Nie wierzycie w Boga tak ? To powiedzcie mi skad sie wziela Ziemia i zycie, albo inaczej skad sie wzial kosmos nawet nie wiadomo jak dluga granica jest wszechswiata. Samo sie wszystko nie stworzylo z niczego. A duchy ? Malo to ludzi na przyklad opowiada jak byli w jasnym tunelu kiedy to byli na granicy smierci ? Ja wierze w duchy i ufo tak samo jaki reinkarnacje,i nie musze byc zwolennikiem kosciola lub religi.
Bog, bogowie, religie, jaszczury, itp
^ A jakie to niby wyjasnienie? To pachnie sredniowieczem: czego nie rozumiemy, przypiszmy dzialaniu sil wyzszych.
Nie mozna za dowod istnienia Boga podawac takich "argumentow", jakie wlasnie przytoczyles, bo to niczego nie wyjasnia. Oczywiscie nie chce sie z Toba spierac w tej kwestii, tylko uzmyslowic, ze to co napisales niczego nie dowodzi, a ton Twej wypowiedzi byl taki, jakbys wlasnie oswiecil polowe swiata i zaprowadzil na ziemi pokoj.
I znowu Twoja wypowiedz o duchach jest bez znaczenia. Co z tego, ze ktos opowiadal, ze widzial tunel, swiatlo, duchy, czy nawet sama kostuche. Ja moge zaraz napisac, ze widzialem jak Doda zamienila sie w godzille i rozdeptala moja makiete miasta, ale chyba nie wierzysz, ze tak bylo w rzeczywistosci?
Nie mozna sluchac innych, bo wielu z nich to zwykli wariaci. Tym bardziej nie mozna przywolywac ich wywodow jako argumentaja istnienia czegokolwiek.
Ja moge zaraz napisac, ze widzialem jak Doda zamienila sie w godzille i rozdeptala moja makiete miasta, ale chyba nie wierzysz, ze tak bylo w rzeczywistosci?
Zły przykład, bo wszyscy wiemy, że jaszczuro-ludzie istnieją na prawdę.
W wyobraźni na pewno
hahahahahahaahaaahahahahahahahahahaahaha...
@up
popieram
W wyobraźni na pewno
Ale przecież wielu ludzi w to wierzy, więc to musi być prawda.

Poza tym ktoś musiał te piramidy zbudować, nie?
no tak egipcjanie... ale to mnie dobiło jaszczuro-człowiek czy jak to tam nazywacie ^^
Jaram się wami cały dzień szczególnie MrDarkness'em (jak się nie wygłupia) to jak można wierzyć w jakiegoś węża-humana 0.o? Tak jakbyś wierzył w gadające drzewo, ja się wychowałem w katolickiej rodzinnie, więc wierze w Boga, Jezusa i duchy, ufo, ale te węże to gówno podobne do McDonalda i cheeseburgera wgl. pożyjemy zobaczymy, mnie nie obchodzi czy będę żył, czy nie.
Ps. Discovery mówi tyle co plski rząd czyli gówno prawda.
Ja się wychowałem w rodzinie jaszczuro-ludzi i wyznawaliśmy technologiczny progresywizm, także swoje wiem. Twój Bóg to ściema i nie ma na jego istnienie żadnych dowodów, oprócz jakiejś książeczki.
A czym jest ta książeczka w porównaniu do cudu Świata jakim są piramidy. Lepiej grzecznie podziękuj przybyszom z planety Nibru, że nas stworzyli i zamilcz.
ja się wychowałem w katolickiej rodzinnie, więc wierze w Boga, Jezusa i duchy, ufo
Genialne.
PS: McDonald to jakaś religia?
Ale przecież wielu ludzi w to wierzy, więc to musi być prawda.
Rozumiem aluzję. Nie skomentuję.
