Z tego co wyczytałem to bardzo długo będziemy czekać na premierę tej gry na zachodzie, a szykuje się niezły hit... Nie wiecie może czy będzie dało się grać na wersji koreańskiej? Przez jakieś zmiany IP itd.
Black Desert
Do Koreańskich MMO potrzebne jest KSSN, czyli coś podobnego do naszego PESEL'u. W takim wypadku masz 2 wyjścia, poprosić jakiegoś koreańskiego kolegę/koleżankę, żeby założył ci konto, albo jakoś zdobyć KSSN (ale to jest nielegalne). Do tego jeszcze dochodzą kosmiczne pingi, jeśli się nie mylę.
z pingami bym nie przesadzał, sam grałem w parę azjatyckich wersji (m.in. ówczesny RaiderZ czy Queens Blade Online) i dało się w miarę normalnie grać, tak aby sprawdzic sobie tytul
Cholera z tym KSSN to można zapomnieć o grze na koreańskiej wersji. A czy gra będzie w innych krajach azjatyckich? Chyba tylko w Korei wymagany jest ten KSSN.
Czy podrobienie KSSN dla zagrania naprawdę jest nielegalne?
Ogladalem te filmiki, ktore pojawily sie w newsie pare dni temu i poki co nie ma czym sie zachwycac. Podoba mi sie, ze oprawa graficzna nie jest az tak azjatycka, a bardziej europejska, aczkolwiek jesli chodzi o sam gejmplej, to nie ma czym sie zachwycac. Oczywiscie to byl krotki filmik i pokazal tyle co nic, dlatego moja opinia to tylko kawalek lodu, ktory szybko moze sie stopic pod wplywem ognia, na ktory licze przy okazji kolejnych materialow. Poki co z mojej strony jest chlodno.
Ogladalem te filmiki, ktore pojawily sie w newsie pare dni temu i poki co nie ma czym sie zachwycac. Podoba mi sie, ze oprawa graficzna nie jest az tak azjatycka, a bardziej europejska, aczkolwiek jesli chodzi o sam gejmplej, to nie ma czym sie zachwycac. Oczywiscie to byl krotki filmik i pokazal tyle co nic, dlatego moja opinia to tylko kawalek lodu, ktory szybko moze sie stopic pod wplywem ognia, na ktory licze przy okazji kolejnych materialow. Poki co z mojej strony jest chlodno.
Pierwsze filmiki z Archeage'a też był bardzo europejskie - a jak to wygląda teraz? Latające pandy, bieganie w bikinii po średniowiecznych twierdzach, etc. :] Azjaci inaczej nie potrafią - i to właściwie już dla mnie wystarczający powód żeby nie hajpować.
Hype? A co to wogole jest ? Hehe
Nie warto żadnej gry hajpowac póki co.
A konto do BD może wam założyć koreański kolega z FB.
ja tam zrobilem konto, pokonbinowalem i dziala jak nalezy
niestety faktycznie jest to nielegelne wiec Ciii
Ktos chce pokonbinowac to pw do mnie. Nie bede tutaj linkami rzucal.
Widzę, że temat dawno nie odświeżany.
"We are sorry to announce, that we received mail regarding our project from official black desert online corp. They want me and my team to take down the services. I dont want to get into trouble so i cooperate with their request and take down every content of Black Eagle Project!I am very sorry! You need to wait for the Open Beta of Black Desert in Korea to play the game againThe Open Beta starts this month, maybe you are lucky enough to get access.Regards Yothri"
"Open", ale nie-open dla wszystkich ? Hmm.
Wchodziłem wcześniej na serwer. Teraz jednak go wyłączyli.
Gra miażdzy grafiką i animacjami. Jest to zdecydowanie Next-Gen wśród mmorpgów.
Spokojni mogą być jednak użytkownicy starszych sprzętów, gdyż gra chodzi płynnie nawet na moim 6 letnim blaszaku, przy standardowych ustawieniach, kórych nie zmianiałem w opcjach. Niestety nie mogę się nic wyznać na tych koreańskich hieroglifach.
Otrzymywałem pytania na PM, o to jak założyć konto na daum.net
Dla chętnych, aby pomęczyć się z koreańskimi "hieroglifami":
O ewentualnych VPN-ach, które mogą być potrzebne do gry, nie będę się tutaj rozpisywał.
Przykładowy http://incloak.com/vpn/ Jeden e-mail = 24h test za free. Co do stabilności jego działania - nie mam pojęcia.
Z tego co wyczytałem to bardzo długo będziemy czekać na premierę tej gry na zachodzie, a szykuje się niezły hit... Nie wiecie może czy będzie dało się grać na wersji koreańskiej? Przez jakieś zmiany IP itd.
