Blaszak czy ps3

Mam takie pytanko czy kupić Playstation 3 czy moze starego dobrego blaszaka. A więc oba kosztują po 1400zl (Ps3 ma 2 gry w cenie)

Komputer:

procesor- Intel pentium dual core 3.2 GHz

karta graficzna- 1GB

dysk twardy-500 GB

No a ps3 ma 320GB(więcej opisy w sklepie nie było więc chyba niepotrzebny) A więc chciałbym sobie pograc w pare gierek np. Battlefield 3, FIFA 12 na ps3 grałem u kolegi i nawet spoko. Ale wydaje mi się ze ten piec za tę cenę nie jest taki zły. No cóż ale jestem niezdecydowany i dlatego tu pytam :-)

Karta graficzna 1 gb -_- to nic nie mówi. Ale wiadomo że blaszak bo drożej chyba wychodzi co ? Ale to już zależy co wolisz, oczywiście lepsza grafika na kompie

Radził bym ci kupić PS3

Nieee, kupiłem pleja za 1100 i ok. 10 razu grałem i leży odłączony... szczerze mówiąc wolałbym ulepszyć za tą kase kompa niż kupić pleja, teraz nie wiem czy go sprzedać ze stratą czy dojżeć i zacząć grać. Jak masz wybór miedzy konsolą a kompem to wybieraj peceta. Jezeli masz cel:kupuje konsole, to plej jest teraz najlepszym wyborem.

Jak chcesz kupić konsolę to kup x360 fat i zflashuj napęd. Wydasz z 800 zł + 200 za płyty 50-150 w zależności jakie. Ściągasz nagrywasz wrzucasz. A jak nie chcesz xboxa to lepiej zainwestuj w PC, tylko poczekaj aż wyjdzie nowa seria grafików, to spadną ceny tych starszych, więc jakiegoś 6970 używanego lekko za 500 nawet wydoisz. Reszta to wystarczy jakiś 4 rdzenowiec średni + 16 gb ram(po 350 już chodzą) i wydasz pewnie zamiast 1400 jakieś 1800, ale sprzęt ci posłuży conajmniej 5 lat. Ja osobiście cisnę jeszcze na 3 letnim radeonie 4770 i wszystkie nowe gry jak np. wiedźmin 2, skyrim pociskają na high details płynnie.

Jak chcesz kupić konsolę to kup x360 fat i zflashuj napęd. Wydasz z 800 zł + 200 za płyty 50-150 w zależności jakie. Ściągasz nagrywasz wrzucasz. A jak nie chcesz xboxa to lepiej zainwestuj w PC, tylko poczekaj aż wyjdzie nowa seria grafików, to spadną ceny tych starszych, więc jakiegoś 6970 używanego lekko za 500 nawet wydoisz. Reszta to wystarczy jakiś 4 rdzenowiec średni + 16 gb ram(po 350 już chodzą) i wydasz pewnie zamiast 1400 jakieś 1800, ale sprzęt ci posłuży conajmniej 5 lat. Ja osobiście cisnę jeszcze na 3 letnim radeonie 4770 i wszystkie nowe gry jak np. wiedźmin 2, skyrim pociskają na high details płynnie.

16 gb ram? Kretynizm. 6970 za 500 zł? Haha. Nawet komp za 3000 zł nie posłuży na 5 lat, nie ma co się oszukiwać.

Proponuję dołożyć do pieca, żeby złożyć coś z intela i3/i5 + gtx 460/radeon 6850 w górę. Taki sprzęt nada się bardzo ładnie do gier, na jakieś 2 lata napewno.

Ps3 polecam tylko do eksluzywnych gier(uncharted, rdr, gow itp.) lub do ps move a jeżeli masz grać w gry multiplatformowe to sobie daruj bo wczytywanie gier itp jest po prostu koszmarne, aczkolwiek taka konsola odtworzy ci każdą nową grę (skyrimy, gieteki itp.) bezproblemowo za to z słabszą grafikę, więc jeżeli długie wczytywanie nie jest dla ciebie problemem to bym wziął jakąś konsolę. Gry na konsole są trochę drogie (99zł "przeterminowana" - 250zł na nową) ale na allegro wyrwiesz giere za 30-50 zł bezproblemowo.

