Zapomniałem o Xh (a sam go mam i polecam)Xerath:Build:Doran's RingSorcerer's ShoesRabadon's DeathcapRylai's Crystal ScepterWill of the AncientsVoid StaffDorana zamieniasz na Zhonya's HourglassPlus i minus:+pasyw świetny do obrony przed DPS ad+niesamowity zasięg+3x ult+stun nie raz uratuje ci d*pę+dobra farma z Q podczas togglowanego W+świetnie harassuje dzięki Q+sprawuje się dobrze nie tylko na Normalu, ale też Dominionie ***-jakiekolwiek disable - jest po nimCombo:E-W-Q-R x3
Combo... hmm, lepiej E-W-R-Q-R-R-Q
ultem łatwiej zestunować niż Q, zwłaszcza jeśli przeciwnik jest dość daleko i potrafi dobrze unikać ciosów. Inna sprawa że jeśli trafimy ze stunem z Q to mamy 100% pewności że drugie Q wejdzie na czas. Za to z tekstu co do Dominiona się śmiałem w głos, kilka razy widziałem tam xerusia i szczerze mówiąc żaden nie był w stanie nic zrobić ![:)]()
Build niezły, chociaż osobiście preferuję RoA zamiast Rylai (oczywiście budowany przed Raba). Nie do końca rozumiem voida, bo to dość sytuacyjny item, a już kompletnie nie rozumiem co tu robi zhonya (armora i tak uzbieramy z AP, a aktywny nie jest aż tak przydatny dla Xeratha jak parę bonusów pasywnych z innych itemów, np. Morello).
Xerath polega głównie na tym, że stara się farmić ile wlezie i harassuje wroga swoim Q. Jeśli wbije lvl6, ma flasha (i ignite najlepiej) to można obstawiać killa (flash, W, E, Q/RRR, ignite). Poza tym Xerath jest urodzony do gankowania moim zdaniem, więc jeśli uda ci się zniknąć niezauważonym z lane to jest spora szansa na killa na przepychanym lane ![:)]()
@GrucA: Prosta gra tymi champami? Na low-lvl to i może. Malzaharowi łatwo uciec, a przepchnąć go pod wieżę potrafi np. wspomniany wyżej Xerath (w trakcie meczu byłem w stanie spokojnie z-outfarmić malza na midzie, dwukrotnie na 2 takie pojedynki), Annie ma raczej małe zasięgi i naprawdę nie jest trudno ją zatrzymać. A jak kogoś można łatwo powstrzymać, to gra nimi staje się automatycznie utrudniona. Oczywiście że łatwo ich ogarnąć, ale... ![:)]()
Dlaczego nikt nie wspomniał o Veigarze? Okej, rozumiem że jak trafi na kogoś kto będzie go twardo harassować to będzie źle, ale przy nowych kosztach many może łapać swoje AP jak szalony. A w mid i late pokazuje na co go stać, zwłaszcza przy targetowaniu przeciwnego AP carry. Ba, farmed/fed Veig jest w stanie nawet tanka położyć (oczywiście z combo z DFG, jak widzę tego yordla bez tego itemu to jakoś mi się słabo robi). ![:)]()