Z tej gry będzie taki hit jak z Archeage, wszyscy mieli mokro w gaciach przed premierą a potem wielkie rozczarowanie, tak samo będzie z tą chińszczyzną
Ekhm.. To może teraz ja sie wypowiem na temat założenia konta w serwisie Daum. Po pierwsze, KSSN nie jest już dawno potrzebny. Samo konto faktycznie możesz założyć, ale będzie ono działać tylko jako mail itd., jednak gdy chcesz pograć, masz dwie możliwości - albo weryfikujesz konto poprzez sms albo poprzez I-PIN(numer identyfikacyjny w passportach). Nie da się tego obejść, więc pozostają serwisy tj NewGameWay lub przyjaźń z Koreańczykiem. Ja wybrałem to drugie. Powodzenia
@Offtop WeMade, wydawca Icarus Online założył IP Blocka dla ludzi poza Koreą Płd. Jest to spowodowane tym, że następuje ekspansja Japonii - tam również będzie IP Block. Zarówno Europa jak i Ameryka już nie pogra
Ekhm.. To może teraz ja sie wypowiem na temat założenia konta w serwisie Daum. Po pierwsze, KSSN nie jest już dawno potrzebny. Samo konto faktycznie możesz założyć, ale będzie ono działać tylko jako mail itd., jednak gdy chcesz pograć, masz dwie możliwości - albo weryfikujesz konto poprzez sms albo poprzez I-PIN(numer identyfikacyjny w passportach). Nie da się tego obejść, więc pozostają serwisy tj NewGameWay lub przyjaźń z Koreańczykiem. Ja wybrałem to drugie. Powodzenia @Offtop WeMade, wydawca Icarus Online założył IP Blocka dla ludzi poza Koreą Płd. Jest to spowodowane tym, że następuje ekspansja Japonii - tam również będzie IP Block. Zarówno Europa jak i Ameryka już nie pogra
Nie przypominam sobie, abym robił jakieś smsowe weryfikacje, a na serwer CBT3 wchodziłem, więc.. ?
Tak czy siak na hieroglifach nie da się grać. Można co najwyżej popodziwiać krajobraz. I tak trzeba czekać na rosyjską wersję z angielskim patchem językowym.
@mezz
Często jest tak, że konto na CBT nie wymaga weryfikacji. Teraz już niestety tak jest.
Aby dostać się na OBT , trzeba przejść weryfikacje konta, jest kilka możliwości na to, pierw musimy :
1.) zalogowanie sie na strone: https://member.daum.net/home.daum
2.) Wejść pod ten link: >>>Link<<<
3.) Wybieram czy jesteśmy Mężczyzną czy Kobietą
Teraz wybieramy sposób weryfikacji, mamy 2 możliwości tego, pierwszą jest weryfikacja przez Telefon (musimy mieć sim jednej z sieci komórkowych operujących na terenie Korei południowej, jest to opcja po prawej lewej, wybieramy swoją siec i uzupełniamy dane:
Ja wybrałem SKT , ponieważ taka karta posiadam.
Po wpisaniu danych potwierdzamy kod i klikamy OK
Wówczas przychodzi wam kod SMS który trzeba wpisać w okienko i akceptujemy, po udanej weryfikacji mamy coś takiego:
Brawo konto jest aktywne do gry w Black Desert KR OBT
Drugim sposobem jest logowanie sie na jakimś koreańskim portalu nie mam zielonego pojęcia co to jest ale wymagany jest tam potwierdzenie tożsamości w formie skanu dokumentu tożsamości, dowód czy legitymacja co oni tam maja. Wtedy po zalogowaniu na stronie daum z automatu aktywuje ci konto.
Wyśle wam pozdrowienia z Koreańskiej OBT Black Desert!
@up Nic nowego nie odkryłeś. Weryfikacja jest bardzo prosta do uzupełnienia, ale problem stanowi numer telefonu z Korei, który musimy posiadać do poprawnej weryfikacji.
Czyli nic nowego nie dodałeś , chwała boku że cebulaków polaczków nie będzie na serwerach, będzie można spokojnie grać
Nie martwcie się zawsze jest YouTube
Ale jaki cebulak? Moja wypowiedź nie miała wywrzeć negatywnego oddźwięku. Oczywiście, fajnie, że zrobiłeś poradnik, bo większa część użytkowników forum nie wie jak działają koreańskie schematy dt. stron internetowych i rejestracji. Problemem jest to, że pomimo poradnika, mało kto przejdzie dalej i zakończy poprawnie weryfikację ze względu na silne zabezpieczenia. Co do konta - ja sam takowe posiadam i chętnie z Tobą pogram, gdy już wszystko ruszy
Mi karte SK Telecom wyslal znajomy koreaniec i do tej pory mam ja aktywna tylko msuze co jakis czas naladowac ja zeby jej nie zablokowali ;/
@Co dow ypowiedzi, chodzi mi o to ze bardzo dobrze ze jest taka blokada , bo jakby tego bydla tyle zlecialo z calej europy szczegolnie z Turcji i Polski to zaraz by zrobili inna weryfikacje i nie moznaby grac.
Chwala im za to. !