Blade and Soul China - Rejestracja i pobranie klienta

Launcher wieści coś w okolicach 250ms. Nie wiem jak z pingiem in-game. Jeśli podobnie to super!
Hym... nie wiem czy wczesniej miales stycznosc z "Chinskimi" grami. Ja np gralem swego czasu w 300 takie MOBa i tam ping 300-400 byl zauwazalny moze nie przeszkadzal specjalnie ale widac bylo opoznienia. Co w takiej grze jak B&S totalnie ja dyskwalifikuje.

Teraz moje pytanie, servery cbt tez masz teraz z takim "niskim" pingiem czy tylko wtedy miales? Bo jak nie to ciezko mam jak sprawdzac roznice z czy bez skoro serv sa off

. I juz ostatnie co mam do napisania (poki co :P) Wspomniales ze chcesz tlumaczyc interface z Chinskiego zeby latwiej bylo ogarnac, hmm... mysle ze to dobry pomyl ale interface zostal juz przetlumaczony na eng wraz z pospolitymi tekstami np. "jak powiedziec nie znam Chinskiego" Niestety linka nie podam gdyz jest on z konkurencyjnej strony. Wiec jesli ci sie chce to wystarczy z eng to przetlumaczyc.

A teraz wybaczcie ide spac bo nie spalem jeszcze a czeka mnie ciezka noc z B&S ;)

Ciezka nocka z b&s to bedzie 28 dla wielu osob wliczajac mnie :D

Jakis czas temu miałem okazje zagrac na jakims priv serwie. Dla mnie ta gra to nic szczegolnego, bardziej dla miłośników chinszczyzny.

Jakis czas temu miałem okazje zagrac na jakims priv serwie. Dla mnie ta gra to nic szczegolnego, bardziej dla miłośników chinszczyzny.

Zgadzam się, ale i my mamy prawo popykać.Grać pewnie grałeś na Atomixie, który jest wersją sprzed roku (chyba). Jak będziesz miał czas zobacz wersję CN. Może zmieni twoje podejście :)

Wlasnie w wersje od Atomixa katowałem :P Nie leży mi jakos ta gierka. O ile grafika jak na MMO jest znakomita tak sama gra jakos nie przypadła mi do gustu. Tutaj zasadnicza role odgrywa klimat gry, poprostu nie lubie na maksa krzaczkowatych produkcji :)

Czyli grać możemy od 28 od godziny 17, yup ?

Witam, Czemu nie pokazują mi się nazwy serwerów, zamiast tego znaki zapytania?. Czy to wina czcionki ?

Witam, Czemu nie pokazują mi się nazwy serwerów, zamiast tego znaki zapytania?. Czy to wina czcionki ?

Uruchomiłeś grę w regionie innym niż Chiński. Musisz albo zmienić region przez panel sterowania, albo użyć emulatora. Wszystko masz w 1 poście.

Czyli grać możemy od 28 od godziny 17, yup ?

Skąd to info o 17:00?

Ktoś gdzieś pisał, już nie pamiętam gdzie, a według ciebie od której ? :P

Tez gdzies wyczytalem ze o 17 na blade and soul dojo chyba

Wydaje mi się, że o 12:00 czasu miejscowego. Czyli o 5:00 (musimy odjąć 7 godzin). O tej godzinie rozpoczęli event z tworzeniem postaci i o tej godzinie otworzyli nowy serwer.

PS. Nie zaczynam o 5 rano...

W ogóle słuchajcie, chciałby ktoś się zebrać na wspólne granie/stworzenie guild itp ? Mnie i moich kumpli jest łącznie piątka, mamy do zaoferowania sporego TS'a, dla każdego można zrobić osobny podkanał itp. Myślę, że możnaby się umówić w czwartek na przykład o 12-13 na TS, wybrać server i zacząć grać, jeśli ktoś byłby zainteresowany to niech da znać w tym temacie ;)

Dziękuje panu Aragmarowi za wyczerpującą odpowiedź. Wszystko już wiem.

