Carran`s help

super-ofe_xwqsrsq.png

Witam serdecznie!

Czemu służyć ma owy temat? nic prostszego! oferuję bardzo szeroki zasób wiedzy z każdej dziedziny, czy to sprzętowy, czy internetowy, naukowy, tematy wiedzy ogólnej itp. Jeśli czegoś nie wiem, staram się ze wszystkich sił zaczerpnąć wiedzy internetowej, aby zaspokoić Wasze 'głody'. Oferowałem pomoc wielu osobom na wielu forach internetowych, nigdy mi jeszcze nie powiedziano złego słowa o tym co robię, wręcz przeciwnie doceniano. Tym właśnie zmobilizowałem się, aby nieść pomoc społeczeństwu na innych forach i poszerzać swoją ofertę o wszelkie kategorie zasobów wiedzy. Czego oczekuję w zamian? niczego! robię to tylko i wyłącznie z własnej dobrej woli i zamiłowania. Jeśli masz jakieś pytanie, bądź problem napisz o tym niżej wg podanego wzoru, czy własnych upodobań.

Problem (dokładny opis):Data/godzina napotkanego problemu:Screeny:
Pytanie:Czego oczekujesz? (pomocy wideo/screenów/opisu/inne):

Mogę się również kontaktować z osobami, które mają problemy miłosne, bowiem sam wiele w życiu przeżyłem. Nie jest to forum oczywiście od takich spraw, lecz z pewnością znajdzie się parę osób, które potrzebują się wygadać komuś, a przecież wiadomo, że lepiej jest się komuś wyżalić kogo się nie zna, nieprawdaż? Oczywiście zachowuję pełną poufność z takimi osobami, żadna wiadomość nie wyjdzie w obieg.

Oprócz tego nie musicie się krępować nawet o zadania domowe, chętnie pomogę niektórym z Was (nie zawsze mam czas) i pomogę je odrobić. Zdaję sobie sprawę, iż niektórzy mogą czegoś nie potrafić, są też i tacy którzy będą robić to tylko po to, aby nic nie robić w domu, a wyjść pograć z kolegami w nogę, pójść na piwo, bądź najzwyczajniej pograć na kompie. Bez obawy! nie patrzę na to i nie obchodzi mnie Wasza sytuacja. Jeśli macie jakąś sprawę, piszcie.

Apeluję jedynie, iż wszelkie próby prowokacji w moją stronę będą przeze mnie ignorowane, nie odpisuję na żadne tego typu rzeczy.

Apeluję również, aby nie wykorzystywać mojej pomocnej dłoni do przesady, są tego pewne granice, a ja jestem tylko człowiekiem.

Złoty człowek.

Nom.. co racja to racja , istny samarytanin ; o.

Jakbyś mi wytłumaczył zasadę formowania się CDS oraz zalewanie sieci pakietami w OSPF-MDR to bym Cie ozłocił.

Problem: Opóźniony dźwięk przy oglądaniu filmu z USB na TV.(kilka sekund)

Na Pc ten problem nie występuje;/ Na TV 1/3 filmów tak ma;/

Sprzęt:

Dekoder z usb:

http://www.hollex.pl/odbiorniki-dvb-t-set-top-box-stb/2036-odbiornik-dvb-t-opticum-hd-t90

TV:

http://cokupic.pl/produkt/Daewoo-DLT-32G1

Pendrive 8GB samsung

Pobieram film:

Release: The.Three.Musketeers.2011.PL.BRRip.XviD-B89

Format : AVI at 886 Kb/s

Length : 700 MB for 1h 50 min. 31s 458ms

Video #0 : MPEG-4 Visual at 765 Kb/s

Aspect : 608 x 256 (2.375) at 23.976 fps

Audio #0 : MPEG Audio at 112 Kb/s

Infos : 2 kanały, 44,1 KHz

Język : Lektor PL

Problem: Opóźniony dźwięk przy oglądaniu filmu z USB na TV.(kilka sekund)Na Pc ten problem nie występuje;/ Na TV 1/3 filmów tak ma;/Sprzęt:Dekoder z usb:http://www.hollex.pl...-opticum-hd-t90TV:http://cokupic.pl/pr...Daewoo-DLT-32G1Pendrive 8GB samsungPobieram film:Release: The.Three.Musketeers.2011.PL.BRRip.XviD-B89Format : AVI at 886 Kb/sLength : 700 MB for 1h 50 min. 31s 458msVideo #0 : MPEG-4 Visual at 765 Kb/sAspect : 608 x 256 (2.375) at 23.976 fpsAudio #0 : MPEG Audio at 112 Kb/sInfos : 2 kanały, 44,1 KHzJęzyk : Lektor PL

