Mielarka gdyby nie on to większość osób na tym portalu niewiedzialaby nawet ze b&s startuje z obt i ze będzie mozna zagrać.
Blade and Soul China - Rejestracja i pobranie klienta
Drogi panie Aragmorze, niestety dał pan popis swojego noobstwa kopiując od nas część artykułu. Jak się samemu nie ogarnia to najlepiej zerżnąć od kogoś. Przykre.
Gdzie ja ci coś zerznąłem. Fotki są moje, tekst mój. Po prostu chcę wiedzieć gdzie na moim blogu leży skopiowany artykuł z waszej strony? Daj link, fotkę. Najlepiej z porównaniem z waszej strony.
To, że gdzieś macie poradnik do WTFasta nie oznacza, że tylko wy macie prawo go zrobić.
Co najlepsze. Jeśli uważasz, że go zerżnąłem to oznacza, że osoba z 2 tygodniowym doświadczeniem ogarnia go tak samo jak wy. Czyli "eksperci".
Czekam na odpowiedź.
Mielarka gdyby nie on to większość osób na tym portalu niewiedzialaby nawet ze b&s startuje z obt i ze będzie mozna zagrać.
Nie ma znaczenia co zrobiłem dla naszej społeczności. Jeśli ktoś robi plagiat to trzeba go potępić. Jednak w tym przypadku ich oskarżenia są bezpodstawne.
Słuchajcie jakiś czas temu byłem wstanie uruchomić BNS, ale teraz mam taki dziwny błąd i nie mogę się zalogować:
jestem pewien że gdzieś na jakimś blogu ktoś o tym pisał, ale nie mogłem znaleźć
Kiedy to wyskakuje? Na bank masz region ustawiony poprawnie?
Do pierwszego wpisu dodałem sekcję streamu. Jeśli ktoś jeszcze chce się do niej załapać to niech pisze na PW lub w temacie.
Jeżeli wyłączy mi się komputer albo coś się stanie z internetem to będę mógł zacząć od tego momentu w którym skończyłem? (Używam launchera)
Tak. Sam musiałem "zabić" system na chwilę przy pobieraniu.
http://thepiratebay.sx/search/Blade%20and%20Soul/0/7/0 - torrenty z klientem OBT
Tak. Sam musiałem "zabić" system na chwilę przy pobieraniu.http://thepiratebay.... and Soul/0/7/0 - torrenty z klientem OBT
Yey! Torrent!
Tylko od kogo pobierać bo są tam 2 torrenty z OBT? (Zacząłem pobierać od "Raiderss" bo od "Silve360" nie chciało mi wystartować, leci z pełną możliwą prędkością 250 Kb/s )
Hehe przepraszam ze nie chcialo ci wystartowac moj serv robi mi niemile fochy xD Wazne ze ten drugi ci poszedl tez go sciagne i bede seedowal + to chyba tez wina mojego dostawcy internetu bede musial dzisiaj z nimi pogadac zeby na OBT juz mi smigalo ladnie.
Torrent, który zasysa nam od razu OBT, leci full łączem, więc zachęcam do ściągania
Ja tym co Skeptic sciaga mialem dobry transfer nie wiem jaki jest twoj max ja mialem zedu 6Mb w sumie to w 40min mi sie to sciagnelo a teraz sedduje
edit: co do "zmniejszaczy pingu" to z tego co czytalem na innych forach to Amerykanie uzywaja tego platnego ktory im niby pozwala na 40-50pingu Mi ten offcjalny nic niedal poki co, nie mam teraz za bardzo czasu zeby nad tym posiedziec i po probowac rozne aplikacje.
Kiedy będzie można zakładać postacie i grać ?
Panie , czy ty myślisz że z gimnazjum masz do czynienia ?
Już ci powiem co zrobiłeś :
Przeczytałeś nasz poradnik i zrobiłeś własne Screeny + własny tekst. Jednak zgubiło cię to że kropka w kropkę ustawiłeś tak jak my.
W WTFaście swój custom profil nazwałeś BNS CHina. Dokładnie tak jak my , a mogłeś wpisać tam dowolną nazwę np Blade & Soul Argamor. Ustawiłeś WTFasta na Honkong(tak jak u nas) pomimo że postacie pozakładaliście na serverze w Shanghaiu i to ten region powinniście ustawić w WTF by uzyskać najlepsze rezultaty.
Kolejna sprawa z Emulatorem Regionu o którym nie miałeś wcześniej pojęcia.
