Osobom, które zastanawiają się czy zagrać polecam pobranie gry Cabal. Cabal 2 w porównaniu do jedynki to jest jakaś pomyłka. Ludzie, którzy grali w pierwszą część wiedzą o czym mówię. Ta gra pod każdym względem ustępuje swojemu swojej poprzedniczce.
Cabal II
Ktos wie skad wziasc gorg's hide?
Moze mi ktos pomoc wywala mi cabala 2 co jakis czas a to brak pliku a to bez powodu blagam pomozcie
Nie wiem czemu wszyscy patrzą na cabala 2 jako na duchowe następce cabala 1. Podobnie było, bodajże, z Archlordem 2...
Od początku powinniście wiedzieć, że podobna nazwa, to zwykły chwyt marketingowy. Mieliśmy wcześniej pokazywane gameplaye, już po tym można było stwierdzić, że to będzie całkiem inna gra...
Porada: jeśli launcher podczas patchowania wypluje błąd, ale widać że nadal działa NIE klikajcie na "confirm". Pozwólcie mu skończyć, wtedy go zamknijcie i odpalcie ponownie. Skończy wtedy patchowanie.
"Confirm" wykopuje launchera podczas patchowania plików i może spierdzielić grę.
Nie wiem czemu wszyscy patrzą na cabala 2 jako na duchowe następce cabala 1. Podobnie było, bodajże, z Archlordem 2...Od początku powinniście wiedzieć, że podobna nazwa, to zwykły chwyt marketingowy. Mieliśmy wcześniej pokazywane gameplaye, już po tym można było stwierdzić, że to będzie całkiem inna gra...
Poniewaz 2 to nastepca 1 chyba to oczywiste. Tak jak bylo z Lineage 1 i Lineage 2 i chyba jest to jedyna gra , ktorej 2 czesc przebila jedynke w (europie i NA ) . Ale obecnie , tworcy mysla , ze jak wypuszcza slabiaka wybijajacego sie na 1 bedzie ok a jak widac , ktoras gra z kolei na tym nie zbyt dobrze wychodzi:/
Tyle, że w nazwie jest mała zmiana - Cabal 2, a nie Cabal Online 2, mała różnica ale na tyle znacząca, że mogli zrobić grę w świecie Cabala Online, ale z całkiem inną mechaniką rozgrywki - mniej więcej tak jest, ja dalej grając w dwójkę czuję klimat jedynki, zdaje sobie sprawę, że to nie jest bezpośrednia kontynuacja, jedynie następna gra twórców. W każdym razie, Cabal 1 też nie był grą idealną i miał swoją bolączkę, chociażby początek tej gry bazował dokładnie na tym samym co dwójka.
Ciekaw jestem late game-u Cabal 2, nie tylko 40 lvl, ale to co mają już nasi koledzy ze wschodu, czyli po paru dużych patchach, gra ma potencjał, nie jest zła, jak na open betę i tłumy ludzi z całego świata to serwery na prawdę wytrzymują dużo, możliwe, że za rok jak już będzie podwyższony lvl cap i gra dostanie dodatkowy content na prawdę będzie w co grać. Póki co jest nieźle, ale nie ma co oceniać tej gry przez pryzmat jedynki, która dalej jest, przecież serwerów nie zamknęli
Pozdrawiam i wracam bić 40 lvl
Tyle, że w nazwie jest mała zmiana - Cabal 2, a nie Cabal Online 2, mała różnica ale na tyle znacząca, że mogli zrobić grę w świecie Cabala Online, ale z całkiem inną mechaniką rozgrywki - mniej więcej tak jest, ja dalej grając w dwójkę czuję klimat jedynki, zdaje sobie sprawę, że to nie jest bezpośrednia kontynuacja, jedynie następna gra twórców. W każdym razie, Cabal 1 też nie był grą idealną i miał swoją bolączkę, chociażby początek tej gry bazował dokładnie na tym samym co dwójka. Ciekaw jestem late game-u Cabal 2, nie tylko 40 lvl, ale to co mają już nasi koledzy ze wschodu, czyli po paru dużych patchach, gra ma potencjał, nie jest zła, jak na open betę i tłumy ludzi z całego świata to serwery na prawdę wytrzymują dużo, możliwe, że za rok jak już będzie podwyższony lvl cap i gra dostanie dodatkowy content na prawdę będzie w co grać. Póki co jest nieźle, ale nie ma co oceniać tej gry przez pryzmat jedynki, która dalej jest, przecież serwerów nie zamknęli Pozdrawiam i wracam bić 40 lvl
Co do pierwszego akapitu odnośnie zmiany w nazwie: Takiej bzdury dawno nikt nie napisał, Online to online dawniej dopisek online miał sugerować iż jest to gra w której mozna grać z innymi graczami i wymagany jest internet, dzisiaj czasy się zmieniły i mało kto w nazwie daje online.
