Witam, zaczynam właśnie przygodę z BDO mam 26lv i mam do was parę pytanek początkującego gracza…
- Jak tutaj jest z wierzchowcami - Czy muszę każdorazowo do niego ‘‘wracać’’ bo oddaliłem się od niego i ślad po nim zaginął , gdzie kupić te wierzchowce od graczy czy od npc? Czy jeśli ja zginę wierzchowiec również? I ogólnie prosił bym o jakieś porady/tipy jeśli chodzi własnie o ten system.
- Jakie itemy sprzedawać/zostawiać na początku ?
- Czy są jakieś ustawienia skili/interface, które pomagają w rozgrywce?
- Czy każde miasto ma swój oddzielny marketplace i magazyn, czy jest jeden ogólny?
- Korzystać narazie z eq które dostajemy za questy, czy na jakimś poziome lepiej już zainwestować w coś od graczy?
- Czy opłaca się robić questy inne oprócz tych, które dostajemy od ''czarnej kulki ‘’ xd?
- Jakie aktywności polecacie początkującemu ? Lepiej lecieć do przodu z questami, czy zatrzymać się na określonym poziomie?
- Jakie itemy mają swoją wartość / są użyteczne / głownie nimi się handluję - chyba wiecie o co mi chodzi… (No chyba, że nie ).
- O co chodzi z tymi socketami w broni?
- Na którym poziomie zacząć starać się powoli ulepszać swój ekwipunek, bo dostałem jakiś czarny kamyk z questa do ulepszania tylko u tej czarnej kuli xd
- No i w ostatnim punkcie, możecie napisać mi to co uważacie za istotne jeśli chodzi o rozgrywkę , na czym powinienem się skupiać, bo wiadomo o wszystko nie da się zapytać.
Trochę tego jest, ale z góry dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas.