Blade & Soul - Europa

Powiem szczerze że premium przyda się w sumie najbardziej na początku bo daje dużo golda z mobów przez co ułatwia bardzo rozwój postaci później już nie jest konieczne.

Mam pytanko, to naturalne, że pojawia się taki błąd podczas próby wejścia? http://zapodaj.net/c2fff704737ad.png.html

Będę graczem f2p, więc się zastanawiam czy to zniknie dopiero 19 czy to jakiś błąd.

błąd będzie występował aż do 19 stycznia :P nie ma żadnej możliwości odpalenia gry przed 19. (no chyba że masz zakupioną gre)

Mam pytanko, to naturalne, że pojawia się taki błąd podczas próby wejścia? http://zapodaj.net/c2fff704737ad.png.html Będę graczem f2p, więc się zastanawiam czy to zniknie dopiero 19 czy to jakiś błąd.

Z tego co wiem (choć mogę się mylić), nie powinieneś mieć takiego błędu. Być może jest on związany z Gameguardem. Zobacz co ci tam w tle pracuje, parę osób miało problemy z oprogramowaniem Razera.

Powiem szczerze że premium przyda się w sumie najbardziej na początku bo daje dużo golda z mobów przez co ułatwia bardzo rozwój postaci później już nie jest konieczne.

Meh, ten gold z mobów to drobniaki i tak, dopiero na wyższych levelach mogą wydropić po parę silvera, ale wtedy z daily leci nam już po 1G~. Najlepszą częścią premki jest Wardrobe Deposit imo.

Generalnie osobom martwiącym się o granie bez premki powiem tak:

Spokojnie dacie radę grać bez Premium oraz IS i być na równi z płacącymi, choć może wam zająć to trochę (20-30%) dłużej.

Wiadomo, jak gracz p2p kupi sobie kluczyk klasowy do skrzynki to wystarczy mu przejść danego dungeona/ruletkę raz, a wy będziecie farmić aż dostaniecie (1/8 szansy). Dodatkowe 10-30% expa oraz zupki z IS pozwolą mu wbić level nieco szybciej (choć na początku pewnie wolniej z taką ilością ludzi ;)) grindując, gdy wy będziecie robić questy. Bez rozszerzenia ekwipunku będziecie musieli spędzić więcej czasu na czyszczeniu plecaka, bo w grze leci mnóstwo syfu, materiałów i feedu do enchantowania.

Ale weźcie pod uwagę, że gracz F2P:

1. Może swobodnie korzystać z Auction House

2. Nie ma ograniczeń na instancje

3. Może zarabiać walutę IS (choć trochę wolniej)

4. Nie jest w żaden sposób ograniczony w statystykach postaci i z tego powodu

5. Może z łatwością nakopać płacącemu, bo BnS nie jest nastawione na gear, a na refleks, umiejętności i ping

W takim Lineage 2 od Innovy czy Aionie od GF nie pogracie bez premki, tutaj bezproblemowo.

Szczerze mówiąc, jeśli macie ograniczone fundusze i macie wybór: kupić Premium czy kupić WTFasta/Battlepinga do obniżenia pingu, to wybierzcie to drugie.

Jedyne pay-to-win jakie jest w Blade and Soul to zapłacenie za światłowody lub przeprowadzkę do Niemiec, bliżej serwerów, bo różnica między 50, a 150 pingu jest bardzo duża.

to się pomyliłem... to u mnie to samo występuje, dzięki za info Ozonek.

to się pomyliłem... to u mnie to samo występuje, dzięki za info Ozonek.

Niekoniecznie, mogę ja się mylić, ale tak na chłopski rozum raczej nie powinno wywalać z takim błędem nawet gracza F2P, tylko dać mu zwykłe "Unable to connect" albo inny bardziej standardowy błąd.

Nic mi w tle nie chodzi. Antywirus i zapora - podstawa od Microsoft. Więc powinno hulać :P Zobaczymy 19 stycznia bo tak to nie chce mi się szukać powodu :)

Ano ja pobrałem i mam poprostu, ze nie mogę się połączyć, takiego błędu jak kolega wyżej nie posiadam

Błąd 4044 dotyczy GameGuarda, więc jakiś program powoduje konflikt z tą aplikacją i pojawia się ten błąd i samo to się nie naprawi 19 stycznia, więc musi sam znaleźć przyczynę, jak to napisał już Ozonek.

Normalnie f2p dostaje po prostu komunikat z DC w grze, jak to Anray napisał.

Ewentualnie może usunąć folder GameGuard, żeby pobrał się na nowo i czasami to naprawi ten błąd.

Jak czytam to na różnych forach piszą, że GG nie wspiera Windows 10 ... @Seigi, jaki masz system operacyjny ?

Jak czytam to na różnych forach piszą, że GG nie wspiera Windows 10 ... @Seigi, jaki masz system operacyjny ?

Ja mam windows 10 professional ;P i mi działa wszystko bez problemu, tak samo z innymi wersjami Blade & Soul. ^^

Ok działa, odinstalowałem folder :P

Gdzie ty masz 150 pingu ozonek w polsce(małopolska) miałem 60 pingu więc nie wiem skąd taki ping u ciebie.

Ale jaja znowu nie działało :P Dzięki szczęściu odkryłem, że to wszystko powoduje system explorer, który domyślnie ustawiłem jako mój menadżer zadań... Wszystko odkryłem, dzięki temu, że nieco podskoczył ten proces :D Wszystko hula, więc jak ktoś ma program System explorer to niech wyłączy.

Gdzie ty masz 150 pingu ozonek w polsce(małopolska) miałem 60 pingu więc nie wiem skąd taki ping u ciebie.

Podałem przykładowe wartości. Różni ludzie, różni dostawcy, różne wartości pingu.

Już ogłosili cenę na livestreamie, 1 miesiąc premium to 12$ - ~49zł (959 Ncoin).

pm.jpg

Do Niemiec to średnio 40-70 powinno być.

Cześć, jako że zamierzam grać w blade & soul od dnia premiery, mógłby ktoś mi powiedzieć który serwer wybrać (gdzie najwięcej polaków) no i czy będzie ktoś robił gildie czy coś.

Windrest większość polaków i masa gildii.

Tylko jezeli masz zamiar grac od 19 bez premki i wybierzesz najbardziej zatloczony serv, to nie wiem czy wbijesz do gry przez kilka pierwszych dni. Kolejki beda pewnie ogromne.

BTW ile trzeba wydac, zeby odblokowac garderobe?