Twój problem może wiązać się z paroma aspektami tj.:

• autor wstawionego filmu na internecie mógł dobrać złe ustawienia podczas nagrywania filmu
  • uszkodzone wejście w TV na pendrive
  • stara wersja software TV, zalecam zainstalowanie najnowszej wersji
  • innych pomysłów nie mam

Jakbyś mi wytłumaczył zasadę formowania się CDS oraz zalewanie sieci pakietami w OSPF-MDR to bym Cie ozłocił.

Mówiąc krótko, jestem tylko człowiekiem - nie na wszystko znam odpowiedź, lecz tj. pisałem mogę pomóc Ci w odszukaniu potrzebnych informacji, możesz jedynie rozjaśnić mój umysł rozpisując swój problem bardziej szczegółowo - byłbym wdzięczny.

Twój problem może wiązać się z paroma aspektami tj.:

• autor wstawionego filmu na internecie mógł dobrać złe ustawienia podczas nagrywania filmu>>> wtedy na pc także powinien ten aspekt leżeć;/
  • uszkodzone wejście w TV na pendrive>>>1/3 filmów xd Uszkodzenie raczej nie;/
  • stara wersja software TV, zalecam zainstalowanie najnowszej wersji>>>Nie,najnowsza;/
  • innych pomysłów nie mam>>>Eh szkoda;/

Dzięki za zainteresowanie ;d

Btw. Już wiem ,sprawdziłem i działa!!;d

Twój problem może wiązać się z paroma aspektami tj.:autor wstawionego filmu na internecie mógł dobrać złe ustawienia podczas nagrywania filmu>>> wtedy na pc także powinien ten aspekt leżeć;/uszkodzone wejście w TV na pendrive>>>1/3 filmów xd Uszkodzenie raczej nie;/stara wersja software TV, zalecam zainstalowanie najnowszej wersji>>>Nie,najnowsza;/innych pomysłów nie mam>>>Eh szkoda;/Dzięki za zainteresowanie ;dBtw. Już wiem ,sprawdziłem i działa!!;d

Nie ma sprawy :)

Jak podkręcić AMD Athlon 3000+. Mam płyte główną ASROCK K8N68PV-Glan. Dziękuję za pomoc:)

Jak podkręcić AMD Athlon 3000+. Mam płyte główną ASROCK K8N68PV-Glan. Dziękuję za pomoc:)

Z tym jest problem, bowiem wszystko zależy od zasilacza, mobo i chłodzenia. Jeśli masz zamiar podkręcać sobie procesor tak słaby w tym przypadku, to musisz mieć dobre chłodzenie, bo inaczej nie wyrobi Ci komputer. Jak chcesz mogę Ci poszukać tematy związane z poradnikami, lecz myślę, iż jest to całkowicie zbędne przy takim sprzęcie. No, chyba że tj. mówię, masz dobry zasilacz i chłodzenie.

W sumie to mogę spalić kompa:) Jak spalę rodzice kupią mi nowy. Temperatury przy najwyższym obciążeniu kompa to około 45stopni Celsjusza.

W sumie to mogę spalić kompa:) Jak spalę rodzice kupią mi nowy. Temperatury przy najwyższym obciążeniu kompa to około 45stopni Celsjusza.
Bardzo złe podejście;/

Ale jak już to lepiej spal,nie warto podkręcać;/

Komputer ma już ~7 lat i rodzice uważają, że trzeba go wymienić, ale jakoś nie mają motywacji. Spalić próbuję go od miesiąca i jakoś się nie udaje:)

Siemka pójdzie mi Bf3 i GW2 ??

nivida geforce 310m

2x 2.53ghz

3gbramu intel core i5

Jest to Laptop ASUS K52j

@edit: A i jeszcze jedno opłaca mi się dokupić ramu czy nie ??

