Black Desert - NOWOŚCI

Materiał potrzeby do budowy Epheria Sail Boat :o

02e243fdd479.jpg

Jak ktoś uczynny ma chwilę, to mógłby odpowiedzieć na parę pytań.

Grałem od samej premiery aż do Mediah prawie w trybie nolife. Później przerwa przez brak czasu (i zmianę polityki wydawcy), nawet nie logowałem się po daily. Myślę jednak, że wrócę sobie to semi-casualowego grania jak już wyjdzie nowa klasa.

Tutaj zaczynają się pytania.

1.Co przygotować sobie przez ten ~miesiąc, który został do premiery, poświęcając ~godzinę dziennie? Mój crap gear + zapasy: 

http://imgur.com/msnhFdQ

Value packów mam 2 miesiące do odebrania na stronie + 2 7dniowe in game, więc to akurat nie będzie problem.

2.Mogę też władować ~200zł na start. Co teraz warto kupić z itemszopa? 4 pety mam już, krzaka nie kupię, bo brzydki.

3.Broń do dark elfa chyba będzie nowa? Off-hand też?

4. Były jakieś zmiany w life skillach? Da radę nową postacią wbić fish/farming/gathering na znośny poziom grając, jak już wspominałem, casualowo?

5. Mam też 5-6 postaci, limit energii 180. W jakiego noda pakować się opłaca przez ten czas? Jedyne co mam to hexe sanctuary na 9lv, bo fajnie się farmiło kolczyki tam.

Tak w skrócie: "Panie premierze, co robić do marca?"

1.Fishuj na afku i rob disco, w godzine nic nie nabuchasz.

2. pety conamniej na tir 3, udzwik max ile sie da. Maidy tez sie przydaja, mam osobiscie 3 do AH i na prawde to duza wygoda.

3. nie zagłebialem sie w temat

4. 55 to sie wbija z zamknietymi oczami w dzien. Energie na te chwile zjada jedynie gatering wiec rob z life skili to na co masz ochote.

5.obejrzyj sobie wszystkie czesci najlpiej

obej

Energie na te chwile zjada jedynie gatering wiec rob z life skili to na co masz ochote.

Nie mów, że processing i alchemia nie już pobierają energii?

Jak jest tym dark elfem to bedzie reskin skillów czy się wysili dali jakieś nowe skille których w grze nie widzielśmy.

Jak jest tym dark elfem to bedzie reskin skillów czy się wysili dali jakieś nowe skille których w grze nie widzielśmy. 

Bardziej sorc jak warrior, ale generalnie hybryda.

Bdb szybki gamestyle, top tier w mass pvp, farma spoczko, 1v1 taki sobie.

W Koreai gracze dostali rekompensate ze problemy z evetem pvp, chodzi o nową arenę chyba 3party na 3party. Rekompensata została dana ponieważ zapisało się o wiele więcej osób niż przewidywano i nie wszyscy brali udział w turnieju. By to naprawić, GMowie rozdali wszystkich zapisanym, uczestnikom i tym którzy się nie dostali, specjalne skórki na Awakening Weapony, nie można ich dostać nigdzie indziej. Opis tej rekompensaty bazuje na wujku goole i translacji z koreańskiego na angielski. Warunki mogą być inne, ale czy to ważne... ciekawe jak u nas będzie z tymi skinami... wyglądają kozacko :D

Fajna opcja została dodana do KR... będzie można sobie extraktować FailStucki i odkładać na później :D CO najważniejsze - dla 90% ludzi na tym forum - item ten został dodany do Black Shmitha a nie do ISa :D

https://www.invenglobal.com/articles/1396

Jak tam pierwsze wrażenia po Strikerze? Ktoś wyczekuje i re-rolluje?

Fajna opcja została dodana do KR... będzie można sobie extraktować FailStucki i odkładać na później  CO najważniejsze - dla 90% ludzi na tym forum - item ten został dodany do Black Shmitha a nie do ISa 

https://www.invenglobal.com/articles/1396

Zapomniales o valk cry,czyli extra fail stackow tylko z item shopa?Nie mozna powiedziec o a i zapomniec o b

Valk Cry nie pojawi się na naszych serwerach więc tak - można powiedzieć o a i zapomnieć o b.

Valk Cry nie pojawi się na naszych serwerach więc tak - można powiedzieć o a i zapomnieć o b.

Nie bo na naszych serwerach nie ma a ani b.A widzac polityke kakao szybciej doczekamy sie calk cry,niz tego drugiego.Wspomnisz moje slowa

Nie bo na naszych serwerach nie ma a ani b.A widzac polityke kakao szybciej doczekamy sie calk cry,niz tego drugiego.Wspomnisz moje slowa

Na szczęście wiesz tyle co zjesz, tak jak wielu wielu innych ludzi głównie nie grających w BDO... bo Ci co grają to chcieli by to mieć to w grze.

Proroctw już tyle słyszałem, że głowa mała...

Na szczęście wiesz tyle co zjesz, tak jak wielu wielu innych ludzi głównie nie grających w BDO... bo Ci co grają to chcieli by to mieć to w grze.

Proroctw już tyle słyszałem, że głowa mała...

Gram od premiery,przestalem na kilka miesiecy i sprzedalem konto jak wprowadzili value pack,niedawno dostalem kod do gry i bawie sie w trading.Wiec to nie jest pytanie czy to wprowadza platne fail stacki ale kiedy,historia lubi sie powtarzac

Ci tylko powiem, że nie w wersji B2P, tak samo jak wiele innych rzeczy, które fajnie by było mieć.. ale no niestety :P.... a f2p odeszło mocno w zapomnienie..

Wraz z dzisiejszym patchem potwierdzono datę przyjścia na świat STRIKERA... wygrzebałem fajny filmik ... polecam :) miło się to ogląda.

No skoro za tydzień wprowadzają strikera, to chyba znów sobie pogram. Ciekawe tylko jakie "przebudzenie" mu wymyślą.

No skoro za tydzień wprowadzają strikera, to chyba znów sobie pogram. Ciekawe tylko jakie "przebudzenie" mu wymyślą.

To samo, nie zmienią jego stylu walki.. możemy się jedynie spodziewać wzmocnienia, dalej będzie kopał i klepał łapkami ;]

To samo, nie zmienią jego stylu walki.. możemy się jedynie spodziewać wzmocnienia, dalej będzie kopał i klepał łapkami ;]

Jeśli faktycznie mieli by pozostać przy kung-fu to mogą mu dać broń typu claw, coś w stylu falcon's talons z Ninja Gaiden. :]

Jeśli faktycznie mieli by pozostać przy kung-fu to mogą mu dać broń typu claw, coś w stylu falcon's talons z Ninja Gaiden. :]

Tylko nie jest to juz matrial arts. Blizej sa rekawice lub kastety. Z takimi fistami nie roznilby sie od ninji.

no przeciez juz pokazali awekningowa bron

beda to wielkie rekawice wzmacniane jakims turbo doladowaniem (przypomina mi vi z lola)