Ciezka nocka z b&s to bedzie 28 dla wielu osob wliczajac mnie

Cizeka? Prosze cie, nie wiem jak ty ale dla mnie siedzenie przed kompem 30h to nie jest jakies wyzwanie. Pozatym to jest B&S O.o jezeli gra bedzie plynnie chodzila to dla mnie to bedzie sama przyjemnosc. A siedzenie i instalowanie jakis podejrzanych Chinskich aplikacji (jedna juz nie chce sie odinstalowac >.

W ogóle słuchajcie, chciałby ktoś się zebrać na wspólne granie/stworzenie guild itp ? Mnie i moich kumpli jest łącznie piątka, mamy do zaoferowania sporego TS'a, dla każdego można zrobić osobny podkanał itp. Myślę, że możnaby się umówić w czwartek na przykład o 12-13 na TS, wybrać server i zacząć grać, jeśli ktoś byłby zainteresowany to niech da znać w tym temacie

Tez jestem za, myslalem ze pan Aragmor zajmie sie tym gdyz to on jest zalozycielem tego tematu, ale co ja tam wiem ja tu tylko sprzatam.

Ekipa/gildia i inne sprawy zostawmy na 28. Dopiero wtedy zagramy. Zobaczymy kto chce zostać i kto chce grać. Teraz tylko gdybamy :)

Na teraz plan jest taki.

28 listopada odpalamy gierkę i wybieramy serwer z najmniejszym pingiem. Piszecie tutaj, który wykazał wam tak rewelacyjne połączenie. Jeśli jakiś powtarza się częściej niż inny to jedziemy na niego.

Wchodzimy na TSa i jedziemy. Później możemy zrobić gildię.

Heh instalowalem go ;) Sprobuje jeszcze na innym kompie czy to wina mojego neta/antywira itp. Mam czas przed uczelnia to sie jeszcze pobawie ;P

edit. -.- nie tu napisalem mialo pojsc na pm tak to jest jak sie robi 10 rzeczy na raz :/ << jak jakis mod to zobaczy to moze usunac

Wyłącz zaporę . Rożnica w przypadku mojego avasta była na poziomie 90-130 ms. Raz nic się nie zmieniło. Jednak na czas gry zalecam wyłączenie zapor.

@Aktualizacja

Na chomika wylądował klient OBT. Brak jedynie 1 partu, który był uszkodzony. Jednak dzisiaj będzie już załadowany.

Zmieniłem region, ale dalej zamiast nazw serwerów są znaki zapytania. Dlaczego ?

@Down: Dzięki, w razie co będę pytał. Aktualizacja IExplorer , nie używam więc nie aktualizowałem.

l73n.png

SueSoi serio nie polecam zabawy ze zmiana regionu, czemu nie uzyjesz tego emulatora jest banalny.

http://aragmor.pl/20...or-dla-windows/ gdybys mial jakies problemy to pisz. Chetnie tez pomoge przez TeamViewer jesli zajdzie taka potrzeba tylko pisacac na pm ;)

@edit: widze ze masz jakas aktualizacje do zrobienia(windows) Na co czekasz? xD

Suesoi bo zapewne nie masz wgranych języków azjatyckich w system.

Miałem identyczny problem na win7.

Pobralem paczkę języków i wyświetla mi normalnie bez jakiś tam emulatorów.

Jeśli chodzi o ping to nie nakrecajcie się tak.

Każdy ma innego neta wiec będzie miał inny ping.

Kolega z netem 30/30 będzie miał np100pinga a kolega z netem 100/20 będzie miał 250ping.

Podobnie z innymi prędkościami, ja mam 6/8 i mam ping ponad 300.

Testować grę można ale grać? No way.

Oczywiście na mocnych kompach będzie przyjemność z gry ale tylko wizualna, opóźnienia bd wkurzające zwłaszcza ze serwery bd pełne po brzegi.

Gra oczywiście epicka i zmiażdży kazda grę aktualnie na rynku.