Black Desert

http://black-desert.mmorpg.de/news/black-desert-koennte-erst-2017-erscheinen/

Ogólnie chodzi tu o to że Koreańczycy jak zwykle mają EU/US w d*pie i wolą się na razie skupić na wersjach azjatyckich oraz rosyjskiej.

Der Fokus der Veröffentlichung des MMORPGs würde derzeit auf Korea, Japan, Russland liegen.

Wersja EU nie jest odwołana, ale ma najniższy priorytet.

Jeśli ktoś na serio ma hajpa na tę grę to może czekać także na to, aż nas (i resztę Europy) Rosja zaanektuje i może wtedy nam łaskawie na angielski lub nawet polski przetłumaczą xD

Oczywiście z tą nadzieją na aneksję to żart.

Odgrzewam
Jak wygląda Eng patch na chwilę obecną? Ile ~% jest przetłumaczone, da się stosunkowo intuicyjnie grać z tym tłumaczeniem bez ciągłego bawienia się smartfonem/translate?

Może ma ktoś konto aktywne i już nie gra lub nie gra chwilowo, udostępnił by na PW żeby oblukac BD na 2-3 dni

OdgrzewamJak wygląda Eng patch na chwilę obecną? Ile ~% jest przetłumaczone, da się stosunkowo intuicyjnie grać z tym tłumaczeniem bez ciągłego bawienia się smartfonem/translate?

Eng patch wygląda tak iż przetłumaczone jest 5% gry, UI, trochę craftu i cutsceny, dlatego że tabele są w pliku paz 2064 jeśli się nie mylę, natomiast 95% tekstu jest w zaszyfrowanym pliku bexcel do którego nie da się dostać. Jednak UI,menu, statystyki są przetłumaczone, jest możliwość również przetłumaczenia "wikipedi" w grze jednak nie ma to sensu.

Poniżej filmik pokazujący co da się przetłumaczyć z tych tabel , robiłem tego patcha z znajomym , jednak my się tym już nie zajmujemy ponieważ tłumaczymy pliki Bless Online . Jednak ktoś kontynuuje pracę nad eng patchem na forum black-desert.com

Eng patch wygląda tak iż przetłumaczone jest 5% gry, UI, trochę craftu i cutsceny, dlatego że tabele są w pliku paz 2064 jeśli się nie mylę, natomiast 95% tekstu jest w zaszyfrowanym pliku bexcel do którego nie da się dostać. Jednak UI,menu, statystyki są przetłumaczone, jest możliwość również przetłumaczenia "wikipedi" w grze jednak nie ma to sensu. Poniżej filmik pokazujący co da się przetłumaczyć z tych tabel , robiłem tego patcha z znajomym , jednak my się tym już nie zajmujemy ponieważ tłumaczymy pliki Bless Online . Jednak ktoś kontynuuje pracę nad eng patchem na forum black-desert.com

Słuchaj no gościu. Skończ wciskać ludziom ciemnotę i zabobony.

Niema żadnego zaszyfrowanego pliku!!!

Oto dowód :

http://ospft47.oneskyapp.com/collaboration

Publiczny projekt , gdzie chętni pomagają tłumaczyć grę z KR na ENG.

Nikogo nie obchodzi twój śmieszny filmik na którym pokazujesz że zalogowałeś się do gry. Równie dobrze mogłeś sobie wejść na jakiegoś priva i tam zrobić postać. WHO cares ?

Ludzie przyszli tu się czegoś dowiedzieć, a nie czytać twoje napinanie się. Że Ty mistrz grałeś a reszta to plebsy.

Wracając.

Tłumaczenie gry jest na tyle zaawansowane że każdy z inteligencją wyższą niż pełzak ameba powinien sobie poradzić .

Jedyne co irytuje to ping. Raz na jakiś czas potrafi cię przymrozić lub cofnąć o kilka kroków.

Pograć for fun można jak najbardziej.

Ok dzięki za informacje. Mam nadzieje, że ten ping do przeżycia.
A jest może jakaś stała PL ekipa co regularnie gra? Jakiś klan PL/ENG?

Ok dzięki za informacje. Mam nadzieje, że ten ping do przeżycia.A jest może jakaś stała PL ekipa co regularnie gra? Jakiś klan PL/ENG?