@UP serio... tak trudno sprawdzić na milionie stron WWW gdzie są podane wymagania i są założone tematy do tego? Nawet u nas tego było(jest) pełno. To tak jakbym się spytał: Jutro ma być -8 w Szczecinie, ubrać rękawiczki i czapke?

Wybaczcie Offtop

@UP serio... tak trudno sprawdzić na milionie stron WWW gdzie są podane wymagania i są założone tematy do tego? Nawet u nas tego było(jest) pełno. To tak jakbym się spytał: Jutro ma być -8 w Szczecinie, ubrać rękawiczki i czapke?Wybaczcie Offtop

Po prostu mam wrażenie, że niektórzy robią to na siłę, aby sprawdzić moją kreatywność w tym co robię.

Mam dwa pytania.

Introny w genach eukariontów(które zdanie prawdziwe):

1-zwiększają liczbę potencjalnych miejsc rekombinacyjnych

2-zwiększają prawdopodobieństwo rekombinacji, duplikacji i łączenia się odcinków dwóch różnych genów

3-zwiększają szybkość ewolucji białek

4-hamują proces transkrybcji

A.1,2,3

B.1,3

C.2,4

D.4

E.1,2,3,4

Dobra, a teraz na serio. Jaki jest twój sens życia, może w twoim sensie życia odnajdę swój sens życia.

Jest to pojęcie dosyć obszerne, bowiem czasami człowiekowi odechciewa się żyć, a zarazem trzyma go rodzina, czy to przy czym oraz z kim żyje. Osobiście doświadczyłem wielu zdarzeń w życiu tych złych, ale i przeżyłem te wspaniałe, niezapomniane chwile z moją kobietą. Do dziś czuję, że to ta jedyna. Miłość odgrywa pierwszorzędną rolę. Jeżeli dostanę się do policji w tym roku, będzie kolejnym dobrym sensem do tego by żyć, z racji, iż będę miał dobrą wypłatę, czy porządną emeryturę w przyszłości. Z takiej pracy ciężko jest wylecieć. Jeśli jednak nie uda mi się, wrócę do Anglii z Natalią i tam będę mieszkał i dorabiał się. Uwierz mi - Anglia jest ekstra. Idziesz do Mc'a płacisz 99pi - czyli u nas jakby przeliczać jednostkowo (nie mylić z jednostką walutową) to będzie 99 groszy - za McFlurry, cheeseburgera i inne pierdoły. Bywałem nawet w sklepie o nazwie Funciak, gdzie wszystko jest za funta. Co np.? 5 paczek papierosów, 5 paczek gum do żucia "ORBIT np.", czy innych produktów, gdzie u nas zapłacilibyśmy majątek za to. Oprócz tych niskich płatności żywnościowych są również tanie akcyzy i inne tego typu formalności. Na moje oko drogie jest np. ubezpieczenie samochodowe. Łatwo jest zarobić na swój pierwszy samochód, czy jeden z lepszych sprzętów marki Apple, czy telewizory LCD najlepszej jakości. Co jak co Polska to kraj, gdzie się urodziłem, lecz tak czy siak - sens życia zawsze się znajdzie, niekiedy można popaść w depresję, lecz preferuję tryb życia z kochającą kobietą (wiem, że ciężko znaleźć taką w dzisiejszych czasach).

No kolego bez przesady, teraz to dowaliłeś do pieca, a w szczególności z tym :

"Bywałem nawet w sklepie o nazwie Funciak, gdzie wszystko jest za funta. Co np.? 5 paczek papierosów" bo jedna paczka to jest około 7 funtów ;)

Co więcej w Anglii nie jest tak kolorowy jak wydaje się większości, będąc tam szarakiem - pracownikiem fizycznym, sprzedawcą czy kimś z równie niskiej ligi nie dorobimy się za wiele. Życie jest bardzo drogie: mieszkania, opłaty etc. Do wyboru jest koczowanie w kilka osób w małym pokoju, spożywając najtańsze produkty i przywieść do kraju przyzwoitą sumke, bądź żyć normalnie - nie odmawiając sobie przyjemności(jednak niedorobimy się odpowiedniej kwoty).

Bardzo złe podejście;/Ale jak już to lepiej spal,nie warto podkręcać;/

Debil spali komputer. Podstawowa wiedza i każdy podkręci, nawet małpa. No chyba, że masz zasilacz z biedry :D