Miałem coś potłumaczyć, ale dopiero co wróciłem i jestem niesamowicie padnięty, tak więc na dziś dla mnie koniec zabawy z angielskim Jeśli do jutra jeszcze coś zostanie, to od rana przejrzę i potłumaczę
Black Desert JP (Japonia) - Guide
Porównałem słowniki do wersji Koreańskiej i Japońskiej i wyszło, że wersja Koreańska ma jeszcze dodatkowych 196 linii do wczorajszego Patcha.
Niestety nie jestem zdolny teraz sprawdzić które to linie ponieważ, musimy pierw dokończyć tłumaczenie tego co mamy teraz dopiero wtedy będę widział które linie nie są przetłumaczone.
Gdyby był ktoś zainteresowany to tutaj jest zaktualizowana tabela pod wersje KR, jednak to tylko informacja
Jak skończymy to to porównam te dwie tabele i będziemy wiedzieli które linie trzeba jeszcze przetłumaczyć
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dQq_ubCLFvtk7vIocCdXUEaLMsV18rCR4mPMHDrc-Ho/edit?usp=sharing
Zapraszam wszystkich do tłumaczenia którzy umieją angielski i grali w gry mmorpg
DeSkA, po moim podliczeniu w Excelu, przetłumaczonych tabel jest 4385 z 7636. To daje 57% przetłumaczonego tekstu. Nie wiem jak Ty to sprawdzałeś
Jak mogę pomóc w polonizacji ? wystarczy że tam coś przetłumaczę (bez PL znaków rozumiem?) i co wtedy? to wszystko czy trzeba coś jeszcze kliknąć aby zapisać udostępnić czy coś innego ?
edit: dobra już wiem co i jak, nie będę pisać PL znaków bo większość tekstu i tak nie ma PL znaków, więc po co zamieszanie robić
Według wiki: http://blackdesert.swiki.jp/
5月8日(金)9:00 オープンベータサービス開始!
Czyli
Tokyo (Japan) Friday, 8 May 2015, 09:00:00 JST UTC+9 hours Warsaw (Poland) Friday, 8 May 2015, 02:00:00 CEST UTC+2 hours
Takie pytanko tłumacząc natknąłem się na takie cuś :
If you are Level 48 or higher, you can awaken your skills to give them additional effects.
Co mniej więcej po tłumaczeniu brzmi :
Jesli masz 48 Level lub wiecej, mozesz przebudzic swoje umiejetnosci aby dac im dodatkowe Efekty.
O co chodzi z tym "przebudzaniem " skili ?
Piszę "przebudzić" ale bardziej chodzi o to że możesz dodać jakieś bonusy do swoich skilli. "Jesli masz 48 Level lub wyzszy" nie więcej
Piszę "przebudzić" ale bardziej chodzi o to że możesz dodać jakieś bonusy do swoich skilli. "Jesli masz 48 Level lub wyzszy" nie więcej
Taa tak się skupiłem na tym przebudzeniu że sam taką bzdurę napisałem.. ;x Szkoda gadać Polska język trudna język
wiadomo o której jutro godzinie startują serwery ?
wiadomo o której jutro godzinie startują serwery ?
4 posty wyżej jest informacja ;x
Według wiki: http://blackdesert.swiki.jp/ 5月8日(金)9:00 オープンベータサービス開始!CzyliTokyo (Japan) Friday, 8 May 2015, 09:00:00 JST UTC+9 hours Warsaw (Poland) Friday, 8 May 2015, 02:00:00 CEST UTC+2 hours
Dobrze by było gdybyśmy dziś sprężyli się z tym tłumaczeniem na jutro.
4782 Lini jest Aktualnie przetłumaczone
Zostalo: 2854 + 200 po patchu.
Dobra, DeSkA wiesz coś o dostępnych serwerach na starcie?
Dobra, DeSkA wiesz coś o dostępnych serwerach na starcie?
Nie czytalem nic , jestem terz w pracy i tlumacze w wolnych chwilach.
Wroce do domu to postaram cos poweszyc.
Powiedz mi czy "mileage" to waluta w IS ? tzn w PA bo tłumacząc to
You can use mileage in the Pearl Store to buy boss summoning books.
Na PL wychodzi mniej wiecej :
Możesz użyć mileage w sklepie Pearl by kupić Scroole przywołujące bossy.
Więc albo błąd z tłumaczenia koreańskiego albo tak nazywa się waluta z IS.
// Lub ja źle tłumacze i mój błąd ;x
mileage jest to 3 waluta w grze. Otrzymuja sie ja za osiagniecia i codzinne daily questy. Ale kupuje sie przedmioty za nia w sklepie premium.
Jak zobaczysz moj filmik z polonizacji , tam jak otieracm plecak na dle masz waluty i jest taka ikona " M" to jest wlasnie ta waluta.
@Edit
Właśnie Peklo 5000 lini
mileage jest to 3 waluta w grze. Otrzymuja sie ja za osiagniecia i codzinne daily questy. Ale kupuje sie przedmioty za nia w sklepie premium.Jak zobaczysz moj filmik z polonizacji , tam jak otieracm plecak na dle masz waluty i jest taka ikona " M" to jest wlasnie ta waluta. @Edit Właśnie Peklo 5000 lini
Wybacz tłumacze w pracy i nie mam zbytnio jak ogl filmików a nie pamiętałem czy tak się nazywa dokładnie
Widze sporo ludzi w pracy tlumaczy jak ja i Ty . Hehehe
5134 Lini jest przetłumaczonych, idziemy pelna para
Teraz zostaly najgorsze bo najdłuższe linie z kolorkami =.=
Coś wiadomo drodzy Gracze? Nie mogę się zarejestrować gdyż, wywala mi elegancko błąd - Dotyczy Konserwacji serwera, wiadomo kiedy będzie to działać ?
Coś wiadomo drodzy Gracze? Nie mogę się zarejestrować gdyż, wywala mi elegancko błąd - Dotyczy Konserwacji serwera, wiadomo kiedy będzie to działać ?
Zadziała pewnie jutro bo jutro jest beta