruchamia.

yyy pomyliły mi się dni -.-

Według mojego kalendarza jest dziś 8.

Nvm. Dzięki za info...

Wgrałem aktualne tłumaczenia na serwery KR.

Aby pokazać co jeszcze wymaga przetłumaczenia zrobiłem tak ze tekst jest albo w języku polskim albo w języku koreańskim. Ponieważ gdyby był Polsko/Angielski wtedy tego tak nie widać będzie :)

Oczywiście Questy, skile są po Angielsku bo to jest z Tabelki LanguageData

Aczkolwiek Sporo jest już przetłumaczone :) oczywiście nie jest to wszystko, wiele rzeczy jest przetłumaczonych w późniejszych etapach gry.
Zapraszam do Seansu :D

Świetna robota chłopaki, lecimy dalej :D.

^Deska

Nasze dziecko powoli ożywa ;______;

wow, naprawdę dobrze to wygląda. Nie mogę się doczekać jak będzie to wyglądać gdy zostanie to przetłumaczone w 100% :D

I po poprawkach byków które wyjdą w praniu ^^,

Aktualnie przetłumaczono 4867 / 7636 Lini to jest 63% podstawowych informacji :)

DeSkA mam do ciebie pytanie. Jak wygląda u cb sprawa z fps i na jakim sprzęcie grasz. Bo zastanawiam się czy będzie mnie stać na płynną grę

Na średnich detalach mam około 30-50 FPS, i3 4130 , 8gb RAM, gf750Ti

Ok dzięki deska za tutka już wsio działa konto jest, a gra się instaluje.

Dkoro tobie tak dobrze działa to u mnie powinno chodzić podobnie, więc sie nie ma co martwić na zapas

To w takim razie powinno mi chodzić na średnich-wysokich płynnie ^^