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/70989-black-desert-kr-rekrutacja/

Mówisz masz ;> mamy 3 miejsca aktualnie.

https://www.youtube.com/watch?v=Cn1voEtFV5M&t=55

Trochę ta walka z bossem raidowym to taki mash zerg straszny

https://www.youtube.com/watch?v=Cn1voEtFV5M&t=55Trochę ta walka z bossem raidowym to taki mash zerg straszny

Miałem nadzieje, że jednak bedzie to przypominać troszkę bardziej vindictusa. A tu niestety rollface po klawiaturze i tyle.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/70989-black-desert-kr-rekrutacja/Mówisz masz ;> mamy 3 miejsca aktualnie.

Niestety, nie spełniam wymagań sprzętowych : P

Trochę ta walka z bossem raidowym to taki mash zerg straszny

Czemu tego bossa tak wcina co chwila?

Jak sobie dajecie radę jak wszędzie są tylko krzaczki. Jak może być fun z gry jak nic nie rozumiecie. Btw. Jest możliwość przetestowania tego przed zakupem konta?

Czemu tego bossa tak wcina co chwila?Jak sobie dajecie radę jak wszędzie są tylko krzaczki. Jak może być fun z gry jak nic nie rozumiecie. Btw. Jest możliwość przetestowania tego przed zakupem konta?

Nie ma, poczekaj do wersji RU. Tam poznasz grę przej globalem

https://www.youtube.com/watch?v=Cn1voEtFV5M&t=55Trochę ta walka z bossem raidowym to taki mash zerg straszny

Bleh, ta walka okropna jest... Chyba zamiast hypować się BD, czas hypować się Monster Hunter Online, tam to chociaż bossy są wyzwaniem...

Czemu tego bossa tak wcina co chwila?

Mobki tak reagują na ciosy w tej grze, miało wyjść coś fajnego (bo wszak w innych grach stoją twardo nawet jak im przywalisz tonowym młotem w pysk), a wyszło w sumie dosyć słabo i faktycznie wygląda to tak jakby go "przycinało".

Mobki tak reagują na ciosy w tej grze, miało wyjść coś fajnego (bo wszak w innych grach stoją twardo nawet jak im przywalisz tonowym młotem w pysk), a wyszło w sumie dosyć słabo i faktycznie wygląda to tak jakby go "przycinało".

Słaby pomysł gdy 40 osób go bije.

Btw. Co za różnica czy sprawdzę grę na rosyjskim, a na koreańskim. I tu i tu dziwne krzaczki ;(

Słaby pomysł gdy 40 osób go bije.Btw. Co za różnica czy sprawdzę grę na rosyjskim, a na koreańskim. I tu i tu dziwne krzaczki ;(

Chodzi o to że na KR nie sprawdzisz gry. Chyba że kupisz konto albo ktoś Ci udostępni. Poza tym w wersji KR Ping zapewne jest wysoki, więc o wiele łatwiej jest póki co pograć w coś innego i cierpliwie poczekać na wersję RU

Chodzi o to że na KR nie sprawdzisz gry. Chyba że kupisz konto albo ktoś Ci udostępni. Poza tym w wersji KR Ping zapewne jest wysoki, więc o wiele łatwiej jest póki co pograć w coś innego i cierpliwie poczekać na wersję RU

Spoko oko dzięki za odpowiedź. Tak chcialem tylko sprawdzić, nie mam jakiegoś parcia na tą grę.

Pozdrawiam :)

Szybko odpowiem na nurtujące pytanie :

System Bossów w BDO rzeczywiście kuleje. Bije się je jak większe Moby , czyli Tank a reszta na plecy i klepią , jednak combat sam w sobie jest o wiele bardziej dynamiczny i można go porównać do czegoś pomiędzy Terą a blade & soulem .

Przypominam jednak że gra jest w Wersji BETA. Zaimplementowano 6 z 11 klas , Po tereniechodzą bossy których nawet się nie da bić a na mapie są puste obszary bez mobów. Puki co w grze wszystko mi się podoba poza Craftem który jest stworzony dla ludzi ze skłonnościami masochistycznymi.

Co do filmiku pokazywanego przez kolegę wyżej :

Osobiście nie doświadczyłem zacinania bossów tak jak na filmiku wyżej choć nie wykluczam że takie coś ma miejsce.

Należy jednak wziąć pod uwagę że osoba która to nagrywała również ma 250+ pingu (Znam Steparu ) oraz śmiga na dwóch tytanach w SLI. Gra puki co ma problemy z SLI i CF więc to mogło również przyczynić się do ścięć.

@up Ok w takim razie, jest możliwość przetestowania gry, bądź pożyczenia na godzinkę? Ile kosztuje konto?

konto 10$. Konta nie pożyczam z racji IP pretection.

Dolar amerykański? Brakło mi 4zł na koncie.