Cabal PL?

Tak jak podane w temacie. Jak myślicie czy będzie to dobra decyzja? Firma GameForge wykupiła licencje na wydawanie tej gry, jest wersja niemiecka pod linkiem www.cabal.de, tak jak już jest domena www.cabalonline.pl lecz przenosi na stronę firmy GameForge. Będziecie grać? :) Ja pewnie tak, czekam na wasze opinie w tej sprawie.

Zobaczymy, co z tego wyjdzie :D. Bo może być różnie z graczami. :)

Ta gra umrze tak jak Runes of Magic. GameForge 4D ma taki talent do za przeproszeniem spierdzielenia każdej sensownej gry.

akurat w Cabalu to się nie ciesze ;/ łatwy jest do ogarnięcia a jak go spolszczą to dzieci do 12 lat będą grały i prosiły o kase itp ;x

mod_ico.png
I ten ich brak jakichkolwiek zasad w pisowni, prawda? - Cree

Ta gra umrze, walną ceny w item shopie i będzie jak z RoMem.

Zostanę przy globalnym serwerze

Wiem że może być problem z tymi dziećmi ale od czego jest Block ? To tylko jakieś 24/7 dni w tygodniu blokowania każdego dzieciaka xD Tak jak na nonsensopedii jest opisane tak samo będzie się działo w Polskim... .

N0oBy F KaBaLu

Przeciętny noob w Cabalu nie różni się od standardowego nooba w innych MMO (prosi o "fri itanz", "poekspienie" i pyta "jak śe skiluie?"), jednakże ma swoje unikalne własności:

* Tibijska rozmowa z NPC (pisze na normal chat "heloł" oraz "baj" i "kłest")
* Wołanie na pomoc gildii (która i tak nie przychodzi albo rzeczony noob jej nie posiada, twierdząc że "pefnie mnie śe naspis zlaggoweal")
* Specjalny i niezrozumiały sposób "Farmienia" (tzn. bieganie na najmocniejsze potwory jakie noob ma dostępne i padanie na nich tak długo aż uda się je zabić żeby później stwierdzić że "tu jesst jakihsi pofalony lot"")
* Zabijanie innych graczy ("cemU MU Nie fypatł lot jakl goo zabiulem???/////")
* Nie widzi potrzeby robienia zadań("lepjej ekspici bo wiencej ekspa śe doztaje")
* Wykorzystuje i wynajduje w grze nowe bugi("ahshashahsahash wlasuem w sićane !!!1111" a następnie "ej cosi śe zwaliuo jakisi napois mnie wyskoczol !!!1111 cosi tam eror 6 pomoszcie !!!111")

Tak jak pisałem będzie identycznie .

A takie gadanie... Na pewno znajdzie się grupa "dzieci", którzy będą noobić, ale będą też tacy, którzy normalnie pograją.

W każdej grze tak jest.

Zgarne może pare osób z reala, i popykamy... Się zobaczy, ale oby gra nie podzieliła losu Metina.

Zobaczę jak gra będzie wyglądać.Mam co do tego mieszane uczucia bo gameforge psuje wszystkie gry jakie wydaje(Przegięty IS oraz totalne olewanie gry)ale mam nadzieje że nie zrobią z niego takiego drugiego Metina.Obym miał rację ... ale na razie poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zgarne może pare osób z reala, i popykamy... Się zobaczy, ale oby gra nie podzieliła losu Metina.

OBY :) Metin to gra tracąca na tym , że tacy ludzie w to grają.. wiadomo o kogo chodzi chyba ;P

Ja , nie będę grać na wersji polskiej , wersja eu wystarczy ;>

Cabal 2 zapowiedziany i już trwają prace nad nim, a tu chcą wydać wersje PL..moim zdaniem wersja PL upadnie (przez dzieci itd, bo normalni gracze będą i tak grać) ze względu na popularność samej gry.Polacy juz opanowali EU, co bd s wersją PL? strach pomyśleć ;(

Cabal 2 zapowiedziany i już trwają prace nad nim, a tu chcą wydać wersje PL..moim zdaniem wersja PL upadnie (przez dzieci itd, bo normalni gracze będą i tak grać) ze względu na popularność samej gry.Polacy juz opanowali EU, co bd s wersją PL? strach pomyśleć ;(

Będzie sie tak działo jak na kanale 14 i 19 tylko , że 100 razy gorzej ;D

Zobaczę jak gra będzie wyglądać.Mam co do tego mieszane uczucia bo gameforge psuje wszystkie gry jakie wydaje(Przegięty IS oraz totalne olewanie gry)

Mi się zdaje, że tej gry nie oleją ze względu na jej popularność, a co do IS to zawsze jest przegięty u GF... .

cabal już pada, pvp 2-3 hity?co to kur*a ma być żenada i tyle chce zobaczyć co się będzie działo na polskim cabalu ;] wole privy

Na 100% Cabal w polskiej wersji będzie okrojony. Nie bedzie połowy questow bo im sie nie bedzie chciało tłumaczyc :P . Jak będzie jakieś pewniejsze info to również zaprosze mych sprzymierzeńców i zaczniemy rozkoszować się grą w tą grę.

Krige. Na PvP nie pada się na 2-3 hity. Może widziałeś NoOb PvP lub między postaciami była wielka różnica w lvl. Cabal w PvP trzyma naprawde wysoki poziom.

Grałem 4 lata i widzę co się z tą grą stało ;] a i na pewno polski cabal będzie o 2 episody do tyłu za koreańem (choć nie jestem pewiem ;p) i tak jak już grać to na zagranicznym na polskim będzie za dużo noobów a o nazwach itemkek nie wspominając ;]

Jak mi to zrobią to się powieszę i wypnę d*pą na wszystkie MMO i już nigdy w nie nie zagram. Niech spolszczą go jak będę stary i nadal piękny. Niestety to nie pierwsza gra którą mają spolszczyć. Talisman Online niby też ma być spolszczany (założenia z czerwca).

Spolszczenie MMO mija się z celem. To nic nie daje.... nooby i tak często graja na dwa konta. Ilosc noobów nie spadnie na serwerach [pewnie to jest powód spolszczenia].

Najskuteczniejszym rozwiazaniem, bylby zakaz kupowania PC na Komunię.... ;p

Bez urazy, ale mnie najbardziej irytują ludzie właśnie tak narzekający, ja zazwyczaj gram w jakiejś konkretnej gildii i jak już znajdzie się sympatycznych ludzi to reszta zwisa i powiewa, a takie gadanie o "dzieciach neo" bardziej podchodzi pod jakiś sposób dowartościowania się i pokazania jakim to się nie jest "pro" graczem. Osobiście cieszę się z tego, że Polska jako kraj staje się docenianym rynkiem, bo wiąże się z tym nie tylko ilość lokalizacji serwerów i spolszczeń, ale również lepszy support i wygodniejsze sposoby płatności.