Ja bym byl za konsola, I jak chcesz do gry single polecam xboxa rgh/jtag. Chcesz do multi kup ps3. Gry drogie. A pc jak dla mnie tylko do mmo

Polecam ci osobiście PC. Bo prawie każda większa produkcja wychodzi na wszystkie platformy, Ps3 prawdopodobnie po jakims czasie znudzi ci się, a na pc zawsze coś znajdziesz (jakieś MMO lub coś w tym stylu). Ale jeżeli nie masz aż tak złego kompa to kup PS3. Albo jeszcze lepiej kup części tylko niektóre(żeby usprawnić kompa obecnego) i zakup używane ps3 lub xboxa też dobry ;D

PC to jednak podstawa, ale to zależy też jakiego masz kompa teraz, jak wystarczającego to PS3, a jak słabego to lepszy PC. Ale to też zależy jakie gry preferujesz i czy lubisz grać na padzie. Bo np. na PS3 za bardzo sobie w RPG nie pograsz, a tym bardziej w MMO. W RTS też nie za bardzo. Więc tak jak mówię to zależy jakie gry preferujesz ;)

Myśle ze rpg sie na psa znajdzie. Nawet całkiem całkiem. Ale zgadzam sie. Zależy jakiego masz kompa i czy wymagasz lepszego do testowania gier itp. bo jak nie to play moze polecieć :D

Wiecie na tym ps 3 chciałem pograć w tego Battlefielda 3, a komp nie jest taki zły, a gry fajne na konsole tez wychodzą, wiec komp na stare dobre mmorpg wystarczy mi narazie . Chyba biore to Playstation3

Bo fantazja, bo fantazja :D...

Co do tematu. Nie oplaca sie kupywac konsol obecnej generacji bo za rok(albo moze nawet pod sam koniec tego roku) powina wyjsc nowa generacja konsol. I wywalisz kase na konsole a za rok nie bedzie juz na nia gier.

Tego PC co napisales to nie kupuj. Nawet nie jest napisana dokladan specyfikacja podzespolow. Kolejna sprawa to ze nie oplaca sie kupywac 2 rdzeniowych kompow. No chyba ze max w co chcesz grac to GTA IV.

A jak juz mowa o konsolach to jednak PS3. Xbox ma minimalnie wiecej gier, ale PS3 ma lepsze exlusivy(Uncharted 3 wymiata na maxa :D)

Jak masz tyle kasy co piszesz to zachowaj i jeszcze troche pozbieraj. Nie pali sie. Nie kupuj syfu tylko naprawdę odkładaj na porządną maszyne.

No tak niby wyjdzie ale będzie nowa konsola będzie kosztowała z 2,5k + gry po 250-300zł więc powodzenia. Trochę tytułów na ps3 jest więc myślę że nie jest to aż tak zła opcja, jeszcze se chłop pogra niema co.

Na targowisku PCLABIE za 1200zł widziałem takiego kompa na sprzedanie: Core 2 quad 2.7, 4GB RAM oraz HD 4850. No to bez jaj, za taką cenę to nawet nie tykaj komputera.

Jak zależy ci tylko na gierkach, to jak najbardziej PS3. Jednakowszy z drugiej strony PC'et ma więcej możliwośći. Rownież MMO odpada na psach. (Jeżeli jakieś działa to poprawcie mnie) ;)

Jak chcesz pograć w BF3 to kup kompa bo wtedy możesz na zajebistej grafie popykać (kompy w tej chwili mają lepszą grafe), a poza tym to lepiej sie gra w fps na kompie

Jak zależy ci tylko na gierkach, to jak najbardziej PS3. Jednakowszy z drugiej strony PC'et ma więcej możliwośći. Rownież MMO odpada na psach. (Jeżeli jakieś działa to poprawcie mnie)

DCUO ma serwery dla graczy PS3.

PS3 dalej potrafi wygenerować lepszą grafikę niż PC (Uncharted 3-nagroda za najlepszą grafike). PS3 jest do grania tylko w tytuły typowo konsolowe, bo np BF3 grafika wygląda jak na PC na najsłabszych detalach -.-

Bo fantazja, bo fantazja ...

Fantazjuj dalej

6950 tu akurat mój błąd, chodziło mi o 6950 nie wiem dlaczego 6970 napisałem. Jak nauczyli cię czytać to zaistę zauważyłeś cenę 700, nowe są za 900, dlatego jak wejdą radeony 7000 to uważam, że cena za używane spokojnie popłynie do 500-600. Ale pewnie, łatwiej jest napisać fantazja niż cokolwiek sprawdzić.

Co do jeszcze wyższego, 16 GB oczywiście nie jest potrzebne, bo 8GB spokojnie wystarczy na wszystko, tylko skoro ceny i tak są niskie to można się szarpnąć, 2 setki trzeba wyłożyć na stół za 8GB, zaś 150 dokładasz i 16 masz. Już pisałem, karta graficzna kosztowała około 500 w dniu premiery, a służy mi już 3 rok i gry chodzą dobrze na wysokich ustawieniach. Więc jak kupujesz byle gówno to oczywiście, że nie wystarczy na 5 lat. Oczywiście wiadomo, że po 5 latach będzie już zapewne nadawać się do odpalania najnowszych gier na niskich lub średnich, ale MMO i system spokojnie utrzyma na maksa, a kupować kompa tylko żeby się podjarać ultimate ustawieniami jest idiotyzmem. Jeżeli musisz koniecznie pokazać, że wiesz lepiej to napisz to chociaż normalnie, a nie jak dziecko w piaskownicy bo tylko pajaca z siebie pociskasz.