Skoro po czesci wierzysz ze Bog istnieje to czemu w duchy nie ? Udowodnij ze duchow nie ma
Cholera, ja też wierzę w Boga, ale dlaczego w pakiecie z tym mam wierzyć w duchy?
Co wy macie z tym że jak ktoś wierzy w Boga to musi wierzyć w duchy?
Po drugie z tematu o duchach zrobiliście wielką walkę religii. Szkoda że najbardziej na kościół najeżdżają ludzie co nie skończyli gimnazjum.
Teraz moda na bycie ateistą, bo wszyscy w komentarzach na różnych stronach piszą że są ateistami.
Róbcie co chcecie, ale to że sobie nie wierzycie nie znaczy że macie najeżdżać na inne religie.
Wiara na tym polega. Gdyby były dowody że Bóg na pewno istnieje to to by nie była już WIARA, bo jedne z pojęć wiary to
"Stanowisko, pogląd, w danym momencie, nie znajdujące jednoznacznego potwierdzenia w rzeczywistości."
Ja nie najeżdżam na pseudo-ateistów (pewnie 3/4 "ateistów" z tego forum nie wie nawet co znaczy teb termin), nie najeżdżam też na tych co wierzą w duchy. A wiara w duchy jest dla mnie kompletną głupotą. A jeżeli już ktoś na tym forum jest ateistą, jest pełnoletni, i ma wiedzę na te tematy jak religia, ateizm to szacunek dla niego.
PS. Nazywajcie mnie katolem, ciemniakiem itp. wiem że to jest dla wielu trendi i wtedy niektórzy czują swoją wyższość (bo przecież oni w takie ciemnoty nie wierzą, są osobami światłymi)