Champion AP

Nikt nie powiedział, ze Gankplank ma malze głębko!

Nażremy sie owoców i wychodzimy z ulta z głową podniesioną ku górze, a malzahar dostaje 2 headshoty i leży :D

No o tym nikt nie wspominał bo to oczywiste. Dzięki owocom gp ma chyba każdego głęboko

http://www.youtube.com/watch?v=xutqgxSXog0

:D

Nikt nie powiedział, ze Gankplank ma malze głębko!Nażremy sie owoców i wychodzimy z ulta z głową podniesioną ku górze, a malzahar dostaje 2 headshoty i leży

Nie wiem czy wiesz , ale istnieje też taki item co przerywa jego ulta ;)

Ryze FOTM aktualnie i składa wszystko + bardzo dobre survi :)

Okej kupiłem sobie Branda i staram się teraz go ogarnąć, dzięki wszystkim za pomoc w podjęciu tej decyzji.

Peace out!

To i ja się udzielę

Sona

Pod AP miazga

Q- priorytet champion. Niezły dmg przy czasie odnowy 4s

Dobry heal, slow/speed. Do tego stun aoe. Passyw przy sporym AP wyciąga naprawdę kosmiczny dmg

Lux

Ulti na połowę mapy mniej więcej przy czasie odnowy 60s

Sneared, slow i tarcza. Passyw dobry jak masz sporo AP. Mimo wszystko koks

KARMA!!!

Ta to moc.. wszystkie skille AOE. Jak dla mnie najlepsza tarcza w grze. Ulti od 1 lvl w tym do każdego skilla bonus. Heal, Slow/speed i tarcza. Każdy caster przy niej ssie. Przy tym naprawdę mega support

Edit:

Zapomniałam dopisać passyw karmy. Nie raz może uratować drużynę lub własną skórę. Mianowicie, czym mniej HP tym więcej AP. Dobrze mieć nią spellwamp ponieważ każdy skill może osiągnąć 6 lvl co za tym idzie spory DPS. W Q heal więc nie ma problemu. Do ucieczki slow na wroga, speed na siebie +tarcza+heal. Cofasz się i dobijasz tego co Cie gonił :PP

Grałem przed chwilką karmą i jej "combo" (mantra)E, (mantra)Q i złapanie miniona łanchem i przecięcia gravesa na pół wywaliło go do świata martwych. Soną zagrałem nie dawno od długiego czasu i miałem 14/1/14 :D Oczywiście nie jako support. CO do lux to jej ult jest wkurzający. Mały cooldown duzy dmg, często uciekamy z 20 hp a tutaj DEMACIA!!

@Slone, od kiedy Ryze ma survi :D Papier jak nikt. Chyba, że mamy flasha ghosta i karme i zileana w teamie ;)

Dla mnie tarcza karmy jest boska, biore ją na 1-szy lvl i z mantrą idzie naprawde fajnie. Szkoda, że ma mały zasięg(425)

@up Ryze akurat jest zawsze składany pod mana + survi przez jego przelicznik many na skilach co czyni go najbardziej tanky kasterem.

Do tego dochodzi jego ogromny spam skili. Dobra postać z dużym dmg oraz przeżywalnościa.

Veigar <3

Na pozniejszych grach rozwali kazdego.

Gdy mialem 940Ap walilem combo po jakies 3500 (q z 800-900 w ponad 1000 i ult ponad 1500 + objecie ognia :D)

Najlepszy ANTY-AP !!!!!!!!

Kupuj Cassiopeje.Mało kto nią gra więc mało kto wie jak przeciwko niej walczyć :D

plusy

-jej Q i W to obszarowe poisony:D

-Q i E mają smiesznie niski cooldown:D

-z RoA i "Rajlajkami" jestes nei do zabicia:D

-za***iscie wygląda i ma świetne skiny:)

-dosyć niski cd na ult który ma stuna

minusy

-dosyć papierowa na początku(jak większość AP)

-Często focusowana

-Wymaga ogarnięcia z Q

Kupuj Cassiopeje.Mało kto nią gra więc mało kto wie jak przeciwko niej walczyć plusy-jej Q i W to obszarowe poisony:D-Q i E mają smiesznie niski cooldown:D-z RoA i "Rajlajkami" jestes nei do zabicia:D-za***iscie wygląda i ma świetne skiny:)-dosyć niski cd na ult który ma stunaminusy-dosyć papierowa na początku(jak większość AP)-Często focusowana-Wymaga ogarnięcia z Q
Jak dla mnie jej minusem jeszcze jest to ze skille atakuja w czasie ;/
Jak dla mnie jej minusem jeszcze jest to ze skille atakuja w czasie ;/

Hmmm DoTy(atakuje w czasie) nie jestem pewien czy sa minusem czy plusem ja to bym raczej postawil i tu i tu bo czasem sa plusami a czasem minusami ale to juz mniejsza z tym.