Ponownie całkowicie skopiowałeś ustawienia zastosowane przez nas , pomimo że na głównej stronie programu są zalecane inne.
Możliwe jednak że jesteś geniuszem i wpadłeś na wszystko sam. Tak więc jeśli odpowiesz poprawnie na zadane poniżej pytania zostaniesz oczyszczony z zarzutów.
Pytanie 1
Cytat:
"Wiele aplikacji działało niepoprawnie i po prostu doprowadzało mnie do szału." - Jakie niepożądane efekty powoduje zmiana lokalizacji przez panel sterowania ?
Pytanie 2
"Nie ma tam wirusa, podobno komuś pokazuje jakiegoś robaka" -Na jakiej podstawie twierdzisz że komuś pokazywało robaka ? Wskaż źródło tej informacji oraz objaśnij jak się tam znalazłeś
Pytanie 3
Dlaczego zalecasz korzystanie z czcionki MingLiU zamiast korzystać z tej rekomendowanej przez deweloperów oprogramowania Microsoft JhengHei ?
Pytanie 4
Skąd dowiedziałeś się o powikłaniach występujących w przypadku połączenia WTFasta oraz Emulatora (źródło ) skoro jeszcze nie włączyłeś ani razu gry (prócz tworzenia postaci ).
Pytanie 5
Skąd pochodzą deweloperzy rozwijający oprogramowanie emulujące windows.
Jeśli uda ci się odpowiedzieć pozytywnie na wszystkie pytania , to oficjalnie cię przeproszę i wyrażę skruchę.
http://pl.rghost.net/50368261Torrent, który zasysa nam od razu OBT, leci full łączem, więc zachęcam do ściągania
Dzięki bardzo, już 80% w ciągu godziny. Skończę, to będę seddować :*
Cóż mi się torrent od kolegi @Up nie chce uruchomić niestety;( . A co do Pana Mielarka, ja tam nie widzę nic podobnego w tekstach Aragmor , nie chodzi tutaj że się komuś chcę się podlizać czy coś , jednak uważam , iż tworzysz niepotrzebne nikomu"Spiny" , zamiast się cieszyć iz dzięki niemu będzie wiecej Polakó jak i Polaczków(musiałem ^^)
up@ nie działa Ci, czy nie potrafisz ściągnąć tego pliku? Jak coś mogę Ci przesłać go mailem
Wie ktoś może dlaczego wyskakuje mi ten błąd gdy chcę włączyć grę na jakimkolwiek serwerze?
http://img185.imagevenue.com/img.php?image=395065893_aaa_122_65lo.jpg
Wiadomo wgl na jakim pingu będziemy mogli grać?
Możliwe, że mam do czynienia z gimnazjum. Nie wiem.
Nie czytałem waszego poradnika. Teraz jak na niego patrzę to widzę, że mój jest lepszy . Jednak to moja opinia i tyle.
Dlaczego nazwałem profil BNS China?
Z prostego powodu. QQ adres swojego Blade and Soul skróciło do bns.qq.com i sam przyjąłem tą metodę. Ostatni nawet hashtagi staram się tak kreować. Widziałem to też w kilku miejscach jako sposób tagowania. To, że robicie identycznie wydaje mi się ok. Oczywiście w tekście mojego poradnika masz napisane, że "Nazwa jest dowolna".
Czemu Hong Kong a nie Shanghai?
Z prostej przyczyny. Był to serwer zapasowy jaki wybrałem i na jakim zamierzam grać. Shanghai pewnie będzie full po całej akcji z rejestracjami. Do tego chyba community USA chce tam grać. Nie mam linku więc możesz mi nie wierzyć. Jeśli ping pozwoli, a pozwalał bo był najlepszy z prezentowanych przez launcher. Zresztą tutaj masz mój wpis z 21 listopada gdzie podaję Hong Kong jako lokalizację zapasową http://aragmor.pl/20...hina-open-beta/ Oczywiście pozostaje jeszcze sprawa nowego serwera. Tego utworzonego w niedzielę. Nie testowałem na nim boosterów. Więc trudno mi to ocenić czy będzie mnie gościł.
A i jeszcze jedno. Pewnie cię zastanowi czemu nakazałem tak jak wy sprawdzić 10 pakietów z danymi. Prosta odpowiedź. Zawsze sprawdzam dziesięć, nauka wyniesiona z zajęć pierwszego semestru studiów. Podstawowa czwórka nie jest miarodajna przy szansie straty pakietu.
O emulatorze nie miałem bladego pojęcia.