Ja jak byłem mały, to budowałem piramidy w piaskownicy. Ale według Ciebie to nie JA je zrobiłem, lecz te...te...to coś? Przykro mi z tego powodu
bez obrazy, ale jak ktoś widział ducha w wieku powiedzmy <12 to moim zdaniem jest to TYLKO wyobraźnia, połączona może ze strachem (np. ciemny pusty pokój wieczorem).Wyobraźnia potrafi dużo zdziałać. Bardzo dużo.
Nie wiem czemu, ale na myśl przyszedł mi mój post z pierwszej strony:
Wywiad z pewną starszą panią. Podczas drugiej wojny światowej, czas przed Bitwą o Monte Cassino. Kobiety i dzieci osiedlano w Persji (mieszkały w barakach), a mężczyźni "szli dalej". W tym jej trzech synów. No więc już po bitwie pod wzgórzem, pewnego dnia usłyszała pukanie do drzwi. 3 razy. Więc zobaczyła kto puka...za drzwiami nikogo nie było...z łzami w oczach powiedziała, że "To może wiatr płatać takie figle..." (a nie jestem pewien, czy wiedziała, że oni polegli...)
Może i ma to mało wspólnego z tematem...
A jaszczuro-ludzie istnieją. Na 100%. Wiem, bo widziałem na DISKAWERY.
Ale na DISKAWERY też było o duchach.
@Yang
Proszę, zmień ton swoich wypowiedzi albo w ogóle się nie wypowiadaj. Wywołujesz tylko niepotrzebne konflikty swoimi prowokacjami. Swoją frustrację przelewaj w inne miejsca.
@Topic
Jestem katolikiem, więc moja opinia na ten temat, jest raczej oczywista.
Co do UFO, to nie wierzę.
Co do istnienia Boga, to myślę, że nie da się znaleźć bezpośredniego dowodu na istnienie Boga.
@Yanglegend... poza tym oczywiście to jestem katolikiem xD...
Lookne jeszcze na te wasze 'humanocokolwiek', a może jakieś Star Warsy wymyślicie jak to bawiliście się w piaskownicy z Darth Waderem (czy jakoś tak).
@Yanglegend... poza tym oczywiście to jestem katolikiem xD...Lookne jeszcze na te wasze 'humanocokolwiek', a może jakieś Star Warsy wymyślicie jak to bawiliście się w piaskownicy z Darth Waderem (czy jakoś tak).
Rozmowa z Darth Vaderem w piaskownicy to małe piwo przy cudach, o których możesz przeczytać w Biblii.
Co tam nawet Biblii i jakieś tam zmartwychwstania/niepokalane poczęcia, historie współczesnych chrześcijan są jeszcze lepsze - Ojciec Pio, który miał stygmaty, leczył, przepowiadał przyszłość i UWAGA miał możliwość bycia w dwóch różnych miejscach jednocześnie.
Problem w tym, że to wszystko przyjmujesz ślepo jako pewnik, bo tak mówi kościół i nie widzisz o tym, że teoria o istnieniu jaszczuroludzi jest tak samo niedorzeczna/śmieszna jak biblijne cuda. ;]
Rozmowa z Darth Vaderem w piaskownicy to małe piwo przy cudach, o których możesz przeczytać w Biblii.Co tam nawet Biblii i jakieś tam zmartwychwstania/niepokalane poczęcia, historie współczesnych chrześcijan są jeszcze lepsze - Ojciec Pio, który miał stygmaty, leczył, przepowiadał przyszłość i UWAGA miał możliwość bycia w dwóch różnych miejscach jednocześnie. Problem w tym, że to wszystko przyjmujesz ślepo jako pewnik, bo tak mówi kościół i nie widzisz o tym, że teoria o istnieniu jaszczuroludzi jest tak samo niedorzeczna/śmieszna jak biblijne cuda. ;]
no tak ale o biblii wiesz od urodzenia to idzie się przyzwyczaić a o tobie mogę powiedzieć że jesteś pier... bo myślisz o stworkach które można spotkać m. in. w Amorion (polecam fajna gierka ^^).
Ha ha czytam, czytam i coraz śmieszniej się robi. Obie te wasze teorie o jaszczuro-ludziach i o biblijnych cudach są żałosne i śmieszne.