Drugi akapit: Właśnie trzeba oceniać przez pryzmat jedynki z tego względu iż jest to następca jedynki, przegrałem w cabala kupę czasu i muszę stwierdzić że Cabal 2 nie powinnien nawet ujrzeć światła dziennego,bynajmniej takim jakim jest teraz. Jak widać był to łatwy skok na kasę, nazwa Cabal miała tylko przyciągnąć graczy.
Grafika:Nie mam nic do niej jednak jak na te czasy przy takim silniku, to sie nie postarali.
Soundtrack:Gorszego chyba nie ma? Jedynka reprezentowała jedną z najlepszych soundtracków ze wszystkich MMO a soundtrack w cabalu 2 to zwykłe pierdy jakiegoś chińczyka który stworzył melodię na przysłowiowym "kolanie"
Animacje:Tak ochydnych animacji nie widziałem od bardzo dawna, wygląda skilli i działanie to jakaś porażka.
Ogólne systemy w grze: Okrojona wersja z jedynki + parę nowości, wszystko zrobione chaotycznie na odwal się.
Podsumowując: Pojechałem po Cabalu 2, i moim zdaniem słusznie gdyż twórcy mieli 3lata by dostrzec swoje błędy i poprowadzić tą grę w dobrym kierunku, jednak oni woleli wypuścić grę w Chinach, gdy tam popularność szybko spadła, postanowili wprowadzić grę na amerykańskie serwery. Tak samo będzie z US i otworzą serwer Europejski. Jeżeli z grą nic nie zrobią przez najbliższe kilka miesięcy to stawiam że upadek nastąpi za max póltora roku.
Co do pierwszego akapitu odnośnie zmiany w nazwie: Takiej bzdury dawno nikt nie napisał, Online to online dawniej dopisek online miał sugerować iż jest to gra w której mozna grać z innymi graczami i wymagany jest internet, dzisiaj czasy się zmieniły i mało kto w nazwie daje online.Drugi akapit: Właśnie trzeba oceniać przez pryzmat jedynki z tego względu iż jest to następca jedynki, przegrałem w cabala kupę czasu i muszę stwierdzić że Cabal 2 nie powinnien nawet ujrzeć światła dziennego,bynajmniej takim jakim jest teraz. Jak widać był to łatwy skok na kasę, nazwa Cabal miała tylko przyciągnąć graczy.Grafika:Nie mam nic do niej jednak jak na te czasy przy takim silniku, to sie nie postarali.Soundtrack:Gorszego chyba nie ma? Jedynka reprezentowała jedną z najlepszych soundtracków ze wszystkich MMO a soundtrack w cabalu 2 to zwykłe pierdy jakiegoś chińczyka który stworzył melodię na przysłowiowym "kolanie"Animacje:Tak ochydnych animacji nie widziałem od bardzo dawna, wygląda skilli i działanie to jakaś porażka.Ogólne systemy w grze: Okrojona wersja z jedynki + parę nowości, wszystko zrobione chaotycznie na odwal się.Podsumowując: Pojechałem po Cabalu 2, i moim zdaniem słusznie gdyż twórcy mieli 3lata by dostrzec swoje błędy i poprowadzić tą grę w dobrym kierunku, jednak oni woleli wypuścić grę w Chinach, gdy tam popularność szybko spadła, postanowili wprowadzić grę na amerykańskie serwery. Tak samo będzie z US i otworzą serwer Europejski. Jeżeli z grą nic nie zrobią przez najbliższe kilka miesięcy to stawiam że upadek nastąpi za max póltora roku.
bla bla szkoda czytac was ja tez ide bic lvl
a ty idz zapinaj dalej w 1 ja bede w 2 se gral dzwiek moze rzeczywiscie kijowy ale go wylaczylem reszta rzeczy too twoje pierdy ... ps:.