Dostałem o nim informację na Facebooku od jednego z fanów. Dlatego też zacząłem go używać. Nie było mowy o kopiowaniu niczego. Aplikację dostałem bez tutoriala (tylko małe wskazówki) i jak w przypadku większości poradników robiłem metodą prób i błędów.
Do tego poradnik do emulatora dodałem 24 listopada i wtedy zacząłem go używać. Wy swój poradnik podlinkowaliście 22 listopada. Sądzisz, że "zrzynając" czekałbym 2 dni na opublikowanie poradnika pisanego 30 minut?
Pytanie 1
Cytat:
"Wiele aplikacji działało niepoprawnie i po prostu doprowadzało mnie do szału." - Jakie niepożądane efekty powoduje zmiana lokalizacji przez panel sterowania ?
Najbardziej wk***iająca była praca Photoshopa, który zaczął działać jak muł. AutoCAD po wczytaniu obrazka umierał za każdym razem gdy chciałem kliknąć prawy przycisk myszy. Bez tego nie dało się rysować. Wpakowało mi oczywiście wiele nowych czcionek, ale to było do przeżycia. Do tego doszedł problem z pakietem Office, który za wszelką cenę chciał mi przypomnieć o moim nowym regionie zamieszkania. No i napisy w filmach. Po otworzeniu pliku tekstowego wszystkie ogonki zamieniły się w krzaczki. To przelało szalę goryczy.
Pytanie 2
"Nie ma tam wirusa, podobno komuś pokazuje jakiegoś robaka" -Na jakiej podstawie twierdzisz że komuś pokazywało robaka ? Wskaż źródło tej informacji oraz objaśnij jak się tam znalazłeś
Tym razem jest to bliski znajomy, który razem ze mną chce zacząć zabawę w BNS. Jego Norton po rozpakowaniu pliku wykrył niepożądaną aplikację. Znaleźć było się tam łatwo Od razu wyskoczył do mnie, ze mu wirusy rozsyłam. Avast i Nod32 Online Scanner nie miały z nią problemu. Dlatego też napisałem, że jest to problem występujący "u kogoś". Ze swojej strony wiem, że Norton czasem świruje dlatego zignorowałem coś takiego. Sam zrezygnowałem z tego oprogramowania. Jednak wiem, że wielu ludzi go sobie chwali. Chciałem jednak uspokoić użytkowników informacją, że taka sytuacja może zaistnieć.
Pytanie 3
Dlaczego zalecasz korzystanie z czcionki MingLiU zamiast korzystać z tej rekomendowanej przez deweloperów oprogramowania Microsoft JhengHei ?
Osoba linkująca do pliku zip podała ją jako używaną przez graczy. Nie miałem powodu jej nie wierzyć i na siłę szukać czegoś innego.
Pytanie 4
Skąd dowiedziałeś się o powikłaniach występujących w przypadku połączenia WTFasta oraz Emulatora (źródło ) skoro jeszcze nie włączyłeś ani razu gry (prócz tworzenia postaci ).
Bo (uwaga, tutaj cię zaskoczę) już na poziomie launchera widać czy czcionka "chińska" została załadowana. Jeśli jej nie ma to nazwy serwerów zamieniają się w ?????. Nie trzeba być geniuszem by dojść do tego, że coś się zj***ło.
Pytanie 5
Skąd pochodzą deweloperzy rozwijający oprogramowanie emulujące windows.
https://github.com/xupefei Zhengzhou, China. Numeru buta nie znam. Strasznie dziwne pytanie, które nie wiem co sprawdza. Możesz mi to wytłumaczyć?
Wie ktoś może dlaczego wyskakuje mi ten błąd gdy chcę włączyć grę na jakimkolwiek serwerze?http://img185.imagev...aa_122_65lo.jpg
Serwer nie ejst przystosowany do wersji aplikacji gry. Czyli masz klienta Open Beta i chcesz odpalić serwer Closed Beta.
Wiadomo wgl na jakim pingu będziemy mogli grać?
Launcher wieści coś w okolicach 250ms. Nie wiem jak z pingiem in-game. Jeśli podobnie to super!
Słuchajcie jakiś czas temu byłem wstanie uruchomić BNS, ale teraz mam taki dziwny błąd i nie mogę się zalogować:jestem pewien że gdzieś na jakimś blogu ktoś o tym pisał, ale nie mogłem znaleźć
To jest taka captha musisz poprostu przepisac tekst na czerwono do okienka Tak czy inaczej powodzenia