Ha ha czytam, czytam i coraz śmieszniej się robi. Obie te wasze teorie o jaszczuro-ludziach i o biblijnych cudach są żałosne i śmieszne.
Mam rozumieć, że pisząc o "cudach biblijnych" miałeś też na myśli całą Biblię? (Jestem trochę dosłowny).
Znam takich, którzy nie wierzą w Boga "bo przecież tylko frajerzy wierzą w niego bla bla bla BLA".
Z ciekawości chciałem zobaczyć ile masz lat. Więc sobie odpuszczę.
taki młody, a taki wybredny ;p
Stoję w garażu więc jestem samochodem.
Rozwala mnie jak niektórzy nie potrafią załapać żartu i ironii (i nie odnosi się to do mojego poprzedniego posta)
wychowałem w katolickiej rodzinnie, więc wierze w Boga, Jezusa i duchy, ufo,
Właśnie! Zapomniałem że było o tym w Piśmie Świętym!
Mojżeszowi ukazał się płonący UFOK, Może rozstąpił UFOcoopter, a duchy zjadały dzieci z Egiptu!
Ale na DISKAWERY też było o duchach.
Noł Łej! Jak ja mogłem odpuścić takie coś!
Ps. Discovery mówi tyle co plski rząd czyli gówno prawda.
Phi, pewnie oglądasz tvn i czytasz wyborczą. DISKAWERY TO ENCYKLOPEDIA ŻYCIA. Tam są prawdziwe połowy krabów!
Yanglegend, jaszczuro-ludzie to według mnie najinteligentniejsza forma życia! Jak przejść do Twojej religii?
Ja mam znajomego ktory opowiadal mi swoje przygody z duchami,
Ja kiedyś rozmawiałem z duchem o lidze mistrzów, niestety odpuścił jedną kolejkę i nie znam wyników. Było to w 1974 jak dobrze pamiętam.
*PS. Jako że czuję że mnie zaraz zjecie żywcem, to ja sobię żartuję. Nie chcę przejść do religii jaszczura, wolę Abudilina (koń na wrotkach)
Myślę, że wszyscy się zgodzą, że wszystkie posty w tym temacie prowadzą do niepodważalnego wniosku, iż
DISKAWERY TO ENCYKLOPEDIA ŻYCIA, Tam są prawdziwe połowy krabów!.
Połowy krabów na Discovery są kozackie i już nie zliczę ile odcinków oglądałem o 2 w nocy jak nie mogłem zasnąć. ;p
*PS. Jako że czuję że mnie zaraz zjecie żywcem, to ja sobię żartuję. Nie chcę przejść do religii jaszczura, wolę Abudilina (koń na wrotkach)
Jak można wierzyć w takie głupoty jak koń na wrotkach ehhh. Przez chwilę myślałem, że do nas dołączysz i poznasz prawdę absolutną o ludzkiej egzystencji na Ziemii, jednak okazuje się, że będziesz tylko niewolnikiem Mistrza jaszczuro-ludzi, szkoda.
Mam rozumieć, że pisząc o "cudach biblijnych" miałeś też na myśli całą Biblię? (Jestem trochę dosłowny).Znam takich, którzy nie wierzą w Boga "bo przecież tylko frajerzy wierzą w niego bla bla bla BLA". Z ciekawości chciałem zobaczyć ile masz lat. Więc sobie odpuszczę.
Ha ha ha i coraz śmieszniej. Nie wierzę w boga nie dlatego, że "tylko frajerzy wierzą" tylko dla tego, że uważam to za stek bzdur i nie wierzę, że istnieje jakaś siłą wyższa. I mówię wam, że nie zacznę wierzyć w te bzdury jak będę miał 17 lat jak Pan Pjotr (uhh jesteś już taki dorosły) ani jak będę miał 30. Przy 70 to może bo na starość mi coś odwali i będę przeznaczał moją rentę na rzecz kościoła, żeby mogli kolejny pomnik wznieść, albo kościół ze złota zbudować.
@Down
Ha ha ha ha!