Wie ktoś kiedy Dark knight wejdzie ?
Black Desert - NOWOŚCI
Może mi ktoś wyjaśnić dokładnie o co chodzi z tym Fame ? jak podnosi pkt itd ?
Fame jest skierowany do starych graczy, tych bardzo długo grających... by mieć max fame z combatu trza mieć 11 postaci na 56 i jedną na 60. Maxa z life i energii nawet nie chce znać bo wiele ludzi go nawet nie ma... i nie jest blisko. Fame jest mało znaczącym elementem gry. Można za niego max uzyskać 1,75mln dziennie i boosta dla postaci niskolvlowych 100%.
Element nie godny większej uwagi.
Wie ktoś kiedy Dark knight wejdzie ?
Jak wyjdzie to będzie... nie oczekiwałbym rychłego ukazania się.. może marzec...
a to spoko czyli zajmę się czymś innym :
jak człowiek siedzi w danym temacie sporo czasu widzi taką fajną sinusoidę odnośnie ich super nastawienia do gry, ich filmiki na YT etc. czasami mam wrażenie, że wpierw ktoś im zapłacił by zrobił hejt potem hype ;] ... ale cóż.. pamiętacie ten film... który obijał się trochę o tą stronę ... mówiąc jakie to BDO jest złe !!
To teraz nagle ów pan stwierdził, że:
Cytat na pl "Jeśli spytacie mnie, czy gracz, który wyda tysiące euro stanie się mocniejszym graczem od innych i muszę odpowiedzieć: NIE, gra jest bardziej Graj by Wygrać niż Zapłać by Wygrać... a gracze z topki mają za sobą ponad 3000 godzin ciężkiej pracy nad swoimi postaciami... "
Kto mial matme w szkole, dobrze o tym wie. Uposledzeni dalej krzycza p2w, bo ktos moze zarobic w tydzien 125kk za jedyne 750 euro :D.
Ja tam właśnie zarobiłem na word bossach w 8 dni 150kk siedząc tylko po 3h dziennie + weekend 8h ?
Dark Knight Awakening !!
Teraz czekać.. i zbierać boxy z bossów na bronie..
Wie ktoś czy liverto będzie long sword czy jakies nowe wejdzie ?
iz nwm czy zostawiac boxy - miejsca mało w magazynie
Całkowicie nowe bronie, jedynie offhand chyba ten sam co u Berserkera
No bo prawda jest taka, że bdo z każdym patchem z każdym większą aktualizacją jest grą coraz lepszą
Do tego te daily rewardy same w sobie zachęcają do gry. Ja ogólnie od października nie mam czasu na grę - prawdopodobnie wrócę dopiero w marcu/kwietniu do aktywniejszej gry, ale to w niczym nie przeszkadza, bo gear sam się robi.
Aktualnie tylko loguje się na godzinę i wychodzę, a gear wygląda tak:
Oczywiście te eq nie jest jakieś mocne, ale cały czas progres jest, a praktycznie nie gram ^^
Mam nadzieje, ze w marcu/kwietniu już wyjdą Elfy, to lecimy do 60 lvl'a.
To chyba twoje eq za czasów , gdy jeszcze nie wchodziłeś na grę tylko na godzinę ;p
ja też bym takie chciał XD
coś na temat dzisiejszego dodatku ktoś się wypowie ? np. gdzie znajduje się NPC statek którym będzie można przepłynąć ocean ?
proponuje nacisnąć "O" i w sugestiach masz całą rozpiskę Q
SoftCap nie zostanie podniesiony jeszcze sporo czasu
Witaj w ''Epheria port'' stoi na dziedzińcu NPC trzeba z nim pogadać ( koszt 1000 amity ) daje jakiś quest, jest ruch obok niego to prawdopodobnie ten quest na statek
Wczoraj próbowałem przepłynąć ocean tym najlepszym statkiem za 3 mln. klęska totalna zaatakował mnie jakiś stwór , statek poszedł na dno tylko tyle miałem szczęścia że miałem teleport do miasta , podobnie jak na pustyni nie wiadomo w którą stronę płynąc, jedynie co zauważyłem pod wodą można zobaczyć na jakiej pozycji jest słońce.
