Powiem szczerze że premium przyda się w sumie najbardziej na początku bo daje dużo golda z mobów przez co ułatwia bardzo rozwój postaci później już nie jest konieczne.
Blade & Soul - Europa
Mam pytanko, to naturalne, że pojawia się taki błąd podczas próby wejścia? http://zapodaj.net/c2fff704737ad.png.html
Będę graczem f2p, więc się zastanawiam czy to zniknie dopiero 19 czy to jakiś błąd.
błąd będzie występował aż do 19 stycznia nie ma żadnej możliwości odpalenia gry przed 19. (no chyba że masz zakupioną gre)
Mam pytanko, to naturalne, że pojawia się taki błąd podczas próby wejścia? http://zapodaj.net/c2fff704737ad.png.html Będę graczem f2p, więc się zastanawiam czy to zniknie dopiero 19 czy to jakiś błąd.
Z tego co wiem (choć mogę się mylić), nie powinieneś mieć takiego błędu. Być może jest on związany z Gameguardem. Zobacz co ci tam w tle pracuje, parę osób miało problemy z oprogramowaniem Razera.
Powiem szczerze że premium przyda się w sumie najbardziej na początku bo daje dużo golda z mobów przez co ułatwia bardzo rozwój postaci później już nie jest konieczne.
Meh, ten gold z mobów to drobniaki i tak, dopiero na wyższych levelach mogą wydropić po parę silvera, ale wtedy z daily leci nam już po 1G~. Najlepszą częścią premki jest Wardrobe Deposit imo.
Generalnie osobom martwiącym się o granie bez premki powiem tak:
Spokojnie dacie radę grać bez Premium oraz IS i być na równi z płacącymi, choć może wam zająć to trochę (20-30%) dłużej.
Wiadomo, jak gracz p2p kupi sobie kluczyk klasowy do skrzynki to wystarczy mu przejść danego dungeona/ruletkę raz, a wy będziecie farmić aż dostaniecie (1/8 szansy). Dodatkowe 10-30% expa oraz zupki z IS pozwolą mu wbić level nieco szybciej (choć na początku pewnie wolniej z taką ilością ludzi ) grindując, gdy wy będziecie robić questy. Bez rozszerzenia ekwipunku będziecie musieli spędzić więcej czasu na czyszczeniu plecaka, bo w grze leci mnóstwo syfu, materiałów i feedu do enchantowania.
Ale weźcie pod uwagę, że gracz F2P:
1. Może swobodnie korzystać z Auction House
2. Nie ma ograniczeń na instancje
3. Może zarabiać walutę IS (choć trochę wolniej)
4. Nie jest w żaden sposób ograniczony w statystykach postaci i z tego powodu
5. Może z łatwością nakopać płacącemu, bo BnS nie jest nastawione na gear, a na refleks, umiejętności i ping
W takim Lineage 2 od Innovy czy Aionie od GF nie pogracie bez premki, tutaj bezproblemowo.
Szczerze mówiąc, jeśli macie ograniczone fundusze i macie wybór: kupić Premium czy kupić WTFasta/Battlepinga do obniżenia pingu, to wybierzcie to drugie.
Jedyne pay-to-win jakie jest w Blade and Soul to zapłacenie za światłowody lub przeprowadzkę do Niemiec, bliżej serwerów, bo różnica między 50, a 150 pingu jest bardzo duża.
to się pomyliłem... to u mnie to samo występuje, dzięki za info Ozonek.
to się pomyliłem... to u mnie to samo występuje, dzięki za info Ozonek.
Niekoniecznie, mogę ja się mylić, ale tak na chłopski rozum raczej nie powinno wywalać z takim błędem nawet gracza F2P, tylko dać mu zwykłe "Unable to connect" albo inny bardziej standardowy błąd.
Nic mi w tle nie chodzi. Antywirus i zapora - podstawa od Microsoft. Więc powinno hulać Zobaczymy 19 stycznia bo tak to nie chce mi się szukać powodu
Ano ja pobrałem i mam poprostu, ze nie mogę się połączyć, takiego błędu jak kolega wyżej nie posiadam
Błąd 4044 dotyczy GameGuarda, więc jakiś program powoduje konflikt z tą aplikacją i pojawia się ten błąd i samo to się nie naprawi 19 stycznia, więc musi sam znaleźć przyczynę, jak to napisał już Ozonek.
Normalnie f2p dostaje po prostu komunikat z DC w grze, jak to Anray napisał.
Ewentualnie może usunąć folder GameGuard, żeby pobrał się na nowo i czasami to naprawi ten błąd.
Jak czytam to na różnych forach piszą, że GG nie wspiera Windows 10 ... @Seigi, jaki masz system operacyjny ?
Jak czytam to na różnych forach piszą, że GG nie wspiera Windows 10 ... @Seigi, jaki masz system operacyjny ?
Ja mam windows 10 professional ;P i mi działa wszystko bez problemu, tak samo z innymi wersjami Blade & Soul. ^^
Ok działa, odinstalowałem folder
Gdzie ty masz 150 pingu ozonek w polsce(małopolska) miałem 60 pingu więc nie wiem skąd taki ping u ciebie.
Ale jaja znowu nie działało Dzięki szczęściu odkryłem, że to wszystko powoduje system explorer, który domyślnie ustawiłem jako mój menadżer zadań... Wszystko odkryłem, dzięki temu, że nieco podskoczył ten proces
Wszystko hula, więc jak ktoś ma program System explorer to niech wyłączy.
Gdzie ty masz 150 pingu ozonek w polsce(małopolska) miałem 60 pingu więc nie wiem skąd taki ping u ciebie.
Podałem przykładowe wartości. Różni ludzie, różni dostawcy, różne wartości pingu.
Już ogłosili cenę na livestreamie, 1 miesiąc premium to 12$ - ~49zł (959 Ncoin).
Do Niemiec to średnio 40-70 powinno być.
Cześć, jako że zamierzam grać w blade & soul od dnia premiery, mógłby ktoś mi powiedzieć który serwer wybrać (gdzie najwięcej polaków) no i czy będzie ktoś robił gildie czy coś.
Windrest większość polaków i masa gildii.
Tylko jezeli masz zamiar grac od 19 bez premki i wybierzesz najbardziej zatloczony serv, to nie wiem czy wbijesz do gry przez kilka pierwszych dni. Kolejki beda pewnie ogromne.
BTW ile trzeba wydac, zeby odblokowac garderobe?