Ogolem cassiopeia jest baardzo dobra postacia Q nie wymaga wielkiego ogarniecia jest to wsumie bardzo latwy spell... Ale jak dla mnie cassiopeia wyciaag swoj caly dmg kiedy masz czasry ustawione pod smart casty(inteligentne uzycia) czyli takei ze jak wciskasz np E to odrazu ci go uzywa nie musisz klikac bo wtedy wystarczy trzymac myszke na przeciwniku i wciskac "na pale" QWE. JeJ ulti jest baardzo dobre ale tezz tzreba wuiedziec kiedy uzyc. Ogolem bardzo ja polecam. Ale rownie bardzo polecam branda jego combo jest niesamowite ... ma stuan bez ulti . potrafi sam zabic 2 choc wsumei cassiopeia tez :D. Polecam te 2 postacie a ktora ci bardziej do gustu przypadnie to juz twoj wybor.

aaaa zapomnial bym ... kupowac rylaja i RoA to bezsens ... bo zamiast np RoA mozesz kupic wole starozytnych to wtedy ze speli sie rowniez leczysz ... ogolem polecam build :buty, wole starozytnych, rylaj, rabadon, klepsydre zhonyie, i tu juz sytuacyjnie np. void stuff, deathfire grasp, abyssal scepter :D nie pamietam polskich nazw.

Na Branda nie podam nigdy bo to moj nowatorski build ktory ciagle poprawiam ale nikt mnie nigdy na nim nie zbaije i nie ucieknie nawet tank z calym buildem jak bog mi swiadkiem ... nawet na rankedach.

@up Ryze akurat jest zawsze składany pod mana + survi przez jego przelicznik many na skilach co czyni go najbardziej tanky kasterem.Do tego dochodzi jego ogromny spam skili. Dobra postać z dużym dmg oraz przeżywalnościa.

Hahahaha

po 1 najlepszy anty-ap to kassadin

po 2 niezly dmg wyciaga ale nawet taki brand ktory ma mniej ap zje go jesli umie grac tzn jest szybki ... wystarczy miec postac ze stunem taka jak brand albo cassiopeia i byc szybszy niz veigar ...

ale i tak kassadin to najlepszy antymag...

Grałem przed chwilką karmą i jej "combo" (mantra)E, (mantra)Q i złapanie miniona łanchem i przecięcia gravesa na pół wywaliło go do świata martwych. Soną zagrałem nie dawno od długiego czasu i miałem 14/1/14 Oczywiście nie jako support. CO do lux to jej ult jest wkurzający. Mały cooldown duzy dmg, często uciekamy z 20 hp a tutaj DEMACIA!!@Slone, od kiedy Ryze ma survi Papier jak nikt. Chyba, że mamy flasha ghosta i karme i zileana w teamie Dla mnie tarcza karmy jest boska, biore ją na 1-szy lvl i z mantrą idzie naprawde fajnie. Szkoda, że ma mały zasięg(425)

YYY po pierwsze nie graj suportami w ten sposob to znaczy ofensywny bo suprty akurat w ofesywie slabo sie sprawuja tzn chyba tylko soraka jest dobra . A co do ryze too ... Ryze jest jedynym ap nie papierem u niego wszystkie itemy sklada sie mana takie jak frozen heart daje chyba 500 many ale i 99 armora ... RoA daje iles tam many ale tez hp sporo ... Ryze jest jedynym chyba nie papierowym ap a sory jeszcze vladimir nie bo zamienia ap w hp i jak ma caly build to ma z 4 k hp.

warn_ico.png
Warn za 2x double post. - crracked

Co do warna sory zapomnialem sie :D i jak rozumiem 2x double post znacyz triple? bo nabilem 3 z rzedu ... jeszcze raz sory

Witam,

kilka miesięcy temu bardzo trafnie doradziliście mi z kupnem Akali, ale teraz szuka nowego wyzwania.

Sprecyzuję swoje poszukiwania:

* W grę wchodzą jedynie postacie na AP (kocham postacie na ap, mam AP runki i nie chcę tego zmieniać)

* lista champów, których posiadam:

- Ahri

- Akali

- Alistar (darmowy to wiadomo)

- Blitzcrank

- Fiddlesticks

- Fizz

- Kennen

- Teemo

- Tristana (to samo co ali)

- Zilean

Serdecznie pozdrawiam i czekam na uzasadnione wypowiedzi, to znaczy nie tylko nazwa championa, chcę dokładnie wiedzieć, dlaczego jest waszym typem numer jeden.