Blade & Soul - Europa

Witam. Temat będzie poświęcony europejskiej wersji Blade & Soul.

Piszcie nowości, opinie i czy jednak dalej czekacie na te grę. Pozdrawiam :)

Ja osobiście gry dalej oczekuję i grać będę :)

Oficjalna strona: http://www.bladeandsoul.com/en/

Link do news'a: http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/blade-soul-wyjdzie-u-nas-w-grudniu-i-bedzie-free2play

Mi osobiscie B&S przypadl do gustu bardziej niz Black Desert. Oczywiscie BD zapowiada sie genialnie, ale jakos dynamika gamepleya u B&S bardziej mnie przekonuje. Bede napewno czekal :)

Czekałem na tą grę dopóki nie zagrałem na privie rosyjskim. Nic mi się w tej grze nie podobało, poza systemem walki. Dla zabicia czasu pewnie zagram nim wyjdzie coś wartego.

Jeśli chodzi o B&S to grałem na ruskim, gdyby nie priv to grałbym dalej, ale czekam na oficjalną wersję :)

Czekam bo już nie ma w co grać, nigdy nie jest za późno :) Oby się utrzymała dobrze.

Mam w co grać ale jak wyjdzie z pewnością ściągnę (wbiłem max lvl na privie ale nie poświęciłem więcej czasu bo to w końcu priv, dziś jest jutro może go nie być). Gra naprawdę przypadła mi do gustu; świetna fabuła (naprawdę 9/10) i system walki - wreszcie będzie można spokojnie pograć KFM ;) Premiera, owszem mocno spóźniona ale powiedzmy sobie szerze mamy zastój w MMO, przez ostatnie 2 lata co takiego wyszło? ESO i WS co najwyżej... Co do wspomnianego wcześniej Black Desert to grałem na JAP i IMO ta gra to nic specjalnego, u nas (w Europie) się nie wybije, więc i najbliższa przyszłość różowa nie jest.

@edit, nowe info:

* nie będzie cenzury

* CBT jesień

* 45 lvl cap

* serwery w Niemczech więc będziemy mieć naprawdę niskie pingi

* dziś o 19 stream: http://www.twitch.tv/bladeandsoul

Zapowiada się ciekawie, mimo iż grałem na KR/CN/TW i RU, to i tak nigdy nie mogłem grać komfortowo wszystkimi postaciami(ping) lub spędzić dużo czasu na end-game (RU zacofany klient), no i zawsze ta myśl o naszej wersji i to, że nie będzie się grało na tych serwerach "do końca", więc szkoda było marnować czas na grind legendarek.

Z livestream-a wychodzi na to, że:

- gra będzie oczywiście F2P (prawdopodobnie z VIP jak na CN/TW*, na streamie było widać gwiazdkę ze zniżką na enchant, a to jest od VIPa), ale prezentowany klient niby był Pre-pre-pre alpha ;P, więc może się to zmienić, ale wątpię bo na czymś muszą zarabiać

- bez cenzury, czy tzw. westernizacji* postaci i tworzenia postaci

- nie P2W, ale to się zobaczy jak wyjdzie gra :>

- możliwe, że będzie można zmienić angielski VO na koreański lub chiński, może i japoński

- serwery mają być w Niemczech - Frankfurt

- najnowsza wersja klienta (rework skilli, enchant, UI itp.)

- brak IP block jakby ktoś z jakiegoś powodu chciał grać na serwerach NA

- dostępne języki dla EU to: angielski, niemiecki i francuski

- reprezentowany klient miał postać z poziomem 1 hongmen i Snow Mountains strefę, ale na pewno na początku będzie do 45lvl i "big 4" instancje, ewentualnie do Pohwaran raid.

- CBT w jesień, a start w zimę

- brak systemu vigor-u (fatigue), więc można grać jedną postacią ile się chce i wbić level cap nawet w 1-2dni, jak ktoś się uprze ^^

- było widać ikonę do konwersji golda na Qcoiny(CN) - u nas może być NCsoft points, czy coś w tym stylu, jeśli to będzie, to możemy sobie zakupić punkty za złoto w grze i robić zakupy w item shopie (np. buffy czy Vip-a) ;)

To chyba tyle z takich ciekawszych rzeczy, były tam jeszcze inne tematy poruszane, co do eventów PvP i komunikacji ze społecznością graczy, ale pożyjemy zobaczymy.