taa gra ma wiecej lat niz nie jeden tutaj wypowiadajacy sie ;p
Co do pierwszego akapitu odnośnie zmiany w nazwie: Takiej bzdury dawno nikt nie napisał, Online to online dawniej dopisek online miał sugerować iż jest to gra w której mozna grać z innymi graczami i wymagany jest internet, dzisiaj czasy się zmieniły i mało kto w nazwie daje online.Drugi akapit: Właśnie trzeba oceniać przez pryzmat jedynki z tego względu iż jest to następca jedynki, przegrałem w cabala kupę czasu i muszę stwierdzić że Cabal 2 nie powinnien nawet ujrzeć światła dziennego,bynajmniej takim jakim jest teraz. Jak widać był to łatwy skok na kasę, nazwa Cabal miała tylko przyciągnąć graczy.Grafika:Nie mam nic do niej jednak jak na te czasy przy takim silniku, to sie nie postarali.Soundtrack:Gorszego chyba nie ma? Jedynka reprezentowała jedną z najlepszych soundtracków ze wszystkich MMO a soundtrack w cabalu 2 to zwykłe pierdy jakiegoś chińczyka który stworzył melodię na przysłowiowym "kolanie"Animacje:Tak ochydnych animacji nie widziałem od bardzo dawna, wygląda skilli i działanie to jakaś porażka.Ogólne systemy w grze: Okrojona wersja z jedynki + parę nowości, wszystko zrobione chaotycznie na odwal się.Podsumowując: Pojechałem po Cabalu 2, i moim zdaniem słusznie gdyż twórcy mieli 3lata by dostrzec swoje błędy i poprowadzić tą grę w dobrym kierunku, jednak oni woleli wypuścić grę w Chinach, gdy tam popularność szybko spadła, postanowili wprowadzić grę na amerykańskie serwery. Tak samo będzie z US i otworzą serwer Europejski. Jeżeli z grą nic nie zrobią przez najbliższe kilka miesięcy to stawiam że upadek nastąpi za max póltora roku.
Co do nazwy taka moja konkluzja - jeżeli nie zgadzasz, trudno - ale tak to wygląda.
Skokiem na kase jest ciągnięcie dalej Cabala 1 i ułatwianie go do bólu - Cabal Online miał swoje piękne czasy w ep 2,3,4 - a teraz juz jest chyba 10, podwyzszony lvl, nowa klasa, a wszystko to po to żeby ludzie znowu grali i okupwali item shop.
Grafika jak na mmorpg z 2010 roku jest całkiem dobra - szczególnie w dalszych lokacjach, mapki lvl 20+ 30+ potrafią momentami nawet ucieszyć oko.
Soundtrack w 1 był dobry? Bloody Ice aż mnie głowa bolała od tych jęków - zawsze grałem przy "swojej" muzyce. Dalej jest ciężko i Cabalowa kiedy trzeba.
Animację są złe? Chyba graliśmy w inne gry, bo jak dla mnie to właśnie animację wyróżniają C2 od np. Aiona (na + dla C2)
"Ogólne systemy w grze: Okrojona wersja z jedynki + parę nowości, wszystko zrobione chaotycznie na odwal się." - tu się zgodzę, że dużo zmian, bardzo Aionowato, z jedynki mamy tu BM i sztuczne combo - reszta to co w innych mmo, boli brak np. ekwipunku jak w 1 (duże bronie, całe zbroje zajmujace wiecej miejsca od byle jakiego śmiecia.
Jeździj po grach ale rozsądnie, a nie piszesz byle co byle napisać i ponarzekać - gra jest dobra, tyle, nie wybitna, nic nowego, Cabal 1 w czasach świetności (ep do 5) był dużo ciekawszy, ale z braku alternatyw miło jest pograć, 37 lvl
Ja nie narzekam gra potrafi wciagnac poki co 38 lvl FA. Kazda gra ma swoje plusy i minusy
Dzięki Cabalowi 2 wróciłem do Cabala 1 ;( od nowa )
To tyle co do zasług 2jki.
Co do nazwy taka moja konkluzja - jeżeli nie zgadzasz, trudno - ale tak to wygląda.Skokiem na kase jest ciągnięcie dalej Cabala 1 i ułatwianie go do bólu - Cabal Online miał swoje piękne czasy w ep 2,3,4 - a teraz juz jest chyba 10, podwyzszony lvl, nowa klasa, a wszystko to po to żeby ludzie znowu grali i okupwali item shop.Grafika jak na mmorpg z 2010 roku jest całkiem dobra - szczególnie w dalszych lokacjach, mapki lvl 20+ 30+ potrafią momentami nawet ucieszyć oko.Soundtrack w 1 był dobry? Bloody Ice aż mnie głowa bolała od tych jęków - zawsze grałem przy "swojej" muzyce. Dalej jest ciężko i Cabalowa kiedy trzeba.Animację są złe? Chyba graliśmy w inne gry, bo jak dla mnie to właśnie animację wyróżniają C2 od np. Aiona (na + dla C2) "Ogólne systemy w grze: Okrojona wersja z jedynki + parę nowości, wszystko zrobione chaotycznie na odwal się." - tu się zgodzę, że dużo zmian, bardzo Aionowato, z jedynki mamy tu BM i sztuczne combo - reszta to co w innych mmo, boli brak np. ekwipunku jak w 1 (duże bronie, całe zbroje zajmujace wiecej miejsca od byle jakiego śmiecia.Jeździj po grach ale rozsądnie, a nie piszesz byle co byle napisać i ponarzekać - gra jest dobra, tyle, nie wybitna, nic nowego, Cabal 1 w czasach świetności (ep do 5) był dużo ciekawszy, ale z braku alternatyw miło jest pograć, 37 lvl
Skoro Ludzie grają nadal w Cabal 1 to chyba nie jest to skok na kasę a updaty maja zachęcać ludzi do dalszej gry. Ogolnie zgodzę się że wszystko ułatwiają i jest coraz gorzej, czasy świetności C1 mineły.