Następny śmiałek
@Calvex Czekasz aby Softcap podniesli ?
Haha, serio nie mam czasu na grę. Od października nawet ryb nie łowie, a beke ciśniecie xDDD
No i ogólnie jak sobie pomyślę, że mam expic na piratach, albo foganach, to serio odechciewa się grać. Czekam na nowe spoty. Z tym eq, chyba na początkowych lokacjach w kamasilve nie będzie, aż tak źle, ale zobaczymy.
Co do pustyni, to możesz sobie kompas na 3 dni kupić.
Test Speed
Jak ktoś uczynny ma chwilę, to mógłby odpowiedzieć na parę pytań.
Grałem od samej premiery aż do Mediah prawie w trybie nolife. Później przerwa przez brak czasu (i zmianę polityki wydawcy), nawet nie logowałem się po daily. Myślę jednak, że wrócę sobie to semi-casualowego grania jak już wyjdzie nowa klasa.
Tutaj zaczynają się pytania.
1.Co przygotować sobie przez ten ~miesiąc, który został do premiery, poświęcając ~godzinę dziennie? Mój crap gear + zapasy:
Value packów mam 2 miesiące do odebrania na stronie + 2 7dniowe in game, więc to akurat nie będzie problem.
2.Mogę też władować ~200zł na start. Co teraz warto kupić z itemszopa? 4 pety mam już, krzaka nie kupię, bo brzydki.
3.Broń do dark elfa chyba będzie nowa? Off-hand też?
4. Były jakieś zmiany w life skillach? Da radę nową postacią wbić fish/farming/gathering na znośny poziom grając, jak już wspominałem, casualowo?
5. Mam też 5-6 postaci, limit energii 180. W jakiego noda pakować się opłaca przez ten czas? Jedyne co mam to hexe sanctuary na 9lv, bo fajnie się farmiło kolczyki tam.
Tak w skrócie: "Panie premierze, co robić do marca?"
Haha, serio nie mam czasu na grę. Od października nawet ryb nie łowie, a beke ciśniecie xDDD No i ogólnie jak sobie pomyślę, że mam expic na piratach, albo foganach, to serio odechciewa się grać. Czekam na nowe spoty. Z tym eq, chyba na początkowych lokacjach w kamasilve nie będzie, aż tak źle, ale zobaczymy. Co do pustyni, to możesz sobie kompas na 3 dni kupić.
To cie kolego zmartwie... Czesto rozmawiam z Kr streamerami. Kamasilve Na 61 z op dp/ap nie da sie solowac.
Mozna tam isc w mocnym pt, exp leci wowczas ok.... Ale poniewaz silver w przeliczeniu osoba/hr jest slaby to nikt tam nie siedzi wszyscy 61 grindza Na pustynii.... xD takze nie mass Na co czekac.
Nie wiadomo Na razie czy tak bedzie czy de facto zamysle tworcow zrobili kamasilve(content Na przyszlosc) I bedzie sie tam siedzialo 62/63+.
W kazdym razie min. Najblizsze 6mc nadal pustynia(jestesmy w plecy pare msc za.korea)
Z dobrych wiadomosci poszla pierwsza latka optymalizujaca w korei pozwala wylaczyc all zaparkowane konie oprocz twojego I pare tam rzeczy przez co jest troche lepiej. Najwazniejesze, ze widac ze cos robia, bo wiele film mowi ze pracuje nad optymalizacja i tyle.
Osobiscie uwazam ze ich wysilek poprawi fpsy w miastach, ale Na mass pvp to moze o 1-5 klatek. Tutaj trzeba by albo ograniczyc liczbe osob, bo o wylaczeniu animacji nie ma mowy, ew. Sprobowac usprawnic wykorzystanie nowych kart 9xx w zwyz, ale tego typu rzeczy wymagaja optymalizacji calego silnika takze wrzuce go na lists zyczen.
gralem w l2, aiona I aa I powiem, ze tutaj nie ma Na co liczyc jedynie ograniczyc liczbe ludzi /mape Na siege nodach.
Na mocnym sprzecie ma sie obecnie 15 fps w l2 bylo by to grywalne tutaj srednio przez combat... Ale zobaczymy, niestety walki powyzej 100 os w jednym miejscu to za duzo