Zapowiada się ciekawie, co dzień więcej nowości na temat gry :) W końcu będzie można pograć na nieokrojonej wersji i z normalnym pingiem :)

Co do cenzury to dobrze, że u nas nie będzie, a i dobrze jakby był ten japoński :)

Trochę jeszcze trzeba poczekać, ale jest na co :) Trzeba znaleźć na ten czas alternatywę :)

cabal 2 i B&S to jedyne gry na które czekam.Jesli zbiera sie jakas ekipa to z checia dołacze

Juz teraz mozna utworzyc ekipe czy tam fun club owej gerki. Integrowac sie rozmawiajac i grajac w aktualne crapy.

Część z nas już się integruje 2 lata szlajając się po różnych wersjach bns.

Gralem tylko wersje RU i molestowałem filmiki z wersji krzaczkozjatyckich xDF

No my siedzimy już długo razem na TS, część z nas na pewno będzie grać w BnS, ale do samych CBT jeszcze daleko, więc nie ma, co się spieszyć.

Jednak jak ludzie będą chcieli to można posiedzieć już na TSie i sobie pogadac o BnS, czy tam innych grach np. Witcher 3. ^^

EDIT:

Już poprawione, dzięki. :>

Tak to bywa jak się czasem szybko posta piszę, ale teraz mogę iść spać spokojnie...

Popraw lepiej literowke bo jakis nadgorliwy fan geralta zabije cie mieczem. Tym srebrnym xD. Pisze sie Witcher 3 :D

Można sie juz na betę gdzies rejestrować ? Jak najbardziej bede grał w grę wkoncu bedzie można pograć na normalnym pingu i poświecić czas na farmienie bez obawy ze jutro tego juz moze nie byc jak dlamnie najlepiej jakby dodali na start wlasnie 45 lv i 4/dungi i dopiero jak ludzie dobija lv wymaxuja akcesoria bo-pae oraz zdobędą niebieska broń to wtedy wprowadzić dopiero patch z pohwaranem bo wtedy zaczynaja sie schody z wymaxowaniem wszystkiego pozniej Shark itp
Szukam osób z guild WolfTail z Cn chciałbym zrobic remake juz mam 4 osoby

Pytanie totalnego nooba w B&S:

Środowisko w grze jest otwarte?

Jak z PVP? Tylko BG czy też walki w świecie gry?

Pytanie totalnego nooba w B&S:Środowisko w grze jest otwarte?Jak z PVP? Tylko BG czy też walki w świecie gry?

Można powiedzieć, że świat jest w pewnym sensie "Open World", ale podzielony na strefy jak Dragon Age inquisition, czy Witcher 3 :> z pewnymi wyjątkami jak dungi, czy niektóre domki (głównie do questów) do których są portale i wrzuca tylko Ciebie i Twoje party.

PvP jest z wyboru, czyli może być wszędzie jeśli założysz strój PvP, wtedy gracz z innej frakcji może się z Tobą bić nawet w instancjach bez jakichkolwiek strat, czy negatywnych efektów po zabiciu innego gracza (exp, eq czy status PK). ;P

Masz jeszcze PvP frakcji gdy robisz questy do których musisz mieć założony strój PvP, jak i arena 3vs3 i 1vs1.

Najprawdopodobniej dostaniemy 45 lv wiec jak wbijesz taki to codziennie bedziesz musiał robić pk open world zeby zrobic questy dialy po hajsik i kryształy ważne pozniej na 50 dostaniemy cała mapkę z pvp oraz wojny guild o terytorium.

Tak czy inaczej polecam wszystkim dobić przynajmniej 45 lv osobiście uważam ze to jedna z gier która wymaga refleksu skilla i jest warta poświecenia trochę.

Veteran z cn 3 postacie wymaxowane i jestem jednym z nielicznych Polaków któremu udało sie ukończyć mushin rower oraz 4man pohwarana tak wiec czasu jeżeli kto kolwiek ma jakieś pytania na temat gry ewolucji broni bopae czy co kolwiek innego możecie pisac tutaj albo na priv ;)

WItam. Żeby nie zakładać nowego tematu. Czy orientuje się ktoś odnośnie testów gry, czy owe będą, czy gra zostanie wydana bez żadnych takich testów. Jeśli tak to gdzie można się zapisać.

Trochę głupie pytanie, nie sądzisz? Jest oficjalna strona, zapowiedzieli start gry na zimę tego roku, więc wystarczy śledzić ich stronkę i tam na pewno będzie można się zapisać. Testy będą na 100%, przecież tłumaczą całą grę na angielski, nowe serwery, trzeba to jakoś sprawdzić czyli CBT :D

Jeszcze jedno pytanie. Czy w grze występuję podział na set PvP i PvE? :-)