Soundtrack w C1 był właśnie bardzo dobry a muzyczka z bloody ice była świetna choć faktycznie po kilku latach gry może denerwować.
Cabal 2 faktycznie nie jest wybitny, gra napewno czym się wyróżnia na tle dzisiejszych MMORPGów ale ogólnie powinni zmienić parę rzeczy by rzeczywiście można to nazwać Cabalem 2.
Skoro Ludzie grają nadal w Cabal 1 to chyba nie jest to skok na kasę a updaty maja zachęcać ludzi do dalszej gry. Ogolnie zgodzę się że wszystko ułatwiają i jest coraz gorzej, czasy świetności C1 mineły.Soundtrack w C1 był właśnie bardzo dobry a muzyczka z bloody ice była świetna choć faktycznie po kilku latach gry może denerwować.Cabal 2 faktycznie nie jest wybitny, gra napewno czym się wyróżnia na tle dzisiejszych MMORPGów ale ogólnie powinni zmienić parę rzeczy by rzeczywiście można to nazwać Cabalem 2.
nie wiem co oni maja zmienic bo graq sie swietnie jak na mmmorpg nawet bardziej niz archage ktory niby ma lepsza grafe ludzi jest full multum maja wyrabane wasze opinie .... ze too nie jest jakis tam godny nastepca cabal 1 .
Dungi ktore sa jedno i wielosobowe mozna powtarzac ze 20 razy kazdy w 1 mozna bylo w nieskonczonosc ale tutaj nie wymagane jest wejsciowka ;p
Wie ktoś może jak i czy da się zresetować staty ??
nie wiem co oni maja zmienic bo graq sie swietnie jak na mmmorpg nawet bardziej niz archage ktory niby ma lepsza grafe ludzi jest full multum maja wyrabane wasze opinie .... ze too nie jest jakis tam godny nastepca cabal 1 .Dungi ktore sa jedno i wielosobowe mozna powtarzac ze 20 razy kazdy w 1 mozna bylo w nieskonczonosc ale tutaj nie wymagane jest wejsciowka ;p
Nie twierdzę że Cabal II jest ogolnie do d*py, nie da się w niego grac i wogóle. Gra ma coś w sobie co faktycznie wyróżnia na tle innych MMORPGów jednak jak na tyle lat pracy liczyłem na coś lepszego.
Najbardziej denerwuje mnie ten chaos, miliony repeat questów na mapach, nie wiadomo za co się chwycić. Zamiast podziału na G master,completer itd mamy jakiś Chain mode który odgrywa jakąś rolę zamiennika.
Na cholerę tak duże miasto które jest praktycznie puste, a NPC jest porozrzucane po całym tym chaotycznym mieście.
Ogólnie jako MMORPG Cabal II nie jest zły, jest ponadprzecietny jednak wiele systemów w tej grze jest denerwujących i wymagają zmian.
Ktos wie skad wziasc gorg's hide?
Dropi z Bossa w jedynym dungu na 1 mapie:) mi na 30 runów (dzienny limit 20 runów) dropło 6 szt.......ale miałem drop z tego bossa własnie tego peta co jest nagrodą za questa:) tak że odpuściłem:)
Pograłbym, ale niestety kiepsko u mnie z FPS Dziwne, bo wymagania spełniam..
Edit: W sumie to chyba dopiero Open Beta. Może coś zrobią z tą optymalizacją do oficjalnej premiery.
Albo lepiej nie może, tylko niech zrobią
U mnie na sprzęcie z podpisu średnio 15-20fps, niezależnie od tego na jakich ustawieniach. Gdy mało graczy dochodzi do 30.
Do tego użycie CPU 15% i GPU też 15% cały czas.
Nie wiem, Archeage na tym samym silniku przy 100 razy lepszej grafice śmiga 40-60fps na najwyższych ustawieniach.
Na forum Cabala 2 sporo narzekania na fps i z tego co piszą, bez desktopowej i5 @ 4GHz lepiej nie podchodzić. Przynajmniej póki tego nie poprawią (o ile to kiedyś zrobią).
@up nie prawda, ja na moim lapku uciągam na ultra bez żadnych spadków. Więc nie chrzań. Poza tym forum cabal2 nic nie zarzeka na optymalizacje...
Czas drewno zmienić na komputer kolego.